Fajne postacie [oprócz Lary ;)] |
Author |
Message |
mari
Podróżnik
|
Posted: 26-08-2007, 19:23 Fajne postacie [oprócz Lary ;)]
|
|
|
Jakie postacie z TRA lubicie najbardziej? Uwaga: Lara Croft się nie liczy Ja polubiłam Larsona i Kida. Ale czy Kid to tak do końca 'czarny' charakter?? Bo w końcu w ostatnim spotkaniu uratował Larę przed śmiercią z rąk Kolda...A co wy sądzicie?? |
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 26-08-2007, 20:24
|
|
|
Najwazniejsze postacie TR1 prócz Lary to Natla, Larson i Pierre. Wszyscy ich znamy od 11 lat. Dodatkowo Larsona i Pierre'a "spotkalismy" tez w TR5. Częsciej od nich pojawiał się tylko Winston (TR1, 2, 3, 5, 7, A). Aha, i remis z Von Croyem (TR4, 5, 6) |
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 26-08-2007, 21:42
|
|
|
Jak dla mnie to Larson, Kold i Natla.
Larson - wydaje mi się, że gdyby nie to, że Natla mu(najprawdopodobniej) dużo płaciła i (pewnie) zagroziła (śmiercią?) to chętnie przyłączyłby się do Lary [btw. mają takie same inicjały )
Kold - podoba mi się jego opanowany, zimny głos.
Natla - została super "zrobiona" w TRA, świetnie wygląda w tym niebieskim kostiumie i szpilkach. Super wygląda też z tymi skrzydłami (jeszcze nie przypalona).
mari, Kid zabijając Kolda w końcu się na nim zemścił, to była jego ostatnia okazja. |
|
|
mari
Podróżnik
|
Posted: 26-08-2007, 21:48
|
|
|
Też tak pomyślałam jakoś dumę trzeba ratować |
_________________ "Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3 |
|
|
|
|
Jamal
Student
|
Posted: 26-08-2007, 22:01
|
|
|
Ja polubiłem postać Amandy mimo ,że była troche wredna i zła to miała fajnego zwierzaczka no i ma na imię tak jak moja koleżanka , no i Pierre & Larson oczywiście |
_________________ There's a She Wolf in Guest closet |
|
|
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 26-08-2007, 22:03
|
|
|
A co ma Amanda do Anniversary? |
|
|
Alisasi
Podróżnik
|
Posted: 28-08-2007, 15:19
|
|
|
No właśnie, gdzie Tomb Raider gdzie Legenda?
Lubię postać Natli, to jeden z moich ulubionych czarnych charakterów Fakt, wredna i tak dalej ale jednak ma coś w sobie.
Larson mi się będzie przez resztę życia kojarzył z klipem Kyo, jak go widzę to słysze to "Ice cream"
No i Pierre mi się podoba ale lepiej było mu z włosami niż bez |
_________________ "From this moment, your every breath is a gift from me"
http://youtube.com/watch?v=mMkI8T7rLlw |
|
|
|
|
Lareczka
Praktykant
|
Posted: 28-08-2007, 15:35
|
|
|
Ja lubie Larsona. W TR1 i TR5 byl zwyklym palantem i bezmuzgowcem ( ) ale w TRA zrobil sie taki pociagajacy . Fajny glos ma . |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 28-08-2007, 16:19
|
|
|
Mi też się Larson spodobał, szkoda, że musiała go zabić. No i poza tym Natla. |
|
|
beatka0802
Podróżnik
|
Posted: 29-08-2007, 12:48
|
|
|
Lareczka, i jeszcze o odrobinkę za pewny siebie... Jak mówił do niej kotku to tak wygląda to na filmiku jakby go wzrokiem spiorunowała. Ja też go lubię. A pozatym Pierre bez włosów i bez swojej koszuli fioletowej to nie Pierre. Chociarz też się przebiegły zrobił. Tyle, że Larson zwykle był bardziej hmm... nie teges z głową. No i Kid jest fajny bo ma fajną czapk. Koniec. |
_________________ [spoiler:c18d63d867]Eee o co kaman? [/spoiler:c18d63d867]
|
|
|
|
|
Szymon_Trent
Obieżyświat
|
Posted: 29-08-2007, 15:09
|
|
|
co do Kida to myślałem że to jednk dobra ppostać dopki nie przeczytałem jego biografii. A co do Kolda to zawsze jak były z nim interaktywne cut scenki to nic nie robiłem bo chcialem zobaczyć jakzabije Lare |
_________________ http://wmojejopinii.wordpress.com/ |
|
|
|
|
mari
Podróżnik
|
Posted: 01-09-2007, 15:08
|
|
|
Ha! Szymon_Trent, zrobie tak samo |
_________________ "Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3 |
|
|
|
|
Boone
Obieżyświat
|
Posted: 08-09-2007, 09:27
|
|
|
Uważam że wszystkie postacie w Anniversary wyglądają i prezentują się świetnie. Zastanawiałem się czy pod tym względem się rozczaruje i będę wracać do TR1 jednak CD spisiali sie dobrze,w dodatku uwiarygodnili swoich bohaterów dodając im biografię. Najbardziej widoczna jest tutaj transformacja Larsona Conwaya z bezmyslnego osiłka który wraz z niewiele lepszym Pierrem próbowali krzyżowac plany Miss Croft robiąc z siebie kretynów... zaś tutaj w TRA są to inteligentni,silni i grozni przeciwnicy z którymi Lara Croft musi się liczyć. Choć chwilami wydawać by się mogło że pomiędzy Croft a Larsonem jest delikatna nić porozumienia,która potem zostaje brutalnie zerwana... |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 09-09-2007, 16:50
|
|
|
Mi się w TRA podobają ci bogowie Tihocoan i Qualopec (niewiem czy dobrze napisałam,ale wiadomo o kogo chodzi). Ale i tak najbardziej lubię bestie- zwłaszcza dinozaury |
_________________ A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...
www.versicolor.blog.onet.pl |
|
|
|
|
Mattai
Student
|
Posted: 09-09-2007, 17:00
|
|
|
Racja Ci bogowi też są nieźli. Fajnie by było jakby Lara walczyła z Qualopeciem, bo w tym filmiku interaktywnym w końcowym levelu w Peru, on wstaje. Szkoda no |
_________________ |
|
|
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 10-09-2007, 18:30
|
|
|
No filmik nie jest interaktywny, ale fajnie byłoby powalczyć z Qualopec'iem... Swoją drogą nadal zastanawiam, co się stało z ciałem Tihocana. |
|
|
Arti
Praktykant
|
Posted: 10-09-2007, 21:27
|
|
|
Natla - Bardzo ładna jest w Anniversary. Te długie włosy, takie jakby posklejane I w ogóle fajnie wygląda w tym płaszczu atlantydzkim.
Kold - kojarzy mi się z zimnem. Wygląda jak brutal, a podkreśla to białe oko. Ma taki fajny głos, jak ktoś powiedział - zimny.
Pierre - co to ma być?? Francuski Japończyk??? Mi on na japońca wygląda a nie na Francuza. Heh, ale w ogóle, a fajnie wygląda, a dzięki tej łysinie, można go rozpoznać z odległości kilku mil.
Kid - Hmmm... Pomógł Larze i uratował ją zabijając Kolda. Gdyby nie Natla, pewnie leżał by już, albo nie już by go robale zjadły w jakimś nagrobku... Hehe... Ogólnie postać fajna, ma charakterem gangstera, ale mi się wydaje, że w środku jest małą owieczką
Larson - ten koleś mi się nieźle spodobał. Nie wiem, czemu ale czuje sympatię do tej postaci. Żartobliwy i wyluzowany. Nie boi się wyrażać uczuć ( " Och przestań kotku, wolę bardziej tradycyjne rozwiązania " - czy jakoś tak do Lary zagadał, to myślałem, że odjadę ) Szkoda, że Lara go zabiła, bo bym był za by byli przyjaciółmi.
Qualopec i Tihocan - dwaj bogowie, władcy Atlantydy, strażnicy trzech części dziecięcia, po zdradzie która doprowadziła do zatopienia Atlantydy. Szkoda, że się z nimi nie walczyło, i mnie też ciekawi, co się stało z ciałem Tihocana. Ja myślałem, że jak Larze, Pierre przystawił lufę do karku, to myślałem, że to Tihocan, i się dopiero zacznie
|
_________________ Guest? Guest's dead! What the hell you know about Paraiso?! |
|
|
|
|
Szymon_Trent
Obieżyświat
|
Posted: 11-09-2007, 10:35
|
|
|
Arti wrote: | y. Szkoda, że się z nimi nie walczyło, |
Nie wiem co wam odwala z tym walczeniem z Tihocanem i Qualopecem . Przecież Lara i oni mieli wspólnego wroga. Co prawda strzegli Scionu, ale sądze że byliby bardziej chętni do pomocy niż do walki. Poza tym gdyby Lara z nimi walczyła to napewno by zgineła. Są oni przecie potężniejsi od Natli
PS. W TR:A była Cut-scenka jak Lara była w grobowcu Qualopeca co ta mumia się nagle na nią wychylila. W TR:1 nie było ej cut-scenki, ale do tej mumi można bylo strzelać i po kilku strzałach padała na ziemie |
_________________ http://wmojejopinii.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 15-09-2007, 16:50
|
|
|
Quote: | Są oni przecie potężniejsi od Natli |
Taaa...fakt,ale czemu sama Natla pod koniec gry stwierdziła,ze byli słabi i jej ulegli??? |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 15-09-2007, 18:53
|
|
|
Avi_Versicolor wrote: | Taaa...fakt,ale czemu sama Natla pod koniec gry stwierdziła,ze byli słabi i jej ulegli??? |
No to ciekawe ale co według ciebie miała powiedzieć?? Byłam spośród całej trójki najsłabsza?? Daj spokój przecież ona poprostu gadała to co jej pasowało.
Poza tym gdyby T. i Q. faktycznie byli tacy słabi i ulegli wobec Natli to jakim cudem udałoby się im ją na tak długo zamknąć?? |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 18-09-2007, 18:01
|
|
|
Ja się odwołałam do tego co powiedział Szymon_Trent . Udawało się im,ale wreszcie Natli udało się ich dorwać |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 18-09-2007, 18:48
|
|
|
hehehe Pierre jest najfajniejszy! Larson jest w/g mnie glupkiem. Podobaja mi sie paznokcie Natli. |
_________________ |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 18-09-2007, 18:56
|
|
|
Quote: | Larson jest w/g mnie glupkiem |
He he...I na takiego wygląda .
Quote: | Podobaja mi sie paznokcie Natli. |
Hmmm...rzeczywiście jak zombi prosto z grobu . |
|
|
|
|
april
Praktykant
|
Posted: 21-09-2007, 12:16
|
|
|
Avi_Versicolor wrote: | Cytat:
Larson jest w/g mnie glupkiem
He he...I na takiego wygląda . |
I o to chodzi
Ja najbardziej lubię Pierra. Fajny ma ten akcent i w ogóle "to coś".
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 21-09-2007, 16:47
|
|
|
Quote: | I o to chodzi
Ja najbardziej lubię Pierra. Fajny ma ten akcent i w ogóle "to coś". |
Każdy przeciwnik ma w sobie "coś" .
Zwłaszcza zwierzaczki.Ale w każdej części jakoś inaczej się z nimi walczy |
|
|
|
|
|