FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
TR4: The Last Revelation
Author Message
Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 29-03-2005, 13:58   

A ja miałam tylko 3 gwiazdy zebrane w The Mastabas, a powinny być 4 :/ Potem musiałam szukać save'a, nieźle się namęczyłam, bo większość nie działała :/ Ale o tym tez już kiedyś pisałam :p

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 29-03-2005, 13:59   

Głowy trzech smoków to chyba w Rzymie, w Chronicles a nie w LR.

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 29-03-2005, 14:01   

Nie, w TR4, w The Mastabas. Były takie z kryształami w środku, co je trzeba było rewolwerem rozwalić.

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 29-03-2005, 14:06   

Jeszcze tam nie byłem, więc nie wiem. Na razie walczę z savem w Katakumbach, nie chce nadal wejść.

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 31-03-2005, 19:47   

Sorx ale edytować już nie mogę :wink:
Ma ktoś może save'a w Catacombach - przed fatalnymi linami lub w Costal Ruins i czy mógłby mi je przesłać na maila ??? Z góry wielkie dzięki, nie mogę załadować starych save'ów a jak pomyślę sobie że muszę przechodzić Tomb of Semerkhet to mnie szlag trafia :?

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 31-03-2005, 19:53   

-> -> -> http://www.tombraiders.ne...r4catacombs.zip

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 31-03-2005, 19:57   

Link niestety nieaktywny ale ja potrzebujęod save kogoś z kompa, bo te z neta mi nie wchodzą też. A swoją drogą czemu utwór Land of Sand nie występuje w grze??

EDIT

Kasiu jesteś moim zbawcą i osobistym Chrystusem !!! Wszedłem tam jednak i save wchodzi. Wielkie dzięki, mam kolejny dług wobec Ciebie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 31-03-2005, 20:09   

Nie kojarzę z gry. Chyba nie.

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 31-03-2005, 20:17   

No to że nie ma to ja wiem, ale dlaczego tego tam nie ma się dziwię ??? W poście poprzednim masz dowód mej wielkiej wdzięczności, nie muszęłazić po grobocu Semerkheta !!! Big THX :lol:

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 31-03-2005, 20:28   

Quote:
Kasiu jesteś moim zbawcą i osobistym Chrystusem !!!

LoL, co ja słyszę :D To chyba pierwszy taki komplement :D ;)

Niektóre save'y działają, a niektóre nie. Ja sobie kiedyś ściągnęłam, sprawdzałam po kolei, ale albo jeden mi do wina wywalał, po wczytaniu następnego robiło się ciemno, a jeszcze innego - Lara była niewidoczna :shock: Trudno było zamin znalazłam dobrego save'a... :roll:

lara_croft 
Obieżyświat

Posted: 05-04-2005, 18:21   

I need your help :!: Możecie sie ze mnie smiać, ale za każdym razem, gdy gram w TR musze się w jakims miejscu zaciąć :oops: . Tak jest i tym razem :oops: . Gram w TR4, jestem w The Great Hypostyle Hall (ponownie). Jest tam taki pokój z niebieską pisamidą. niby wszystko jest ok, tylko jak ide potem w góre po drabinie i wchodze do pokojów z kołami zebatymi, to az mnie szlag trafia :!: ciągle zapominam jak mam nimi kręcić, żeby było dobrze!!!! Plissss pomóżcie :569:

Paciej 
Łakocie i Witaminy

Posted: 05-04-2005, 18:35   

Wiesz ja nie za bardzo kojarzę jakieś kołowrotki czy to o czym piszesz ale sprawdzałaś już może w solucjach ???
SOLUCJA

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 05-04-2005, 18:39   

Ja to zawsze robię, patrząc pod kraty w podłodze. Wiesz co... nie lepiej pokombinować? Ale jak wolisz... Tutaj masz rozwiązanie:

Quote:
Przebiegnij przez korytarz, aż dotrzesz do komnaty z obrotową dźwignią. Skieruj rączkę na południe. Wejdź do komnaty obok (która niczym się nie różni od poprzedniej) i skieruj tym razem tę rączkę na wschód. W trzeciej komnacie skieruj rączkę na północ. Teraz zejdź na dolny poziom i skręć w prawo do komnaty, którą ominąłeś po wejściu.
W tej komnacie jest słupek i filar, na którym jest umieszczona świecąca na niebiesko piramida. Jeśli wszystkie rączki zostały dobrze ustawione (końce wskazują na piramidę), to pociągnięcie za słupek uruchomi lasery. One zniszczą piramidę, a Ty będziesz mógł spokojnie wejść w posiadanie SUN DISK.

