Bossowie w grze |
Author |
Message |
--=AngiE=--
Podróżnik
|
Posted: 27-06-2007, 21:31
|
|
|
ninti no chyba nie =) Ja próbuję z headshoot'ami ale naprawdę nic nie kumam- ostatnio nauczyłam się tej taktyki bezbłędnie, teraz też naciskam wszystko jak trzeba, ale mimo to: KICHA No trudno, spróbujem sem jeszcze [kilka... =) ] raz/y |
|
|
|
|
mk97
Nowicjusz
|
Posted: 28-06-2007, 11:59
|
|
|
T-rexa zabilem w 6 min a centaury 11minut |
|
|
|
|
ninti
Obieżyświat
|
Posted: 28-06-2007, 12:14
|
|
|
mk97, nie ma co sie tak chwalić ja zabiłam t-rexa w 15 minut pykajac mu kulki a centaury bede zabijać tydzen ... nie no oze nie bedzie tak źle ... mam nadzieje |
_________________ Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią. |
|
|
|
|
zakid
Student
|
Posted: 28-06-2007, 18:57
|
|
|
też szczerze mówiąc, gdy za pierwszym razem miałem T-Rexa, to w niego tylko ładowałem kulki Jak potem skumalem jak dzialaja headshoty, to i tak bylo tak samo, tyle ze nie musialem ciagle obserwowac rage-metera Dopiero jak przeszedlem T-Rexa to sie dowiedzialem ze mozna go zniszczyc w 2 minuty.
Co do centaurow, to przeszedlem je za pierwszym razem, tez zajelo to jakies 20 minut, bo nie wszystko idealnie wychodzilo. Dzisiaj juz doszedlem do wprawy i centaury zajmuja mi jakies 1,5-2 minut. Wcale nie sa takie trudne jak sie na poczatku wydawalo |
_________________ "I'm gonna need a hacksaw" |
|
|
|
|
--=AngiE=--
Podróżnik
|
Posted: 28-06-2007, 19:21
|
|
|
No cóż, teraz jak juz ustaliłam, że lewy Shift mi nie działał bo był pod nim okruszek to przeszłam T-Rexa w 4 minuty... nie licząc scenek gdzie walił łbem w kolce |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 30-06-2007, 19:32
|
|
|
Ja jestem przy centaurach i nie moge ich przejsc. Z łatwością odbieram im tarcze ale potem nie udaje mi sie ich zamienic w kamien a jak mi sie uda to odrazu staja sie normalne nim ja je zabije. I jak sa kamienne to jakiej broni najlepiej uzyc? (mam strzelbe, pistolety magnum i zwykle.) Co to znaczy "rage-meter" ? t-rex zabijam w 1-2min.
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 30-06-2007, 19:36
|
|
|
Jak są zamienieni w kamień najlepiej strzelać strzelbą, albo magnum. Jeśli używasz pistoletów zwykłych za pierwszym razem ich nie zabijesz. W tym wypadku potrzeba 2 a nawet 3 takich podejść.
Jeśli chesz zamienić ich w kamień musisz się kręcić bliko tarczy, żeby w porę ją podnieść. |
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 30-06-2007, 19:37
|
|
|
Cóż moja droga...Centaura nie załatwisz za pierwszym podejściem Kiedy wróci do normalnej postaci musisz ponownie zamienić go w kamień. Powinny wystarczyć dwa podejścia, cierpliwości.
A Rage Meter to jest ten czerwony pasek, po którego napełnieniu boss szarżuje na ciebie. |
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 30-06-2007, 20:14
|
|
|
A ma moze ktos jakis FILMIK jak przejsc te nieszczesne centraury? Przez nie nie moge sie dostac do egiptu ktory podobno jest taki fajny... A raczej nie sciagne save'a bo nie bede miala moich kilku nagrod. a nawet jakbym sciagnela ze wszystkimi to nie bede miala satysfakcji.
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 30-06-2007, 20:20
|
|
|
Sklejka, filmików dotyczących pokonania centaurów jest na youtube naprawdę wiele.
Tu masz przykładowy: http://youtube.com/watch?v=uQA8mGMCSo8
W razie czego wystarczy że na tej stronie wpiszesz "Tomb raider anniversary centaurs" a znajdziesz multum innych filmików. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 30-06-2007, 20:23
|
|
|
DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wydaja sie bardzo latwe... Wiem juz jak je zabic! hahaha!!!
|
|
--=AngiE=--
Podróżnik
|
Posted: 01-07-2007, 15:26
|
|
|
Ja już bym chciała do nich dojść, ale okazuje się, że zarówno TRA i TR1 mają okropny level zwany Tomb of Qualopec nie lubię go strasznie
a na T-Rex'ie ćwiczę sobie head shoot. bo jest banalny |
|
|
|
|
Zakszi
Student
|
Posted: 02-07-2007, 21:03
|
|
|
Mam jeszcze poradę do walki z Torso. Jak wiemy Lara często nie chce celować w rękę tylko w głowę. Wystarczy tylko w opcjach Camera ustawić manual aim X i Y na Yes. Wtedy w trybie celowania możemy sami możemy kierować kamerą. Najeżdżamy na rękę Bossa i Lara ma ją na celowniku. |
|
|
|
|
Azazel
Nowicjusz
|
Posted: 02-07-2007, 21:51
|
|
|
dla mnie najgorsze byly centaury...boze, katorga!ale po dwudniowych probach w koncu mi sie udalo, zabilem scierwa |
|
|
|
|
ninti
Obieżyświat
|
Posted: 04-07-2007, 16:27
|
|
|
Dziędobry przyszłam się pochwalić iż udało mi się rozwalić centaury chociaż przyznam ze filmik na youtube obejrzalam. W sumie wcale nie są az tacy straszni do zalatwienia jakby sie wydawało.
Dzienkujem za uwage ^^ |
_________________ Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią. |
|
|
|
|
Boone
Obieżyświat
|
Posted: 06-07-2007, 22:46
|
|
|
Jeżeli chodzi o bossów w grze (jeszcze nie ukończyłem, jestem w "Natlas Mines") to zdecydowanie horrorem były dla mnie centaury o czym pewnie wiedziało już chyba pół forum <lol> Ile to sie człowek napisał zażaleń,próśb..itd. ażw końcu się wku**ił i przeszedł te kucyki pony Ciekaw jestem czy Torso będzie gorszy... |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2007, 23:07
|
|
|
Ogólnie rzecz biorąc centaury są proste, ale przejść time triala z nimi to dopiero wyzwanie jak ma się nie całe 2,5 minuty. |
|
|
Ar2r
Obieżyświat
|
Posted: 06-07-2007, 23:13
|
|
|
Boone wrote: | Ciekaw jestem czy Torso będzie gorszy... |
Torso jest dużo łatwiejszy niż centaury Ale jak napisała "Jasmine" koniki też nie są aż tacy trudni, ja jeszcze nie doszedłem z time trialami do centaurów i trochę się boję że mogę mieć kłopot z czasem |
|
|
|
|
oreiller
Praktykant
|
Posted: 06-07-2007, 23:26
|
|
|
Spokojnie, nie będzie większego problemu z tym Time Trialem Kiedy to przeszedłem, to na liczniku została mi ponad minutka. Wystarczy szybko rozwiązać zagadkę w cysternie, bo Centaury nie sprawią takiego problemu, jak wcześniej.
Don't be afraid
|
_________________ NO MORE WOTR!!! Żegnam wszystkich !!! |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2007, 23:46
|
|
|
oreiller wrote: | Wystarczy szybko rozwiązać zagadkę w cysternie |
To prawda. Zanim doszłam do centaurów kilkanaście razy spadałam to tu, to tam i musiałam zaczynać od początku. A same centaury przeszłam dopiero za 4 razem. 2 razy czas mi się skończył, a raz mnie zabili. |
|
|
Paciej
Łakocie i Witaminy
|
Posted: 09-07-2007, 22:50
|
|
|
Bossowie w grze na szczęście albo i szczęście (moim zdaniem) nie są mega trudni. To prawda, że za pierwszym razem (zanim człowiek załapie o co kaman tak naprawdę z nimi) trudzi się dość długo, ale potem można już zabić T-Rexa w chwilkę -wystarczą trzy naprowadzenia na kolce i już po nim, centaury to następna chwilka , każdy po jednym adrenaline shot żeby odebrać tarcze i potem to już też kwestia minuty, Torso - wystarczy odłupać rękę i potem znów head shot żeby spadł na dół Najwięcej kłopotów jest moim zdaniem z Natlą, ale gdy jest się już w drugiej fazie, kiedy pozbawimy ją skrzydeł i praktycznie wykonujemy head shoty przelatując nad nią to nie jest to żadną mega trudnością. Poziom trudności bossów wg mnie jest odpowiednio wyważony, jak w Legend. Nie są to takie potwory które padają po wpakowaniu w nie tony ołowiu z pistoletów Lary, tak jak za czasów Core Design. Ale się rozpisałem (czyt. napisałem bzdur). |
|
|
|
|
oreiller
Praktykant
|
Posted: 09-07-2007, 23:10
|
|
|
Paciej wrote: | Nie są to takie potwory które padają po wpakowaniu w nie tony ołowiu z pistoletów Lary, tak jak za czasów Core Design. Ale się rozpisałem (czyt. napisałem bzdur). |
Święta racja! Moim zdaniem to bardzo dobra innowacja, połączenie "pakowania ołowiu" z odpowiednim sposobem, ten zaś połączony z akrobacjami. Może, w "ósemce" wprowadzą większy realizm i np. gracz postrzela troszeczkę do bossa, po chwili, boss się zdenerwuje(tak jak w Anniversary), lecz dalsza część walki będzie polegać na pełnej akcji ucieczce. Oczywiście z wykorzystaniem na powiedzmy dwóch bossów w grze. Nie byłoby poczucia, że Lara jest wszechpotężna i ze wszystkim sobie poradzi
|
_________________ NO MORE WOTR!!! Żegnam wszystkich !!! |
|
|
|
|
zakid
Student
|
Posted: 10-07-2007, 13:23
|
|
|
dla mnie bossowie w tej grze byli odrobine za prosci. Nie żebym się chwalił, ale każdego z bossów przeszedłem za pierwszym razem (od razu na Hardzie, choć faktem jest, że wcześniej przeczytałem jak to zrobić, więc wiedziałem) Przejście każdego z bossów zajmuje około 2 minuty (no, może Natla trochę dłużej). Chciałbym, żeby w następnym TR-rze CD bossowie byli trochę bardziej dopracowani. Nie chcę, żeby było jak w FF że zabicie bossa trwa godzinę, ale żeby bossowie byli mniej więcej jak chociażby w GoW 2 (dosyć trudni, ja przechodziłem w około 20-25 minut, no i chyba żadnego nie przeszedłem za pierwszym razem). |
_________________ "I'm gonna need a hacksaw" |
|
|
|
|
|