FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Bossowie w grze
Author Message
Jasmine 
Podróżnik

Posted: 31-07-2007, 17:50   

Mnie najbardziej przeraził rexio, jak zobaczyłam filmik jak biegnie i rzuca raptorami, to aż mnie ciarki przeszły. Reszta była łatwa. Centaury także, jak już przestały zamieniać mnie w kiamień.

Avi_Versicolor 
Podróżnik

Posted: 31-07-2007, 17:59   

Nom...Ja również zawsze czułam respekt przed Wielkim Królem Dinozaurów.Nieważne w jakiej postaci...Czy był to pikselowaty osobnik czy realistyczny gad próbujacy mnie pożreć...Walka z nim w TRA jest naprawdę trudniejsza i bardziej emocjonująca... W "jedynce" to można się było wcisnąć w jakąś dziurę i z niej zabić przeciwnika :P

www.versicolor.blog.onet.pl

Erunno 
Nowicjusz

Posted: 03-08-2007, 12:45   

Mnie Dinozaur tak bardzo nie przeraził co Centaury...
Na początku szczelałem do nich jak opętany a one zamieniały mnie w kamień.
Jeśli chodzi o ostatniego bossa (Natale) to myślałem że będzie mocniejsza :583:

fanshit 
Podróżnik

Posted: 05-08-2007, 21:02   

Kurczę, z tego co czytałam na forum (szczególnie prośby ludzi, którzy od kilku dni (!!!) nie mogą sobie dać rady i proszą o save), myślałam, że centaury będą jakieś super hiper trudne, a tu klops. ;) Poszło mi za pierwszym razem i w miarę szybko. Choć dwa razy był ze mnie kamulec. :)
Que venir por mi !

Sklejka 
Podróżnik

Posted: 07-08-2007, 22:13   

Dla mnie t-rex byl strasznie latwy w ogole mnie nie przerazil. Ale centaury... Dopiero jak obejrzalam filmik na youtube to je przeszlam.

Kasia Trent 
Tomb Raider

Posted: 07-08-2007, 23:14   

Sklejka, ja w przypadku centaurow zajrzalam do notatnika Lary, o ktorym zreszta wczesniej nic nie wiedzialam, musialam poradzic sie Charles'a :690: Trzeba przyznac, ze porachunek z centaurami byl pomyslowy.

Niezapominajka 
Podróżnik

Posted: 08-08-2007, 17:44   

Jak dla mnie wszyscy Bossowie w grze byli trudni. Wczoraj dobrnęłam do końca TRA i szczerze się ucieszyłam, że już koniec Atlantydy... Tyle nerwów przy tym zjadłam, że szok :-P . Najgorzej było z czasówkami - normalnie jakiś koszmar. Już chciałam na nich wyrzucić TRA przez okno. Dostawałam białej gorączki... Ale na szczęście udało się je przejść. I bossów też, choć nie było łatwo. Grałam bez pomocy żadnego poradnika (net szlag trafił :-P ) - więc nie wiedziałam jak ich pokonać, a ja jakoś nigdy nie umiem skapować jaki sposób jest na danego bossa. Z tym bez nóg męczyłam się chyba z godzinę i pokonałam go przez czysty przypadek. Zresztą - Natlę też. Do tej pory nie wiem dlaczego raz "przyklękała", a raz nie. Z nią męczyłam się 2 godziny i już mi palce wysiadały od przyciskania klawiatury i myszki...
Jak dla mnie TRA był trudny. Naprawdę. I nie mam pojęcia jak przejde TT - pewnie nie przejde.

parpar_maor 
Nowicjusz

Posted: 09-08-2007, 22:29   

Mnie dość łatwo szło ze wszystkimi bossami, nawet szkoda mi było gdy okazało się że nie będzie walki z tym panem siedzącym na tronie w końcówce Peru :D . Najbardziej w kość dali mi jeźdźcy z Grecji, trochę mi zajęło zanim skapałem jak ich skutecznie pokonać (po którymś skamienieniu skojarzyła mi się grecka mitologia, w desperacji skojarzyłem fakty i zrobiłem to co zrobić należało by ich pokonać^^). Zawiodła mnie skrzydlata pani na końcu, liczyłem na cięższy orzech do zgryzienia. Najbardziej mi się podobał ten gruby mutant bez nóg pod koniec gry, łatwy i przyjemny do pokonania :)

fanshit 
Podróżnik

Posted: 12-08-2007, 15:49   

Dla mnie najłatwiejsze były walki z Reksiem i Centaurami, które przeszłam za pierwszym razem. Atlantyckiego brzydala zaliczyłam za 4, czy 5 razem, bo przez swą nieuwagę, co chwilę spadałam do lawy. Natla z kolei przysporzyła mi najwięcej trudności. O ile zestrzelenie jej skrzydeł było proste, o tyle w jednym na pięć bullet time'ów trafiałam w zielony kamień na jej plecach.
Que venir por mi !

K@t 
Spectre

Posted: 12-08-2007, 16:29   

fanshit wrote:
Dla mnie najłatwiejsze były walki z Reksiem i Centaurami

Tyreks mógł być kłopotliwy jeśli się nie opanowało uników. Z kucykami natomiast chwilkę się męczyłem, zanim kapnąłem się, że po schowaniu broni ich promień nie robi mi krzywdy.
Najdłużej walczyłem z Natlą, bo ciężko było trafić ją w plecy. Teraz to kwestia 2 minut ;)

fanshit 
Podróżnik

Posted: 12-08-2007, 17:36   

K@t wrote:
Teraz to kwestia 2 minut

A dla mnie? Niech pomyślę... 15 minut! Ale to może dlatego, że dopiero co skończyłam grę. Kiedyś się wyrobi.. Ma ktoś, tak BTW, jakiś konkretny sposób na trafienie jej w plecy? Bo zwykłe uniki w bok rzadko dają coś konkretnego..
Que venir por mi !

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 12-08-2007, 17:53   

fanshit, bo w przypadku Natli trzeba stosować uniki ale do przodu -tak żeby Lara nad nią przeskoczyła. Wtedy po wykonaniu head shota jest dobre ustawienie do strzałów w ten kryształ Natli. :)

Avi_Versicolor 
Podróżnik

Posted: 16-08-2007, 10:41   

Quote:
A dla mnie? Niech pomyślę... 15 minut! Ale to może dlatego, że dopiero co skończyłam grę. Kiedyś się wyrobi.. Ma ktoś, tak BTW, jakiś konkretny sposób na trafienie jej w plecy? Bo zwykłe uniki w bok rzadko dają coś konkretnego..

Taa...Ona podczas szarży cię trafia jeśli robisz unik w bok...Czasem się uda,ale żadko...Najlepsze są uniki do tyłu i do przodu.Wtedy cię nie trafi.Gdy ci się wszystko uda,Natla przykucnie i będziesz miała chwilę na ostrzeliwanie kryształu na plecach :P

fanshit 
Podróżnik

Posted: 16-08-2007, 19:11   

Kurczę, dalej nie mogę sobie poradzić z tymi head shot'ami w Natlę. Mógłby mi ktoś napisać, jak zrobić salto nad Natlą w bullet time? Tj. które przyciski trza po kolei wdusić, żeby Lara przeskoczyła nad Natlą w zwolnionym tempie? Gdy Natla zaczyna szarżę, podbiegam do niej i gdy obraz spowalnia wciskam klawisz skoku, i owszem, Lara robi salto nad Natlą, ale takie zwyczajne, a bullet time'u brak..
Que venir por mi !

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 16-08-2007, 19:33   

Nie wciskasz klawisz skoku, tylko przewrót (domyślnie shift). Tak jak to było przy rexie i centaurach, tylko, że nie naciskasz strzałki w bok czy do tyłu, a do przodu.
Czyli kiedy ją wkurzysz, biegniesz na nią i w odpowiedniej chwili naciskasz shift, a Lara nad nią przeskoczy. Wówczas czekasz na czerwony cel, by oddać strzał.

Neona 
Podróżnik

Posted: 16-08-2007, 19:40   

Jak ja sobie powtarzam te walki z bossami z dnia na dzień (w innych strojach :P ) to mam wrażenie że oni są coraz bardziej słabi-
Torso to dla mnie na rozgrzewkę.
Natla jest bardzo łatwa do przejścia-kilka strzałów z pistoletówmaszynowych w plecy i nie żyje
Centaury-gram w nie jak tylko chcę jakieś ekstremalne zdjęcia z Adrenaliną Mode porobić i całkiem całkiem wychodzą
T-ReX -No ludzie.... cztery razy Adrenalina i po sprawie ;)

O czymś zapomniałam? :matrix:

Avi_Versicolor 
Podróżnik

Posted: 17-08-2007, 16:10   

Quote:
O czymś zapomniałam?

Nie...o niczym nie zapomniałaś...Taa...Przeciwnicy są naprawdę banalni...to już trudniejsi byli w TR 1.No,prócz T-rexa,bo można było wejść do jakiejś wnęki w ścianie i stamtąd go zabić. :P

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 17-08-2007, 17:24   

Avi_Versicolor wrote:
No,prócz T-rexa,bo można było wejść do jakiejś wnęki w ścianie i stamtąd go zabić. :P

Mnie się nigdy nie udał ten manewr i dla mnie prościej było się nauczyć adrenaliny niż się chować. Raz udało mi się gdzieś skryć, ale kiedy kończyła mu się już energia i tak mnie znalazł.

fanshit 
Podróżnik

Posted: 17-08-2007, 20:51   

Uff, dzięki Jasmine za wyjaśnienie. W końcu udało mi się własnymi siłami pokonac Natlę i dopracować te uniki. W chwili, gdy Natla szarżowała, moja myszka odmawiała posłuszeństwa i zanim zdołałam obrócić Larę, Natla już ją bodła w bok lub plecy. ;) Ale w końcu wyszło, hey yeah !
Que venir por mi !

mcmysza 
Nowicjusz

Posted: 11-11-2007, 21:52   help

czy linka magnetyczna to ta lina z kotwicą??jesli nie to z gdzie ja znalezc??

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 11-11-2007, 21:53   

W TRA jest linka z hakiem, w TR7 linka magnetyczna.

K@t 
Spectre

Posted: 11-11-2007, 21:54   

Tak, to TA linka z kotwicą, innej nie ma. Rzucasz ją wciskając Q.

mcmysza 
Nowicjusz

Posted: 11-11-2007, 22:01   

NO WLASNIE WIEM:/:D;D;D;DALE JAK JĄ ZUCAM TO NIC SIE NIE DZIEJE;/ WIEM ZE POTEM NALEZY WCISNAC "E". WCISKAM I NIC. :pozdro:

Integral
Capsa wyłącz :narka:

Jasmine 
Podróżnik

Posted: 11-11-2007, 22:42   

Linkę zachaczasz wciskając Q. E służy do przyciągania lub przemieszczania przedmiotów. Jeśli linka o nic się nie zaczepi, E Ci w niczym nie pomoże. Najlepiej zrobisz jeśli poćwiczysz sobie w domu, tam można wypróbować jak to działa.

mari 
Podróżnik

Posted: 11-11-2007, 22:51   

Jasmine wrote:
Linkę zachaczasz wciskając Q. E służy do przyciągania lub przemieszczania przedmiotów. Jeśli linka o nic się nie zaczepi, E Ci w niczym nie pomoże. Najlepiej zrobisz jeśli poćwiczysz sobie w w domu, tam można wypróbować jak to działa.

Zawsze najpierw Q, dopieru po zahaczeniu E. zasada podstawowa ;)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo