Bossowie w grze |
Author |
Message |
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 10-02-2013, 20:08
|
|
|
Wieki nie grałam w TRA na Xie ale może pomogę.
Najważniejsze to trzymać cały czas palec na spuście -LT, potem w odpowiednim momencie naciskasz lewą gałkę oraz B -cały czas trzymając LT.
Gdy kółka zejdą się w jedno wówczas cały czas trzymając wspomniane przyciski naciskasz RT. Powinno dać oczekiwany efekt.
Gdybym miała dostęp do konsoli wówczas sprawdziłabym w grze. Ale powinno być ok. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Kasiula1611
Student
|
Posted: 16-02-2013, 18:17
|
|
|
Bossy z TR:A są łatwe tylko trzeba się z nimi zapoznać. Gdy ja dostałam TR:A pierwszy raz do ręki (było to jakieś 3 lata temu) nie wiedziałam co zrobić i dopiero po przeczytaniu solucji ogarnęłam to wszystko. Potem gdy przeszłam grę i zabrałam się za Timetriale to wyuczyłam się wszystkich bossów na pamięć i potem, gdy przechodziłam grę 2 raz poszło jak po maśle z bossami. |
|
|
krtomb
WoTR Team
|
Posted: 16-02-2013, 18:38
|
|
|
Po przecztaniu solucji to każdy jest mądry i bossa przejdzie. Kwestia jest aby rozkminić bossa zanim się do niej sięgnie. Frajda jest wtedy o wiele większa. Bo o to właśnie w TR'ach kiedyś chodziło...
Oby w nadchodzącym nie prowadzili zbytnio za rączkę... |
_________________ "In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!" |
|
|
|
|
Enmity
Nowicjusz
|
Posted: 17-02-2013, 11:11
|
|
|
Asyenna wrote: | Wieki nie grałam w TRA na Xie ale może pomogę.
Najważniejsze to trzymać cały czas palec na spuście -LT, potem w odpowiednim momencie naciskasz lewą gałkę oraz B -cały czas trzymając LT.
Gdy kółka zejdą się w jedno wówczas cały czas trzymając wspomniane przyciski naciskasz RT. Powinno dać oczekiwany efekt.
Gdybym miała dostęp do konsoli wówczas sprawdziłabym w grze. Ale powinno być ok. |
Działa! Super, dzięki wielkie |
_________________ "Po co walę się młotkiem w głowę? Bo to tak przyjemne kiedy przestaję"
|
|
|
|
|
Azaelia
Student
|
Posted: 05-06-2013, 16:31
|
|
|
Z bossami poszło mi raczej łatwo, choć przy pierwszym przechodzeniu gry nie miałam łatwo z dinozaurem, wszystko przez to, że wtedy jeszcze nie umiałam zrobić strzału w głowę i musiałam dookoła niego biegać i strzelać normalnie, a na to trochę czasu zeszło. Z centaurami poszło bez problemu, jak tylko domyśliłam się, co trzeba z nimi zrobić. Przy tej dziwnej beznogiej istocie (nie pamiętam, jak się nazywało to stworzenie) kilka razy spadłam z platformy - nie mam talentu do walki nad przepaściami - ale poza tym nie było ciężko. Z Natlą to już luzik, wolałabym, żeby ta finałowa walka była nieco bardziej wymagająca |
_________________ See you in Hell. |
|
|
|
|
bobban
Nowicjusz
|
Posted: 26-01-2014, 15:02
|
|
|
Myślałam,że mnie trafi, kiedy walczyłam z centaurami Kiedy adrenalina była włączona,Lara robiła unik,ale nie strzelała.Dopiero po jakichś 12 porażkach zorientowałam się,że nie wyciągałam broni Przez taki banalny błąd,znienawidziłam walkę z centaurami |
_________________ Ukończyłam:
TR Legend
TR Underworld
Tomb Raider uzależnia
Nie lubię Tomb Raider 2013 -.- |
|
|
|
|
Evil
Student
|
Posted: 27-01-2014, 18:52
|
|
|
Mój najgorszy boss TIRUŚ śnił mi się po nocach . Tra był moim pierwszym TR więc nie wiedziałem jak go przejść te headshoty podczas walki odkryłem je z siostra ale piski i radość była kiedy wpadł w pułapki na początku kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy o tym myku to zaczęliśmy uciekać i chować się za pułapki i tak nas dorwał pewnie jak to czytacie to sobie myślicie ,, ale downy i tępe strzały " |
_________________ Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss... |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 27-01-2014, 22:51
|
|
|
Reksio był ok. Skoro on sprawiał ci tyle kłopotu to mniemam, że do Centaurów nie doszłyście.
A swoją drogą to ilością emotikon robisz konkurencję Kasi Trent Może to kiedyś przeczyta.
[ Komentarz dodany przez: K@t: 27-01-2014, 23:18 ]
|
|
|
Evil
Student
|
Posted: 28-01-2014, 07:50
|
|
|
Nie właśnie centaury zabiliśmy za pierwszym razem ogarnołem headshooty i było ok, nie mogłem ogarnąć natli i zużyłem prawie wszystkie apteczki jakie miałem ale jak mi się udał unik to było ok ja strasznie lubię torso jest taki niedorozwinięty i szkoda że jest taki słaby mogło być jeszcze mniej miejsca i dookoła lawa to było by trudniej |
_________________ Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss... |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 28-01-2014, 09:19
|
|
|
Wiesz, ale serio, lepiej by się to czytało, gdybyś zamiast ":)" używał kropek. Naprawdę, bez złośliwości. |
|
|
Evil
Student
|
Posted: 28-01-2014, 09:57
|
|
|
Ok postaram się. Jestem początkujący to przez Fb się tak nauczyłem. Szkoda że w egipcie nie było bossa (wiem nie było w tr1 bossa więc nie mogło być). |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 28-01-2014, 10:22
|
|
|
Evil wrote: | Jestem początkujący to przez Fb się tak nauczyłem. |
To w szlole nie uczą już stawiać kropek na końcu zdania?
[ Komentarz dodany przez: Integral: 28-01-2014, 11:02 ]
Jakiej szlole |
|
|
HellCat
Student
|
Posted: 28-01-2014, 11:02
|
|
|
Cantaury eh... Miliony podejść z czego jedno udane .Zabrać tarczę i tak ich rozwalić.Trochę mi zajęło zanim to ogarnęłam. |
_________________ Od tego momentu każda twoja sekunda jest darem ode mnie. |
|
|
|
|
Evil
Student
|
Posted: 28-01-2014, 14:07
|
|
|
Lepiej jest w TRA niż w 1 bo centaury zabija się naraz i jest trudniej a w 1 to na pocżątku jeden a później drugi. |
|
|
|
|
Truz_kawka [Deleted]
|
Posted: 29-01-2014, 19:44
|
|
|
Mi centaury nie sprawiały większej trudności, męczyłam się nad Torso, bo wiedziałam że mam go zrzucić do lawy, lecz nie miałam pojęcia jak |
|
|
|
|
|