FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
Bugi w Anniversary
Author Message
Dawid KARMEL 
Student



Joined: 31 Jul 2006
Posts: 49
Location: jestem??
Posted: 17-06-2007, 13:53   

Birko wrote:
Innym razem w cutscence gdzie Lara zabijała tyranozaura to strzałki albo pojawiały się na 1/4 sekundy albo wcale... :( .
Pewnie dlatego że masz słaby komputer. Ja jak grałem na komputerze mojej cioci miałem taki sam problem. A na swoim (lepszym) nie.
_________________
Intel Core Duo E6400, 1 GB RAM, GeForce 7600 GT, 250 dysku twardego.
 
 
LMR 
Nowicjusz


Joined: 17 Jun 2007
Posts: 1
Posted: 17-06-2007, 17:49   Problem po wyjściu z gry

Mam problem po wyjściu z gry. Od niedawna kiedy wychodze z gry pojawia sięczarny ekran i myszka - ta normalnei chodzi itd...ale nic nie widac.
Prosze o szybką odpowiedź :)
Z góry thx za pomoc :)
 
 
Aurelie 
Praktykant



Joined: 17 Jun 2007
Posts: 127
Location: Łódź
Posted: 17-06-2007, 20:09   

Ja jak narazie z bugiem spotkałam się na arenie z T rexem .. Chciałam wskoczyć na kamienny głaz i nagle Lara mi jakgdyby się ześlizgnęła po czym nogi do połowy pasa miała "w ziemi" i taką poze jakby spadała z półki. Jeździla przy tym po arenie a na koniec stało się tak że nagle w jednym momencie wyleciala i spadła z nieba i się połamała :D szkoda że nie mialam jak nagrać bo to śmiesznie wyglądało :D
____________
Nie wiem czy to normalne czy nie ale jak w Pałacu Midasa w miejscu gdzie dźwignia uruchamia kamienne bloki, że się podnoszą i trzeba się po nich przemieścić po sztabkę a przy niektórych są kolce to jak spadne albo po prostu skocze normalnie na kolce [z wysokości lub normalnie] to Lara wybija się bardzo do góry, wrzeszczy i leci pod sam sufit po czym spada i się łamie :D
____________
Nie wiem czy można to uznać za błąd ale raczej tak .. Otóż w filmiku gdzie Lara jest w grobowcu Qualopeca [1 część Scionu tam jest] i tak podchodzi do tego skamieniałego posągu i przygląda mu sie nagle ożywa na chwile mumia a Lara wyjmuje pistolety i celuje w nią. Problem w tym, że Lara gdy trzyma jedną pare w rękach, drugą ma normalnie w "pokrowcach" na udach :|

http://i12.tinypic.com/6gczlok.jpg <- - sami zobaczcie
 
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 17-06-2007, 21:27   

Jak ja kocham bugi. xD Nie ma nic lepszego od samodzielnego zwiedzania dostępnych pomieszczeń tylko w cut scenkach.
http://img231.imageshack....21223446dm6.jpg
http://img160.imageshack....21224110ev9.jpg
http://img484.imageshack....21225320pu8.jpg
http://img71.imageshack.u...21233096ai7.jpg
 
 
PaweŁIndyK 
Podróżnik



Joined: 23 Oct 2006
Posts: 738
Posted: 17-06-2007, 21:36   

WOW!!!! Jak to zrobiłeś... mi udało sie na budunku ,,natla technologis''... niestety tylko ;)
 
 
 
Mai 
Podróżnik



Joined: 01 Mar 2007
Posts: 203
Location: Opole
Posted: 17-06-2007, 21:58   

W Egipcie, ptaszki zamiast sobie fruwać po niebie "wiszą" w jednym miejscu i obracają się wokół własnej osi.
Zakszi wrote:
Nie ma nic lepszego od samodzielnego zwiedzania dostępnych pomieszczeń tylko w cut scenkach.

Widziałam już ten bug w Natla Technologis. Ciekawe czy jeszcze w jakichś lokacjach dostępnych tylko na filmikach będzie ten bug :> ?
_________________
World is Mine
 
 
Aurelie 
Praktykant



Joined: 17 Jun 2007
Posts: 127
Location: Łódź
Posted: 18-06-2007, 15:17   

Zakszi wrote:
Jak ja kocham bugi. xD Nie ma nic lepszego od samodzielnego zwiedzania dostępnych pomieszczeń tylko w cut scenkach.
http://img231.imageshack....21223446dm6.jpg
http://img160.imageshack....21224110ev9.jpg
http://img484.imageshack....21225320pu8.jpg
http://img71.imageshack.u...21233096ai7.jpg


_______
Jak to zrobiłeś ?? SUPER :D Też tak chce
 
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 18-06-2007, 15:22   

Jestem w 100% pewien, że to jest sprawa komunikatu "save został uszkodzony". Mnie się pierwszy raz taki pojawił to wyłączyłem grę i ponownie włączyłem. Wziąłem Resume game i LOL, wylądowałem właśnie tutaj. A co dziwnego ja tu w ogóle nie byłem. mój auto save przenosił mnie do ostatniej scenki w Atlantydzie, jak wiadomo po przejściu.

Jednak próbuje jakoś wylądować gdzieś indziej, ale bez skutków.

Oczywiście też uwieczniłem mój pobyt i mam na dysku filmik. Jak znajdę czas to wrzuce. :D
 
 
Martusia4141 
Nowicjusz


Joined: 18 Jun 2007
Posts: 15
Posted: 18-06-2007, 16:09   

Hej mam do Was pytanko czy żeby była odblokowana możliwość powtarzania leveli w menu " powtórz poziom" to należy najpierw ukończyć cała grę bo ja jestem chyba w 4 levelu w peru i nie mam żadnych odblokowanych leveli ?? :(
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 18-06-2007, 16:20   

Replay level odblokowujesz dopiero po przejściu danego etapu, czyli jak przejdziesz Peru (4 levele) to odblokowujesz je w replayu. ;) Tak samo w gracji, egipcie itd.

I obiecany filmik. :)
http://www.youtube.com/watch?v=8dj4UDsTrBk
 
 
Birko 
Praktykant



Joined: 14 Feb 2007
Posts: 150
Posted: 18-06-2007, 17:04   

Dawid KARMEL wrote:
Birko wrote:
Innym razem w cutscence gdzie Lara zabijała tyranozaura to strzałki albo pojawiały się na 1/4 sekundy albo wcale... :( .
Pewnie dlatego że masz słaby komputer. Ja jak grałem na komputerze mojej cioci miałem taki sam problem. A na swoim (lepszym) nie.


Ale jeszcze nigdy nie miałam problemu z cutscenkami, ani w Anniversary ani w Legend. Tylko z tymi z Lost Valley były problemy: dziwęk się śpieszył, strzałki się nie pokazywały...
Pewnie przy instalacji coś się skopało.
Dobra koniec offtopu. Te bugi z lokacjami w filmikach są bardzo interesujące. Przeciwko takim nie mam nic przeciwko, chętnie bym sobie pograła w takich miejscach xD .
EDIT: Tutaj macie filmik, który właśnie znalazłam na YouTube
http://www.youtube.com/wa...related&search=
 
 
Birko 
Praktykant



Joined: 14 Feb 2007
Posts: 150
Posted: 18-06-2007, 17:37   

Przepraszam za post pod postem, ale nie mogę edytować. Nie wiem czy to bug, ale oglądam właśnie filmik z tym samym bugiem co miał Zakszi i głowa mumii się RUSZAŁA :aaa: . Właściwie to podążała wzrokiem za Larą...
http://www.youtube.com/watch?v=mQ6LGMaYcwg
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 18-06-2007, 17:42   

No i ? W TR1 też się ruszała.
_________________
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 18-06-2007, 18:09   

Birko wrote:
głowa mumii się RUSZAŁA :aaa: . Właściwie to podążała wzrokiem za Larą...
Ale jaja! xD A ja tego nawet nie zauważyłem. :690:

A tak po za tym to już się wyjaśniła sprawa z tymi bugami. Przed scenkami (nie wszystkimi) są checkpointy. I jak wczytasz ponownie grę tam gdzie z cutscenką był autosave to gra nie załaduje filmiku, bo nie będzie wiedzała, że ma to zrobić. Tak więc możemy sobie łazić. Sprawdziłem i właśnie wylądowałem na dachu natla technologies. ;D
 
 
Dynamis 
Nowicjusz



Joined: 18 Jun 2007
Posts: 7
Posted: 18-06-2007, 18:27   

Siema!!! :)
Niedawno byłem u mojego kumpla (wporzo ziom) :matrix: i graliśmy sobie w TRA. Byliśmy w poziomie The Tomb of Thichocan tam przy centaurach (jeszcze tych kamiennych) i nagle Lara zaczęła spadać w jakąś szaro-białą przestrzeń. Poczekaliśmy sobie kilka minut i nic, Lara cały czas spadała.
Mimo tego błedu TRA ma ich bardzo mało i jest to super gierka (nie istnieje gra bez błędów)
:narka: :pozdro: :narka: :pozdro:
 
 
Moniqee 
Nowicjusz



Joined: 21 Jun 2007
Posts: 4
Location: Gdańsk
Posted: 21-06-2007, 14:33   

Ja spotkałam się z błędem o którym wspominano już wcześniej. Lara stojąc na płaskiej powierzchni zaczęła "spadać" z rękoma uniesionymi do góry :( Musiałam włączyć grę od nowa, bo nic nie dało się z tym zrobić.

Śmiesznie było też, gdy na planszy w której występują krokodyle wypuściłam wodę nie zabijając ich wcześniej, a one unosiły się w powietrzu :D
 
 
Aurelie 
Praktykant



Joined: 17 Jun 2007
Posts: 127
Location: Łódź
Posted: 21-06-2007, 15:27   

Moniqee wrote:
Śmiesznie było też, gdy na planszy w której występują krokodyle wypuściłam wodę nie zabijając ich wcześniej, a one unosiły się w powietrzu :D


OO :D Tak jeszcze nie próbowałam ale widziałam że tam gdzie są krokusie chyba w Grobowcu Tichocana to ktoś zrobił tak że podprowadził je pod kratę i później się one zablokowały :D ale nawet lepiej bo czasem nudno jest tak ciągle wpadać do wody aby zwabić krokodyle a one i tak jak sie w nie ze 3 razy strzeli to płyną poza zasięg pistoletów.. :D
 
 
 
siwek509 
Praktykant



Joined: 25 May 2007
Posts: 173
Location: włocławek
Posted: 21-06-2007, 16:07   

a ja znalazłem takie filmiki:
1- http://www.youtube.com/watch?v=N6LB_tSKAz4
2- http://www.youtube.com/watch?v=DesjvC7UXxg
3- http://www.youtube.com/watch?v=ynTNgyDxvHs

Uwielbiam bugi...... zawsze jest sie z czego pośmiać. :hehe:
 
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 21-06-2007, 16:48   

Hehe. Miałem nie raz ten bug z centaurem. Przynajmniej można mu się bardziej przyjrzeć. xD Nie wiem dlaczego ten gość się tak wnerwia.

To jak Lara tańczy jest bardzo fajne. To da się zrobić w wielu miejscach.
http://www.youtube.com/watch?v=cHU0r0igPyA
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Joined: 10 Oct 2006
Posts: 1869
Posted: 21-06-2007, 16:54   

O tak bug z zamierającym w bezruchu centaurem też często mi się zdarzał. Filmik widziałam już wcześniej i bardziej niż bug rozśmieszył mnie ten gracz który tak bardzo to przeżywa. :P
Co do drugiego filmiku to niewidzialne półki to nic nowego -pamiętam że była tak półka przy mechanizmie otwierającym wodospad w Ghanie w TRL. :D
A ostatni błąd -tak zwane zwieszenie to już taki urok Lary. Zdarza sie od niepamiętnych czasów w TR-ach. Lara wtedy naprawdę śmiesznie się rzuca. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
siwek509 
Praktykant



Joined: 25 May 2007
Posts: 173
Location: włocławek
Posted: 21-06-2007, 17:19   

A ja mam pytanie moze z zupełnie innej beczkiale chciałbym siędowiedzieć jakim programem mozna przechwytywać obraz z gry(tj. nagrywać i zobić zdjęcia?? proszę o szybką odpowiedz.... :pozdro:
 
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 21-06-2007, 17:28   

siwek509 wrote:
A ja mam pytanie moze z zupełnie innej beczkiale chciałbym siędowiedzieć jakim programem mozna przechwytywać obraz z gry(tj. nagrywać i zobić zdjęcia?? proszę o szybką odpowiedz.... :pozdro:
eeee.....Fraps? (nie śmiać się :P ja nagrywam Frapsem i całkiem dobrze wychodzi)

Ja za to próbuje teraz wylądować na Atlantydzie, tam gdzie 2 raz spotykamy trzech władców scionu. Może się w końcu uda. :) Jeśli na dachu Natlas technologies da się to czemu by się nie dało właśnie tam?
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 21-06-2007, 17:36   

Da się wylądować we wszystkich lokacjach ze scenek (nawet w tej z Intra) wykorzystując trainer :p
_________________
 
 
siwek509 
Praktykant



Joined: 25 May 2007
Posts: 173
Location: włocławek
Posted: 21-06-2007, 18:58   

ej zakszi........... nic niekumam, a właściwie to coś z tym programem jest nie tak.......... robie screeny: a jak je otwieram to nic na nich niema(całe czarne , i taksamo dzieje się z filmami........ proszę o rade....... :pozdro:


MACPHISTO
Wyn... tzn... eee... zapraszam do odpowiedniego topicu :p
 
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Joined: 23 Nov 2006
Posts: 658
Posted: 21-06-2007, 21:24   

Ta sytuacja z centaurem to na pewno bug?
Przecież on po prostu ma ten "uchwyt" po wewnętrznej stronie tarczy, i wiadomo że trzeba tam złapać linką :p
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo