FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
INSTRUKCJA: Instalacja Tomb Raidera 1 pod Windows XP/Vista/7
Author Message
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 07-12-2006, 17:30   

Hemulen wrote:
Tylko, że Glidosa bez latających napisów nie tak łatwo znaleźć, a przynajmniej mi się to nie udało :)

To może podpowiem - google, wyszukiwanie zaawansowane, szukaj stron w języku rosyjskim, wpisz "tomb raider glidos" i się znajdzie. :)
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Hemulen 
Podróżnik



Joined: 19 Nov 2005
Posts: 247
Posted: 07-12-2006, 17:56   

Kiedyś byłem na jakiejś rosyjskiej stronie o TR, i znajdowały się tam linki do pełnej wersji. Niestety, nieaktywne, "usunięte z powodu interwencji pewnej formy" ;) No ale spróbuję. ;)
 
 
 
Serek 
Praktykant



Joined: 25 Nov 2006
Posts: 191
Location: Z Polski, nie??
Posted: 09-12-2006, 21:08   

A moglibyście mi powiedzieć, czy mogę mieć jednak tą muzykę do TR?? A jak nie to prosiłbym o kilka muzyk w formacie np. mp3. Please.
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 09-12-2006, 23:13   

@Serek
Zajrzyj TUTAJ.
Jest tam pełna instrukcja po angielsku i linki do plików audio z Tomb Raidera.


DO MODERATORÓW:
Czy moglibyście poprawić link w moim pierwszym poście w tym temacie (Problemy, punkt 4a) na ten co podałem wyżej, bo adres uległ zmianie. Z góry dzięks ;)
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Serek 
Praktykant



Joined: 25 Nov 2006
Posts: 191
Location: Z Polski, nie??
Posted: 17-12-2006, 11:06   

Naprawdę bardzo proszę, aby ktoś mi to przetłumaczył. Albo chociaż po swojemu napisał w punktach jak to zrobić. Bardzo proszę, jest mi to bardzo potrzebne!
 
 
aeris 
Nowicjusz


Joined: 17 Dec 2006
Posts: 15
Location: Nowiak
Posted: 17-12-2006, 11:21   

Witajcie. Otóz nie wiem jak wypalić płytkę w trybie Mixed mode tak zeby mieć dzwiek w TR prosze o pomoc ;d

P.S Zdaje mi sie ze podczas treningu w TR 1 lara dawała instrukcje. Jednak nie widze tego Audio w zestawie muzyczek ma to ktos?
_________________

 
 
 
aeris 
Nowicjusz


Joined: 17 Dec 2006
Posts: 15
Location: Nowiak
Posted: 17-12-2006, 13:45   

Dobra udało sie nagrac ale teraz kolejna przeszkoda. Otóz nie pojawia mi sie okno po klikknienciu na Disable VDD mode ma ktos moze na to jakąs rade?
_________________

 
 
 
dagisa 
Praktykant


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 102
Posted: 05-01-2007, 11:14   

Mam pewien problem z TR1. Zainstalowałam wszystko zgodnie z instrukcją i gra działa bez zarzutów, gdyby nie jeden szczegół: nie mogę obejrzeć filmików. Zamiast nich widzę coś w stylu jak w TV gdy nie odbiera program - takie szumy. Wcześniej zamiast DGVoodoo miałam zainstalowanego Glidosa i problem ten nie występował (odinstalowałam go, bo miałam problemy z innymi rzeczami) - stąd przypuszczam, że nie jest to wina mojej grafiki. Czy ktoś ma na to jakiś pomysł? Prawdopodobnie mam źle skonfigurowanego DGVoodoo.
 
 
gizio 
Praktykant


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 136
Location: Temple Ruins
Posted: 07-01-2007, 11:45   

cześć ukończyłem kiedyś tr2 i tr2 gold, tr3 i tr3 gold, tr4 ,tr5, tr legend na ng i chciałbym przed wyjściem tra pograć w tr1 instaluje wszystko tak jak w instrukcji i na voodoo v1.31 jest tylko czarne tło a uruchamiając z glidos gram ale w 3 levelu jest napis.szukałem starszych wersji i na 1.32, 1.33, 1.35 ten napis jest.
co zrobić żeby grać dzieki glidos ale bez napisu?
jak znacie wersje starsza to prosze o link.
mój sprzęt to Geforce 7900gs jeśli to ma znaczenie.
dzieki
 
 
Grindy 
Obieżyświat



Joined: 10 Oct 2006
Posts: 1198
Posted: 07-01-2007, 12:01   

Z tego co się orientuję, to inna wersja sprawy nie załatwi. Rzecz w tym, że wersje bezpłatne Glidosa mają napis ;) . Przeszukaj posty Zebiusia; on wspominał, że wersję Glidosa bez napisu można ściągnąć z rosyjskich stron, a nawet chyba na czyjąś prośbę dawał linka... :)
_________________
:<D
:kawa:
It's not age honey, it's milage :D
 
 
gizio 
Praktykant


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 136
Location: Temple Ruins
Posted: 07-01-2007, 12:34   

nie znam rosyjskiego wiec nie wiem która jest bezpłatna i bez napisu. szukałem tam ale sporo by mi pomogło gdybym wiedział jaki nr ma ta wersja lub poprostu jakiś link.
bo o to jak uruchomić voodoo sie już nie pyta bo o tym sporo było i mi nie działa wiec jestem skazany na glidos. tzn potrzebuje sie tylko pozbyć napisu.niemam też muzyki a tylko dzwieki świata ale taki problem to nie problem bo ważne że gra działa.
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Joined: 16 Jan 2007
Posts: 1170
Location: Polska :D
Posted: 16-01-2007, 08:01   

Zebius, Słuchaj Zebius mam ściągnięte wszystko z TR1. zrobiłem zgodnie z instrukcjami i i tak mi nie wchodza filmiki :aaa: . Gdy użyłem glidosa były filmiki, ale Lara aslbo zamieniała się w reklame glidosa, albo było tyle niedociągniąć (puste pola itd.) że aż żal patrzeć :609:
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
ADR 
Podróżnik


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 354
Posted: 16-01-2007, 17:37   

ja yez kiedys gralem w tr1 , lecz z tego co pamietam, tio z programem dgvoodoo, czy jakos tak to sie nazywalo :) . Instrukcje instalacji znalazlem na traider.pl ...
Z glidosem nie instalowalem, poniewaz najnowsza wersja jest platna, a te starsze darmowe nie chcialy mi chodzic.
 
 
Barbie 
Obieżyświat


Joined: 23 Dec 2003
Posts: 1442
Posted: 17-01-2007, 22:26   

Instrukcja jest tutaj: http://www.laracroft.pl/tr1xp.htm albo w pierwszym poście tego tematu.
 
 
gizio 
Praktykant


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 136
Location: Temple Ruins
Posted: 17-01-2007, 22:49   

to szukaj glidos NO LOGO. ja znalazłem emule
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 20-01-2007, 17:35   

Zebius :arrow: mam pytanie. Otóż czy istnieje jakiś inny sposób aby była muzyka w TR1 i TR2 w wersji SoldOut? (oprócz nagrywania nowej płytki, bo mam TR ULTIMATE EDITION i teraz naszło mnie na granie w TR1 a bez muzyki to tak dziwnie...).
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Joined: 22 Feb 2006
Posts: 947
Posted: 20-01-2007, 20:40   

kluz_kaa wrote:
Otóż czy istnieje jakiś inny sposób aby była muzyka w TR1 i TR2 w wersji SoldOut? (oprócz nagrywania nowej płytki, bo mam TR ULTIMATE EDITION i teraz naszło mnie na granie w TR1 a bez muzyki to tak dziwnie...).


Możesz spróbować nagrać osobną płytkę z soundtrackiem,jeżeli masz dwa napędy (CD i DVD) to do jednej wkładasz płytke z muzyką (DVD) a do drugiej z grą (CD-ROM). Po uruchomieniu gry muzyka sama się uruchomi. Nawet jak Ci się znudzi granie to sobie możesz soundtracku osobno posłuchać. :pozdro:

... Ech,jak to dobrze że ja posiadam Sold Out z soundtrackiem. xD
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 20-01-2007, 21:44   

Boone :arrow: a możesz mi powiedzieć ile MB zajmują twoje Tomb Raidery (1 i 2) na płytkach? Bo może ja mam ale jest wyłączony :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Joined: 22 Feb 2006
Posts: 947
Posted: 21-01-2007, 11:38   

kluz_kaa wrote:
Bo może ja mam ale jest wyłączony


Niemożliwe,soundtrack albo sie ma nagrany albo nie. Nie ma takiej możliwości że jest "włączony" lub "wyłączony". Nagraj sobie nowa płytkę z gra i muzyką albo (co ja sam zalecam to sama płytke z soundtrackiem). :narka:
 
 
Boone 
Obieżyświat



Joined: 22 Feb 2006
Posts: 947
Posted: 21-01-2007, 12:09   

Na trchronicles.com pojawiła sie nowa wersja Tomb Raider Advances Installera v1.06
:pozdro:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 21-01-2007, 13:44   

Wczoraj nagrałem płytkę z samym soundtrackiem (Audio CD) i po włożeniu drugiej płytki z TR nie było muzyki... Możesz mi napisac Boone, jak to dokładnie zrobić? Z góry dziękuję :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 21-01-2007, 13:58   

Sprobuj zamienić płytki w napędach :p
_________________
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 21-01-2007, 14:41   

Soundtrack z TR2 działa :) (nareszcie :D ) A z TR1 jeszcze będę próbował. Tylko jedno pytanie. Jak ściągam ten soundtrack z TR1 o tam jest pełno folderów... (ściągam z kittenwar.com plik TombRaiderAudio_v1_2.exe) I mam nagrać wszystkie foldery czy tylko muzykę w podfolderze Tracks?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Joined: 22 Feb 2006
Posts: 947
Posted: 21-01-2007, 15:41   

kluz_kaa wrote:
Tylko jedno pytanie. Jak ściągam ten soundtrack z TR1 o tam jest pełno folderów... (ściągam z kittenwar.com plik TombRaiderAudio_v1_2.exe) I mam nagrać wszystkie foldery czy tylko muzykę w podfolderze Tracks?


Hmm... Ja kiedys zdobyłem soundtrack z innej strony i nie bardzo pamiętam bo to dosc dawno już było. Nagraj tylko muzykę z podfolderu "track". Jednak nie gwarantuje że się wszystko na 100% powiedzie. xD :pozdro:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 25-01-2007, 18:24   

Uruchomiłem TR1 z dźwiękiem rodem z PlayStation One! Super! Jak gram i np. w Lost Valley wyskakuje T-Rex to jest taka fajna muzyka :D SUPER! Teraz to jest zupełnie "inna" gra! :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo