Tomb Raider 1 na iOS7 |
Author |
Message |
malykrzys
Student

|
Posted: 29-01-2014, 23:09 Tomb Raider 1 na iOS7
|
|
|
Witam po długiej nieobecności. Mam pytanie do Was co do działalności TR na urządzeniach z systemem iOS7. Jak to u Was wygląda? Mam iPhone4 z 32 Gb pamięcią i powiem, że nie jestem zbytnio zadowolony z płynności gry na tym telefonie. Myślałem, że może to wina że za dużo mam na nim gier. Sporo pousuwałem i mam z 20 Gb wolnego ale dalej to samo. Nie ma znaczenia na jakie dam detale jest cały czas tak samo tzn czasem gra chodzi płynnie ale często zacina, spowalnia by po 2-3 sekundach znowu było ok i po jakimś czasie znowu zacina. Zauważyłem, że jest to w zależności od lokalizacji w jakiej w danym miejscu się znajduje Lara. W 1 miejscu chodzi płynnie w innym nie. I nie ma znaczenia czy walczę czy tylko chodzę czy jest akcja czy nie zawsze w danych miejscach gra zacina. Wy też tak macie? Jak to u Was wygląda np na wyższych i tych samych modelach Iphona, Ipada czy Ipoda? Zresztą po samym przejściu na iOS7 większość gier które wcześniej chodziły płynnie zaczęły zacinać. Podejrzewam, że to celowe zagranie apple do przeniesienia się na wyższe modele a na wcześniejszych oprogramowaniach Tomb Raider nie pójdzie |
|
|
|
 |
Mr Macphisto
Emocjonalny kaktus

|
Posted: 30-01-2014, 00:08
|
|
|
No właśnie, podstawową kwestią jest tutaj połączenie iPhona 4 z iOS7. To za mocny system dla zbyt słabego sprzętu. Czwórka jest najstarszym iPhonem, który współpracuje z tym iOSem, i co za tym idzie, wymaga wielu ustępstw. Słabe działanie gry/gier to tego przykład. Ot co. |
_________________ C'mon Barbie, let's go party |
|
|
|
 |
QiO
Student

|
Posted: 18-02-2014, 08:57
|
|
|
Nie ma co płakać, że słabo działa. Grałem kiedyś na epsxe na tablecie któregoś Crasha. Sterowanie dotykowym padem było straszne i pewnie to samo tyczy się innych gier tego typu. |
|
|
|
 |
HarryCruise
Gazela

|
Posted: 18-02-2014, 11:09
|
|
|
Na iPhone 5 działa mi normalnie, bez zacinek, jednak mimo to sterowanie jest strasznie niewygodne, czasami Lara reaguje na lekkie dotknięcie, czasami wcale. Trudno wyczuć też moment, w którym trzeba oddać skok i Lara leci najczęściej na łeb mimo wciskania przycisku skoku. |
|
 |
QiO
Student

|
Posted: 18-02-2014, 21:39
|
|
|
Brzmi tak samo jak sterowanie Crashem na epsxe. To chyba po prostu wada dotykowych padów i wątpie, czy kiedykolwiek coś w tej materii zdziała. |
|
|
|
 |
malykrzys
Student

|
Posted: 19-02-2014, 23:01
|
|
|
Rzeczywiście sterowanie nie należy do najprostszych. Ja mam problem z saltami na boki i strzelaniem jednocześnie. Niejednokrotnie przemieszczałem klawisze akcji w inne miejsce i podobnie ale jednak prawdziwe przyciski i analogi w TR są znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze jak na telefonach z ekranami dotykowymi. |
|
|
|
 |
alishba
Nowicjusz

|
Posted: 02-04-2015, 19:19
|
|
|
Brzmi tak samo jak sterowanie Crashem na epsxe. To chyba po prostu wada dotykowych padów i wątpie, czy kiedykolwiek coś w tej materii zdziała. |
_________________ Try out our free lean six sigma project management and latest comptia training courses to get high flyin success in final and Maryland Institute College of Art |
|
|
|
 |
squallaz
Nowicjusz

|
Posted: 07-04-2015, 12:30
|
|
|
Czy po skończeniu gry w wersji na iOS jest możliwość wyboru poziomów tak jak to jest w wersji na PC i PSX. Skończyłem właśnie na androidzie TR1 i nie ma takiej możliwości. |
|
 |
krtomb
WoTR Team

|
Posted: 08-04-2015, 00:42
|
|
|
Ja nie mogę grać bo przedmioty do podniesiania sią niewidoczne Nie ma fixa na to? |
_________________ "In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!" |
|
|
|
 |
K@t
Spectre

|
Posted: 08-04-2015, 08:12
|
|
|
Czytałem, że obydwie wersje są mocno zbugowane. Ja w Androidowej nie mam w ogóle możliwości grania z nowymi teksturami. Czemu? Abo tak . Prowadzę właśnie dyskusję ze działem wsparcia technicznego Square, ale sami nie wiedzą o co chodzi. Prawdodpobnie coś się gryzie z niektórymi modelami telefonów. |
|
 |
|