Muzyka z Anniversary |
Author |
Message |
Serek
Praktykant
|
Posted: 22-12-2006, 22:55 Muzyka z Anniversary
|
|
|
Czyli, jaka będzie? Chcecie ulepszonej z jedynki (dodatkowe sample, tony, basy), czy całkowicie innej. Jedną już znamy. Polepszona z jedynki. Bardzo ładna. Chciałbym, aby wszystkie takie były "takie same, ale lepsze!". Co wy o tym myślicie? |
|
|
|
|
Maxwell
Podróżnik
|
Posted: 22-12-2006, 22:57
|
|
|
Polepszona, chyba za bardzo ją polepszyli Pewnych rzeczy jest w niej za dużo Słowem - nie podoba mi się |
_________________ Slowly walking down the hall, faster than the canon ball. |
|
|
|
|
Serek
Praktykant
|
Posted: 22-12-2006, 23:10
|
|
|
Nie mów... Muzyka jest świetna! A trudno, żeby w remake'u była muzyka "niezrimejkowana: . Przynajmniej mi się tak wydaje. No, ale faktycznie ciut za bardzo ją przerobili, przez co jest mniej podobna do oryginału niż powinna. Ale jest świetna! |
|
|
|
|
Maxwell
Podróżnik
|
Posted: 22-12-2006, 23:13
|
|
|
Właśnie dla mnie to "ciut za duże przerobienie" jest ciut za duże i w związku z tym mi się nie podoba całośc Rozumiesz ? xF |
_________________ Slowly walking down the hall, faster than the canon ball. |
|
|
|
|
Galdir
Student
|
Posted: 22-12-2006, 23:26
|
|
|
Maxwell ma trochę racji. Można było przerobić ta muzyczkę midi z 1 części, żeby dobrze brzmiała jednocześnie nie dodając żadnych niekedy zbędnych ozdobników i dodatkowych dźwieków.
Mnie się "zrimejkowany" motyw podoba, ale nic nie wzbudzi we mnie tylu uczuć i wspomnień jak oryginalny mid z menu TR1, był poprostu genialny!
Zawsze muzyka z menu Tomb Raiderów mi się podobała, po prostu byłem w niej zakochany, ale to się skończyło na 6 części i wątpie, żeby wróciło w TRA,ale na pewno trochę wspomnień ten nowy motyw wzbudzi i chwała mu za to, bo TR już stracił swoją charakterystyczną muzykę. |
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 23-12-2006, 00:08
|
|
|
Ta muzyka jest boska, a kompozytor, ktorego dane nam było poznac dzieki TR7 jest genialny po prostu Oby jak dłuzej był zwiazany z serią TR. Mam nadzieje, ze w TRA bedzie wiele niezwyklych utworów, takze takich opierajacych sie na tych znanych z 1996 roku.
w tym main theme słychac nie tylko motyw z TR1 ale takze z TRM2 no ale oba są podobne wiec to nie dziwota |
|
|
Hrithik_Roshan
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 02:07
|
|
|
O tak Cez popieram......
Najlepsza muzyka w Legend to jak Lara jedzie na motorze w Peru.....:D |
_________________ "wiara jest rozjebana" |
|
|
|
|
darekch
See you in Valhalla
|
Posted: 23-12-2006, 09:48
|
|
|
Cez wrote: | Ta muzyka jest boska |
Oj taak... Słucham ją cały czas w tle, kiedy pracuję na komputerze. Nawet odpręża. Wg mnie TR Theme nie powinno się zmieniać. Tak jak to jest np. w przypadku Indiany Joensa - jeden utwór i tyle. To takie znaki rozpoznawcze.
A kompozytor, rzeczywiście na talent i geniusz w sobie! Bardzo podobają mi się jego utwory i również mam nadzieję, że w TRA usłyszymy więcej tombraiderowych kawałków. |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 23-12-2006, 10:56
|
|
|
Popieram! Ten theme jest genialny! Podobnie jak darekch też słucham jej w tle cały czas Jeszcze bardzo mi się podoba ta muzyka z trailera. Nie wiem, czy ona (muzyka) będzie w grze, czy po prostu zrobili ją na potrzeby trailera, ale jest też super... |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 23-12-2006, 10:57
|
|
|
Rzadko kiedy muzyka z trailera jest w reklamowanej grze czy filmie, ale obym sie w tym przypadku mylił, bo rzeczywiscie jest fajna |
|
|
Mihal29
Student
|
Posted: 23-12-2006, 11:29
|
|
|
hej muzyka ma motyw przewodni z TR 1 ale mi nie nasowa zadnych wspomnień...szcerze to w pewnym momencie wręcz przypomina mi 3 czesci tomb raider nie wiem dalczego mam takie wrazenie wolał bym cos innego no ale ja i tak nic nie zrobie:P |
|
|
|
|
Cinek
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 11:32
|
|
|
Świetny jest tne theme Podoba mi się bardziej od oryginalnego, z jedynki Jest bardziej tajemniczy... |
|
|
ja-marta
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 12:30
|
|
|
bardzo mi sie podoba tr theme, milo sie go slucha. Fajna jest tez muzyczka na stronie glownej TRA. Na poczatku myslalam ze to ta sama, ale potem jednak po przesluchaniuobu doszlam do wniosku ze jednak nie. Obie bardzo mi sie podobaja
Ciesze sie ze w TRA muzyke tworzy ten sam co w Legend |
|
|
Serek
Praktykant
|
Posted: 23-12-2006, 12:41
|
|
|
No to teraz czekam na przeróbkę muzyczki, jak pierwszy raz zobaczyliśmy wilki . |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 23-12-2006, 13:07
|
|
|
Trudno oceniac muzyke po uslyszeniu zaledwie jednego kawalka, prawda ?
Sluchalem TRA Theme kilka razy i z kazda chwila podobalo mi sie co raz bardziej. Naprawde czuc ten charakterystyczny klimat, ktorego troszke brakowalo w TRL. |
|
|
Serek
Praktykant
|
Posted: 23-12-2006, 13:15
|
|
|
Ale ten kawałek jest po prostu znakomity i żadna moim zdaniem gra jeszcze nie miała takiego audio. No, może Silent Hill 2, czy pozostałe serie TR... |
|
|
|
|
ja-marta
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 14:04
|
|
|
przeszuakalam forumy tomb raiderowe w celu znalezienia tej melodii ze str glownej tranniversary i okazalo sie.... ze to jest ta sama piosenka co tr theme tylko w przyspieszonej wersji. |
|
|
Serek
Praktykant
|
Posted: 23-12-2006, 14:08
|
|
|
BullShit! . To niestety nie jest możliwe. Próbowałem, kombinowałem z tym theme, ale to inna muzyczka. Może to być to samo, ale niektóre dźwięki przyśpieszyli, niektóre ściszyli, dodali nowe, no... i powstało nowe theme. |
|
|
|
|
MekCal
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 14:57
|
|
|
Piękny ten main theme BArdzo mi się podoba i cieszy mnie, że w utworze słychać te charakterystyczne dźwięki, nuty co w oryginale... JEst może trochę bardziej nowoczesny, dźwięczny przez ten fortepian (?) ale to dodaje tylko uroku i tajemniczości Także główny utwór jak najbardziej na plus Bo to jest utwór, który będzie słychać w menu? |
|
|
Kasia Trent
Tomb Raider
|
Posted: 23-12-2006, 15:16
|
|
|
darekch wrote: | Wg mnie TR Theme nie powinno się zmieniać. Tak jak to jest np. w przypadku Indiany Joensa - jeden utwór i tyle. To takie znaki rozpoznawcze. |
Mi się podoba, że zawsze modyfikują theme, jednak motyw przewodni musi być Małe zmiany wnoszą coś nowego, świeżego
Mihal29 wrote: | hej muzyka ma motyw przewodni z TR 1 ale mi nie nasowa zadnych wspomnień...szcerze to w pewnym momencie wręcz przypomina mi 3 czesci tomb raider nie wiem dalczego mam takie wrazenie wolał bym cos innego no ale ja i tak nic nie zrobie:P |
No Michałku, to chyba się w TR1 nie grało Dla przypomnienia tutaj jest link do Theme z TR1.
Szkoda tylko, że nie dołożyli chórków, bo Kasia bardzo lubi chórki No ale mam nadzieję, że w całej ścieżce dźwiękowej gdzieś się jeszcze przewiną
Quote: | Bo to jest utwór, który będzie słychać w menu? |
Si.
MACPHISTO
I Ty brutusie przeciwko nam? Theme z TR1 jest na WoTR!
|
|
|
|
|
Legend
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 15:19
|
|
|
Popieram tych, którym podoba się ta nowa muzyczka z TRA
Bardzo mi sie podoba i wydaje mi się, że reszta utworów też będzie taka fajna.
Jak dla mnie to ten kompozytor może twozyć muzyka już do kazdej części TR. |
|
|
|
|
Boone
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 16:16
|
|
|
Muzyka w TRl jest genilana i taka równeż będzie w Anniwersery. Czy wiecie gdzie można ściągnąć lub odsłuchac main theme z TRA?
EDIT:
Znalazłęm juz na trchronicles.com
MACPHISTO
Bez kitu, zacznę dawać warny za takie coś |
|
|
|
|
MekCal
Obieżyświat
|
Posted: 23-12-2006, 16:19
|
|
|
No wiemy, skąd można to ściągnąć, to przecież chyba oczywiste... Z WoTRu, pierwszy news od góry... Macie nieraz to, czego szukacie pod nosem, a nie zauważacie... |
|
|
Guest
|
Posted: 23-12-2006, 16:33
|
|
|
Kasiu Ja grałem w tą gre zaraz po tym jak sie ukazała Oczywiscie słysze ten motywik z Tomb1 ale po chiwli w dalszej czesci nasówa mi sie 3 cześć podobne dźwięki wiadomo ze nie to samo ale podobne. Zdecydowanie jestem za tym aby muzyka byla bardziej w stylu pierwowzoru.Dla mnie za dużo ozdobników a za mało TR1... wiem co mówie |
|
|
|
|
Paciej
Łakocie i Witaminy
|
Posted: 24-12-2006, 16:37
|
|
|
Od dwóch dni słucham tego utworku. Nie da się przestać Strasznie nastrojowy i uspokajający Czuje choc troche dzieki niemu swiatecznego klimatu Właśnie podkręcam głośniej. Kto odpowiada za muzykę, Folman jak mniemam ? Jeśli tak to dobrze |
|
|
|
|
|