Bossowie w grze |
Author |
Message |
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 31-07-2007, 17:50
|
|
|
Mnie najbardziej przeraził rexio, jak zobaczyłam filmik jak biegnie i rzuca raptorami, to aż mnie ciarki przeszły. Reszta była łatwa. Centaury także, jak już przestały zamieniać mnie w kiamień. |
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 31-07-2007, 17:59
|
|
|
Nom...Ja również zawsze czułam respekt przed Wielkim Królem Dinozaurów.Nieważne w jakiej postaci...Czy był to pikselowaty osobnik czy realistyczny gad próbujacy mnie pożreć...Walka z nim w TRA jest naprawdę trudniejsza i bardziej emocjonująca... W "jedynce" to można się było wcisnąć w jakąś dziurę i z niej zabić przeciwnika |
_________________ A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...
www.versicolor.blog.onet.pl |
|
|
|
|
Erunno
Nowicjusz
|
Posted: 03-08-2007, 12:45
|
|
|
Mnie Dinozaur tak bardzo nie przeraził co Centaury...
Na początku szczelałem do nich jak opętany a one zamieniały mnie w kamień.
Jeśli chodzi o ostatniego bossa (Natale) to myślałem że będzie mocniejsza |
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 05-08-2007, 21:02
|
|
|
Kurczę, z tego co czytałam na forum (szczególnie prośby ludzi, którzy od kilku dni (!!!) nie mogą sobie dać rady i proszą o save), myślałam, że centaury będą jakieś super hiper trudne, a tu klops. Poszło mi za pierwszym razem i w miarę szybko. Choć dwa razy był ze mnie kamulec. |
_________________ Si te vas, si te vas, si te marchas
Mi cielo se hará gris
Si te vas, si te vas, ya no tienes
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 07-08-2007, 22:13
|
|
|
Dla mnie t-rex byl strasznie latwy w ogole mnie nie przerazil. Ale centaury... Dopiero jak obejrzalam filmik na youtube to je przeszlam. |
_________________ |
|
|
|
|
Kasia Trent
Tomb Raider
|
Posted: 07-08-2007, 23:14
|
|
|
Sklejka, ja w przypadku centaurow zajrzalam do notatnika Lary, o ktorym zreszta wczesniej nic nie wiedzialam, musialam poradzic sie Charles'a Trzeba przyznac, ze porachunek z centaurami byl pomyslowy. |
_________________ Miow. |
|
|
|
|
Niezapominajka
Podróżnik
|
Posted: 08-08-2007, 17:44
|
|
|
Jak dla mnie wszyscy Bossowie w grze byli trudni. Wczoraj dobrnęłam do końca TRA i szczerze się ucieszyłam, że już koniec Atlantydy... Tyle nerwów przy tym zjadłam, że szok . Najgorzej było z czasówkami - normalnie jakiś koszmar. Już chciałam na nich wyrzucić TRA przez okno. Dostawałam białej gorączki... Ale na szczęście udało się je przejść. I bossów też, choć nie było łatwo. Grałam bez pomocy żadnego poradnika (net szlag trafił ) - więc nie wiedziałam jak ich pokonać, a ja jakoś nigdy nie umiem skapować jaki sposób jest na danego bossa. Z tym bez nóg męczyłam się chyba z godzinę i pokonałam go przez czysty przypadek. Zresztą - Natlę też. Do tej pory nie wiem dlaczego raz "przyklękała", a raz nie. Z nią męczyłam się 2 godziny i już mi palce wysiadały od przyciskania klawiatury i myszki...
Jak dla mnie TRA był trudny. Naprawdę. I nie mam pojęcia jak przejde TT - pewnie nie przejde. |
|
|
parpar_maor
Nowicjusz
|
Posted: 09-08-2007, 22:29
|
|
|
Mnie dość łatwo szło ze wszystkimi bossami, nawet szkoda mi było gdy okazało się że nie będzie walki z tym panem siedzącym na tronie w końcówce Peru . Najbardziej w kość dali mi jeźdźcy z Grecji, trochę mi zajęło zanim skapałem jak ich skutecznie pokonać (po którymś skamienieniu skojarzyła mi się grecka mitologia, w desperacji skojarzyłem fakty i zrobiłem to co zrobić należało by ich pokonać^^). Zawiodła mnie skrzydlata pani na końcu, liczyłem na cięższy orzech do zgryzienia. Najbardziej mi się podobał ten gruby mutant bez nóg pod koniec gry, łatwy i przyjemny do pokonania |
_________________ ((( Happy in The Rain Dancing in The Sun ))) |
|
|
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 12-08-2007, 15:49
|
|
|
Dla mnie najłatwiejsze były walki z Reksiem i Centaurami, które przeszłam za pierwszym razem. Atlantyckiego brzydala zaliczyłam za 4, czy 5 razem, bo przez swą nieuwagę, co chwilę spadałam do lawy. Natla z kolei przysporzyła mi najwięcej trudności. O ile zestrzelenie jej skrzydeł było proste, o tyle w jednym na pięć bullet time'ów trafiałam w zielony kamień na jej plecach. |
Mi cielo se hará gris
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 12-08-2007, 16:29
|
|
|
fanshit wrote: | Dla mnie najłatwiejsze były walki z Reksiem i Centaurami |
Tyreks mógł być kłopotliwy jeśli się nie opanowało uników. Z kucykami natomiast chwilkę się męczyłem, zanim kapnąłem się, że po schowaniu broni ich promień nie robi mi krzywdy.
Najdłużej walczyłem z Natlą, bo ciężko było trafić ją w plecy. Teraz to kwestia 2 minut |
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 12-08-2007, 17:36
|
|
|
K@t wrote: | Teraz to kwestia 2 minut |
A dla mnie? Niech pomyślę... 15 minut! Ale to może dlatego, że dopiero co skończyłam grę. Kiedyś się wyrobi.. Ma ktoś, tak BTW, jakiś konkretny sposób na trafienie jej w plecy? Bo zwykłe uniki w bok rzadko dają coś konkretnego.. |
Mi cielo se hará gris
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 12-08-2007, 17:53
|
|
|
fanshit, bo w przypadku Natli trzeba stosować uniki ale do przodu -tak żeby Lara nad nią przeskoczyła. Wtedy po wykonaniu head shota jest dobre ustawienie do strzałów w ten kryształ Natli. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 16-08-2007, 10:41
|
|
|
Quote: | A dla mnie? Niech pomyślę... 15 minut! Ale to może dlatego, że dopiero co skończyłam grę. Kiedyś się wyrobi.. Ma ktoś, tak BTW, jakiś konkretny sposób na trafienie jej w plecy? Bo zwykłe uniki w bok rzadko dają coś konkretnego.. |
Taa...Ona podczas szarży cię trafia jeśli robisz unik w bok...Czasem się uda,ale żadko...Najlepsze są uniki do tyłu i do przodu.Wtedy cię nie trafi.Gdy ci się wszystko uda,Natla przykucnie i będziesz miała chwilę na ostrzeliwanie kryształu na plecach |
|
|
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 16-08-2007, 19:11
|
|
|
Kurczę, dalej nie mogę sobie poradzić z tymi head shot'ami w Natlę. Mógłby mi ktoś napisać, jak zrobić salto nad Natlą w bullet time? Tj. które przyciski trza po kolei wdusić, żeby Lara przeskoczyła nad Natlą w zwolnionym tempie? Gdy Natla zaczyna szarżę, podbiegam do niej i gdy obraz spowalnia wciskam klawisz skoku, i owszem, Lara robi salto nad Natlą, ale takie zwyczajne, a bullet time'u brak.. |
Mi cielo se hará gris
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 16-08-2007, 19:33
|
|
|
Nie wciskasz klawisz skoku, tylko przewrót (domyślnie shift). Tak jak to było przy rexie i centaurach, tylko, że nie naciskasz strzałki w bok czy do tyłu, a do przodu.
Czyli kiedy ją wkurzysz, biegniesz na nią i w odpowiedniej chwili naciskasz shift, a Lara nad nią przeskoczy. Wówczas czekasz na czerwony cel, by oddać strzał. |
|
|
Neona
Podróżnik
|
Posted: 16-08-2007, 19:40
|
|
|
Jak ja sobie powtarzam te walki z bossami z dnia na dzień (w innych strojach ) to mam wrażenie że oni są coraz bardziej słabi-
Torso to dla mnie na rozgrzewkę.
Natla jest bardzo łatwa do przejścia-kilka strzałów z pistoletówmaszynowych w plecy i nie żyje
Centaury-gram w nie jak tylko chcę jakieś ekstremalne zdjęcia z Adrenaliną Mode porobić i całkiem całkiem wychodzą
T-ReX -No ludzie.... cztery razy Adrenalina i po sprawie
O czymś zapomniałam? |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 17-08-2007, 16:10
|
|
|
Quote: | O czymś zapomniałam? |
Nie...o niczym nie zapomniałaś...Taa...Przeciwnicy są naprawdę banalni...to już trudniejsi byli w TR 1.No,prócz T-rexa,bo można było wejść do jakiejś wnęki w ścianie i stamtąd go zabić. |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 17-08-2007, 17:24
|
|
|
Avi_Versicolor wrote: | No,prócz T-rexa,bo można było wejść do jakiejś wnęki w ścianie i stamtąd go zabić. |
Mnie się nigdy nie udał ten manewr i dla mnie prościej było się nauczyć adrenaliny niż się chować. Raz udało mi się gdzieś skryć, ale kiedy kończyła mu się już energia i tak mnie znalazł. |
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 17-08-2007, 20:51
|
|
|
Uff, dzięki Jasmine za wyjaśnienie. W końcu udało mi się własnymi siłami pokonac Natlę i dopracować te uniki. W chwili, gdy Natla szarżowała, moja myszka odmawiała posłuszeństwa i zanim zdołałam obrócić Larę, Natla już ją bodła w bok lub plecy. Ale w końcu wyszło, hey yeah ! |
Mi cielo se hará gris
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
mcmysza
Nowicjusz
|
Posted: 11-11-2007, 21:52 help
|
|
|
czy linka magnetyczna to ta lina z kotwicą??jesli nie to z gdzie ja znalezc?? |
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 11-11-2007, 21:53
|
|
|
W TRA jest linka z hakiem, w TR7 linka magnetyczna. |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 11-11-2007, 21:54
|
|
|
Tak, to TA linka z kotwicą, innej nie ma. Rzucasz ją wciskając Q. |
|
|
mcmysza
Nowicjusz
|
Posted: 11-11-2007, 22:01
|
|
|
NO WLASNIE WIEM:/:D;D;D;DALE JAK JĄ ZUCAM TO NIC SIE NIE DZIEJE;/ WIEM ZE POTEM NALEZY WCISNAC "E". WCISKAM I NIC.
Integral
Capsa wyłącz |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 11-11-2007, 22:42
|
|
|
Linkę zachaczasz wciskając Q. E służy do przyciągania lub przemieszczania przedmiotów. Jeśli linka o nic się nie zaczepi, E Ci w niczym nie pomoże. Najlepiej zrobisz jeśli poćwiczysz sobie w domu, tam można wypróbować jak to działa. |
|
|
mari
Podróżnik
|
Posted: 11-11-2007, 22:51
|
|
|
Jasmine wrote: | Linkę zachaczasz wciskając Q. E służy do przyciągania lub przemieszczania przedmiotów. Jeśli linka o nic się nie zaczepi, E Ci w niczym nie pomoże. Najlepiej zrobisz jeśli poćwiczysz sobie w w domu, tam można wypróbować jak to działa. |
Zawsze najpierw Q, dopieru po zahaczeniu E. zasada podstawowa |
_________________ "Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3 |
|
|
|
|
|