FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Anniversary - wydanie polskie

Jeśli wersja standard TRA będzie kosztowała 99,99 zł, to za porządną wersję kolekcjonerską mogę dopłacić:
do 10 zł
10%
 10%  [ 5 ]
od 11 do 20 zł
19%
 19%  [ 9 ]
od 21 do 40 zł
43%
 43%  [ 20 ]
powyżej 41 zł
26%
 26%  [ 12 ]
Voted : 46
Total Votes: 46

Author Message
Serek 
Praktykant

Posted: 24-12-2006, 12:21   

No, sorry, ale latarka to nic trudnego, żeby dali ją do TRA. Np. w Splinter Cell 1 dali latareczkę. Ale szczerze powiem, że nie chciałbym jej. Gra to ma być gra, czyli instrukcja, płyta, a nie jakieś dodatki. Jak dadzą jakiś dodatek to znaczy, że coś namieszali i usprawiedliwiają się upominkiem ;) . Szczerze właśnie wolę bez dodatku! :)

CEZ:
:okulary2:

Integral 
Archeolog

Posted: 26-12-2006, 20:31   

Serek, Twoje "Skąd: Twój koszmar" właśnie uświadomiło mi, jaką empatią się cechujesz i jak trafnie potrafisz określić swoje położenie względem odbiorcy.

O Bogowie, dodatek do gry znaczy, ze gra jest kiepska? Mieszkasz w Bełchatowie, czy co? :lol:

Serek 
Praktykant

Posted: 26-12-2006, 21:58   

Nie, mała. Tylko ja i moi kumple (i kumpele XD ) wiemy o co chodzi w tym "Twój Koszmar". A z tym twoim dodatkiem to dałem malutkie porównanie. Wydawca Splinter Cella w PL (Play-It) skiepszczył spolszczenie i usprawiedliwił się właśnie latarką gratis.

I naprawdę cieszy mnie, że zwróciłaś uwagę na to gdzie mieszkam. Rzuca ci się to w oczy, czy jak? ;)

Integral 
Archeolog

Posted: 26-12-2006, 22:22   

Jeśli Ty latarkę gratis uważasz za 'usprawiedliwienie' to nadal sądzę, że mieszkasz w Bełchatowie (na poczcie do tej pory nie wiedzą, gdzie to). :p

Co do miejsca Twojego pobytu - chciałam sprawdzić, gdzie takie buraki rosną.

ja-marta 
Obieżyświat

Posted: 26-12-2006, 22:24   

Serek - litosci! Ja czytam twoje posty to czasem mam ochote ci takiego warna wstawic jak stąd do Chin i jeszcze dalej. :D :p

Mi to w sumie obojetne co dadza do gry, chociaz rzeczywiscie najlepszym pomyslem jest soundtrack. Ale pewnie cenega taka pomyslowa bedzie i da super ekstra dodatkowe foliowe opakowanie :p Albo skoro Lara to archeolog to mini łopatka i kilof :p :hehe:

http://leditor.prv.pl/

Serek 
Praktykant

Posted: 26-12-2006, 22:31   

Ku*wa, dzieci małe... To poczucie humory realizujcie gdzie indziej. Chętnie przyjęliby was do Maratonu Uśmiechu.

Soundtrack mogli by dać, ale latarkę? Play-It usprawiedliwiło się latarką, bo polonizację z kosmosu zrobili, rozumiecie??

Duża zmiana u mnie nastąpiła?? Przejąłem konto kumpla i już. Dziwi to was??

e_g 
Obieżyświat

Posted: 26-12-2006, 22:35   

Chciałbym nadmienić,mimo że to niegrzeczne ale Integral jest praktycznie 6 lat od ciebie starsza,a inteligencją niestety przewyższa cie dobitnie :p Nawet larcia w większości swoich postów zawiera więcej treści (i widzisz,z dnia na dzień coraz lepiej) ,a ty nas dobijasz swoim ELO ELO 3.5.0.A dodatek to dodatek,ostatnio dostałem na święta wydanie Guild Wars,dodatków tam było od ch*ja mówiąc nie grzecznie,ale to nie było żadne usprawiedliwianie się że gra jest kiepska,bo było wręcz przeciwnie.

Integral 
Archeolog

Posted: 26-12-2006, 22:37   

Serek wrote:
Ku*wa, dzieci małe... To poczucie humory realizujcie gdzie indziej. Chętnie przyjęliby was do Maratonu Uśmiechu.

Odezwało się najmniejsze dziecko. To już przestaje być śmieszne, a zaczyna smutne :D

Serek wrote:
Soundtrack mogli by dać, ale latarkę? Play-It usprawiedliwiło się latarką, bo polonizację z kosmosu zrobili, rozumiecie??

Znając Twoje wyssane z palca teorie jakoś nie chce mi się w to wierzyć :D Gdyby nie to, że dałeś do podpisu jakieś śmieszne ogolone pyski to bym Cię do anarchistów sklasyfikowała.
Mogę spytać, skąd masz takie a nie inne informacje? Tak podali na stronie producenta, na odwrocie opakowania gry? Chyba, ze jest to rzecz którą "każdy głupi by zauważył"... :D

Serek 
Praktykant

Posted: 26-12-2006, 22:44   

No, bo na przykład "sidiekszyn" czytam. Widać z resztą, że nie grałaś w hit Ubi :/

Integral 
Archeolog

Posted: 26-12-2006, 22:48   

Ale czy Ty nie możesz tego zrozumieć? Co ma hit Ubi do tego, że dodatek = kiepska gra (pierwszy post na tej stronie), że nie wspomne o moim stażu giercowym? Takiej zależności nie ma i dobrze byłoby, gdybyś to sobie wbił w czerep.

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 27-12-2006, 01:32   

Dla mnie wystarczy pudełko DVD jak w Legendzie. W środku książeczki i inne takie.
Wydanie TR:A powinno także zawierać jakiś gadżet tyou koszulka, flaga, figurka, plakat, zegarek, czy też fajny portfel (są fajne portfeliki ze zdjęciami znannych osób i bandów muzycznych). Soundtrack? Chyba raczej nie dla mnie, bo z każdej części robię sobie taki mini prywatny soundtrack. To musiałoby być coś lepszego, nie wiem, może płytka "Tomb Raider od kuchni, czyli jak powstawała Lara Croft w TR:A"

Nazwa TR:A nie powinna zostać zmieniona a już tym bardziej na Rocznica. Dziesięciolecie brzmi dobrze, ale nie zadowalająco. Dla mnie musi być to tytuł, który pasować będzie zarówno do serii TR, do Lary jak i do okoliczności jego wydania.

K@t 
Spectre

Posted: 27-12-2006, 10:52   

"Jak powstawala Lara :p " to juz raczej zadanie dla CD, jako ewentualna nagroda za sekrety.
Wg. mnie tandetne plakaty czy zegarki to trudno nawet dodatkami nazwac :p O figurce juz raczej nie ma co marzyc.
Ja caly czas obstawiam soundtrack (ale porzadnie wydany ! ) i drukowany poradnik :)

Spolszczenia tytulu nie chce ale jesli juz, to Balbinowa Dekada brzmi najlepiej.

Justykala 
Student

Posted: 27-12-2006, 10:58   

Ja tam lubie wszelkiego rodzaju gadżety do gier... przydałoby się coś wielokrotnego użytku, albo coś trwałego ... może plakat? W każdym razie czy Karima dalej reklamuje tomb raidera? Jeżeli tak chciałabym żeby znowu do nas przyjechała... na jej ostatnim przyjeździe nie mogłam się stawic, czego teraz bardzo żałuję ;(

Frik 
Obieżyświat

Posted: 27-12-2006, 13:03   

Fajnie jakby do TRA dołączyli Room Editor, który działał, by na silniku AOD (co jak co ale grafika w AoD była ładna). Albo chociaż daliby jakiś plakat, wisiorek. Za zegarek dziękuje, bo wystarczy legendowski. :)

A co do tytułu, to niech najlepiej to zostawia w spokoju Tomb Raider: Jubileusz dziwnie trochę brzmi. :)

A co do teorii Serka to lol. xD

Integral 
Archeolog

Posted: 27-12-2006, 13:54   

Justykala wrote:
przydałoby się coś wielokrotnego użytku, albo coś trwałego ... może plakat?

Plakat wielokrotnego użytku? Do czego, przepraszam, chcesz go używać? :D

Osobiście optuję za figurką/poradnikiem/soundtrackiem (szczególnie za tym trzecim). Bo zdaje się, że jeszcze się nie określiłam... :p

Justykala 
Student

Posted: 27-12-2006, 22:42   

Quote:
Quote:
Justykala napisał/a:
przydałoby się coś wielokrotnego użytku, albo coś trwałego ... może plakat?

Plakat wielokrotnego użytku? Do czego, przepraszam, chcesz go używać?

haha wiedzialam ze ktos sie czepnie :P Kiedy pisalam "wielokrotnego uzytku" myslalam o dlugopisie, a potem doszlam do wniosku ze plakat bedzie rulezz xD Mialam na mysli cos trwalego, nie cukierka albo papier, bo to mozna sobie w sklepie zamowic :fire:

Quote:
Ja caly czas obstawiam soundtrack

Nie wiem czy soundtrack to dobre wyjscie... bo przeciez po premierze powstanie cala masa programow, ktorymi mozna wyciagnac muzyke, wiec jest to nieuzyteczne jak dla mnie. Hm... Ja tam obstawiam plakat :P Chociaz moze czyms nas zaskocza... jednak ja sama siebie przekonuje ze to nie prawda, a na prawde tak mysle - nic nam nie dadza. Pewnie bedzie jedna, gora dwie gazetki i plyta...

K@t 
Spectre

Posted: 28-12-2006, 00:28   

Tak samo mozna powiedziec, ze po premierze gry wyjdzie masa plakatow w roznych pismach :p To samo z poradnikiem - po co on, skoro sa solucje na necie.

Tu nie chodzi o sam soundtrack czy poradnik, ale o JAKOSC calego wydania.
Kawalki muzyczne zripowane z gry sa czesto poucinane i nie najlepszej jakosci.
Mi sie widzi porzadna sciezka dzwiekowa, na osobnej plytce, w tradycyjnym pudelku CD.

Barbie 
Obieżyświat

Posted: 28-12-2006, 09:07   

Quote:
Mi sie widzi porzadna sciezka dzwiekowa, na osobnej plytce, w tradycyjnym pudelku CD.

Ewentualnie mogliby to rozwiązać tak, jak to było w Dreamfall chyba (dobrze mówię?). Tam soundtrack był dodany w osobnym pudełku rozmiarów DVD, a to przecież też Cenega :)

CEZ:
Tak, dobrze mowisz :P

darekch 
See you in Valhalla

Posted: 28-12-2006, 09:50   

Ja również uważam, że soundtrack byłby najlepszym rozwiązaniem.
Muzyka w TRL była naprawdę warta wypuszczenia na rynek, ale nie zrobiono tego. Słucham tylko tych kawałków, które w całości ukazały się w sieci. Dlatego też, gdyby do TRA została dodana płytka z muzyką, to byłoby super i na pewno większość osób byłaby z tego zadowolona.

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 28-12-2006, 10:06   

Taki soundtrack był dołączony do TAOD i mimo, że muzyka była rewelacyjna (uwielbiam Londyńską Orkiestrę Symfoniczną) to jednak bez Lary i jej przygód ta muzyka wiele traci.
Może jednak najpierw wypatrujmy premiery światowej, bo jednak wydaje mi się, że u nas długo TRA nie zobaczymy.

Justykala 
Student

Posted: 28-12-2006, 10:59   

No właśnie... ale nie wiem jak wy, ja bym wolała jakiś mega plakat, o! A może kalendarz? Poza tym ja nie chce poradnika, soundtrack też mogą dołączyc, ale coś jeszcze oprócz (załóżmy) dwóch płyt mogłoby byc. Bo w końcu niecodzień można dostac gadżet z ulubionej gry :)

Legend 
Obieżyświat

Posted: 28-12-2006, 16:14   

A może niech polskie wydanie Tomb Raider Anniversary wyglada tak:

Opakowanie niech będzie z podwójnym frontem zamykanym na rzep, na którym jego wybrane elementy uwydatnione zostały przez ich efektowne "polakierowanie" oraz wytłoczenie*

W środku niech znajdą się:
• płyta DVD z podwójną wersją gry: z polskimi napisami oraz angielska (oryginaln język)
• dodatkowy dysk ze ścieżką dźwiękową
• drukowany w kolorze mini poradnik do gry
• drukowana w kolorze obszerna instrukcja
• mapa świata gry (bez zaznaczonych ukrytych prześć i bonusów)
**

* - niech te wytłoczki przypominają skóre gada
** - to już by zabardzo ułatwiło nam przejście gry :-P

Co wy ta to... Odpowiadała by wam taka wersja TRA :638: :640:

Maxwell wrote:
Tak, na pewno Cenega nam to wyda i na pewno CD zrobi coś tkaiego :) Powodzenia :)

Przeciez to jest tylko taka fantazja... Pomazyć sobie można ;)

Maxwell 
Podróżnik

Posted: 28-12-2006, 16:20   

Tak, na pewno Cenega nam to wyda i na pewno CD zrobi coś tkaiego :) Powodzenia :)

Justykala 
Student

Posted: 28-12-2006, 16:41   

Quote:
W środku niech znajdą się:
• płyta DVD z podwójną wersją gry: z polskimi napisami oraz angielska (oryginaln język)
• dodatkowy dysk ze ścieżką dźwiękową
• drukowany w kolorze mini poradnik do gry
• drukowana w kolorze obszerna instrukcja
• mapa świata gry (bez zaznaczonych ukrytych prześć i bonusów)**

* - niech te wytłoczki przypominają skóre gada
** - to już by zabardzo ułatwiło nam przejście gry :-P

Co wy ta to... Odpowiadała by wam taka wersja TRA :638: :640:

No nareszcie ktos to dokladnie opisal :) Tak by mi sie podobalo, ale jeszcze jakis maly bonusik... Może jakiś Kalendarz? Odbiło mi z tym kalendarzem :-P

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 28-12-2006, 18:09   

Justykala wrote:
Może jakiś Kalendarz? Odbiło mi z tym kalendarzem

kalendarz w połowie roku?? chyba, że kalendarz ucznia/studenta zaczynający się od wrzesnia/października 2007 ;)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo