Bonusy za Time trials, Relikty i Artefakty |
Author |
Message |
Godbluff
Praktykant
|
Posted: 03-03-2008, 00:36
|
|
|
No właśnie... Ja mam takie pytanko.... O co chodzi z tymi time trial? Próby czasowe.... kiedy to się robi? Bo ja nigdy nie dostaje za to bonusów z takiego powodu, że chyba jeszcze nie miałem okazji tego doświadczyć. Przeszedłem Legende na Anniversary jestem w Lost Island. Kiedy w końcu są te Time trial`e? |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 03-03-2008, 00:50
|
|
|
Godbluff wrote: | Kiedy w końcu są te Time trial`e? | Jak ukończysz bodajże Peru to masz możliwość powtórzenia każdego ukończonego wcześniej poziomu na poziomie trudności "Próba Czasowa". Za niektóre z nich nie dostajesz żadnych bonusów, za niektóre - kody. |
|
|
ninti
Obieżyświat
|
Posted: 03-03-2008, 15:40
|
|
|
Menkaure wrote: | Godbluff wrote: | Kiedy w końcu są te Time trial`e? | Jak ukończysz bodajże Peru to masz możliwość powtórzenia każdego ukończonego wcześniej poziomu na poziomie trudności "Próba Czasowa". Za niektóre z nich nie dostajesz żadnych bonusów, za niektóre - kody. |
Ależ Menqrze, jakże to "za niektóre nie dostajesz żadnych bonusów" , najwiekszym bonusem jest satysfakcja z ukończenia levelu jakże krótkim czasie!
Chociaż ja przyznam sie że czasami jestem zmsuzona troche oszukiwać i stosuje flypatcha.
Bo jakbym miała w takim np egipcie w sanktuarium dziecięcia sie męczyc z tym wysówającym się drążkiem to bym chyba k☺☺icy dostała. Ale w tym lewelu to tylko raz tak oszukałam |
_________________ Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią. |
|
|
|
|
Kiba
Podróżnik
|
Posted: 29-03-2008, 21:40
|
|
|
ninti wrote: | Chociaż ja przyznam sie że czasami jestem zmsuzona troche oszukiwać i stosuje flypatcha. |
Nieładnie! Chociaż nie wiem dokładniej na czym polega ten patch i gdzie można go ściągnąć? Wydaje mi się że Lara po prostu lata po użyciu pewnego klawisza, czyż nie tak? |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
|
|
|
|
TRA_Rulez
Podróżnik
|
Posted: 22-09-2008, 18:00
|
|
|
Ja mam pytanie dotyczące reliktów. Gdy zdobędzie się jakiś relikt np. w jednej z komnat Palace Midas to trzeba ukończyć poziom by ten relikt się zapisał, czy można się zabić? Zależy mi na tym bo uwielbiam stroje Lary ( jak ja bym chciała mieć Catsuit...) a niektóre poziomy doprowadzają mnie do białej gorączki i nie mam siły ich zakańczać. |
_________________ Nie było ciastek więc kupiłem zaprawę murarską
- Johny Bravo |
|
|
|
|
MekCal
Obieżyświat
|
Posted: 22-09-2008, 18:01
|
|
|
TRA_Rulez wrote: | Gdy zdobędzie się jakiś relikt np. w jednej z komnat Palace Midas to trzeba ukończyć poziom by ten relikt się zapisał, czy można się zabić? |
Wydaje mi się, że zapisanie gry po podniesieniu relikwii powinno wystarczyć. |
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 22-09-2008, 20:15
|
|
|
TRA_Rulez, z tego co pamiętam to nawet nie trzeba zaliczyć checkpointa żeby relikwia czy też inny artefakt został zapamiętany. Gra zalicza go już w momencie zdobycia i nawet śmierć chwilę później nie spowoduje zniknęcia go ze statystyk mimo braku zapisu. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
TRA_Rulez
Podróżnik
|
Posted: 22-09-2008, 20:24
|
|
|
Uff to dobrze Mogę spać spokojnie i Catsuit jest w moim zasięgu
Dzięki za odp. |
- Johny Bravo |
|
|
|
|
genowefapigwa
Nowicjusz
|
Posted: 26-10-2008, 21:24
|
|
|
Proszę o zdobycie relikwii w sali z ogniami niedaleko pałacu Midasa, bo męczę się z tą czasówką już drugi dzień i ciągle mi się ta relikwia chowa. Tu mój save: |
|
|
|
|
Hippy
Nowicjusz
|
Posted: 26-10-2008, 22:30
|
|
|
Proszę bardzo Pare razy się męczyłam bo był bug, że nie pokazywała się relikwia w ogóle |
|
|
|
|
genowefapigwa
Nowicjusz
|
Posted: 27-10-2008, 13:02
|
|
|
Cześć, dzięki za fatygę ale ja znowu mam problem, mianowicie po wczytaniu dalej pokazuje się w statystykach, że mam tylko jedną relikwię (a powinno być 2), pobrałam plik i wczytałam go do moje dok/eidos/tra/mój profil, wypakowałam tam, nadpisałam stan gry i dalej jedna relikwia. Jak wczytywałam inne sejwy z tego forum to też nie miałam żadnych nagród, czy przy wczytywaniu takich sejwów trzeba bonusy jakoś dodatkowo wpisać? |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 27-10-2008, 14:07
|
|
|
genowefapigwa, musisz wrzucić swój cały profil plus save'a. Relikwie i artefakty są zapisywane w pliku profilu a nie w samym save'ie. Dlatego nie widzisz ich teraz bo nie ma tam tej informacji.
Osoba ktora zdobędzie dla ciebie relikwię musi to zrobić używając twojego profilu oraz save'a.
|
|
|
|
|
genowefapigwa
Nowicjusz
|
Posted: 27-10-2008, 15:45
|
|
|
Dzięki za naprowadzenie, bo pokombinowałam i odblokowałam wszystkie bonusy z pomocą sejwów z pierwszej strony wątku "wymiana sejwów". (i mam wszystki ubranka lary ) |
|
|
|
|
x*kinga*x
Praktykant
|
Posted: 07-11-2008, 19:04
|
|
|
Za przejście Time Trialu są fajne nagrody. Ale tu sprawa jest o wiele trudniejsza niż w Legendzie, bo poziomy bywają o wiele dłuższe. Najwięcej problemów miałam w pierwszym poziomie w Grecji. Ile ja się namęczyłam, tego się nie da wyobrazić
A do miejsc, w których ukryto relikwie, często nie mogłam dojść, bo np. przez przypadek Lara spadła z platformy albo nie zdołała doskoczyć do niej. Ale przynajmniej odblokowują się później fajne ciuszki |
_________________ moje motto: zawsze walcz do końca - nie poddawaj się! |
|
|
|
|
Kawka
Nowicjusz
|
Posted: 17-11-2008, 21:36
|
|
|
Mam pytanko: powiedzmy że podczas wykonywania Time Triala zginę - czy czas cofa się do ostatniego checkpionta czy też zegar tyka dalej? |
_________________ Głupią piosenkę śpiewamy!
I przy śpiewaniu biegamy!
Po co śpiew ten my nie wiemy!
Słowa nie chcą się porządnie rymować! |
|
|
|
|
Phoebe Poison
Podróżnik
|
Posted: 17-11-2008, 21:39
|
|
|
Hm, a nie łatwiej włączyć time triala, zabić się i popatrzeć na zegar, co się dzieje?
Czas się nie cofa, leci dalej. |
_________________ Pain looks great on other people
That's what they're for |
|
|
|
|
Saku192
Student
|
Posted: 29-11-2008, 20:14
|
|
|
A ja chciałam Was się o coś spytać.Przeszłam Manor Croft na czas i nic.Żadnych kodów ani bonusów.Albo przeszłam Grecje na czas,zdążyłam i nic,żadnych kodów ani bonusów
Ktoś mi pomoże ?
P.S I jeszcze przeszłam na czas Peru i nic |
_________________ Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192 |
|
|
|
|
uciu999
Podróżnik
|
Posted: 29-11-2008, 20:19
|
|
|
Być może się mylę, ale żeby odblokować kody trzeba przejść na TT np całą Grecję lub Egipt - nie wystarczą poszczególne levele. Za samo przejście gry też jakiś kod chyba się uaktywnia, ale nie wiem który
|
|
|
|
|
Saku192
Student
|
|
|
|
|
TRA_Rulez
Podróżnik
|
Posted: 30-11-2008, 13:56
|
|
|
uciu999 wrote: | . Za samo przejście gry też jakiś kod chyba się uaktywnia, ale nie wiem który |
Odblokowuje się tryb bez tekstur i nieskończony oddech |
- Johny Bravo |
|
|
|
|
Saku192
Student
|
Posted: 25-01-2009, 17:26
|
|
|
Dobra,przeszłam na czas kilka leveli i są kody !
Niemiałam tylko 4 ale save mi się skasowało od TRU i TRA ,a kopi niemiałam |
_________________ Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192 |
|
|
|
|
94killer94
Nowicjusz
|
Posted: 09-02-2009, 10:16
|
|
|
elo[!] mam male pytanko. czy podczas time triala trzeba zbierac artefakty i relikty by odblokowac cheaty?? |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 09-02-2009, 10:21
|
|
|
94killer94, podczas time triala musisz pokonać level w wyznaczonym czasie.
Artefakty i relikty możesz zebrać podczas normalnych powtórek poziomów. |
|
|
|
|
squallaz
Nowicjusz
|
Posted: 26-06-2009, 20:35
|
|
|
Właśnie skończyłem czasówki i jest tak że syfem zostaje czasówka Wielka Piramida dzięki skokom na 3 poziomie (ale już mam na nie sposób). Ogólnie dobrze jest najpierw zdobyć złotego shotgun'a dzięki czemu strzały od razu zabijają nawet T-Rex'a i wtedy ruszyć na podbój reszty czasówek. Tu jest trochę trudniej niż w Legendzie ale jak się poćwiczy to jest ok |
|
|
|