Peru |
Author |
Message |
tomay13
Nowicjusz
|
Posted: 12-02-2011, 14:08
|
|
|
http://img371.imageshack..../problemzk8.jpg
Jak doskoczyć w to miejsce gdzie jest pokazane strzałką[/quote]
porady w solucji sa praktycznie żadne.
próbowałem skoków z różnych części tego występu z przytrzymaną spacją ale nie moge doskoczyć do platwormy
POMOCY!!! |
_________________ Pozdro
tOMAY13 |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 12-02-2011, 14:18
|
|
|
tomay13, odnośnik do obrazka jest po zacytowaniu nieaktywny. Ale znalazłam już tego posta w oryginale więc wiem o co chodzi.
Problem z doskoczeniem jest doskonale znany i jest na to jedna rada. Należy wejść w ustawienia gry i zmienić ustawienia graficzne. To znaczy trzeba wyłączyć co tylko się da albo wybrać jak najniższe możliwe ustawienia.
Zazwyczaj pomagało to. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
tomay13
Nowicjusz
|
Posted: 12-02-2011, 14:24
|
|
|
Asyenna Wielkie dzięki. zadziałało !!! |
_________________ Pozdro
tOMAY13 |
|
|
|
|
inesce
Nowicjusz
|
Posted: 30-03-2011, 02:36
|
|
|
co daje zebranie kryształów ?
a i zebrałam w pierwszej części Peru wszystkie Artefakty i Relikwię i nie mam żadnego bonusu. to Dobiero po ukończeniu całego Peru coś dostanę? |
|
|
|
|
Angelika56
Nowicjusz
|
Posted: 29-04-2011, 15:12
|
|
|
ja z tym dinozaurem miałam szczęście bo w pewnym momencie on staną i nie chciał się ruszyć a ja sobie do niego strzelałam ( a tak naprawdę nie umiem tej adrenaliny robić ) |
|
|
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 29-04-2011, 22:58
|
|
|
Angelika56 wrote: | ja z tym dinozaurem miałam szczęście bo w pewnym momencie on staną i nie chciał się ruszyć a ja sobie do niego strzelałam ( a tak naprawdę nie umiem tej adrenaliny robić ) |
To chyba lepiej, żebyś się nauczyła na jakimkolwiek mniej wymagającym przeciwniku, bo kolejnych bossów w grze nie pokonasz już za pomocą samego strzelania. |
|
|
Reminded
Praktykant
|
Posted: 22-05-2011, 18:36
|
|
|
Mam problem.
Postanowiłem pograć sobie w ostatni level i coś jest nie tak.
Po wczytaniu znajduję się w tym miejscu gdzie jest Scion i mogę sobie chodzić, nie ma żadnych filmików, ale co mam zrobić żeby level po wczytaniu był normalny?
Przez tego buga nie mogę przejść gry! |
|
|
|
|
Invicta
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2011, 14:30
|
|
|
inesce wrote: | co daje zebranie kryształów ?
a i zebrałam w pierwszej części Peru wszystkie Artefakty i Relikwię i nie mam żadnego bonusu. to Dobiero po ukończeniu całego Peru coś dostanę? |
Jeśli chodzi ci o kryształy odblokowywane po ukończeniu kraju to jak je zbierzesz, włączą się komentarze twórców TR1 i TRA o podobieństwach i zmianach w TRA
A co do artefaktów i relikwii - czy po ukończeniu pierwszej części Peru sprawdzałaś w menu nagrody? Bo u mnie po ukończeniu poziomu nie zawsze pokazują się odblokowane bonusy i dopiero w menu je mam, może masz tak samo?
|
_________________ Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 06-07-2011, 14:37
|
|
|
Bo nie we wszystkich levelach dostajemy jakieś nagrody. Częściej jesteśmy nagradzani ze zebranie wszystkich sekretów w danym zestawie leveli, niż w pojedynczych poziomach.
Jeśli w statystykach nie pisało nic o żadnych odblokowanych dodatkach, to znaczy że w danym levelu po prostu nie ma nagród za relikwie itd. |
|
|
Invicta
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2011, 14:44
|
|
|
K@t wrote: | Jeśli w statystykach nie pisało nic o żadnych odblokowanych dodatkach, to znaczy że w danym levelu po prostu nie ma nagród za relikwie itd. |
W pierwszej części Peru są nagrody, w każdym razie na pewno jest strój z Legendy do odblokowania, ja go miałam po Górskich Jaskiniach |
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 06-07-2011, 15:07
|
|
|
http://laracroft.pl/tra/bonus.htm
Strój z TRL dostępny dopiero po ukończeniu połowy Peru Pomyliło Ci się po prostu - w niektórych levelach na bank nie dostajemy żadnych nagród. |
|
|
Invicta
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2011, 15:27
|
|
|
No nie wiem, ja na pewno miałam po pierwszej części Peru strój TRL, ale stroje są chyba za relikwie (?) więc po zebraniu tej w Górskich Jaskiniach powinien być dostępny ten strój. Nie wiem, czy rzeczywiście coś mi się nie pomyliło, ale wydaje mi się, ze tak właśnie miałam. |
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 06-07-2011, 15:38
|
|
|
Stroje za postępy w grze, a za relikwie są inne pierdoły W pierwszym levelu na bank niczego się nie dostaje, jeszcze nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, a grałem i na PC, i na konsoli. |
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2011, 17:17
|
|
|
K@t, chyba jednak odwrotnie, za relikwie są stroje, a za artefakty inne pierdoły;) |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 06-07-2011, 17:22
|
|
|
Ok, błąd jest na stronie
Ciuch z TRL jest za jedna relikwię w Peru, czy jeśli znajdzie się tą z Caves, to ma się ubranie. W sumie dziwne w takim razie, ilekroć kończyłem ten level nigdy nic mi się nie odblokowywało. Może to jakis bug i faktycznie nagroda zostaje odblokowana, mimo tego że nie ma jej w statystkach końcowych. |
|
|
Invicta
Podróżnik
|
Posted: 06-07-2011, 20:21
|
|
|
Pewnie wszyscy to mają, mi na podsumowaniu poziomu bonusy nie pokazywały się prawie na żadnym poziomie, a w nagrodach je miałam |
|
|
|
|
|
Fortepianistka
Nowicjusz
|
Posted: 25-07-2011, 20:18
|
|
|
Hej.
Ja mam problem w Vilcabambie. Mianowicie stoję w tym miejscu:
http://www.gry-online.pl/...2/267548218.jpg
Wszystko jest OK. Wchodzę w tunel po lewo, przechodzę po wszystkich występach skalnych, a potem występy się kończą, w rogu nic nie ma, i trzeba przeskoczyć na półkę. Lara nie chce się złapać tej półki. Próbowałam już na wszystkie sposoby. Może wy coś wymyślicie... |
_________________ We can be only who we are: no more, no less... |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 25-07-2011, 20:54
|
|
|
Bardzo często poruszana kwestia, wystarczyło przejrzeć temat ten, albo o bugach.
Trzeba zminimalizować ustawienia graficzne, zmniejszyć rozdzielczość oraz powyłączać cienie i wszelki dodatkowe efekty. Wtedy Lara powinna się złapać gzymsu. Potem można już wrócić do poprzednich ustawień. |
|
|
Okrutny
Nowicjusz
|
Posted: 19-11-2011, 00:41
|
|
|
Siemka wszystkim, jestem tu nowy, aczkolwiek fanem TRów jestem starym, od czasów kiedy wyszła trójka Teraz wracam do tych gier (nie sądziłem, że Anniversary mi pójdzie, ale śmiga o dziwo) i mam pewien dziwny problem, nie znalazłem drugiego takiego:
Jestem w tej sali (Grobowiec Qualopeca)
I chodzi mi o TEN fragment (od 4:38):
http://www.youtube.com/watch?v=zEDw6kQuzpY
Niby fajnie sobie przeskoczyć można linką dwa razy ( z belki na belkę) ale u mnie dzieje się zawsze tak, że choćbym nie wiem jak daleko skoczył, gdy drugi raz wypuszczam linkę ona chwyta pierwszą belkę, w efekcie nie mogę skoczyć na drugą ... niby nad drugą jest to niebieskie kółko, ale jak wyskakuje z pierwszej linki to od razu się "blokuje" kółko na pierwszej, i nie dam rady wskoczyć
Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam |
_________________ |
|
|
|
|
cutek15
Praktykant
|
Posted: 19-11-2011, 10:01
|
|
|
Wyłącz lub włącz (nie pamiętam już dokładnie) w ustawieniach gry automatyczne chwytanie się krawędzi. Powinno pomóc |
[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2 |
|
|
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 19-11-2011, 12:09
|
|
|
Okrutny, działo się to już kilkukrotnie, czy za jednym uruchomieniem gry? Bo rozwiązaniem najczęściej jest po prostu wyłączyć i włączyć grę ponownie. Miałem ten sam problem w dalszych poziomach i pomogło to, co wspomniałem. Spróbuj po prostu pograć w to jeszcze raz |
|
|
Okrutny
Nowicjusz
|
Posted: 20-11-2011, 23:31
|
|
|
Dziękuje, już działa Przeoczyłem bo trudno to zdefiniować... dzięki raz jeszcze, kocham was ;d |
_________________ |
|
|
|
|
Mentoz3000
Nowicjusz
|
Posted: 06-01-2012, 17:15
|
|
|
Noo taa..Peru , Ogólnie to mi sie podoba . Dobry jest T-Rex
Ocena:9/10. |
_________________ "Życie ma różne strony" ... |
|
|
|
|
alFa [Deleted]
|
Posted: 06-01-2012, 17:37
|
|
|
A jak go przyrządziłeś, jeśli można wiedzieć? Przy pomocy "wiszących szaszłyków", "antycznie wśród gruzów" czy "w sosie własnym nabojowym"? |
|
|
|
|
Mentoz3000
Nowicjusz
|
Posted: 06-01-2012, 22:13
|
|
|
alFa wrote: | A jak go przyrządziłeś, jeśli można wiedzieć? Przy pomocy "wiszących szaszłyków", "antycznie wśród gruzów" czy "w sosie własnym nabojowym"? |
''W sosie własnym nabojowym" |
_________________ "Życie ma różne strony" ... |
|
|
|
|
|