Bonusy za Time trials, Relikty i Artefakty |
Author |
Message |
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 08-08-2007, 14:59
|
|
|
Jasmine, tak widziałam już ten trick wcześniej. Tego samego sposobu można użyć też w Pałacu Midasa w zawalonej sali. Wystarczy tylko w momencie gdy sie bujasz na linie rozbujać się na maksa i uda nam się załapać checkpointa.
Time Triale zaliczyłam bodaj dwa pierwsze -jakoś nie czuje potrzeby żeby dalej się w to bawić. Dla mnie po zebraniu wszystkich reliktów i artefaktów TRA jest zakończony. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 08-08-2007, 15:46
|
|
|
O tym w Pałacu Midasa nie wiedziałam.
Ja poza tym jakoś lubię pościgać się z czasem. |
|
|
FallenAngel1996
Praktykant
|
Posted: 08-08-2007, 18:01
|
|
|
Jasmine, ale jak się turlać? Bo bez pistolsów sie nie da....chyba że chodzi o odwrócenie sie i skoki na głowkę, nie wiem.......
Fajnie by było jakby to naprawde sie udało bo męcze się już z tydzień
EDIT:Pytam, bo mi się filmik zacina (znaczy sie kończy) na czternastej sekundzie |
_________________ " Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft
www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl Mój skromny blog
http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php mała stornka o HP
|
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 08-08-2007, 19:23
|
|
|
Musisz wyjąć pistolety odwróć się plecami do drzwi i zrób przewrót do tyłu (domyślnie chyba shift - przycisk od turlania). Pistolety musisz mieć wyciągnięte, bo inaczej nie zrobisz salta do tyłu.
Poza tym ciężko jest wycelować w checkpoint, ja męczyłam się minutę zanim trafiłam. |
|
|
FallenAngel1996
Praktykant
|
Posted: 08-08-2007, 19:28
|
|
|
achaś, no to wszo jasne... czyli najpierw musze sie wybrać po pistolsy do biblioteki.
ale i tak raczej mi starczy casu, więc spróbuję
EDIT
a, i jak daleko trzeba się turlać??? |
_________________ " Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft
www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl Mój skromny blog
http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php mała stornka o HP
|
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 08-08-2007, 19:41
|
|
|
Wystarczy, że staniesz plecami do drzwi (Pod samymi drzwiami) z wyciągniętymi pistoletami i naciśniesz shift. Wtedy Lara zrobi salto, tylko jak napisałam, mi było trudno wcelować w zapis, więc może najpierw poćwicz. |
|
|
FallenAngel1996
Praktykant
|
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 09-08-2007, 00:07
|
|
|
Nie ma sprawy. Spróbuję też zrobić tak jak napisałaś. |
|
|
FallenAngel1996
Praktykant
|
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 06-09-2007, 10:20
|
|
|
FallenAngel1996, chodzi ci o oko horusa, skarabeusza ozyrysa, ankh izydy, i pieczęć anubisa? Za ten rzeczy nic nie dostajesz -one są potrzebne do otwarcia wrót Świątyni Scionu.
Czy też może masz na myśli same artefakty zbierane dodatkowo w grze -no to tutaj są różne bonusy które masz w menu Nagrody. O ile mi się kojarzy to skoro nic nie dostałaś nowego to trzeba chyba zebrać wszystkie artefakty na danym poziomie -wszystkie poziomy w Egipcie, żeby odblokować kolejne rzeczy.
O zobacz tu:
http://www.gamefaqs.com/c...ode/934025.html |
|
|
|
|
FallenAngel1996
Praktykant
|
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 06-09-2007, 14:30
|
|
|
Też tak miałam. Nie zawsze za wszystkie artefakty w danym poziomie coś się dostaje. |
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 18-10-2007, 17:50
|
|
|
ale się wkurzyłam: męczyłam się z TimeTrialem górskich jaskiń, przeszłam dopiero za 4. podejściem a tu NIC NIE DOSTAŁAM |
|
|
|
|
Integral
Archeolog
|
Posted: 18-10-2007, 17:58
|
|
|
Bo taki jest sens tych Time Triali. Wypaczają rozgrywkę (na czas, byle prędko) i hodują pokolenie, które nie przejdzie poziomu TR "bezinteresownie" .
Za TT były cheaty (kody) z tego, co pamietam. Obszukaj menu w extrasach i sprawdź, czy Ci jaki nie przybył. |
_________________ ; p ; >> |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 18-10-2007, 18:39
|
|
|
Kody to będą, ale za ukończenie CAŁEGO Peru na TT. To nie Legenda
Integral
Ta, widzę, że nawet w dodatkach poziom up. Moja herbata |
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 18-10-2007, 18:51
|
|
|
Mona wrote: | ale się wkurzyłam: męczyłam się z TimeTrialem górskich jaskiń, przeszłam dopiero za 4. podejściem |
To lepiej nie zaczynaj St. Francis' Folly Grając w tego TT, dowiesz się, co znaczy, wyścig z czasem |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Jasmine
Podróżnik
|
Posted: 19-10-2007, 00:42
|
|
|
Prawda. W tym poziomie trzeba mieć obraną taktykę, by nie robić niepotrzebnych kroków. Mi się przy nim trochę zeszło. |
|
|
Aggusska
Praktykant
|
Posted: 26-10-2007, 23:03
|
|
|
A ja zneinawidziłam Grób Tihocana... Męczyłam się tam jak diabli na TT... I zawsze brakwoało jakichś 30 sekund... A za ostatnim razem zabrakło mi 3s, bo miałam właśnie kończyć stzrelać w ostatneigo centaura, a tu niespodzianka - koniec czasu! Ale w końcu się udało... Poezja... |
_________________ Quod me nutrit me destruit |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 28-10-2007, 15:40
|
|
|
osobiście nie przepadam za TT, ale uznałam, że Górskie Jaskinie to taki przyjemny i krótki poziomik, to czemu nie... już chyba nigdy nie zabiorę się za granie na czas. zresztą Anniversary to taka ładna gierka, to trzeba się napawać nią, bez zbędnego pośpiechu.
a co jest za wszystkie TT w Peru? |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 30-11-2007, 13:26
|
|
|
Sorry, że nie moge ci odpowiedziec na to pytanie ale ja tez mam podobne. Oto ono: CO musze zrobić zeby miec odblokowany kod na okulary przeciwsłoneczne? Domyślam sie, ze to coś w Peru... Właśnie! Można przejsc TT w lvl gorskie jaskinie biegnac se po prostu? Tak bez skokow fikolkow?
|
_________________ |
|
|
|
|
bobonton2
Podróżnik
|
Posted: 30-11-2007, 22:02
|
|
|
Mona wrote: | a co jest za wszystkie TT w Peru? |
Unlimited naboje do magnum
|
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 01-12-2007, 10:49
|
|
|
Już na to moje ostatnie pytanie nie potrzebuje odpowiedzi, bo wiem, ze tak sie da. Przeszłam TT gorskie jaskinie wlasnie w ten sposob tylko czasem skakalam, bo uznalam, ze to ostatnie salto w serii fikolkow jest za wolne. Przeszlam ten TT za pierwszym razem i mialam czas 5.31. Tak jak Mona NIC nie dostalam! |
_________________ |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 01-12-2007, 12:40
|
|
|
Sklejka, po pierwsze to już parę postów wyżej podawałam link: http://www.gamefaqs.com/c...ode/934025.html
spis wszystkich rzeczy i dokładny opis co trzeba wykonać żeby je odblokować.
Bonusy są dopiero po ukończeniu TT w całym poziomie np. 4 TT w Peru. |
|
|
|
|
elia
Nowicjusz
|
Posted: 24-02-2008, 14:47
|
|
|
Mam jedno pytanko, a jest jakiś skrót żeby zdobyć relikwie w komnacie ognia?Pytam, bo to mnie okropnie wkurzyło.Gdy już jestem na miejscu relikwia znika raczej się chowa.Prosze pomóżcie mi. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 24-02-2008, 14:57
|
|
|
Trasa jest dość prosta, jeśli masz opanowane sprytne ruchy Lary. Mi udaje się za każdym razem stosując poniższą trasę i tricki.
Po pierwsze: Zaraz po przełączeniu dźwigni zapisz grę (gdy tego nie zrobisz to stan gry zapisze się przy wejściu do sali i tym samym aktywacja relikwi nie obejdzie się bez ponownej drogi do wajchy).
Po drugie: Gdy zapiszesz grę daj szybko nura i płyń możliwie blisko prawej ściany wciskając energicznie klawisz akcji (domyślnie E).
Po trzecie: Gdy wyjdziesz na brzeg wciśnij dwukrotnie klawisz przewrotu (domyślnie SHIFT) - Lara wykona wówczas przewrót z odbiciem i wyląduje przy schodkach a nie będzie się grzebała z wchodzeniem na każdy z nich).
Po czwarte. Szybko przebiegnij na podest z platformą aktywującą płomienie. Musisz biec i odbić się na samym końcu by Lara wskoczyła na okrągły "palnik". Potem szybko na kolumnę po prawej - wdrap się na podłogę z biegającymi ognikami i biegnij w lewo nie zważając na ognie. Skocz na drugi palnik i od razu na kolumnę z głowami lwów. Szybko przedostań się na drugi koniec i znów niezważając na ognie dostań się na samą górę. Szybko przeskocz na komumnę z relikwią i biegnij w lewo wciskając energicznie klawisz akcji (domyślnie E) - wówczas Lara chwyci relikwię na bank nawet w ostatniej chwili. |
|
|
|