Bossowie w grze |
Author |
Message |
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 11-07-2007, 20:14
|
|
|
hahahahhahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeszlam centaury Przeszlam centaury !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeeeeeeee jestm w egipcie!!!!!!!! ale i tak nie moge przejsc 1 komnaty w sfinksie.
Ale cieszy mnie sam fakt ze je przeszlam. Ale dobra tam nastepne "przeszlam przeszlam" zostawie sobie na torso i natle jak do nich dojde.
|
|
bzyk
Nowicjusz
|
Posted: 16-07-2007, 15:02 T-rex
|
|
|
Witam Właśnie kupiłem oryginał TRA i mam problem z t-rexem ,gdy włącza się cutscenka ,pojawia sie tylko czerwony znaczek zakazu ,zdnych strzałek Ma ktos rozwiąznie na ten problem ;/ Miałem wcześniej inną wersję strzałki sie pojawiały ,ale przyciski nie reagowały |
|
|
|
|
Ader
Praktykant
|
Posted: 16-07-2007, 15:52
|
|
|
To dlatego że wciskasz jakiś nieodpowiedni klawisz. Gdy jest cutscenka nic nie wciskaj dopóki nie pojawi się znaczek strzłki np. w dół. Wtedy musisz wcisnąć ten klawisz który odpowiada za strzałke w dół. Easy |
_________________ Nim dasz na tace, puknij się w glace! |
|
|
|
|
bzyk
Nowicjusz
|
Posted: 16-07-2007, 15:54
|
|
|
Ale własnie w tym problem ,że te strzałki się nie pokazują tak jak w legendzie Wogule nic nie ma zwyczajny filmik ;/ bez strzałek ;/ |
|
|
|
|
bzyk
Nowicjusz
|
Posted: 16-07-2007, 16:14
|
|
|
Mona wrote: | może pomyliło ci się demo z oryginałem? no dobra, nie chcę być złośliwa. nie mogę ci pomóc, bo nawet jeszcze nie mam TRA |
Jak by mi sie pomylilo to skad bym miał pudełko kartonowe+pudełko dvd +płyte+instrukcje+rejstracje elektroniczna? |
|
|
|
|
Jerrem_Y
Obieżyświat
|
Posted: 16-07-2007, 16:22 Re: T-rex
|
|
|
bzyk wrote: | Witam Właśnie kupiłem oryginał TRA i mam problem z t-rexem ,gdy włącza się cutscenka ,pojawia sie tylko czerwony znaczek zakazu ,zdnych strzałek Ma ktos rozwiąznie na ten problem ;/ Miałem wcześniej inną wersję strzałki sie pojawiały ,ale przyciski nie reagowały |
Hmm cienko u mnie z takimi sprawami, moze to jakas wina ustawien grafiki? Jesli problem bylby naprawde upierdliwy moze przejrzyj ten temat http://www.tombraiderforu...?t=1159&start=0 , sa tu wszelkiego rodzaju savy |
|
|
|
|
bzyk
Nowicjusz
|
Posted: 16-07-2007, 16:25
|
|
|
ok Dzieki poszukam czegos dla Siebie Miałem już wcześniej TRA [wersja z neta] strzałki się pojawiały ale klawiatura nie reagowała. Wiec kupiłem orginał myślac ,że tego błędu juz nie będzie
/edit
Nie stety link po cutscence nie działa a save od Magnuma pisze ze save jest uszkodzony |
|
|
|
|
Jerrem_Y
Obieżyświat
|
Posted: 16-07-2007, 16:47
|
|
|
Naucz sie odbierac privy jaka masz wersje? Moze pakujesz polskie save'y do angielskiej wersji? Sprobuj z innymi, nie poddawaj sie |
|
|
|
|
bzyk
Nowicjusz
|
Posted: 16-07-2007, 16:55
|
|
|
Mam wersje polska Poszukam jeszcze jakiś savów |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 25-07-2007, 11:02
|
|
|
Dziś dotarłam do walki z Torso i o dziwo za drugim podejściem udało mi sie go załatwić. W sumie to walka z nim była o wiele mniej frustrująca niż z Centaurami czy T-Rexem. Choć w przypadku T-Rexa poprostu nie umiałam jeszcze używać adrenalina mode i stąd te frustracje. Centaury dały mi do wiwatu ale jak już nauczyłam sie AM to w kocu poszło.
A przy torso to musiałam tylko wyczaić jak zrobić żeby można byo odstrzelić łapę potwora. Potem było spoko. Miejsca do walki jest faktycznie mało ale Torso jest powolny i to daje nam przewagę.
No to teraz pozostała mi tylko Natla. Hm, zobaczymy po pokonaniu tej baby który boss był najbardziej frustrujący -jak narazie rządzą centaury. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Grindy
Obieżyświat
|
Posted: 25-07-2007, 11:05
|
|
|
Asyenna wrote: | Dziś dotarłam do walki z Torso i o dziwo za drugim podejściem udało mi sie go załatwić. |
O kurcze, Asy; a ja myślałam, że to ja pobiłam rekord w długości "przechodzenia" TRA. A tymczasem chyba już 2 tygodnie upłynęły od tego wiekopomnego momentu
PS
Natla to cienki Bolek - ją załatwisz od razu |
_________________ :<D
It's not age honey, it's milage |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 25-07-2007, 12:18
|
|
|
Grindy, no nic w tym zaskakującego. Zawiesiłam sie konkretnie na ostrzach w Egipcie a potem było trochę frustracji na tych wrednych czasówkach na Atalntydzie.
A tak poza tym to ostatnio gram tak raczej z doskoku. Jakoś nie czuję szczególnego parcia na granie. Zresztą z pewnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie.
No i co za tym idzie stresować się przy wkurzających momentach -bo to nie jest wskazane.
Ale koniec off-topu. |
|
|
|
|
Grindy
Obieżyświat
|
Posted: 25-07-2007, 12:27
|
|
|
Asyenna wrote: | Zresztą z pewnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie.
No i co za tym idzie stresować się przy wkurzających momentach -bo to nie jest wskazane |
Ja nie mogę; czy Ty myślisz o tym, co ja myślę, że Ty myślisz?
Jeśli tak, to rzecz na pewno co najmniej warta jest offtopu |
_________________ :<D
It's not age honey, it's milage |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 26-07-2007, 12:13
|
|
|
Moim zdaniem przeciwnicy w TRA są naprawdę prości!!! A najłatwiejszy to moim zdaniem Centaury
Asyenna,ja też miałam trudności z T-rexem,bo unkiów w zwolnieniu za bardzo jeszcze nie umiałam robić
Później to z przeciwnikami jakoś poszło. Ale naprawdę zawiodłam się na Natli.To już trudniej walczyło się z nią w starej,dobrej jedynce!!! |
_________________ A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...
www.versicolor.blog.onet.pl |
|
|
|
|
zakid
Student
|
Posted: 26-07-2007, 13:29
|
|
|
ja też kompletnie nie rozumiem czemu te centaury sprawiają wszystkim tyle problemów. Ja je przeszedłem za pierwszym razem (Hard Level). Co prawda, czytałem wcześniej jak je pokonać, ale większość chyba robi podobnie, a i tak męczą się, z tego co wyczytuję, nawet tygodniami.
Natla też jest banalna, wystarczy dużo skakać i nawalać w LPM Torso też nie powinien stwarzać większych problemów. Najwięcej problemów u mnie było z...T-Rexem. Ale to pewnie dlatego, że nie czytałem specjalnie wszelkich hintsów i nie miałem zielonego pojęcia jak uruchomić bullet-time. Jak już na to opanowałem, to nie wpadłem na to, że trzeba go zagoniać na te kolce... |
_________________ "I'm gonna need a hacksaw" |
|
|
|
|
Neona
Podróżnik
|
Posted: 26-07-2007, 21:12
|
|
|
Wdg. mnie najłatwiejszym przeciwnikiem jest Torso, zawsze jka zaczynam grać w TRA i powtarzać sobie różne poziomy to zaczynam od Torso na rozgrzewkę |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 27-07-2007, 20:25
|
|
|
<piiiiiiiiip>, nie mogę przejść T-rexa! to spowolnienie mi nie wychodzi, a ten gad mnie zadeptuje! musze spróbować tego spodobu że się staje i strzela, byleby nie podszedł, bo już chyba 10. raz mnie staranował! |
|
|
|
|
fanshit
Podróżnik
|
Posted: 27-07-2007, 20:42
|
|
|
Rany, mi tam wyszło za pierwszym razem. Kluczem jest duża ilość uników na boki, bo przy skokach strzelanie nie wychodzi tak jak powinno. A gdy pasek wściekłości Reksa dosięgnie maksymalnej długości, powinnaś odbiec pod ścianę (najlepiej kolce), a gdy dinozaur dobiegnie w miarę blisko Ciebie (ale tak, by nie dosięgnąć Lary) trzeba zrobić szybki unik w bok i poczekać, aż zejdą się celowniki - ja miałam bullet time utrudniony, bo nie mogę sobie pozwolić na tryb pełnoekranowy i robię to na wyczucie.
Ten boss naprawdę nie jest taki ciężki, unikaj tylko ogona i wbiegania pod jego brzuch. |
_________________ Si te vas, si te vas, si te marchas
Mi cielo se hará gris
Si te vas, si te vas, ya no tienes
Que venir por mi ! |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 27-07-2007, 20:52
|
|
|
Mona, kluczem do wykonania Adrenalina mode jest ustawienia trybu walki (w opcjach) na tryb przełączania -wtedy Lara cały czas ma wyciągnięte i wycelowane w przeciwnika pistolety -nie chowa ich gdy przestanie się strzelać. A właśnie celowanie jest bardzo ważne, bez wycelowanych pistoletów AM napewno nie wyjdzie. Dodatkowo pomogło mi przestawienie przypisania uniku (domyślny shift) pod prawy przycisk myszy -wtedy jest po ręką i nie trzeba gimnastykować palców sięgając do shifta. A na koniec musisz jeszcze sobie zapamiętać żeby najpierw nacisnąć strzałkę (w bok najlepiej) i ja trzymać a potem klawisz uniku. Bo jeśli najpierw naciśniesz shift to Lara najpewniej kucnie i z AM nici. |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 29-07-2007, 15:40
|
|
|
w końcu mi się udało, ale dopiero po tym jak zmieniłam z shiftu na caps lock. to jednak nie było takie trudne, ale łatwiej mi się naciskało caps lock niż shift |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 31-07-2007, 14:05
|
|
|
Zauważyłam coś ciekawego u przedostaniego bossa (Torso). Zaznaczyłam "to" na poniższym screenie:
To chyba jakaś kość.Normalnie jej nie widać (przynajmniej ja nie zauważyłam),a jak potwór zgnie łapę to co innego |
|
|
|
|
Hrithik_Roshan
Obieżyświat
|
Posted: 31-07-2007, 14:53
|
|
|
Centaury to były moje koszmary nocne
Nie wiedziałem zupełnie jak je przejść, ale później "odkryłem" tryb zwolnienia
czyli SHIFT + -->
I jakoś mi się udało
Podobają mi się 2 ostatnie Bossy czyli Natla i Ten Duży Gamoń |
_________________ "wiara jest rozjebana" |
|
|
|
|
kraju92
Student
|
Posted: 31-07-2007, 15:52
|
|
|
Bossowie w Anniversary są bardzo łatwi. Największą trudność sprawił mi T-Rex. |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 31-07-2007, 16:03
|
|
|
ja się boję na zapas, bo inni bossowie są szybszy od rexia i nie wiem czy uda mi się na nich adrenalinka |
|
|
|
|
Avi_Versicolor
Podróżnik
|
Posted: 31-07-2007, 16:27
|
|
|
Szybsi? Czy ja wiem... No,może troszkę przesadzasz... Ale przynajmniej nie są tak duzi jak stary poczciwy T-rex i na pewno nie nadepną na ciebie lub przyłożą ci ogonem |
|
|
|
|
|