FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Muzyka z Anniversary
Author Message
blajdzik 
Student

Posted: 03-05-2007, 10:36   

kiedy słucham utwór THE FIRE ROOM przechodzą mnie ciarki, to dowód że muzyka jest rewelacyjna!

Czarnoksiężnik 
Nowicjusz

Posted: 05-05-2007, 17:28   

jestem zadowolony,ze muzyka w nowo-starym tomb raiderze bedzie jakby odświeżona - chodzi mi tutaj o motyw,bardzo wyraziscie zaakcentowany, na jednym z gameplay'ow slyszalem znajomy dzwiek odnalezienia sekretu...do mojej ostatecznej opini wstrzymam sie do czasu,kiedy zagram w pelna wersje. Jedno jest pewne - nie moge sie doczekac:) :fire:

laeskrad 
Nowicjusz

Posted: 07-05-2007, 12:02   

Mnie natomiast ciekawi dźwięk sekretów w grze. Podobno ma być taki sam, jak w jedynce (a także w dwojce i trójce :) ) , co by mi bardzo odpowiadało :) Ktoś może to potwierdzić ? :)

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 07-05-2007, 13:54   

Tak, jest ten sam, może nie dokładnie ten sam plik midi, ale jeśli chodzi o samo brzmienie - tak, potwierdzam :)

laeskrad 
Nowicjusz

Posted: 08-05-2007, 13:21   

Menkaure wrote:
Tak, jest ten sam, może nie dokładnie ten sam plik midi, ale jeśli chodzi o samo brzmienie - tak, potwierdzam :)

hehe, bardzo mnie to cieszy :) Klimacik starych tomb raiderow powraca w wielkim stylu :)

navo87 
Praktykant

Posted: 08-05-2007, 14:05   

Jak widze to chyba nikt nie narzeka na muzyke w TrA xD Choc jeden element ktory wszystkim odpowiada :) Jastem za, muzyka brzmi cudownie, dla "starych" graczy i tych co dopiero zaczna wslychiwac sie w odglosy z Tr ... bo muzyka jest poprostu fantastyczna xD

Nifriel 
Student

Posted: 13-05-2007, 17:12   

Jeśli chodzi o motyw przewodni to jednak ten z oryginalnego TR1 jest lepszy. W nowym brakuje mi tego zdecydowanego brzmienia i chórku, jest taki mdły trochę. Podoba mi sie natomiast motyw z fire room, egypt combat jest rewelacyjny no i te krótkie wstawki jak podniesienie sekretu i sygnał niebezpieczeństwa (wiecie o co chodzi?) Brakuje mi jednego przy sekretach: Wspaniałego: Acha! ^^ Tego mi nic nie zastąpi. (nie pamiętam czy w TR1 było Acha, dawno w niego grałam, a teraz brakuje mi czasu na kombinowanie z jego uruchomieniem :( )

K@t 
Spectre

Posted: 13-05-2007, 17:24   

W TR 1 nie było "acha", tylko w TR 2 :p

Phoebe Poison 
Podróżnik

Posted: 13-05-2007, 17:26   

"acha" z tego co pamiętam było chyab tylko w dwójce...
Co do sountracku natomiast, to jeśli chodzi o main theme to zgadzam sie z Nifriel... Takie plumkanie jakieś, znany motyw gdzieś tam się z tyłu przewija... ZByt mało wyraziste to jest.
Natomiast boskie jest Peru Serenity. Ostatnio słucham tego utworu w kółko. No i Fire Room, jak tylko usłyszałam go na trailerze, to jakoś bardziej pozytywnie sie do całej gry nastawiłam xD

Boone 
Obieżyświat

Posted: 13-05-2007, 17:31   

Kompozytor spisuje sie rewelacyjnie :p Udało mi sie przesłuchać wszystkie dostępne utwory,najbardziej podoba mi się chyba "Egyptian Combat" taka skoczna melodia... Czekam na soundtrack z wydaniem kolekcjonerskim :)

iraq 
Podróżnik

Posted: 20-05-2007, 13:10   

nie wiem czemu, ale main theme jest bardzo podobne do main theme w TR3 ostatnio odpaliłam 3-ke i się nawet zdziwiłam.

All_Blue 
Nowicjusz

Posted: 20-05-2007, 13:45   

Ja tam akurat nie widzę podobieństwa do main theme w TR3. W TR3 jest świetna, żywa, I są tam ciekawe wstawki a w Anniversary troszkę jest mdława i przydługawa, jednak jest pewne powiązanie z muzyką z TR1 co bardzo cieszy. Mi tam sosobiście pasuje.

Ogólnie z tego co słyszałam muzyka wypada bardzo dobrze. Jak z resztą spora część gry. Nie sądziłam, że jeszcze kiedyś zainteresuję się Tomb Raiderem. Ale To naprawdę ciekawie się zapowiada. xD

pmkkoch 
Obieżyświat

Posted: 20-05-2007, 13:57   

Wiem, pisałem... ale powiem jeszcze raz :P

Muzyka jest śliczna *_* Te egipskie nuty z trailera po prostu ożywiły mnie i nastawiły jeszcze lepiej na Tombka :D

Jedno jest tylko nie za bardzo dobre...
Main theme!
Nie słychać w niej tego co tak kochamy w TR1 :( coś tam bąka ale ogólnie to przesadzili

Ale tak poza tym to ślicznie zrobili, oby tak dalej!

PS - Ktoś wie skąd ściągnąć jakieś pliki .mid z utworów Tomb Raider'owych?? Chce zroibć grę z tymi soundtrack'ami :D

l@r@ croft 
Praktykant

Posted: 26-05-2007, 11:18   

Mnie się muzyka w TRA bardzo podoba :D Jeśli sie znajdzie sekret jest taka sama jak w starym Tomb raiderku :) Jestem zachwycona :D Jeszcze podoba mi sie muzyka z FIRE ROOM :D :wotr:

stormrider 
Nowicjusz

Posted: 26-05-2007, 17:40   

A mnie wkurzają te szumy w tle w tym nowym TRA. W Legend też były.
Ktoś wie jak to wyłączyć ? :-P A może tylko ja tak mam ? Tylko, że nie
chce mi się wierzyć, że to wina mojej karty muzycznej, bo mam SB Audigy.

pmkkoch 
Obieżyświat

Posted: 26-05-2007, 18:00   

szumy? Ja nie mam żadnych szumów :) Może twoja karta dźwiękowa siada...

Sound Blaster 16 rlzz ]:->

PS - Piękne są te muzyczki... np. ten z początku dema lub ten z sekretu^^ wyje***** :D

stormrider 
Nowicjusz

Posted: 26-05-2007, 18:04   

W ogóle nie masz szumów ? A niech to ... czyli jednak coś nie tak z moją kartą muzyczną ... wkurza mnie ta sytuacja, ale nie daję za wygraną ... może ktoś będzie wiedział jak się z tym uporać, na razie ide przebadać konfigurację ... :matrix:

mattielicious 
Praktykant

Posted: 26-05-2007, 18:18   

Ja także nie mam. Spróbuj pogrzebać w ustawieniach karty dźwiękowej i włącz wszystkie opcje korekcyjne.

stormrider 
Nowicjusz

Posted: 26-05-2007, 18:43   

Przed chwilą przelogowałem się z XP na Viste i tam o dziwo nie ma szumów ! Czyli winne są sterowniki karty muzycznej pod XP, a niech to ... :matrix:

Phoebe Poison 
Podróżnik

Posted: 26-05-2007, 19:06   

Chodzi ci o takie "pierdzenie"? No właśnie ja też to mam zarówno teraz jak i w legendzie... :/ Może w takim razie pokombinuję ze sterownikami.

Ar2r 
Obieżyświat

Posted: 26-05-2007, 19:10   

WoW tylko tak da sie opisać nową (w zasadzie po części) muzykę w TRA !!

Pit 
Nowicjusz

Posted: 26-05-2007, 19:16   

Zgadzam się! Troels znów się świetnie spisał! Szczególnie ciarki wywołuje przerobiony klasyczny temat Tomb Raidera, niesamowita podróż w przeszłość... Nie mogę się doczekać reszty ;)

stormrider 
Nowicjusz

Posted: 26-05-2007, 19:35   

Phoebe Poison wrote:
Chodzi ci o takie "pierdzenie"? No właśnie ja też to mam zarówno teraz jak i w legendzie... :/ Może w takim razie pokombinuję ze sterownikami.

Zgadza się. Zainstalowałem najnowsze stery z creative'a i pomogło ;) Po szumach nie ma śladu. He he xD Ale mnie to wkurzało ... :matrix:

beatka0802 
Podróżnik

Posted: 27-05-2007, 17:38   

Muzyka jest miła dla ucha ale i tak nic nie przebije muzy z TRAOD. W tamtej był superowy klimat.

:wotr: :narka: :-P

kajtek610 
Student

Posted: 10-06-2007, 19:09   

Ogolnie muzyka jest spoko ale w innych grach jakos bardziej mnie parwala ;(

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo