FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Bossowie w grze
Author Message
--=AngiE=-- 
Podróżnik

Posted: 27-06-2007, 21:31   

ninti -> no chyba nie =) Ja próbuję z headshoot'ami ale naprawdę nic nie kumam- ostatnio nauczyłam się tej taktyki bezbłędnie, teraz też naciskam wszystko jak trzeba, ale mimo to: KICHA :-? No trudno, spróbujem sem jeszcze [kilka... =) ] raz/y :P

mk97 
Nowicjusz

Posted: 28-06-2007, 11:59   

T-rexa zabilem w 6 min a centaury 11minut xD xD

ninti 
Obieżyświat

Posted: 28-06-2007, 12:14   

mk97, nie ma co sie tak chwalić :P ja zabiłam t-rexa w 15 minut pykajac mu kulki a centaury bede zabijać tydzen :P ... nie no oze nie bedzie tak źle ... mam nadzieje ;(

zakid 
Student

Posted: 28-06-2007, 18:57   

też szczerze mówiąc, gdy za pierwszym razem miałem T-Rexa, to w niego tylko ładowałem kulki :) Jak potem skumalem jak dzialaja headshoty, to i tak bylo tak samo, tyle ze nie musialem ciagle obserwowac rage-metera :) Dopiero jak przeszedlem T-Rexa to sie dowiedzialem ze mozna go zniszczyc w 2 minuty.
Co do centaurow, to przeszedlem je za pierwszym razem, tez zajelo to jakies 20 minut, bo nie wszystko idealnie wychodzilo. Dzisiaj juz doszedlem do wprawy i centaury zajmuja mi jakies 1,5-2 minut. Wcale nie sa takie trudne jak sie na poczatku wydawalo :)

--=AngiE=-- 
Podróżnik

Posted: 28-06-2007, 19:21   

No cóż, teraz jak juz ustaliłam, że lewy Shift mi nie działał bo był pod nim okruszek :P to przeszłam T-Rexa w 4 minuty... nie licząc scenek gdzie walił łbem w kolce ;)

Sklejka 
Podróżnik

Posted: 30-06-2007, 19:32   

Ja jestem przy centaurach i nie moge ich przejsc. Z łatwością odbieram im tarcze ale potem nie udaje mi sie ich zamienic w kamien a jak mi sie uda to odrazu staja sie normalne nim ja je zabije. I jak sa kamienne to jakiej broni najlepiej uzyc? (mam strzelbe, pistolety magnum i zwykle.) Co to znaczy "rage-meter" ? ;( t-rex zabijam w 1-2min.

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 30-06-2007, 19:36   

Jak są zamienieni w kamień najlepiej strzelać strzelbą, albo magnum. Jeśli używasz pistoletów zwykłych za pierwszym razem ich nie zabijesz. W tym wypadku potrzeba 2 a nawet 3 takich podejść.

Jeśli chesz zamienić ich w kamień musisz się kręcić bliko tarczy, żeby w porę ją podnieść.

K@t 
Spectre

Posted: 30-06-2007, 19:37   

Cóż moja droga...Centaura nie załatwisz za pierwszym podejściem :p Kiedy wróci do normalnej postaci musisz ponownie zamienić go w kamień. Powinny wystarczyć dwa podejścia, cierpliwości.
A Rage Meter to jest ten czerwony pasek, po którego napełnieniu boss szarżuje na ciebie.

Sklejka 
Podróżnik

Posted: 30-06-2007, 20:14   

A ma moze ktos jakis FILMIK jak przejsc te nieszczesne centraury? Przez nie nie moge sie dostac do egiptu ktory podobno jest taki fajny... A raczej nie sciagne save'a bo nie bede miala moich kilku nagrod. a nawet jakbym sciagnela ze wszystkimi to nie bede miala satysfakcji.

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 30-06-2007, 20:17   

Nie ma to jak przejść samemu. :)

http://youtube.com/watch?v=uQA8mGMCSo8

K@t 
Spectre

Posted: 30-06-2007, 20:19   

Tutaj : http://www.youtube.com/watch?v=kDGvGwlTiXU
Albo na pierwszej stronie tematu...

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 30-06-2007, 20:20   

Sklejka, filmików dotyczących pokonania centaurów jest na youtube naprawdę wiele. :)
Tu masz przykładowy: http://youtube.com/watch?v=uQA8mGMCSo8
W razie czego wystarczy że na tej stronie wpiszesz "Tomb raider anniversary centaurs" a znajdziesz multum innych filmików. :D

Sklejka 
Podróżnik

Posted: 30-06-2007, 20:23   

DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wydaja sie bardzo latwe... Wiem juz jak je zabic! hahaha!!!

--=AngiE=-- 
Podróżnik

Posted: 01-07-2007, 15:26   

Ja już bym chciała do nich dojść, ale okazuje się, że zarówno TRA i TR1 mają okropny level zwany Tomb of Qualopec :P nie lubię go strasznie ;D
a na T-Rex'ie ćwiczę sobie head shoot. bo jest banalny :D

Zakszi 
Student

Posted: 02-07-2007, 21:03   

Mam jeszcze poradę do walki z Torso. Jak wiemy Lara często nie chce celować w rękę tylko w głowę. Wystarczy tylko w opcjach Camera ustawić manual aim X i Y na Yes. Wtedy w trybie celowania możemy sami możemy kierować kamerą. Najeżdżamy na rękę Bossa i Lara ma ją na celowniku. ;)

Azazel 
Nowicjusz

Posted: 02-07-2007, 21:51   

dla mnie najgorsze byly centaury...boze, katorga!ale po dwudniowych probach w koncu mi sie udalo, zabilem scierwa :D

ninti 
Obieżyświat

Posted: 04-07-2007, 16:27   

Dziędobry przyszłam się pochwalić iż udało mi się rozwalić centaury :) chociaż przyznam ze filmik na youtube obejrzalam. W sumie wcale nie są az tacy straszni do zalatwienia jakby sie wydawało.
Dzienkujem za uwage ^^

Boone 
Obieżyświat

Posted: 06-07-2007, 22:46   

Jeżeli chodzi o bossów w grze (jeszcze nie ukończyłem, jestem w "Natlas Mines") to zdecydowanie horrorem były dla mnie centaury o czym pewnie wiedziało już chyba pół forum :D <lol> Ile to sie człowek napisał zażaleń,próśb..itd. ażw końcu się wku**ił i przeszedł te kucyki pony :P Ciekaw jestem czy Torso będzie gorszy... :pozdro:

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 06-07-2007, 23:07   

Ogólnie rzecz biorąc centaury są proste, ale przejść time triala z nimi to dopiero wyzwanie jak ma się nie całe 2,5 minuty.

Ar2r 
Obieżyświat

Posted: 06-07-2007, 23:13   

Boone wrote:
Ciekaw jestem czy Torso będzie gorszy...

Torso jest dużo łatwiejszy niż centaury :D Ale jak napisała "Jasmine" koniki też nie są aż tacy trudni, ja jeszcze nie doszedłem z time trialami do centaurów i trochę się boję że mogę mieć kłopot z czasem :/

oreiller 
Praktykant

Posted: 06-07-2007, 23:26   

Spokojnie, nie będzie większego problemu z tym Time Trialem :) Kiedy to przeszedłem, to na liczniku została mi ponad minutka. Wystarczy szybko rozwiązać zagadkę w cysternie, bo Centaury nie sprawią takiego problemu, jak wcześniej.

Don't be afraid :matrix:

:pozdro: :pozdro: :pozdro:

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 06-07-2007, 23:46   

oreiller wrote:
Wystarczy szybko rozwiązać zagadkę w cysternie

To prawda. Zanim doszłam do centaurów kilkanaście razy spadałam to tu, to tam i musiałam zaczynać od początku. A same centaury przeszłam dopiero za 4 razem. 2 razy czas mi się skończył, a raz mnie zabili.

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 09-07-2007, 22:50   

Bossowie w grze na szczęście albo i szczęście (moim zdaniem) nie są mega trudni. To prawda, że za pierwszym razem (zanim człowiek załapie o co kaman tak naprawdę z nimi) trudzi się dość długo, ale potem można już zabić T-Rexa w chwilkę -wystarczą trzy naprowadzenia na kolce i już po nim, centaury to następna chwilka , każdy po jednym adrenaline shot żeby odebrać tarcze i potem to już też kwestia minuty, Torso - wystarczy odłupać rękę i potem znów head shot żeby spadł na dół :) Najwięcej kłopotów jest moim zdaniem z Natlą, ale gdy jest się już w drugiej fazie, kiedy pozbawimy ją skrzydeł i praktycznie wykonujemy head shoty przelatując nad nią to nie jest to żadną mega trudnością. Poziom trudności bossów wg mnie jest odpowiednio wyważony, jak w Legend. Nie są to takie potwory które padają po wpakowaniu w nie tony ołowiu z pistoletów Lary, tak jak za czasów Core Design. Ale się rozpisałem (czyt. napisałem bzdur).

oreiller 
Praktykant

Posted: 09-07-2007, 23:10   

Paciej wrote:
Nie są to takie potwory które padają po wpakowaniu w nie tony ołowiu z pistoletów Lary, tak jak za czasów Core Design. Ale się rozpisałem (czyt. napisałem bzdur).

Święta racja! Moim zdaniem to bardzo dobra innowacja, połączenie "pakowania ołowiu" z odpowiednim sposobem, ten zaś połączony z akrobacjami. Może, w "ósemce" wprowadzą większy realizm i np. gracz postrzela troszeczkę do bossa, po chwili, boss się zdenerwuje(tak jak w Anniversary), lecz dalsza część walki będzie polegać na pełnej akcji ucieczce. Oczywiście z wykorzystaniem na powiedzmy dwóch bossów w grze. Nie byłoby poczucia, że Lara jest wszechpotężna i ze wszystkim sobie poradzi ;)

:pozdro: :pozdro: :pozdro:

zakid 
Student

Posted: 10-07-2007, 13:23   

dla mnie bossowie w tej grze byli odrobine za prosci. Nie żebym się chwalił, ale każdego z bossów przeszedłem za pierwszym razem (od razu na Hardzie, choć faktem jest, że wcześniej przeczytałem jak to zrobić, więc wiedziałem) :) Przejście każdego z bossów zajmuje około 2 minuty (no, może Natla trochę dłużej). Chciałbym, żeby w następnym TR-rze CD bossowie byli trochę bardziej dopracowani. Nie chcę, żeby było jak w FF że zabicie bossa trwa godzinę, ale żeby bossowie byli mniej więcej jak chociażby w GoW 2 (dosyć trudni, ja przechodziłem w około 20-25 minut, no i chyba żadnego nie przeszedłem za pierwszym razem).

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo