Bonusy za Time trials, Relikty i Artefakty |
Author |
Message |
BeyonceK
Praktykant

|
Posted: 19-07-2007, 10:22
|
|
|
Musisz poprostu być szybka. Załaduj sobie na maksa życie i biegnij nie patrząc na ognie, poprostu nie zwracaj na nie uwagi. Może to coś da. |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 19-07-2007, 16:20
|
|
|
Kuleczka, tam można jeszcze sobie dojście ułatwić. Musisz dotrzeć do drabiny po lewej stronie patrząc od wejscia. Wspiąć się na górę i obrócić się w kierunku przedostatniej wieży z której przeskakujesz na tę z reliktem. Zobaczysz tam nieduże metalowe kółko za które możesz złapać hakiem. Zaczep hak a następnie pociagnij do siebie. Wtedy zobaczysz że metalowa część kolumny się przekręca. Musisz tę jakby nakładkę obrócić tak żebyś mogła prosto wskakiwać do góry- bez konieczności przesuwania się do dogodnego miejsca. Mnie to bardzo ułatwiło sprawę. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
 |
Jasmine
Podróżnik

|
|
|
|
 |
Szynszyl
Podróżnik

|
Posted: 19-07-2007, 18:33
|
|
|
Ja też na początku nie mogłem, a właściwie to Lara nie mogła, bo kiedy ciągnęła za linkę nic się nie działo Ale oczywiście nie mogłem tego tak zostawić, więc próbowałem z innych stron i w końcu coś zdziałałem |
|
|
|
 |
kraju92
Student

|
Posted: 20-07-2007, 19:54
|
|
|
Co dają Time Triale? |
|
|
|
 |
Jasmine
Podróżnik

|
Posted: 20-07-2007, 20:57
|
|
|
Kody - jak nieskończona amonicja, czy nieśmiertelna Lara. |
|
 |
Kuleczka
Nowicjusz

|
Posted: 24-07-2007, 00:19
|
|
|
Dałam rade co prawda pisząc ta byłam tak wk... zdenerwowana ze przestałam grac (oczywiście tylko w TRA inne leciały na okrągło ) i dzisaj wchodze patrze czytam przechodze dzekuje gram dalej |
|
|
|
 |
Kuleczka
Nowicjusz

|
Posted: 27-07-2007, 18:14
|
|
|
I znowu ja i problemy Relikt w światyni Khamoona znajduje sie w tym skarabeuszu na ścianie .... tyle wiem ale jak go mam wydostac próbowałm skakać strzelać nawet linka poszł w ruch .....nic Help me!! pardon ze jeden pod drugim nie zauwazyłam ze byłam przedemną ja |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
|
|
|
 |
Kuleczka
Nowicjusz

|
Posted: 28-07-2007, 08:36
|
|
|
hmmm to chyba mnie się cos mylneło ale wielkie dzieki teraz sobie poradze....mam nadzieje |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 29-07-2007, 17:08
|
|
|
Zebrałam wszystkie relikty i prawie wszystkie artefakty (został mi jeden w Croft Manor, ale w końcu też go dorwę.). Zabrałam sie nawet dla testu za Time Triale. Zaliczyłam 2 pierwsze levele w Peru, ale resztę chyba sobie odpuszczę. Nie ma za to żadnej nagrody a kody do odblokowania są jak dla mnie mało interesujące.
Tak więc gdy zdobędę w końcu ten brakujący artefakt uznam TRA za zakończone.
Trochę mnie zawiódł Style Unit -wiem że to level testowy, ale jakiś taki mało testowy mi się wydał. No chyba że twórcy testowali tworzenie korytarzy. Liczyłam na coś więcej.
Z bonusów najbardziej spodobały mi się screeny porównawcze między TR1 a TRA oraz concept arty. |
|
|
|
 |
Kuleczka
Nowicjusz

|
Posted: 30-07-2007, 08:00
|
|
|
uuu to mi jeszcze troche zostało teoretycznie rzecz biorąc to nawet załkiem sporo poniewaz gre przechodziłam od początku czyli jestem w obeliksie khamoona i do tej pory mam wszystko ale sadze ze dalej bedzie tak ze jeszcze pare razy tu wpadne po imformacje bo szczerze mówiąc w szukaniu artefaktów i reliktów jestem słaba za to taim trale ida mi znakomicie a jeżeli chodzi o bonusy to uwielbiam przebierac Lare pozdrawiam
K@t
OBELISKU !!! Nie obeliksie |
|
|
|
 |
Serek Arecki
Nowicjusz

|
Posted: 30-07-2007, 20:15
|
|
|
tuż na samym końcu strzel w sufit reszte się domyślisz |
_________________ Nic nie dzieję się bez przyczyny |
|
|
|
 |
FallenAngel1996
Praktykant

|
Posted: 31-07-2007, 10:13 Time Trial
|
|
|
Ten topic służy do wymiany porad, ułatwiających przejście Time Triali.
Ja mam pytanko: czy żeby w TT w Lost Valley trzeba zabić raptorki zeby zaatakował Reksio? |
_________________ " Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft
www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl Mój skromny blog
http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php mała stornka o HP
 |
|
|
|
 |
Phoebe Poison
Podróżnik

|
Posted: 31-07-2007, 10:29
|
|
|
Tak, trzeba.
Jeśli chodzi o time triale, to mogę powiedzieć tyle: generalnie nie jestem najlepsza w te klocki, ale źle bym się czuła wiedząc, że coś jeszcze zostało nie zrobione...
Zaczęłam więc od początku. Caves, wbrew przypuszczeniem, za pierwszym razem mi nie wyszło, podobnie za drugim (wiem, jestem lewa), dopiero trzecia próba przyniosla sukces. Podobnież kilka razy przechodziłam Vilcabambę, zanim mi się udało. Zabrałam się za Lost Valley i tu się zaczęło piekło. Po kilku nieudanych próbach wkurzylam się porządnie, ale wtedy mój młodszy brat pokazał mi, jak złotym shotgunem można jednym strzałem zabić T-Rexa. Problem był tylko jeden - żeby zdobyć złotego shotguna trzeba przejść Time Triale z Atlantydy. Spodobała mi się wizja jednego strzału, więc zaczęłam od Natla's Mines - ogólnie mojego ulubionego poziomu w grze - i byłam pozytywnie zaskoczona, kiedy pod koniec zostało mi jeszcze pięć minut. W Final Conflict zostało ich dziesięć. Teraz jestem kilka minut po próbie przejścia Wielkiej Piramidy, ale kilka elementów skutecznie mi to utrudnia - głównie zacinająca się myszka i generalnie komputer tracący siły na widok lawy.
Miało być krótko, więc szybkie streszczenie: przejdźcie najpierw time triale z Atlantydy, które wcale nie sa aż takie trudne, gdyż twórcy dali dużo czasu; pozwoli to wam zdobyć złotego szatgana, którym jednym strzałem wykończycie T-Rexa! Mwahahahahaha |
_________________ Pain looks great on other people
That's what they're for |
|
|
|
 |
Cez
World of Tomb Raider

|
Posted: 31-07-2007, 11:13
|
|
|
a po co komu time triale? to nieporozumienie. Po co w ogole w to grac i zawracac sobie głowe takimi bredniami. |
|
 |
FallenAngel1996
Praktykant

|
|
|
|
 |
BeyonceK
Praktykant

|
Posted: 02-08-2007, 16:17
|
|
|
Ja mam zaliczone tylko 3 TimeTriale i resztę sobie odpuszczę. Nie mam do tego nerwów. |
|
|
|
 |
Sklejka
Podróżnik

|
Posted: 04-08-2007, 21:56
|
|
|
Gdzie jest relikwia w sanktuary of scion?(Egipt) Nie chce mi sie czekac na solucje na laracroft.pl |
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
|
|
|
 |
kAMA
Nowicjusz

|
Posted: 08-08-2007, 13:21
|
|
|
a co wam przyszło z TT w Croft Manor :609: a tak w ogóle jestem kaMa |
_________________ TRA TRA TRA TRA TRAKTOR |
|
|
|
 |
kAMA
Nowicjusz

|
Posted: 08-08-2007, 13:45
|
|
|
kAMA wrote: | Wciskam przycisk interakcji, domyślny E. Lara stoi przed szafą, nawet jak jest trochę dalej, podsuwa się i poprawia pasek
K@t, nie wiem czy dopiero po ukończeniu Peru, zasugerowałam się tym, że w Legend można było ubranie odblokowane przymierzyć zaraz po odblokowaniu w Croft Manor, może się mylę. Ja utknęłam w Vilcabambie prawie przed tą dużą bramą, bo bramka przed walką z dwoma wilkami w przejściu się blokuje i nie chce się otworzyć (używałam klucza, próbowałam wszystkiego co mogłam wymyślić ). |
słuchaj ja też tego nie mogłam przejśc ale to mi bardzo pomogło
http://pl.youtube.com/watch?v=HkhknWChJtI |
|
|
|
 |
kAMA
Nowicjusz

|
Posted: 08-08-2007, 13:53
|
|
|
FallenAngel1996 wrote: | Ja mam pytanko: czy żeby w TT w Lost Valley trzeba zabić raptorki zeby zaatakował Reksio? |
tak |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 08-08-2007, 14:00
|
|
|
kAMA, tak mi się kojarzy że właśnie trzeba zaliczyć cały dany poziom żeby uzyskać dostęp do ubrań.
Nie sugeruj sie tym co było w Legendzie bo to nie do końca się sprawdza w odniesieniu do TRA. A poza tym to jeżeli chcesz zobaczyć jakie ubrania masz odblokowane nie musisz wchodzić do CM tylko wejdź w menu gry do podmenu Nagrody i tam wśród wszystkich innych bonusów masz też Ubrania.
A co do TT w CM to nie zaliczałam go wcale. Jakoś mnie to nie interesuje. Nudziarstwo.
P.S. Posty edytuj a nie cytuj. Przycisk w prawym górnym rogu postu -można to zrobić przez 15min. po napisaniu posta. Nie pisz jednego posta pod drugim tylko się dopisz do poprzedniego swojego posta -Edytuj działa przez 15 min. od napisania posta. |
|
|
|
 |
Jasmine
Podróżnik

|
Posted: 08-08-2007, 14:52
|
|
|
Za TT w Croft Manor nic się nie dostaje. Asyenna, nie trzeba go całego przechodzić, można to zrobić w 20 sekund. To znaczy iść do pokoju muzycznego i turlać się w tył, aż załapie się checkpointa.
http://youtube.com/watch?v=kJBLu00SgBI |
|
 |
|