Tomb Raider 3 |
Author |
Message |
Jaunty
Obieżyświat

|
Posted: 25-12-2004, 23:02
|
|
|
Oto Latające Usta Monty Larsona : |
|
 |
Malwinka
Obieżyświat

|
Posted: 26-12-2004, 15:34
|
|
|
Mam taka opcje: jestem na Pacific Islands - Mabudu George. Po raz pierwszy zignorowalam kajak i udalam sie za sekretem. Dotarlam do komnaty z woda i dwoma krokodylami. Zabilam gady i hop do wody. Pod woda znalazlam dzwignie i gdy ja przestawilam otworzyly sie drzwiczki z patykow i tam wyplywa woda. Problem w tym, ze nie moge tamtedy wplynac, a wyjsc na brzeg juz sie nie da zeby tam wskoczyc, bo za wysoko. Gdzie dolazlam? W solucji z WOTR wynika, ze w ogole to juz dawno powinnam byla wrocic na start.
..."Przejdź przez drzwi, idź dalej do wodospadu po lewej. Za kaskadą znajdziesz trochę amunicji i sekret # 1. Podwieś się na rękach i przedostań na występ powyżej zbocza. Ześliźnij się w dół zbocza i przeskocz, a potem chwyć się słupa. Biegnij i skocz na środek kolumny, by dostać Save Gem, zanim pójdziesz dalej w tym samym kierunku. Pozostaw ten obszar i wykonaj kolejny skok, pewny chwyt, by stanąć na krawędzi urwiska. Zawieś się i wespnij, dalej w prawo. Dalej z występu na zbocze i chwyć się występu. W prawo i na platformę, a znajdziesz w chacie Sekret # 2. Skocz z powrotem daleko od platformy na główną ścieżkę. Lepiej złap się, bo nie umiesz latać i walniesz główką Lary w ścianę. Powróć na szlak, którym wędrowaliśmy wcześniej zanim poszliśmy po ten ostatni sekret. Powinieneś wrócić do miejsca, gdzie stoi zaparkowany kajak z tyłu zamkniętych wrót..."
Znalazlam sie w slepej uliczce? czy ktos byl w tym miejscu? Umieszcze screeny jezeli ktos powie mi jak to sie robi. |
_________________ So, how u doinn? |
|
|
|
 |
Zebius
Podróżnik

|
Posted: 27-12-2004, 11:31
|
|
|
Malwinka nie rozumiem za bardzo twego problemu, jesteś w pomieszczeniu z kajakiem i nie możesz się wydostać? Trzeba wejść na kajak i popłynąć nim w stronę wodospadów (nie wiem czy o to chodziło?).
Jak zrobić screenshot w TR3?
Teoretycznie wystarczy wcisnąć klawisz ' (apostrof) a screenshot zostanie zapisany jako obrazek tga w folderze z grą. Z tym że u mnie na XP zamiast obrazka dostaję jakąś mozaikę kolorów i praktycznie nic nie widać.
Dlatego wykorzystuję drugą metodę: w czasie gry wciskasz klawisz 'Printscreen', wychodzisz z gry, otwierasz Painta lub inny program do obróbki grafiki, klikasz 'Edycja', 'Wklej' i zapisujesz obrazek najlepiej jako jpg. |
_________________ Nie lubię sygnaturek. |
|
|
|
 |
Jaunty
Obieżyświat

|
Posted: 27-12-2004, 12:46
|
|
|
Zebius mozaikę kolorów masz dlatego, bo pewnie ustawiłeś kolory tekstur na 32bit. Jeżeli zmienisz na 16bit to wszystko będzie w porządku. TGA obsługuje jedynie paletę do 24bit. Ja miałem ten sam problem. |
|
 |
Kasia Trent
Tomb Raider

|
Posted: 27-12-2004, 12:49
|
|
|
Dobrze, ze jesteśmy przy tym temacie, więc przy okazji zapytam. Wiem, że w TR2 robi się screeny na S, w TR3 na ', a jak to jest w TR1 (podobno jest do tego specjalny programik), TR4 i TR5? Zazwyczaj robię tą drugą metodą, ale czasem poprostu mi się nie chce minimalizować itd. bo czasem komp się zawiesza |
_________________ Miow. |
|
|
|
 |
Malwinka
Obieżyświat

|
Posted: 27-12-2004, 12:54
|
|
|
Malwinka blondynka nie zauwazyla kajaka wtopil sie w tlo. Dzieki za instukcje do screen'ow |
|
|
|
 |
Zebius
Podróżnik

|
Posted: 27-12-2004, 13:23
|
|
|
Jaunty Dzięki za sugestię, ale chyba wygodniej jednak będzie z tym printscreenem.
Kasia Zdaje się że w TR4 i TR5 jest podobnie jak w trójce, czyli albo (') albo printscreen.
A jeśli chodzi o TR1, to najlepiej użyć do tego dgvoodoo. Uruchamiasz dgvoodoosetup.exe, przełączasz się na DOS, zaznaczasz 'Screen capturing on' i potwierdzasz 'OK'. Potem w czasie gry wciskasz klawisz 'Pause', na ekranie powinien na chwilę pojawić się napis na zielonym tle i masz zapisanego screena zdaje się, że w katalogu c:\temp, a może tam gdzie gra, nie pamiętam. |
|
|
|
 |
Kasia Trent
Tomb Raider

|
Posted: 27-12-2004, 21:21
|
|
|
Jaki jest Wasz najgorszy moment w TR3?
Ja najbardziej się przestraszyłam, gdy idąc w labiryncie wpadłam do ciemnej dziury z wężami i jak wyleciał na mnie piewrszy mutant Mamo, zgroza! Co do węży, to prawie zawsze, jak jakiś wyleciał mi zza trawy, to podskoczyłam |
|
|
|
 |
Guest
|
Posted: 29-12-2004, 20:06
|
|
|
jak kończe Coastal Village (już po filmiku z ludzikiem bez nogi) to pojawia mi się bład : game_mallock (): OUT OF MEMORY Frames 13762184. po wsadzeniu saveów z netu gra się wyłącza o co chodzi? |
|
|
|
 |
Zebius
Podróżnik

|
Posted: 29-12-2004, 20:58
|
|
|
Gościu jakiego masz Windowsa, a jeżeli XP to czy grasz w trybie zgodności z 9x/ME? Próbowałeś ściągnąć patcha do TR3? Jest on np. tu:
http://support.eidosinter...=135&platform=3
Tyle, że ten patch może nie działać ze starymi sejwami. A może sejwy z netu są do wersji iinnej niż twoja? |
|
|
|
 |
Guest
|
Posted: 30-12-2004, 12:50
|
|
|
mam windowsa 98 .. i udało mi się zauważyć że nie działają tylko savey z etapu na wyspach |
|
|
|
 |
Guest
|
Posted: 31-12-2004, 10:58
|
|
|
Elo
Mam problem z przejściem jednego poziomy w TR3
Proszę więc was o pomoc.
Jest to poziom Nevada Desert.
Tam na końcu już prawie jest taki obóz ogrodzony siatką naelektryzowaną.
Gdy wejdzie się do wąskiej wnęki w ścianie obok jest tam takie duże coś
Jak to przejśc i dostać się do tego pojazdu ??
POZÓŻCIE !!! |
|
|
|
 |
Hikicianka
Nowicjusz

|
Posted: 31-12-2004, 11:40
|
|
|
GRałam w Tomb Raider 3 ale nie dokonca,poniewaz pozyczyłam od kolezanki i musiałam jej oddać Gierka fajna nabardziej podobała mi sie Nevada |
|
|
|
 |
Guest
|
Posted: 31-12-2004, 13:30
|
|
|
Elo
Mam problem z przejściem jednego poziomy w TR3
Proszę więc was o pomoc.
Jest to poziom Nevada Desert.
Tam na końcu już prawie jest taki obóz ogrodzony siatką naelektryzowaną.
Gdy wejdzie się do wąskiej wnęki w ścianie obok jest tam takie duże coś
Jak to przejśc i dostać się do tego pojazdu ??
POZÓŻCIE !!!
BŁAGAM O POMOC !!!
MACPHISTO
http://www.croft.website.pl/tr3sol.htm |
|
|
|
 |
Guest
|
Posted: 31-12-2004, 14:43
|
|
|
Bardzo i to bardzo dziękuje |
|
|
|
 |
Kasia Trent
Tomb Raider

|
Posted: 01-01-2005, 19:09
|
|
|
Quote: | GRałam w Tomb Raider 3 ale nie dokonca,poniewaz pozyczyłam od kolezanki i musiałam jej oddać |
Teraz masz okazję, żeby kupić w CDA. Jeśli jeszcze znajdziesz, nie orientuję się zbyt. Ale myślę, że powinnaś. A jak nie, to może z edycji Super$eller. |
|
|
|
 |
Hikicianka
Nowicjusz

|
Posted: 02-01-2005, 18:12
|
|
|
Kasia Trent wrote: | Quote: | GRałam w Tomb Raider 3 ale nie dokonca,poniewaz pozyczyłam od kolezanki i musiałam jej oddać |
Teraz masz okazję, żeby kupić w CDA. Jeśli jeszcze znajdziesz, nie orientuję się zbyt. Ale myślę, że powinnaś. A jak nie, to może z edycji Super$eller. |
Wiem wiem juz sie zaczajiłam na CDA Chcę go jak najszybciej dorwać |
|
|
|
 |
Hikicianka
Nowicjusz

|
Posted: 04-01-2005, 13:57
|
|
|
Takkkkkk!!!!!!!! Mam już CDA a z nim TR3 |
|
|
|
 |
Zebius
Podróżnik

|
Posted: 04-01-2005, 14:40
|
|
|
Ta wersja TR3 z CD-Action ma jakiegoś buga, który uniemożliwia przejście do dalszych etapów. Tutaj toczy się dyskusja na ten temat:
http://www.cdaction.com.p...4e84cc01f1a437f |
|
|
|
 |
Jaunty
Obieżyświat

|
Posted: 04-01-2005, 17:56
|
|
|
No to zarąbiście . A ja się cieszyłem, że będę mógł nareszcie przejść TR3. Oby z tym błędem coś się w końcu wyjaśniło... |
|
 |
Malwinka
Obieżyświat

|
Posted: 04-01-2005, 20:08
|
|
|
Mialam sobie kupic ten CDA na wszelki wypadek jakby mi sie z moim egzemplarzem gry cos stalo. hehe i widze, ze dobrze zrobilam, ze nie kupilam. |
|
|
|
 |
Hikicianka
Nowicjusz

|
Posted: 07-01-2005, 16:50
|
|
|
Ale...w którym miejscu :550: Mi wszystko dobrze działa.Teraz jestem w Nevadzie :550: |
|
|
|
 |
Jaunty
Obieżyświat

|
Posted: 07-01-2005, 17:05
|
|
|
Jak odpalisz tego linka to się dowiesz . |
|
 |
Zebius
Podróżnik

|
Posted: 07-01-2005, 17:08
|
|
|
Cytuję z dyskusji toczącej się pod powyższym linkiem:
"Wiec gralam sobie i gralam....doszlam do trzeciego dzialu, South Pacifik Islands, do etapu Coastal Village i po rozmowie z jednonogim gostkiem... Shocked ...pojawil sie blad: game_malloc ():OUT OF MEMORY Frames 13762184, po czym gra sie wylaczyla Crying or Very sad .
Jest tak za kazdym razem i dzieje sie tak nie tylko na moim kompie."
Ups, Jaunty byłeś szybszy |
|
|
|
 |
MekCal
Obieżyświat

|
Posted: 08-01-2005, 17:17
|
|
|
Kasia, Tomb Raider III jest po tańszej cenie, ale nie w edycji Super$eller (?), tylko w Kolekcji Klasyki Komputerowej 2002, więc 3 lata klasyki wstecz...
TAOD natomiast był w edycji Super$eller w cenie 49.90, czyli droższej niż TR3 za 29.90 w Kolekcji Klasyki Kopmputerowej 2002. Ta kolekcja jest ogólnie tańsza... |
|
 |
|