FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Peru
Author Message
Adristar 
Nowicjusz

Posted: 05-06-2007, 11:56   

Moge prosic o lepszy opis bo poprzedni niczego mi nie powiedziala na forum nic nie ma na ten temat :-P

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 05-06-2007, 12:11   

To co nie byłeś jeszcze przy T-Rexie??
Kiedy zamontujesz drugą zębatkę musisz używając krawędzi skalnych dostać się do miejsca na samej górze mechanizmu gdzie trzeba założyć trzecią zębatkę. Tam gdy się przyjrzysz na ścianie po której sie wcześniej dostałeś na górę zobaczysz ustęp skalny którego Lara sie złapie gdy tam skoczysz. Po ustępach przechodzisz dalej aż do liny na którą musisz wskoczyć. A z liny na kolejny uskok a potem dalej do przejścia obok którego jest taka drabinka. Dalej chyba już sobie poradzisz. :)

Adristar 
Nowicjusz

Posted: 05-06-2007, 16:54   

Wszytkie wyzej opisane czynnosci wykonalem juz wczesniej,plus uporalem sie z niedzwiedziem wzialem magazynki.Wrocilem przeskoczylem an drazek ktory zrobil sie z drabinki i jestem znow na gorze wodospadu na ktorej bylem juz z 10 razy;/;/ Nie mam pojecia gdzie jest ten T-Rex i jak do niego dojsc.

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 05-06-2007, 18:50   

Adristar, po pierwsze tam gdzie był niedźwiedź można przejść dalej. Musisz wejść na platformę obok niedźwiedzia -tam gdzie był magazynek. Jeśli odwrócisz się w stronę od której się wspiąłeś zauważysz krawędź do złapania się. Z tej krawędzi musisz na następną krawędź powyżej potem wskoczyć na pal i dalej na drugi no i na wprost przed siebie. W następnym pomieszczeniu musisz iść prosto aż dojdziesz do pochylni po której musisz się ześliznąć i złapać krawędzi. Potem przeskakujesz na półkę a z niej na drążek. No dalej chyba trafisz. :D

grylu 
Nowicjusz

Posted: 05-06-2007, 20:13   Re: Peru

hey jestem teraz w Peru i mam problem z znalezieniem 3 zebatki czy ktos wie gdzie ona jest?

..::;;PeeT;;::. 
Podróżnik

Posted: 05-06-2007, 20:15   

trzecią zębatkę można zdobyć dopiero po walce z T-Rexem

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 05-06-2007, 20:16   

grylu, po pierwsze patrz wyżej na moje dwa poprzednie posty. Adristar, pytał o to samo. A po drugie edytuj swoje posty.Użyj przycisku Edytuj w prawym górnym rogu swojego posta.

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 06-06-2007, 08:51   

cześć jestem na poziomie Lost Valley, nie wiem jak dostać się do trzeciej maski (otworzyłem kratę pod wodą ale nie wiem jak się do niej dostać) :(
POMOCY!

Szynszyl 
Podróżnik

Posted: 06-06-2007, 13:53   

hdqizt, narazie zajmij się po prostu przechodzeniem Lost Valley ;) Na pewno będziesz wiedział kiedy i jak dostać się do reliktu.

Mala Czarna 
Nowicjusz

Posted: 06-06-2007, 15:22   

lukibuki12 wrote:

Jak doskoczyć w to miejsce gdzie jest pokazane strzałką

Jasmine wrote:
Odwracasz się i skaczesz do tyłu, mi się Lara normalnie złapała. Tylko nie przysuwaj się do samej ściany, bo wtedy może się nie złapać, raz mi się tak prawie zdarzyło.

mam ten sam problem... probowalam juz z kazdego miejsca chyba i nic :( help :(

gizio 
Praktykant

Posted: 06-06-2007, 17:24   

ale tak sie to właśnie robi. próbuj dalej. przytrzymaj dłużej klawisz skoku może to ci pomoże.

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 06-06-2007, 22:36   

To może być to. Trzymaj klawisz skoku dopóki się nie złąpie. Inaczej nie da się tam wejść.

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 10:57   

jestem w lokalizacji Tomb of Qualopec
zrzuciłem belkę (Fotka 1), ale spadła tak niefortunnie , że nie mogę przesunąć tego drugiego podestu
i ustawić go tak jak na fotce 2.
O co chodzi??

regis 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 14:39   

witam, to moj pierwszy post więc witam :)
mam mały problem i z tego co widziałem nikt tam nie miał problemów... może robie coś źle?
zjeżdzam po pochylniach i wyskakuje żeby złapać sie drążka i Lara nie sięga, spada na sam dół (tam gdzie walczy sie z dinozaurami)
chodzi o ten drążek w dole:

i od razu dodam że nie puszczam spacji... trzymam do oporu (zawsze trzymam dopóki Lara sie nie złapie)

Integral 
Archeolog

Posted: 07-06-2007, 14:47   

Musisz wcześniej wyskoczyć, nie przy samym końcu pochylni (moze nawet bliżej połowy). Popróbuj, na pewno Ci się uda ;-) .

regis 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 15:04   

dzięki:)
a wystarczyło uruchomić mózg i nie robić wszystkiego automatycznie... w Legend przyzwyczaili do skoków pod sam koniec...
haha swoją drogą śmieszne że taki skok był trudniejszy od T-REXa (przynajmniej dla mnie :690: )

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 15:17   

to jak pomoże mi ktoś?? bo nie wiem czy to jest błąd (musiałbym zaczynać grę od nowa :fire: ) czy tak ma być :638:

Jerrem_Y 
Obieżyświat

Posted: 07-06-2007, 15:22   

hdqizt, probowales obejsc ta konstrukcje z drugiej strony? Z jednej faktycznie lezy belka :p watpie, zeby to byl blad (?)

Gre od nowa? Kara za nie robienie save'ow :p

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 15:50   

Niestety kolumna ani drgnie :(
Poniżej fotka tej sytuacji (jakość słaba robiłem zdjęcie telefonem telewizorowi ;) )

PS przy powiększeniu lepiej widać :)

Jerrem_Y 
Obieżyświat

Posted: 07-06-2007, 16:20   

hdqizt, skoro belka faktycznie tak niefortunnie spadla to pozostaje zaczac od poczatku :| jednak jesli dobrze pamietam, to ja wykonalam ten skok tylko z jedna kladka, wiec moze sprobuj kilku ustawien i skokow! Wydaje mi sie, ze powinno sie udac :)

Mala Czarna 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 16:27   

Jasmine wrote:
To może być to. Trzymaj klawisz skoku dopóki się nie złąpie. Inaczej nie da się tam wejść.

nie da sie.. :( caly czas jest tak jak by bylo to za daleko... trzymam spacje az wpadnie do basenu.. i nic to nie daje caly czas jest tak samo...jest jakis inny ratunek czy juz mam po grze... ;(

siwek509 
Praktykant

Posted: 07-06-2007, 18:12   

mała czarna....... na pocieszenie powiem ci ze mam tensam problem :aaa:
przegięcie paly.... skacze i skacze a tu nic sie nie szieje........
i tez trzymam przycisk skoku przez cały czas :609: ;( masakra.......

dzidoslav 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 18:16   

hdqizt,

zeby odbokowac 2 kladke trzeba wczesniej wleźć na gore przy pomocy jednej kladki i zestrzelić takie welkie "dyndadelko na linach" i wtedy odblokuje sie 2 podest (przy okazji mozna podniesc 1 z 3 dźwigni.

pozdro.

a na 1 kladce tez mozna doskoczyc tylko trzeba wiecej sie nagimnastykowac przy ukladaniu kladi - wiem bo udalo mi sie

Jerrem_Y 
Obieżyświat

Posted: 07-06-2007, 18:40   

dzidoslav, rzecz w tym (przynajmniej tak zrozumialam), ze hdqizt zestrzelil juz to wielkie "dyndadelko na linach".

hdqizt, wiec mialam racje, mozna wykonac ten skok na jednej kladce, probuj ;-)

Mala Czarna, spokojnie. Moze jest to wina tego, ze masz wlaczony manual-grab i nie wciskasz odpowiedniego klawisza w dobrym momencie. Jesli tak, to wlacz auto-grab. Przeszlam level jeszcze raz, zeby zobaczyc co z tym skokiem. Faktycznie wydaje sie nie do pokonania i Lara czasem zle sie lapie, ale to sie da szybko naprawic wciskajac klawisz akcji ;-) moze to byc tez wina tego, ze jestes za daleko od sciany. Dojdz praktycznie do konca, a jak nie to probuj TROSZKE wczesniej.

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 07-06-2007, 19:09   

OK popróbuje jutro, mam nadzieję, że się uda, bo inaczej parę godzin gry w błoto ;(
jeśli nic nie napisze tzn. że się udało :)

PS. Na torrencie znalazłem ciekawy poradnik do tra w formie screenów z krótkimi opisami po angielsku, jeśli ktoś by chciał to mogę uploadować na rapidshare

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo