Bonusy za Time trials, Relikty i Artefakty |
Author |
Message |
Zakszi
Student

|
Posted: 10-06-2007, 12:02
|
|
|
Co do time triali. Za przejście wszystkich w Peru dostaje się niskończoną ammo do magnumów, ale nie dostałem. I tu moje pytanie, czy aby odblokować cheaty trzeba przejść jeden raz grę? Bo jeszcze nie przeszedłem, kończę Egipt. |
|
|
|
 |
groza
Student

|
Posted: 10-06-2007, 18:07
|
|
|
zakszi - jeśli tylko masz levele odblokowane w replay level - to w nich możesz wykonywać time triale. Replay level odblokowuje się po skończonym rozdziale gry: jak przejdziesz levele w Grecji - to ci się odblokowują replay level poziomów Grecji itd. Tak więc, jeśli masz samozaparcie, to wykonuj je przed skończeniem gry To jak najbardziej możliwe
Jeśli chcesz włączyć cheat, to podczas gry (nie z ekranu startowego gry, tylko, gdy już grasz) wejdź w opcje i tam są cheaty (na dole listy). Wejdź w nie i włącz ten, który chcesz. No chyba, że nie da się ich tam włączyć? |
|
|
|
 |
Zakszi
Student

|
Posted: 10-06-2007, 18:47
|
|
|
groza wrote: | Jeśli chcesz włączyć cheat, to podczas gry (nie z ekranu startowego gry, tylko, gdy już grasz) wejdź w opcje i tam są cheaty (na dole listy). | Dzięki groza. nie wiedziałem, że to w grze używa się cheatów. Ja myślałem, że w menu głównym ^^.
Ale mi konkretnie chodziło, czy aby cheaty było odblokowane trzeba przejść jednorazowo całą grę? Jetem w 2 lvl w antlantydzie, nie zebrałem dwóch sekretów i zaliczyłem 7 time triali, a nic nie dostałem (chodzi o kody) |
|
|
|
 |
l@r@ croft
Praktykant

|
Posted: 11-06-2007, 13:47
|
|
|
Mam pytanie.....czy ktos mi może powiedzieć co to są te cheaty ?? nie znam się , a dużo osób o tym pisze |
|
 |
Zakszi
Student

|
Posted: 11-06-2007, 16:50
|
|
|
l@r@ croft - cheaty to inaczej kody do gier np. na niekończona amunicje, czy nieśmiertelność
A teraz już wiem, że kody są dostępne dopiero po przejściu gry.
Za przejście wszystkich time triali w peru dostajesz niekończoną ammo do calibru50. |
|
|
|
 |
BeyonceK
Praktykant

|
Posted: 13-06-2007, 21:24
|
|
|
Kiedy odblokowują się nowe stroje i czemu nic się nie dostaje za TimeTriale? |
|
|
|
 |
K@t
Spectre

|
Posted: 13-06-2007, 21:25
|
|
|
Stroje odblokowują się za zdobywanie poszczególnych sekretów, a żeby odblokować kody musisz mieć zaliczone wszystkie TT w danej lokacji, czyli np we WSZYSTKICH levelach z Peru. |
|
 |
Zakszi
Student

|
Posted: 14-06-2007, 16:35
|
|
|
I trzeba też mieć zaliczoną całą grę. A ja się dziwiłem, dlaczego nie odblokowują się kody |
|
|
|
 |
BeyonceK
Praktykant

|
Posted: 14-06-2007, 20:52
|
|
|
Ma ktoś może liste co się za co otrzymuje??
Np. za relikwie w Lost Valley otrzymuje się strój Legenda, i tak dalej. |
|
|
|
 |
Zakszi
Student

|
|
|
|
 |
Aurelie
Praktykant

|
Posted: 17-06-2007, 19:40
|
|
|
Ja narazie jestem na Great Pyramid w Atlantydzie. Do tej pory zrobiłam tylko Time Trial w pierwszej planszy .. bodajże Górskie Jaskinie czy coś w podobie . Nie moge zebrać relikwii w Pałacu Midasa w lokacji gdzie jest woda i słupy, z których bucha ogień. Mam około 1,30 minuty zeby to zrobic.. Za relikwie stroje chyba się dostaje .. a za artefakty to nie wiem.. |
|
|
|
 |
Neona
Podróżnik

|
Posted: 17-06-2007, 23:09
|
|
|
Ja nie rozumiem już powoli tego Peru w TRA!
No bo doszłam do grobowca Qua coś tam
No i ja przez te dwa levele(lub trzy) nazbierałam tylko ok. 1/3 artefaktów w każdym levelu a o relikwiach nie ma mowy żebym jakąś znalazła. Mam prośbę czy ktoś mi może powiedzieć gdzie są te relikwie i artefakty i powiedzieć mi jak je zdobyć.
I czy macie jakieś stroje w TRA odblokowane?
Jeśli tak to proszę o screeny |
|
|
|
 |
mattielicious
Praktykant

|
Posted: 17-06-2007, 23:17
|
|
|
Quote: | Ja nie rozumiem już powoli tego Peru w TRA! |
A ja Twojej postawy ! Tomb Raider polega na eksploracji, nieprawdaż ? Ja gram powoli ale wchodzę wszędzie gdzie się da i dzięki temu mam wszystkie sekrety ( artefakty i relikwie ) jak do tej pory ( Kopalnie Natli )
Quote: | Mam prośbę czy ktoś mi może powiedzieć gdzie są te relikwie i artefakty i powiedzieć mi jak je zdobyć. |
Obawiam się, że powiedzieć będzie ciężko. Ja np. wiem wzrokowo gdzie są, a opisanie miejsc raczej będzie trudne.
Quote: | I czy macie jakieś stroje w TRA odblokowane? |
Tak, mam Rezydencja - Sportowy ( czy odwrotnie ), Złoty, Kamuflaż, Klasyczny. Pewnie dziś doszły mi nowe ale za bardzo się tym nie interesowałem jak dotąd. Po ukończeniu gry pobawię się w przebieranie Lary.
|
|
|
|
 |
Neona
Podróżnik

|
Posted: 18-06-2007, 18:13
|
|
|
Ale co do mojej postawy to nie chodziło mi że nie czaję zagadek tylko się wkurzyłam że nie mam żadnych bonusów nawet za 1/3 artefakty. Powini mi dać jakiegoś bonusa!
A tak to mam tylko ścieżki muzyczne i korzenie lary ale to przez sekrety które zdobyłam w Croft Manor
Aha a możesz mi podać jakieś screeny z ubraniami lary bo chciałabym nacieszyć oczy |
|
|
|
 |
l@r@ croft
Praktykant

|
Posted: 21-06-2007, 17:32
|
|
|
Słuchajcie mam problem z jednym sekretem w Egipcie.
Na dole macie screena i czy mógłby mi ktos napisać lub wysłać screena jak się do niego dostac ? Próbowałam biegac po ścianie ale Lara mi sie dosięgała krawędzi lub te pułapki ją ''cięły'' i spadała |
|
 |
Zakszi
Student

|
Posted: 21-06-2007, 17:39
|
|
|
Jak nie możesz z linki? Przecież właśnie trzeba tędy. Jak już będziesz na tych dużych schodach przy ścianie( co wcześniej była zjeżdżalnia) to linką dostań się najpierw na jedno kółko, a potem drugie. Z tego drugiego spuść się prosto do sekretu. |
|
|
|
 |
Jasmine
Podróżnik

|
Posted: 21-06-2007, 17:44
|
|
|
Nie ma innej drogi, trzeba minąć ostrza.
Zakszi wrote: | Z tego drugiego spuść się prosto do sekretu. |
Też tak chciałam, ale nigdy nie mogłam trafić. Więc najpierw przedostałam się z jednego kółka na drugie, potem na półkę od checkpointu i stamtąd skoczyłam na półkę z sekretem.
Obejrzyj sobie filmik.
http://youtube.com/watch?v=lxv5MIjbJp8 |
|
 |
l@r@ croft
Praktykant

|
Posted: 21-06-2007, 17:59
|
|
|
thx juz dostalam sie do sekretu :) Ruszam dalej |
|
 |
Zakszi
Student

|
Posted: 21-06-2007, 18:02
|
|
|
Właśnie o to miejsce mi chodziło. Ja się z tego miejsca spuszczałem do sekretu. |
|
|
|
 |
Jasmine
Podróżnik

|
Posted: 21-06-2007, 18:42
|
|
|
Ja jakoś nie mogłam trafić i spadałam. Ale po obejrzeniu filmiku, wiem, że jednak można. |
|
 |
geohound
Nowicjusz

|
Posted: 22-06-2007, 21:18
|
|
|
Nie zabardzo wiedzialem gdzie to umiescic ale - nie wiem, jestem slepy albo niewidomy (:D) wiec sadze ze opcja Next Gen jest bonusem... jestem juz w Atlantydzie a nie znalazlem/nie odblokowala mi sie nigdzie ta opcja. Szczerze to nawet nie wiem czy ona jest w TRA...jesli jest to powiedzcie jak ja wlaczyc bo chce ja sprawdzic z prostej przyczyny: W TRL na Next genie mi cielo lekko a TRA chodzi mi szybciej niz TRL dlatego sadze ze i next gen bylby szybszy... ale nie umiem znalezc |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 22-06-2007, 21:21
|
|
|
geohound, w TRA nie ma opcji Next Gen. Nie wiem skąd ci ten pomysł że NG będzie jako bonus przyszedł do głowy. Przecież Crystals od samego początku właściwie mówili że w TRA nie będzie NG. A TRA chodzi szybciej niż TRL dlatego że silnik gry został zoptymalizowany i wykorzystany do granic możliwości. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
 |
geohound
Nowicjusz

|
Posted: 22-06-2007, 21:40
|
|
|
Sory ale od czytania nowinek producentow o planach co do gry wole sama gre... no nic... nie ma NG to nie Przezyje |
|
|
|
 |
Szynszyl
Podróżnik

|
Posted: 22-06-2007, 22:20
|
|
|
Dzisiaj trudziłem się GODZINĘ (sic!) nad zdobyciem sekretu w Obelisk of Khamoon, (w pomieszczeniu gdzie zsuwamy się po dwóch pochylniach na dół, a na dole czeka mumia, potem po uruchomieniu dźwigni pochylnie wsuwają się w ścianę i mamy schodki)
Byłem przekonany że trzeba się rozbujać na lince, odskoczyć od ściany i trafić prosto do półeczki z artefaktem. Ile razy biedna Lara zginęła podczas tych wysiłków...
(po tylu próbach - już nie taka biedna )...
No ale w końcu go mam! A już chciałem się żalić, że te skakanie z linki jest totalnie zwalone Chociaż IMO trochę jest na pewno - po ciężkich przeżyciach w Egipcie (całkiem jak w TLR) już nigdy nie będę miał pewności czy Lara nie postanowi przypadkiem lecieć przed siebie zamiast odbić się od ściany |
|
|
|
 |
giga2
Student

|
Posted: 22-06-2007, 22:59
|
|
|
Tu jest cos wspanialego: filmiki jak dostac sie do kazdego, z 52 sekretów i artefaktów razem wziętych. Niesamowita sprawa.
TUTAJ
A tak nawiasem, niech ktos wykombinuje, jaki kodek i jaki format one wykorzystuja po sciagnieciu. Po pobraniu na dysk nie chce się otworzyc filmik |
|
|
|
 |
|