lara_croft 
Obieżyświat

Posted: 05-04-2005, 18:41   

Oczywiście że sprawdzałam ale zawwsze coś pokrecę (cała ja) i źle przeczytam, albolookam do solucji i o tym momencie pisze tyle co"...z drewnianymi kołami zebatymi. Kręć nimi dotąd, az wszystkie trzy obeliski ustawisz prawidłowo". Co ja mam zrobić? znasz może jakąś stronke z porządnymi solucjami??!!??!!

Andzi 
Nowicjusz

Posted: 15-04-2005, 17:18   

A ja mam głupie pytanie, ale nie wiem jak to zrobic. W jednej z misji trzeba uzyc przycisku DASH(/), zeby przyspieszyc motocykl. A problem tkwi w tym ze gram na Playstation i nie wiem ktory to przycisk. Probowałem juz wszystkimi, ale nie wychodziło. PROSZE POMOZCIE!!!
Z gory thx.

Cinek 
Obieżyświat

Posted: 15-04-2005, 18:46   

Też gram na PS :D
Żeby przyspieszyć motocykl trzeba nacisnąć 'R2', ale dopiero wtedy gdy zbierzesz odpowiednie turbo...na początku nie można go przyspieszyć.

Witamy na forum :)

Andzi 
Nowicjusz

Posted: 15-04-2005, 22:49   

Cinek wrote:
Też gram na PS :D
Żeby przyspieszyć motocykl trzeba nacisnąć 'R2', ale dopiero wtedy gdy zbierzesz odpowiednie turbo

Niby jak mam zebrac odpowiednie turbo. Sorry za pytanie, ale naprawde nie wiem jak :?:

PS. Najlepiej zeby ktos mi napisał dokładnie co mam zrobic, jesli komus sie chce. Z gory dzieki

Cinek 
Obieżyświat

Posted: 16-04-2005, 11:55   

Masz tutaj kawałek solucji...pogrubieniem zaznaczyłem przedmioty, które musisz zebrać, żeby mieć turbo:

Quote:
CITADEL GATE

Zejdź na dół i podejdź do rannego żołnierza. Opowie ci krótką historyjkę. Gdy się skończy biegnij co sił w nogach naprzód, aby uniknąć spotkania ze smokiem. Pochodź trochę po okolicy, aż znajdziesz miejsce z suszącymi się ubraniami. Porozglądaj się. Zobaczysz dziurę w ścianie. Zrób z tego użytek. Uważaj, bo trochę dalej zaczną atakować cię krokodyle. Niedaleko miejsca skąd wychodziły krokodyle jest dziura w sąsiedniej ścianie, na którą należy wyjść. Zejdź trochę niżej i włącz trzy przełączniki w ścianie naprzeciw. Wpadnij do dziury w podłodze, która właśnie powstała. Przestaw dźwignię używając Crowbar. Teraz wróć się z powrotem na górę, znajdź miejsce do wspięcia się jeszcze wyżej i włącz ostatni przełącznik. Otworzą się drzwi na dole. Idź tymi drzwiami na sam szczyt i skocz na linę. Obróć się w prawo i skocz na zadaszenie budynku. Skacz teraz kolejno po zadaszeniach innych budynków. Na samym końcu powinieneś dostrzec małą dziurę w budynku, do której musisz się dostać. Idź na sam jej koniec. Zobaczysz w dole dużą przepaść. Skocz w prawo uważając, aby do niej nie wpaść. Pozabijaj robactwo i zrób obchód wokół palącego się samochodu. Zabierz Nitrous Oxide canister.. Weź długi rozbieg i skocz w stronę żółtego samochodu. Wróć znaną już ci drogą do rannego żołnierza. Ruszaj po drabinie, którą się tu dostałeś. Wrócisz do Chambers of Tulun.

TRENCHES

Zaraz przy wjeździe do tego levelu skręć w prawo, a potem w lewo. Powinieneś zobaczyć ogrodzoną palmę. Opuść motor i podążaj drogą naprzeciw palmy zabijając napotkanego żołnierza. Biegnij, dopóki nie zacznie do Ciebie strzelać broń maszynowa. Podbiegnij do niej i schowaj się za pudłami. Teraz czołgaj się do sąsiednich pudeł. Użyj revolvera z celownikiem i wystrzel pocisk w biały karnister przyłączony do broni maszynowej. Idź do pudeł, za którymi na samym początku się chowałeś. Wejdź na nie. Skocz na drugą stronę do dziury, która znajduje się nad nieistniejącą już bronią maszynową. Spadnij trochę niżej i podążaj tunelem, aż do szczeliny po prawej stronie ścieżki. Musisz się tam wczołgać uważając na zepsute rury. Gdy dostaniesz się do małego pomieszczenia zabij żołnierza i znajdź pudło , na które możesz wyjść. Zobaczysz broń maszynową. Zajmij się nią w ten sam sposób, co z poprzednią. Zabij jeszcze żołnierza i wróć się do tunelu, którym się tu dostałeś. Możesz iść tunelem dalej. Podążaj nim aż do końca drogi. Spójrz teraz w prawo zobaczysz mała dziurę, do której Lara potrafi się wczołgać. Gdy pomyślnie przez nią przejdziesz, zabierz z małego pomieszczenia Weapon Code Key. Wróć się tą samą drogą, jaką się tu dostałeś. Skocz przed siebie i uchwyć się szczeliny w ścianie. Podążaj nią do broni maszynowej. Porozglądaj się, a zobaczysz palącą się ciężarówkę. Stań na wprost silnika i wciśnij CTRL. Zdobędziesz Valve Pipe. Teraz z powrotem do motocyklu. Połącz Valve Pipe z Nitrous Oxide. Powstanie Nitrous Oxide Feeder. Stań na wprost motocyklu, jakbyś chciał go użyć. Wybierz z plecaka nowo powstałą rzecz i wciśnij USE. Lara zamontuje to do motoru. Wroć się do Chambers of Tulun.

Od tej pory klikając 'R2' będziesz mógł używać turba =)

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 17-04-2005, 13:46   

Mój kolega byl w trakcie przechodzenia TR4.. Grał w XP, z patchem... i niestety popsuła mu sie partycja na której trzymal savey do TR4... Jest pod koniec levelu MASTABS. Próbował savów z TRPL.. także moich (robiłem je kiedys w win 98 ).. ale nic nie działa... sa jakies bugi w tych saveach..

czy ktos ostatnio przechodzil TR4 na XP? Czy ktos robił savy? Proszę o save'a z levelu MASTABS,.. najlepiej pod koniec... ewentualnie z poczatku levelu.

shephard 
Podróżnik

Posted: 17-04-2005, 13:56   

Ja mam :> Daje razem z postem :>

MekCal 
Obieżyświat

Posted: 25-04-2005, 20:23   

Spójrzcie tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48446865
Ktoś w opisie aukcji napisał, że sprzedaje grę Tomb Raider: The Last Revolution, co mnie trochę dziwi, bo w tytule aukcji nie popełnił błędu :P :P:P:P:P:P:D :690: :690: :690:
Czego to ludzie nie wymyślą, nie przekręcą :D :mrgreen:

Cinek 
Obieżyświat

Posted: 25-04-2005, 20:26   

I tak cud, że nie napisał jak wszyscy: Tomb Rider :D

KASIA TRENT

Albo Tomp Rajder, co już kiedyś widziałam ;) :roll:

MekCal 
Obieżyświat

Posted: 25-04-2005, 20:32   

Tomp Rajder? Na Allegro? :D :D:D:D:D:D:D:D:P:P
Ale się zastanawiam, co on miał na myśli pisać Ostatnia Rewolucja. Fakt, pomylił się, ale warto się zastanowić nad znaczeniem tych dwóch słów. Ostatnia Rewolucja, ale w czym? W TR? Na pewno nie. Dalszą rewolucją był TAOD, teraz TR7. Nie, te dwa słówka nie pasują absolutnie do tytułu :D .

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 25-04-2005, 20:48   

Po prostu gość źle przetłumaczył :p Ostatnie objawienie jak już :p Mek, no gdzie na allegro, widziałam to w mailach do TRPL :p

Malwinka 
Obieżyświat

Posted: 25-04-2005, 21:40   

Revelation ma trzy znaczenia - odkrycie, rewelacja, objawienie - ja to sobie zawsze tlumaczylam jako rewelacja - jako ze gra w zasadzie rewelacyjna

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo