FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
Tomb Raider 3
Author Message
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 31-10-2004, 18:11   

Ja znam to miejsce i przeszedłem za tą dźwignię. Wystarczy skoczyć na skały po stronie dźwigni, poskakać i wejść za kratę. Lara dostanie się do tego samego miejsca, do którego dostałaby się płynąc pod wodą, z tą różnicą, że przechodzenie levelu w ten sposób będzie dłuższe. W pomieszczeniu z basenem trzeba będzie jeszcze coś zrobić, aby dostać się do tej komnaty, do której dochodzimy bezpośrednio wpływając za kratę (tej z dwoma dźwigniami)
Zeubius, możesz zamieścić patcha do wersji UK, jeśli chcesz.
_________________
 
 
 
Majkel 
Nowicjusz


Joined: 01 Nov 2004
Posts: 2
Location: Zielona Góra
Posted: 01-11-2004, 18:41   Tomb Raider III

Mam problem z przejściem gry Tomb Raider
III:Adventures :?: . Jestem na poziomie 2:Temple Ruins. Spróbuję
opisać miejsce gdzie doszedłem: byłem przy wodospadzie,
walczyłem z posągiem, przechodziłem przez ściany z kolcami,
przesuwałem blok i wskoczyłem do wody, przesunałem 2 dźwignie i
wypłynąłem przez klapę w suficie. Jestem w komnacie z basenem i
posągiem, obok którego jest zamknięta krata. W wodzie są 3 dźwignie, z tego 2 zapalają po obu stronach komnaty światło czy coś świecącego z paszczy lwów. Nie
wiem co dalej robić. Czytałem coś o jakiejś na wpół zatopionej
platformie, ale nic takiego nie mam. Proszę o pomoc.
_________________
Majkel
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 01-11-2004, 18:58   

Hmmm... chodzi chyba o te niewidzialne platformy :gupek: Stań na powierzchni, przed basenem. To światło jest po to, zebyś zobaczył te platformy. Musisz dobrze patrzeć a napewno je zauważysz. Po nich musisz dostać się na drugą stronę.
_________________
Miow.
 
 
 
Majkel 
Nowicjusz


Joined: 01 Nov 2004
Posts: 2
Location: Zielona Góra
Posted: 01-11-2004, 19:46   Re: Platformy

Znalazłem i wskoczyłem na te platformy. Dzięki za pomoc.
_________________
Majkel
 
 
Problem z autem
Guest
Posted: 03-11-2004, 21:01   

Jestem na 3 levelu Rzeka Ganges. Nie wiem jak zsiąść z auta. Umiem wsiąść:alt + strzałka w górę. Czy ktoś umie mi pomóc??
 
 
Barbie 
Obieżyświat


Joined: 23 Dec 2003
Posts: 1442
Posted: 03-11-2004, 21:09   

Myślę (czyli mi się wydaje :wink: ) że to ten klawisz co nim przewroty się robi + 'szczałka' :) Ale pewna nie jestem, wiem że w którymś TR tak było i że miałam problemy tej właśnie natury :P
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 03-11-2004, 21:10   

Z quadbike`a zsiada się kombinacją klawiszy: End + klawisz kursora w prawo lub w lewo, a wsiada: Ctrlem.
_________________
  
 
 
 
To był dobry pomysł
Guest
Posted: 03-11-2004, 21:11   

Dzięki za pomysł. Udało się:)
 
 
Barbie 
Obieżyświat


Joined: 23 Dec 2003
Posts: 1442
Posted: 03-11-2004, 22:22   

MekCal :arrow: Czepnę się Ciebie :P Po co to pisałeś, skoro ja już to wcześniej zrobilam? :P No chyba, że to niechcący, wybaczam :P Fajne te kroki out of temet :mrgreen:


MACPHISTO
Bez kroków out of temat...
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 03-11-2004, 22:56   

W załączniku macie patcha do TR3 wersja UK. Powinien współpracować z Windows 9x/ME/XP.
Jest to dwuczęściowe archiwum RAR, które trzeba rozpakować programem WinRAR. Niestety nie można załączać plików dłuższych niż 256kB, dlatego musiałem go podzielić. Mam nadzieję, że dacie sobie radę. Jak już go rozpakujecie, to skopiujcie go do katalogu TRIII (podmieńcie znajdujący się tam plik).

Jedno z usprawnień jakie ten patch daje to to, że można sobie skopiować plik cdaudio.wad na twardziela (konkretnie do katalogu Tomb Raider III/audio ), dzięki czemu dźwięki w grze odtwarzane są bezpośrednio z twardziela a nie z CD-ROM-u. Mam trochę porysowaną płytkę TR3 i dzięki temu rozwiązaniu dźwięk już mi się nie zacina. :lol:

Mekcal -> daj znać, czy u ciebie ten patch chodzi.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 05-11-2004, 18:48   

A ja mam dużo porysowaną płytkę i chyba też tak zrobię. Pobrałem te pliki i niedługo sprawdzę ich działanie. Ładowanie leveli w Tr3 trwa o sekundę za długo, więc może muzyka będzie chodziła szybciej.
_________________
 
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 26-11-2004, 19:09   

Mój kontakt z TR3 dotychczas ograniczył się jedynie do demek na PSX (Area 51), i PC (oba dema). Mam zamiar zakręcić się wreszcie za pełną wersją. Z tego co jednak widzę to dostępna jest jedynie ta z Sold Out, a to bardzo źle. Mam Sold Out TR1, który stracił połowę klimatu przez wyciętą muzykę :065: . A była taka piękna... kontrastowała z czystą niemczyzną lektorki podkładającej głos pod Larę :lol: . To niestety była wersja niemiecka na PSX - innej nie znalazłem, dałem za nią całą setkę :lol: . Mam więc takie oto pytanie: czy w wersji TR3 Sold Out też wycięta jest muza ? Jeżeli da się gdzieś kupić normalnego TR3 to będę wdzięczny za jakieś info. Z góry wielkie dzięxy !


MACPHISTO
Muzy nie ma tylko w Sold Outach TR1 i TR2
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Joined: 13 Sep 2004
Posts: 918
Location: z wykopalisk
Posted: 26-11-2004, 19:26   

Mam wersje Sold Out TR3 i muza jest, takze niczYm sie nie przejmuj i jak najszybciej postaraj sie o nia.

UPDATE: muza w TR3 jest swietna
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 26-11-2004, 20:02   

Nom, jest muza, jest. A jak chcesz oryginała, to może popatrz od czsu do czasu na Allegro. Jeśli zdecydujesz się na Sold Out, to zajrzyj do empiku - znajdziesz napewno :>
_________________
Miow.
 
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 27-11-2004, 23:29   

Wielkie dzięki za odpowiedź. Teraz mam pewność, że mogę zakupić pełnowymiarowego TR3 bez obaw, że będzie bezczelnie okaleczony kosztem niskiej ceny :lol: . Po zakupie jedynki miałem wrażenie, że cały ten Sold Out to jakaś zemsta Eidos'u na tych, którzy nie skusili się na Ultimate Collection za 230 zyli :wink: .
Co do TR3 to pozostało mi jedynie uporać się z pewnym nieprzyjemnym problemem. Polega on na tym, że wszystkie tekstury w grze nakładają się nie na te obiekty co trzeba. I tak w efekcie np. Lara ma seksowne getry z teksturki skały :lol: . A twarz to już w ogóle koszmar - coś jak terminator. Reszta świata wygląda jak sen Picassa. Tak wszystko wyglądało przynajmniej w demkach, a buraczyć się zaczęło dopiero po zainstalowaniu nowych sterowników do dopalacza (TNT2). Gram pod Win98 więc to nie wina systemu (chyba). Inne Tomby działają dobrze, w TR4 jest nawet poprawa - nie widać przerw między teksturami (tak było przez jakiś czas). Zabawne, nie ? :?
Próbowałem zmieniać paletę kolorów, wyłączać bajery graficzne, zmieniać rozdzielczość... wszystko na nic. Idę o zakład, że to jakiś nieskomplikowany problem a ja wyjdę przy wszystkich na debila :?
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 28-11-2004, 09:23   

Jaunty -> Jak ktoś jest cierpliwy i ma nagrywarkę, to może sobie przerobić Sold-Outy TR1 i TR2 tak, żeby była muzyka. Zajrzyj tu:

http://www.tombraiderhub.com/tr1/trso_sound.html


A jeśli o chodzi o grafikę w TR3, to faktycznie spróbuj innych sterowników. Masz starą kartę i niekoniecznie te najnowsze od NVidii będą działać z nią dobrze. A na pewno nie polecam tych dostępnych obecnie na stronie NVidii (61.76), w paru grach po prostu zawieszały mi komputer zaraz po uruchomieniu gry :(
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 28-11-2004, 14:35   

Dzięki za linka, z tym wypaleniem nowej płyty to rzeczywiście dobry pomysł. Z tym, że nagrywarki jeszcze nie mam, będzie dopiero za parę tygodni. Ale jak tylko dostanę ją w swoje łapy... :> .

Z tymi sterownikami to faktycznie będę musiał pokombinować, bo na to co się dzieje na ekranie po prostu patrzeć nie można. Najlepsze jest to, że po jakimś czasie w trakcie gry wszystko zaczyna się jakby normalizować: każda teksturka wraca na swoje miejsce. Wystarczy jednak wcisnąć Esc... i można podziwiać cały komplet tekstur z danego etapu :) . W menu głównym natomiast nie ma w ogóle tła, a obiektom 3D brakuje czasem krawędzi. Bywa, że grę odpala się w ciemno :) .

BTW. Sprawdzałem, czy w TR3 działa corner bug - nie udało się ani razu. U was też tak jest ?
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 28-11-2004, 18:21   

Corner bug powinien działać w TR3. Hmm... gdzieś słyszałem jak wykorzystać ten corner bug, aby odnaleźć, któryś z secretów w TR3 bez problemów w poziomie Lost City of Tinnos.
_________________
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Joined: 13 Sep 2004
Posts: 918
Location: z wykopalisk
Posted: 06-12-2004, 19:49   

Przechodzilam TR3 juz sama nie wiem ile razy i zabijcie mnie nie pamietam : czy w etapie Indii powinnam znalezc UZI? Wydaje mi sie, ze jakos je zawwsze tam juz mialam hmmm skleroza :?: przegapilam cos? pomozcie, bo sie zamecze :552:
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 16-12-2004, 12:05   

W styczniowym CD-Action będzie pełna wersja Tomb Raider 3, jak ktoś jeszcze nie ma (a jest ktoś taki na tym forum? :) ), to polecam.


Malwinka -> Poszukaj na stronie Stelli:
http://www.tombraiders.net/stella/
Tam są chyba najdokładniejsze solucje.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 16-12-2004, 15:11   

Heh, ja jeszcze nie mam TR3 :) . Zebius -> wielkie dzięki za to info, uratowałeś mój portfel, bo właśnie miałem udać się po "trójkę" do EMPIK-u :) . Zaoszczędzę parę groszy.
_________________

 
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 21-12-2004, 23:27   

Czy można jakoś posłuchać muzy z TR3 w inny sposób niż podczas gry ? Na płytce jest ona niestety spakowana w jeden plik, którego nie da się odczytać.
_________________

 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 21-12-2004, 23:41   

Jaunty ->
Jest taki programik Tomb Ripper na:
http://www.traider.pl/technik/dodatki/dzwiek.php
Tyle że w XP nie chce mi chodzić, bo trzeba doinstalować Visual Basic, a nie chcę sobie zaśmiecać i tak już zaśmieconego systemu :wink:
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 21-12-2004, 23:46   

Damn, nawet nie pomyślałem żeby tam zajrzeć :) . Ogromne dzięki, tylko pozostaje teraz pytanie skąd wytrzasnąć Visual Basic ?
_________________

 
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Joined: 11 Dec 2003
Posts: 1909
Location: Łódź
Posted: 25-12-2004, 15:00   

Nie cały basic, a tylko runtime. A z tym nei będzie problemu. Ask google.
 
 
 
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo