FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
TR5: Chronicles
Author Message
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 13-02-2005, 17:22   

Jaunty -> Nieprawda, bo to było z ust twórców :p Proszę, cytat: :mrgreen:

Quote:
To bedzie przypomnienie o ludziach, których spotkaliście wcześniej. Takich jak Jean Yves i Pierre


Całość znajdziesz tutaj. :)
_________________
Miow.
 
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 960
Location: Getto Północ
Posted: 13-02-2005, 18:35   

I surrender :) ! To w takim razie ci goście rzeczywiście musieli przeżyć w TR1. Ciekawe tylko jak udało im się to zrobić - kamizelki kuloodporne :) ? Jedno nie daje mi tylko spokoju - w TR1 Lara dowiadując się, że Pierre rusza tropem scionu, reaguje jakby już wcześniej go znała. Dlatego wydawało mi się, że akcja TRV dzieje się przed jedynką. Byłem prawie na 100% pewien, że gdzieś tak to przedstawiali.
_________________

 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 13-02-2005, 18:47   

Quote:
Lara dowiadując się, że Pierre rusza tropem scionu, reaguje jakby już wcześniej go znała.


A co o tym świadczy? No może w sumie mogłaby się najpierw zapytać kim jest Pierre... Hmm...
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 28-03-2005, 21:11   

Paciej wrote:
Takie coś się pokazuje, dla posiadaczy WIN XP takie komunikaty są znane aczkolwiek bardzo wkurzające. Jak sięwysyła pliki bo nie chce mi przejść to coś ???


Przenieśmy się tutaj. Porównaj ustawienia ze screena ze swoimi. Jeśli Ci nie chce otworzyć, to zobacz w innej przeglądarce.
_________________
Miow.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 28-03-2005, 21:13   

Dobra jestem. Zaraz przeinstaluję i spróbuję otworzyć to okno ustawień. Nic się nie da zrobić, w okno setup nie mogę wogóle wejść, przy autorunie też teraz po instalce wyskakuje błąd.
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 28-03-2005, 21:52   

lara_croft wrote:
:lol: Hehe to tak samo jak ja - na poczatku gdy grałam w TR5 to ciągle korzystałam z solucji :twisted: , a teraz juz tego nei potrzebuję - całą grę (oczywiscie z patchem powodujacym nieśmiertelność :twisted: ) przeszłam kiedyś w ok.3,5 godziny :mrgreen:

W TR5 grałam ok. 50 - 60 razy :mrgreen:


Przenosimy się tutaj :lol:

Oj, nieładnie tak na kodach :584: Kody i solucje psują zabawę. Ja TR5 ze wszystkimi sekretami przeszłam (zresztą są tu gdzieś na forum moje statystyki) w ok. 4 godziny. Teraz biję rekord ;) Potem mam zamiar poćwiczyć sprintem ;)

Paciej -> Może eksploruj :?:

Update: Zobacz jeszcze tutaj -> http://www.kittenwar.com/tr5/faq.html

Patch -> http://www.tombraiderchro...?fx_trc_xptomb5
_________________
Miow.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 28-03-2005, 22:10   

Kasia, możesz jeszcze raz zapodać twoje ustawienia TR 5 ??
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 28-03-2005, 22:14   

Paciej -> Patrz trzy posty wyżej, jest załącznik.

lara_croft wrote:
:mrgreen: No to przyznaj się ile razy grałaś w TR5? :twisted: :twisted:


Znowu przenoszę.

Naprawdę nie wiem, nawet trudno jest sobie wyobrazić. Bardzo wiele razy :)
_________________
Miow.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 28-03-2005, 22:16   

Sorx, jeszcze się nie łapię do końca na tym forum. :?

Update
Oki super, działa !!! Jestem Twoim dłużnikiem. nie ma tylko FMV ale kichać na to i tak na tombraider chronicles są. Wielkie dzięki.
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 28-03-2005, 22:32   

Pomyłka, jednak są. Coll, big THX.
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 28-03-2005, 22:34   

No to się cieszę :) Ale co zrobiłeś? Pozmieniałeś ustawienia czy wrzuciłeś patcha?
_________________
Miow.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 28-03-2005, 22:39   

Najpierw uruchomiłem patha bez przekładania i zaczęło chodzić. Potem wrzuciłem do katalogu z grął ale nie ruszyło, więc wyrzuciłem zgodność z WIN 95 i ruszyło. Teraz muszę tylko zmienić rodzielczość z 640 no mam czarną ramkę dookoła gry.
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 28-03-2005, 22:42   

Ja jak próbuję zmienić rozdzielczość, to mi już w ogóle się TR5 nie włącza :evil: :/ :( Ramki w okół na szczęście nie mam, ale przy innej rozdzielczości wyglądałoby to wszystko lepiej. Ale cóż, cieszę się, że w ogóle ładnie chodzi.
_________________
Miow.
 
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 816
Posted: 28-03-2005, 22:44   

ja tam kłopotów dużych z tr5 nie mam przestawiam tylko z windows 95 na XP w właściwościach i gotowe gożej z tr4 ... :/
 
 
maggie 
Student



Joined: 28 Feb 2005
Posts: 80
Location: poznań
Posted: 30-03-2005, 10:07   

Przechodze2-gi raz tr5 nie wiem jak pojdzie ale narazie sobie nie wyobrażam starcia z cyborgami bez patcha na nieśmiertelność :/ Poprzednim razem cos tak było jakby ponad moje siły... Jak sobie poradzić z tym jednym w pokoju z wodą i pochylniami :?:
_________________
*All i want is less to do & more time to do it*
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 30-03-2005, 18:07   

To nic trudnego. Wystarczy, że się ładnie ustawisz, a nawet nie będziesz musiała podnosić ammo od nowa. To taki bug bardzo przydatny ;) Mówiąc krócej: Wejdź do pomieszczenia, ustaw się tak, aby spaść na sam środeczek skrzyni, zeskocz na dół, strzel w kurek, a potem dawaj ile wlezie w cyborga. W końcu koleś padnie, a Ty postaraj się wskoczyć na pochyłą część wentylatora, odbij się oczywiście, siup i jesteś na górze. Weź pocisk (pewnie i tak będziesz mieć jeden), strzel w kratę, przeskocz i dalej sobie poradzisz... ;)
_________________
Miow.
 
 
 
Frodo_hobbitek 
Obieżyświat



Joined: 16 Dec 2003
Posts: 1158
Location: Sieradz
Posted: 30-03-2005, 18:49   

Co do nieśmiertelnej sprawy nieśmiertelnych Pierre'a i Larsona - moja teoria jest taka: Lara spotkała ich już wcześniej, przez TR5, a akcja epizodu w Rzymie toczy się z kolei przed TR1. W Rzymie Lara zachowuje się, jakby znała tych drani, a w TR1, kiedy podnosi z ziemi puszczkę przed klasztorem mówi coś w stylu: "Pierre, ty mały karaluchu".

W TR5 jest pewien poważny błąd. Nie radzę zapisywać gry podczas walki z cyborgiem w pomieszczeniu z wodą. Potem coś się tak miesza, że cała "pułapka" nie działa.
_________________
Niech Moc będzie z Tobą, Guest!
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 30-03-2005, 18:50   

Jakby ktoś chciał sobie tanio sprawić Chronicles jeszcze to w Media Markt wydziałem za 9.90, tak samo TR I. Z resztą nie iwem jak jest, może już ich nie było :lol:
 
 
Frodo_hobbitek 
Obieżyświat



Joined: 16 Dec 2003
Posts: 1158
Location: Sieradz
Posted: 30-03-2005, 18:59   

Pewnie kolejny sold-out bez dźwięku i animacji. I dlatego taki tani :P
_________________
Niech Moc będzie z Tobą, Guest!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 30-03-2005, 19:08   

TR5 Sold-Out ma dźwięki i animacje normalnie.
_________________
Miow.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Joined: 13 Sep 2004
Posts: 918
Location: z wykopalisk
Posted: 30-03-2005, 19:08   

wydaje mi sie ze od czasow TR3 sold out'y maja dzwiek i wszystkie animacje.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 30-03-2005, 19:44   

Ale ja mam TR I - IV z Ultimate Edition i wszystkie chodzą normalnie, dźwięk mają.
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 30-03-2005, 19:50   

TR 1 i TR2 z UE audio i niektórych scenek nie mają. Owszem, masz dźwięk, to oczywiste, ale chodzi o to, ze wiele jest powycinane.
_________________
Miow.
 
 
 
Frodo_hobbitek 
Obieżyświat



Joined: 16 Dec 2003
Posts: 1158
Location: Sieradz
Posted: 30-03-2005, 19:52   

Przynajmniej tyle dobrego. Przy okazji, zauważyliście, że Włócznia Przeznaczenia (patrz - Rosja - łódź podwodna) jest ostatnio bardzo na topie (patrz - Constantine, wcześniej serial Witchblade)? :mrgreen:
_________________
Niech Moc będzie z Tobą, Guest!
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 1711
Posted: 30-03-2005, 19:52   

A to tego nie wiem bo w sumie w nie aż tak często nie grałemw I i II. Ale nie rozumiem "powycinane" po co i dlaczego ??

EDIT

Jak to bardzo na topie - tylko to znam z Chronicles, Constantina a Witchblade nie znam
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo