Bossowie w grze |
Author |
Message |
szary79
Nowicjusz
|
Posted: 18-11-2007, 13:30
|
|
|
ninti wrote: | dżizas krajst moja umiejetnosć headshota jest na poziomie zadnym .... t-rexa rozwaliłam w sposob żenujacy .....wlazłam w kąt przy kolcach... on nie mogł mnie urgryźć i puszczałąm mu kulki, uwazajac zeby go nie rozzłościc bo wtedy gryzł ^^ ale z dalszymi bosami to juz chyba nie przejdzie ......... oj coś czuje że może być cięzko.
|
no właśnie mi sie to nie udaje, bo w tym cały problem, im więcej pakujesz kulek tym szybciej rośnie cerwony pasek a jak juz dojdzie do końca - co jest logiczne - to T-Rex się złości i gryzie i tak w koło macieju
ja nie daje rady już |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 18-11-2007, 13:33
|
|
|
Sposób o którym pisze Ninti to takie małe oszustwo, ułatwienie. Normalnie T-Rexa trzeba zabić używając właśnie uników.
Zamiast narzekać, po prostu poczytaj klawiszologię (Ania dała linka w innym temacie), solucję i poćwicz. |
|
|
szary79
Nowicjusz
|
Posted: 18-11-2007, 13:38
|
|
|
ja to rozumiem, przepraszam ale trochę zdenerwowany jestem tylko widzicie, problem jest z tymi paskami bo jeszcze raz: im więcej pakujesz kulek tym szybciej rośnie cerwony pasek a jak juz dojdzie do końca - co jest logiczne - to T-Rex się złości i gryzie
a klawiszologii nie mam, bo jak juz gdzies pisałem, gram na PS2 i pudełko mi pies zeżarł
Integral
1. Aniaa podała Ci linka w innym temacie
2. Ćwicz Adrenalina Mode, pasków nie zatrzymasz. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 18-11-2007, 18:55
|
|
|
Na adrenalinę możesz ustawić ręczne wyjmowanie i chowanie broni - wtedy Lara ich nie schowa i adrenalina zadziała z większym prawdopodobieństwem. Staraj się stanąć przed kolcami, potem w takim miejscu by Reksio zbliżał się prosto na ciebie (jeszcze nei wściekły) ładuj ile wlezie, aż się wkurzy. Wtedy przestań strzelać i czekaj na zwolnienie akcji, gdy sie zwolni szybko naciskaj (domyslnie) A lub D i jak Lara zacznie biec szybciutko SHIFT - pojawią się dwa białe kółeczka, potem dźwięk i kółeczko będzie jedno, poza tym czerwone - STRZAŁ.
Ja tą metodę wykorzystuję zawsze. mając cały czas wyjęte pistolety adrenalina zadziała zawsze. Teraz to nawet mi się podoba, z początku szło mi bardzio marnie. |
|
|
finally
Nowicjusz
|
Posted: 22-11-2007, 17:29
|
|
|
Pochwale sie (lekko zbaczajac z tematu), że jak jest boss Wielki mutant (Torso) to ja go z kupela nazywamy Wielkim Zadkiem
CEZ:
Niesamowite! Newsa o tym napiszę! Po prostu gorący materiał |
_________________ finally |
|
|
|
|
Neona
Podróżnik
|
Posted: 22-11-2007, 18:04
|
|
|
Do gazety go dać! Do gazety!
Najfajniej się walczy z Torso...Ta jego gęba i te oczyska takie wielkie i takie to duze a głupie ^^ , czasem włączam sobie Natlę na rozgrzewkę. Ale pamiętam że największą trudność mi sprawiły centaury-teraz są już proste |
|
|
|
|
mari
Podróżnik
|
Posted: 22-11-2007, 19:34
|
|
|
Neona wrote: | Najfajniej się walczy z Torso |
Też tak myślę Torso to 'stary flegmatyk', którego łatwo zepchnąć w dół. Załatwiłam go szybciej niż t-rexa
Neona wrote: | największą trudność mi sprawiły centaury |
Mi też się z nimi trudno walczyło Kilkanaście razy próbowałam, zanim to mi się udało. Zużyłam wiele apteczek, ale pokonałam je
Neona wrote: | centaury-teraz są już proste |
Teraz moge je pokonać za pierwszym razem. Cóż.... rada dla wszystkich co mają z nimi problemy - trening czyni mistrza |
_________________ "Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3 |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 24-11-2007, 13:49
|
|
|
Dla mnie dość wielkim rozczarowaniem była Natla. Fakt - nigdy nie korzystałem z adrenaliny z unikiem do przodu, jednak gdy już to opanowałem to wystarczyło ją rozzłościć pistoletami i potem seryjką z Uzis powalić gadzinę.
Centaury dały mi się we znaki i to w taki sposób, że przechodząc Grobowiec Tihocana w TT miałem ochotę grę sprzedać na allegro Teraz fakt - nie jest to coś awykonalnego.
T-Rex był prosty. nawet banalny. Jedyny problem jaki miałem w tym bosie to adrenalina (nie chciała za nic w świecie wyjść).
Torso - dopóki nie zacząłem używać maszynówek nie mogłem sobie z nim poradzić.
Gdyby można było pokonać bossów zwykłym pakowaniem w nich ołowiem to gra byłaby o kilkanaście procent łatwiejsza. |
|
|
KKamiLL
Nowicjusz
|
Posted: 02-12-2007, 18:51 Bossowie w grze
|
|
|
Witam.
Gram w TRA na Playstation 2.
Nie potrafię przejść centaurów. Gdy je zdenerwuję, zwalnia się tempo i naciskam L1+O+kierunki (tak jak się pojawia u dołu ekranu). Lara podskakuje, strzela, ale na centaurze nie pojawia się celownik i nic się nie dzieje
Co robię źle? |
|
|
|
|
Aniaa
Obieżyświat
|
Posted: 02-12-2007, 20:00
|
|
|
Na głównej stronie jest podana klawiszologia. Znajdziesz ją też na stronie Stelli. A może za wcześnie spowalniasz? |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 02-12-2007, 22:16
|
|
|
KKamiLL wrote: | Lara podskakuje, strzela, ale na centaurze nie pojawia się celownik i nic się nie dzieje |
Strzał musisz oddać wtedy, gdy biały celownik zmieni się w czerwony, inaczej Lara nie wykona head-shoot'u. |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
KKamiLL
Nowicjusz
|
Posted: 03-12-2007, 07:23 Bossowie w grze
|
|
|
Uff... Nareszcie udało mi się to przejść Nie było aż takie trudne |
|
|
|
|
Pysia35
Nowicjusz
|
Posted: 11-01-2008, 14:06
|
|
|
Kiedy przechodziłam TRA to za nic w świecie nie mogłam pokonać centaurów .Wyjęłam im te tarcze,ale dalej już miałam trudności.Przechodziłam je calutki tydzień,wreszcie się wkurzyłam i ściągnęłam save'a na stonce zagranicznej Stella's Tomb Raider i miałam to z głowy |
_________________ Bez opisu |
|
|
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 11-01-2008, 16:09
|
|
|
I nie wiem z czego się cieszyć, skoro grałaś później od czyjegoś save'a, to już nie jest TWOJA gra. Ale mam nadzieję, że nie poprzestaniesz na tym i kiedyś sama je przejdziesz, życzę szczęścia Ja miałam problemy na początku z Tyranozaurem, za nic nie mogłam się zkapnąć jak go pokonać. Ale po kilku próbach zorientowałam się o co biega i że pokonanie go jest banalnie proste. Podobnie z centaurami - próbowałam, próbowałam, pokonałam |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 11-01-2008, 16:20
|
|
|
Przy walce z centaurami liczy się to, by strzelać do jednego z centaurów, bo gdy Lara zmieni cel to poziom złości zacznie spadać, przez co wydłużysz sobie czas rozgrywki. Najpierw odbież tarcze. Potem nie stój w jednym miejscu bo będziesz łatwym celem. Skacz, biegaj możliwie blisko tarcz. Potem chwyć którąś znich by od razu odbić zieloną wiązkę energii centaura. Gdy zamieni się w kamień użyj ambitniejszej broni (najlepiej shotgun, bo pada za pierwszym razem). By nie tracić amunicji strzelaj z pistoletów. Z początku sprawia problemy. Szczególnie gdy chwycisz tarczę za późno i nie zdążysz jej wycelować w kierunku centaura. Wówczas cała procedura wkur&^ania bossa zaczyna się od początku.
Ja osobiście nie korzystam z żadnych saveów. Robię coś do kresu swoich możliwości, potem szukam odpowiedzi w solucji lub proszę o jakiś sposób na forum. Nigdy nie przechodzę pierwszy raz używając save'ów, bo to psuje rozgrywkę. To tak samo jak kody... |
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 16-01-2008, 19:15
|
|
|
Quote: | Ja osobiście nie korzystam z żadnych saveów. Robię coś do kresu swoich możliwości, potem szukam odpowiedzi w solucji lub proszę o jakiś sposób na forum. Nigdy nie przechodzę pierwszy raz używając save'ów, bo to psuje rozgrywkę. To tak samo jak kody... |
Ja również gram bez kodów,solucji,save'ów,itp.Chociaż- przyznaje- raz prosiłam o save'a to TRA ,ale nie mogłam go otworzyć,dlatego też całą grę przeszedłam samodzielnie |
_________________ A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...
www.versicolor.blog.onet.pl |
|
|
|
|
ninti
Obieżyświat
|
Posted: 20-01-2008, 19:17
|
|
|
Znalazłam concept arta z Anniversary któego nie ma u nas na stronce.
Jak widać przedstawia on Natlę na jakimś potworku. Szkoda że nie weszło to do gry bo moim zdaniem główny boss był jakby troszkę za łatwy
az mi sie dwa razy ten sam plik dodał ^^ |
_________________ Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią. |
|
|
|
|
Ar2r
Obieżyświat
|
Posted: 21-01-2008, 10:24
|
|
|
ninti wrote: | Szkoda że nie weszło to do gry bo moim zdaniem główny boss był jakby troszkę za łatwy |
Ogólnie całe Anniversary jest dość łatwe, a bossowie szczególnie jedynie problem stwarzały dwa centaury, które też za trudne nie były (dobra taktyka i boss pokonany). Ale ma to też i swoje dobre strony, mimo to liczę że nowy TR będzie odrobinę trudniejszy. |
|
|
|
|
ninti
Obieżyświat
|
Posted: 24-01-2008, 09:07
|
|
|
Ar2r, no tak ale gdzie leży granica trudnosci bossa, mi tam na początku, tzn za pierwszym razem każdy boss wydawal się trudny no może poza natlą która szczerze mówiąć mnie bardzo rozczarowala bo nawetn iewiem czy za pierwszym razem zużyłam na nią jakąkolwiek apteczkę. |
_________________ Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią. |
|
|
|
|
Angelika
Student
|
Posted: 08-05-2008, 17:41
|
|
|
T-rex to najtrudniejszy boss w całym tomb raider!!!Męczę się z nim od kilku dni i nic.Dzisiaj chyba rałam z 10 x...Lepiej by się pokonało BOAZ kierując noworodkiem,niż to kierując Larą!
[ Komentarz dodany przez: Cez: 08-05-2008, 17:48 ]
chciałas chyba napisac, ze to najprostszy boss w TRA? |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 08-05-2008, 20:49
|
|
|
Angeliko, może odpuść sobie TRA zanim cię wciągnie, bo finałowa walka w Grecji będzie dla ciebie prawdziwym hard corem jeśli już TiReksio sprawia ci problemy.
Wszystko opiera się na unikaniu jego pyska kłapie nim dwukrotnie gdy tylko Lara będzie blisko. Są generalnie 3 sposoby na pozbicie się tego uroczego misia.
1 zajmuje ok 30-40 minut i wiąże się z nieustannym ładowaniem weń ołowiu (przejrzyj YouTube, gdzie znaleźć można pewne miejsce do którego Pikuś, tfu Reksio nie sięgnie). Pukaj aż gadzina padnie(?).
2 drugi sposób jest trudniejszy, ale gdy opanujesz odpowiednio klawisze i wychwycisz odpowiedni moment akcji to nie powinien sprawiać najmniejszych problemów. Wykorzystaj "Adrenalina Mode + HeadShot". Jak się go stosuje powinnaś wiedzieć (zabiłaś tak pierwszego niedźwiadka zaraz po otworzeniu wielkich wrót do Vilcabamba). Od razu dodam, żeby ustawiić w opcjach walki tryb trzymania/przełączania - adrenalina wychodzi wówczas z większą łatwością. Wykorzystując ten sposób Reksio traci swą energię znacznie szybciej.
3 Stosujesz powyższy sposób, lecz dodatkowo wykorzystujesz 3 walce z kolcami, które stoją przy skałach musisz tak ustawić Reksia, by ten w furii biegł wprost na ciebie (pamiętaj, żeby za sobą miec owe kolce). Gdy będzie dość blisko wyjmij pistolety, zacznij biec w prawo/lewo i wciśnij shift(domyślnie). Gdy pojawią się dwa białe kółeczka czekaj aż zbiegną się w jeden (na oku dinozaura) równocześnie z charakterystycznym dźwiękiem wówczas strzel. W swej trudności ten sposób jest mimo wszystko najłatwiejszy, bo wystarczy użyć Adrenalina Mode 3 razy.
Diabeł ma wielkie oczy. Niektórzy userzy nie...
[ Komentarz dodany przez: Integral: 08-05-2008, 21:23 ]
Za tę sentencję masz u mnie (różową) kawę |
|
|
Sofick
Nowicjusz
|
Posted: 12-05-2008, 21:41
|
|
|
timide_ wrote: | Mam problem z T-Rexem... Włącza mi sie cutscene - w necie znalazłam ze w pewnym momencie filmik robi sie interaktywny i trzeba wcisnac stzalke w dol.. Probuje juz z setny raz.. i nie idzie.. Jak wam sie udało?? |
Kolo miałem ten sam problem, a gre mam od wakacji, i dopiero pare dni temu zauważyłem że pewną metodą jest wciskanie strzałki nim pojawi się na ekranie (ok 1s. przed), mi wyszło za pierwszym razem ;] i też grałem na laptopie. |
|
|
|
|
Esterszyn
Nowicjusz
|
Posted: 19-05-2008, 18:06
|
|
|
Przeczytałam cały ten temat i trochę się pocieszylam, że nie tylko ja mam jakiś problem z centaurami
Ale przechodząc do rzeczy: nie umiem robić tych uników! Tzn. cos mi nie wychodzi. Strzelam do centaurów tak, żeby się zatrzymały, gdy galopują w moją stronę rzeczywiście spowalnia się tempo a w prawym dolnym rogu wysakują te 4 strzałki kierunkowe. Naciskam L SHIFT <odpowadający za... yyy... kucanie i coś tam?> + strzałkę w bok i...? NIC! Lara odskakuje tak 'normalnie'. Nie pojawiają się te celowniki i co za tym idzie nie mogę im wyrwać tarczy. Uff... rozpisałam się Czy może mi ktoś pomóc i napisać co dokładnie mam naciksać? Z góry dziękuję! |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 19-05-2008, 18:12
|
|
|
Esterszyn, a masz cały czas wyciągnięte pistolety i wycelowane w szarżującego centaura? Bez tego nie będzie head shota. polecam ustawić sobie w menu opcj Tryb walki na tryb przełączania -wtedy Lara ma cały czas broń wyjętą i celuje. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Esterszyn
Nowicjusz
|
Posted: 19-05-2008, 18:14
|
|
|
Za chwileczkę to wypróbuje i napisze czy mi to wychodzi
Miałam wł. tryb ręczny.
[ Komentarz dodany przez: Integral: 19-05-2008, 19:39 ]
Najpierw próbuj, potem pisz. Generalnie posty tego samego autora pisane jeden pod drugim nie są tu mile widziane. |
|
|
|
|
|