TR4: The Last Revelation |
Author |
Message |
HarryCruise
Gazela

|
Posted: 27-01-2014, 23:54
|
|
|
Tak generalnie, to tych mumii nie musisz się w ogóle pozbywać. Mimo, że są wkurzające, to praktycznie po kilku minutach i tak opuszczasz tę lokację. |
|
 |
HellCat
Student

|
Posted: 28-01-2014, 10:46
|
|
|
Aha.No to świetnie w takim razie mam jeszcze jedno pytanie które piszę tu,gdyż nie mam pojęcia gdzie indziej je napisać .W Tomb Raider gram na laptopie i podczas walki gdy czasami trzeba skoczyć np.do przodu i szczelić to obraz wykręca mi się do góry nogami.Czy mogę jakoś wyłączyć jakąś opcję ażeby mi się tak nie robiło? :3 |
_________________ Od tego momentu każda twoja sekunda jest darem ode mnie. |
|
|
|
 |
K@t
Spectre

|
|
|
|
 |
HellCat
Student

|
Posted: 28-01-2014, 12:52
|
|
|
K@t, Dziękuję :3 Znalazazłam i wyłączyłam je.Teraz się da grać ^^ |
_________________ Od tego momentu każda twoja sekunda jest darem ode mnie. |
|
|
|
 |
Dustie
Podróżnik

|
Posted: 09-02-2014, 22:30
|
|
|
Czy ktoś zetknął się kiedyś z pirackim spolszczeniem The Last Revelation? Przypomniałem sobie właśnie o nim, padały tam teksty typu "ty mnie znasz Von, jestem sama cnota" i "ty wszystko obmyślił". Nie pamiętam, czy już kiedyś była o nim mowa tutaj na forum, bardzo możliwe, ale kompletnie nie pamiętam... może jakieś fragmenty z tego dubbingu gdzieś na Youtube są? Na pierwszy rzut oka nie widzę... |
|
|
|
 |
HarryCruise
Gazela

|
Posted: 09-02-2014, 22:56
|
|
|
Hahaha, ja pamiętam, miałem z tym styczność jakiś czas temu, można paść ze śmiechu. Mam wrażenie, że tego nie nagrywał Polak, a jeśli tak, to po dobrym skręcie |
|
 |
K@t
Spectre

|
Posted: 10-02-2014, 08:42
|
|
|
Bo tego nie nagrywał Polak . Mimo forumowej polityki muszę przyznać, że niestety nie wiem jak dotrzeć do tego dzieła sztuki. Sam jestem ciekawy jak wygląda całość. |
|
 |
Mr Macphisto
Emocjonalny kaktus

|
Posted: 10-02-2014, 10:03
|
|
|
Miałem wątpliwą przyjemność zetknięcia się z tym dziełem kumpel kupił je jeszcze na Stadionie Dziesięciolecia, amerykańskie wydanie (w sensie logo w menu, nic poza tym ) z polskawym dubbingiem ze wschodnim zaciągiem.
Nie jakoś obszernie, ale ogólnie rzecz biorąc, temat był na forum poruszany. Nie pamiętam kiedy, gdzie, jak.
A jeśli chodzi o zdobycie tej wersji, to obawiam się, że zostaje tylko szukanie po znajomych, którym kopia mogła się zachować przez 15 lat. Innymi słowy - szansa na zdobycie jest marna. |
_________________ C'mon Barbie, let's go party |
|
|
|
 |
HarryCruise
Gazela

|
Posted: 10-02-2014, 16:34
|
|
|
Ja miałem kiedyś kopię tego zacnego wydania, niestety nie mogę teraz znaleźć płytki... Jeśli znajdę, to może się podzielę
EDIT:
Znalazłem |
|
 |
Menkaure
WoTR Team

|
Posted: 10-02-2014, 17:56
|
|
|
Nie tylko Tomb Raider miał taki wyjątkowy dubbing. Graliście w "Maxa Payne'a" w wersji "Bazar Games" ?? |
|
 |
mateusz12
Praktykant

|
Posted: 10-02-2014, 18:49
|
|
|
Pliki audio ze scenek na silniku gry z TR4 przynajmniej w wersji z TRUE są luzem w folderze gry w katalogu cd/audio, więc podmienienie ich na te z "polskiej" wersji raczej nie będzie trudne, o ile takie ktoś udostępni chyba to będzie w miarę legalne. Też chcę posłuchać tego dzieła o ile to możliwe, kiedyś czytałem już o nim w jakieś starej dyskusji na Wotr |
|
 |
HarryCruise
Gazela

|
Posted: 10-02-2014, 19:02
|
|
|
Mogę Wam udostępnić link do obrazu płyty TR4 PL, ale tylko na priv. Chyba aż takie piracenie to nie jest w przypadku takiego rarytasu |
|
 |
Esina
Nowicjusz

|
Posted: 21-02-2014, 12:11
|
|
|
O mamusiu kochana, mam polską i tam padają takie słowa, że żal nie zagrać. Werner w pierwszym levelu mówi do Lary "kwiatuszku" (przy czym brzmi trochę jak pedofil). Albo "naciśnij przycisk nazat", no po prostu kabaret Polecam jak się ktoś chce trochę pośmiać |
|
|
|
 |
Dustie
Podróżnik

|
Posted: 25-02-2014, 01:17
|
|
|
HarryCruise wrote: | Mogę Wam udostępnić link do obrazu płyty TR4 PL, ale tylko na priv. Chyba aż takie piracenie to nie jest w przypadku takiego rarytasu |
Łomatko, ależ cudownie! Jakby co to posiadam legalną wersję TLR, i pewnie wszyscy tutaj tak samo (szczerze wątpię, aby ktoś jeszcze nie miał), więc chyba możesz na priv takim rarytasem rzucić, zatem jak najbardziej poproszę! |
|
|
|
 |
Esina
Nowicjusz

|
Posted: 01-03-2014, 11:56
|
|
|
Ja właśnie swoją płytkę odgrzebałam i chyba aż zainstaluję, bo zatęskniłam za tym sztywnym dubbingiem
Swoją drogą ciekawe czy są inne amatorskie polskie dubbingi do klasyków. Nigdy nie sprawdzałam o_O |
|
|
|
 |
QiO
Student

|
Posted: 01-03-2014, 13:01
|
|
|
"Polska" wersja Chronicles dubbingu nie ma. Ma tylko przetłumaczone nazwy przedmiotów i poziomów i teksty menu, z resztą dość dziwnie, bo statystyki są podpisane "bomba" a shotgun jest jakimś urzynkiem. Poza tym była tam zmieniona czcionka na taką wysoką, maszynową.
Niestety nie mogę podrzucić ani obrazu ani screenów, bo płyta zaginęła z 10 lat temu, a kiedy się ukazało Ultimate Edition wszelkie poszukiwania zostały porzucone.
Znalazłem za to takie coś:
http://www.spolszczenia.c...Chronicles.html
Nie wiem, czy to to ani czy działa. Nie testowałem. |
|
|
|
 |
HarryCruise
Gazela

|
|
|
|
 |
mar!o
Student

|
Posted: 01-03-2014, 13:43
|
|
|
QiO wrote: | "Polska" wersja Chronicles dubbingu nie ma. Ma tylko przetłumaczone nazwy przedmiotów i poziomów i teksty menu, z resztą dość dziwnie, bo statystyki są podpisane "bomba" a shotgun jest jakimś urzynkiem. Poza tym była tam zmieniona czcionka na taką wysoką, maszynową.
Niestety nie mogę podrzucić ani obrazu ani screenów, bo płyta zaginęła z 10 lat temu, a kiedy się ukazało Ultimate Edition wszelkie poszukiwania zostały porzucone.
O dzięki za linka, aż sam wieczorem zobaczę w wolnych chwilach,
jak to spolszczenie wygląda i sprawdza się w praktyce podczas gry. |
|
|
|
 |
Esina
Nowicjusz

|
Posted: 01-03-2014, 14:57
|
|
|
QiO wrote: | shotgun jest jakimś urzynkiem. |
Boże, urzynek, leżę i nie wstaję
QiO wrote: | http://www.spolszczenia.c...Chronicles.html |
Trzeba sprawdzić :3
A chodziło mi bardziej właśnie o dubbingi, bo wiem, że do różnego rodzaju gier są amatorskie, ale solidne c; aż mnie dziwi, że się jeszcze do kupy nie zebraliśmy i nie nagraliśmy Klasyki po polsku by rządziły ^^ |
|
|
|
 |
Dustie
Podróżnik

|
Posted: 22-03-2014, 23:21
|
|
|
QiO wrote: | "Polska" wersja Chronicles dubbingu nie ma. Ma tylko przetłumaczone nazwy przedmiotów i poziomów i teksty menu, z resztą dość dziwnie, bo statystyki są podpisane "bomba" a shotgun jest jakimś urzynkiem. Poza tym była tam zmieniona czcionka na taką wysoką, maszynową.
Było mi dane grać i w "polską" Chronicles, ale faktycznie, nie ma ona dubbingu, tylko właśnie przetłumaczone teksty i paskudną czcionkę maszynową, a'a Courier. |
|
|
|
 |
Mumia
Nowicjusz

|
Posted: 15-08-2014, 11:25
|
|
|
Ach... gdyby teksty Zipa i Ojca Patricka były w Chronicles przetłumaczone na podobnym poziomie co The Last Revelation... to mogłoby być ciekawie. |
_________________ "Zatem dlaczego pozostajesz na tej wyspie? Przybyłeś tu na wakacje i spodobały ci się widoki?" - Ojciec Patrick |
|
|
|
 |
Anika
Student

|
Posted: 19-08-2014, 10:56
|
|
|
Odkryłam wreszcie po długim czasie CO powodowało u mnie na kompie błąd APPCRASH. Po trzech latach żałoby poznęcałam się nad sobą, wczoraj trzy godziny grzebałam, aktualizowałam kartę graficzną *sic!* i takie tam michałki, ciągle jednak wyskakiwał mi alert, że Tomb4.exe przestał działać i goń się, a potem Bóg zesłał mi pomysł na wyłączenie sterowników dźwięku *w setupie zaznaczyłam ptaszkiem "disable"*.
K!@#a mać... ZADZIAŁAŁO, ale dźwięku nie ma nadal. Stery do Realteka mam aktualne, ktoś wie, co mogę na to zaradzić?! Błagam, pomóżcie, bo dźwięki w grze są jednak bardzo pomocne...
|
_________________ Kochamy corner bug w Tomb Raiderach *^^* |
|
|
|
 |
QiO
Student

|
|
|
|
 |
dumb0
Nowicjusz

|
Posted: 15-12-2014, 21:45
|
|
|
Dziwna sprawa, ale niezależnie od miejsca kucnięcia czy tak czy tak bug zachodzi. Jakie łatki masz wgrane ? Można prosić o jakiś wcześniejszy save dla sprawdzenia ? |
|
|
|
 |
QiO
Student

|
Posted: 18-12-2014, 14:32
|
|
|
Tak było. Mam tylko multi patcha.
Ale już nie ważne. Chyba po prostu musiałem mieć dużego pecha, bo jak wczytałem save'a z początku poziomu i doszedłem tam jeszcze raz to już wszystko działało. |
|
|
|
 |
|