Problem z grą |
Author |
Message |
Saphona
Nowicjusz
|
Posted: 23-07-2007, 20:32 Problem z grą
|
|
|
Gdy chcę włączyć grę wyświetla mi się komunikat "Please contact the software provider to update the software or extanted the license" , wcześniej gra chodziła normalnie ateraz nie chce się włączać. Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Luthien
Podróżnik
|
Posted: 23-07-2007, 20:34
|
|
|
Saphona, pachnie mi piracką kopią Moja rada: kup oryginał. |
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 23-07-2007, 20:36
|
|
|
Saphona, z tego wynika że masz nielegalną kopię gry -tę która wyciekła do netu. chodzi o tę wersję beta dla dziennikarzy. Z tego co słyszałam ta wersja ma ograniczony czas użytkowania i po pewnym czasie licencja wygasa. Wyjście jest jedno -kup oryginał!!! |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Szynszyl
Podróżnik
|
Posted: 23-07-2007, 20:37
|
|
|
Wygasła licencja? Słyszałem chyba o występowaniu tego we wczesnej wersji, która wyciekła przed premierą
edit: No, potwierdza się. |
|
|
|
|
Matteusz
Podróżnik
|
Posted: 24-07-2007, 21:13
|
|
|
Mój znajomy ma taki blad jak na obrazku ::/ Co z nim mozna zrobic ??? |
|
|
|
|
zakid
Student
|
Posted: 24-07-2007, 21:29
|
|
|
jest to wersja, która była przeznaczona dla prasy. Można w nią pograć 30 dni, potem krótko mówiąc "Żegnaj, Pamelo". Oczywiście nie zmienia to faktu, że jeśli ją posiadasz, to jest to nielegalne. Proponuję kupić oryginał. |
_________________ "I'm gonna need a hacksaw" |
|
|
|
|
HarryCruise
Gazela
|
Posted: 24-07-2007, 21:40
|
|
|
Matteusz, twój znajomy ma po prostu za słaby procesor, czyli taki, który nie obsługuje wymienionych instrukcji SSE.
Miałem coś takiego przed premierą Legendy i nie mogłem zainstalować dema, pomogło na nowym procku. |
|
|
Szynszyl
Podróżnik
|
Posted: 24-07-2007, 23:39
|
|
|
Matteusz, bez modernizacji sprzętu się nie obejdzie.
Jak powiedział HarryCruise, twój kolega ma za słaby procesor i nie ma tu żadnego tricku, czy też programu żeby gra zaczęła działać. |
|
|
|
|
sewi
Nowicjusz
|
Posted: 07-08-2007, 18:49
|
|
|
Zostalem przekirowany do tego tematu wiec powtarzam problem:
"Ok mam taki problem Kupilem ostatnio nowy monitor. Uzywam teraz dwoch. Jak zaladowalem gierke pojawila mi sie opcja zeby wybrac monitor na ktorych chce pograc. Niestety wybralem zly;/;/ Jak teraz zrobic zebym mogl jeszcze raz wybrac. Z gory dziekuje za odpowiedz" |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 09-08-2007, 16:25
|
|
|
czy wam też uszkadza się autozapis? zauważyłam, że jeśli wyjmę płytę z komputera po graniu to nic takiego się nie staje |
|
|
|
|
Arti
Praktykant
|
Posted: 09-08-2007, 18:10
|
|
|
Ja się nie bawię w takie opcje. Wolę ręczne zapisywanie, przynajmniej jest bezproblemowe. Ja w ogóle jak gram w jakąś grę to bez problemów jakie trafiają się innym. Albo dlatego, że mam piratki |
_________________ Guest? Guest's dead! What the hell you know about Paraiso?! |
|
|
|
|
kraju92
Student
|
Posted: 09-08-2007, 19:56
|
|
|
Mona u mnie autozapis nigdy się nie popsuł, ale tak dla pewności zapisywałem też samodzielnie. |
|
|
|
|
parpar_maor
Nowicjusz
|
Posted: 09-08-2007, 22:20
|
|
|
U mnie raz został uszkodzony. Choć poprzednio nie było żadnego niespodziewanego restartu kompa czy coś innego, a grę mam oryginalną. Na szczęście miałem aktualny ręczny zapis. |
_________________ ((( Happy in The Rain Dancing in The Sun ))) |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 10-08-2007, 11:26
|
|
|
mnie się psuje prawie zawsze, chociaż mam oryginalną, ale zapisuję prawie co chwila.
teraz wyjmuję płytę, bo wkurza mnie ta wiadomość ''autozapis został uszkodzony..." |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 10-08-2007, 11:31
|
|
|
Mona, to naprawdę dziwne. Ja od początku gry prawie cały czas miałam płytę w napędzie komputera i nic mi się z autosave'ami nie działo złego. Choć i tak wolałam zawsze na wszelki wypadek robić sobie własne save'y no chociażby po to żeby w razie czego móc do nich wrócić.
Wydaje mi się że ten błąd autozapisu u ciebie wynika z czegoś innego -może Windows coś miesza, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że miałaby to być tylko wina płyty w napędzie. |
|
|
|
|
Mona
Praktykant
|
Posted: 10-08-2007, 11:36
|
|
|
ja ogólnie mam coś z tym kompem, więc to że płytę trzeba wyjmować to mnie nie dziwi.
jakbym musiała wkładać kanapki do wiatraczka komputera żeby mi działał to bym się nie zdziwiła |
|
|
|
|
Sklejka
Podróżnik
|
Posted: 10-08-2007, 19:49
|
|
|
Mi tez sie psul autozapis. Od tamtego czasu zrobilam se specjalny zapis na ktorym zapisuje gre zawsze jak z niej wychodze. Zauwarzylam, ze jak ma sie drugi profil i jak wychodzi sie z gry to przed wyjsciem wchodze do tamtego nie mojego profilu i autozapis jest dobry i nie naruszony. |
_________________ |
|
|
|
|
cap
Nowicjusz
|
Posted: 21-08-2007, 11:58 Savy
|
|
|
Elo.Mi wyświetla sie coś takiego że save is damaged.Wogóle nie można go odpalić.W innych forum pisali żeby od początku włączyć i pójdzie tam jak weźmiesz load game,ale ja tak robie i nic.POMÓŻCIE!! |
|
|
|
|
pawlaczkamonicz
Nowicjusz
|
Posted: 21-08-2007, 13:51
|
|
|
Czesc!!!
Mam pewien problem. Jestem teraz w posiadłości Croftów i własnie zobyłam łuk, który wpadł do wody. Wzięłam go, lecz potem jak płynęłam to utonęłam. Gra mi sie wczytała od punktu kontrolnego, lecz łuku nie miałam. Tam skąd go wzięłam pod wodą tez go nie ma NIewiem co robic bo ten łuk jest potrzebny do zdobycia klucza i bedzie koniec misji i dlatego nie chce resetowac posiadłosci Croftów. Prosze pomózcie gdzie moz3e byc ten łuk. |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 21-08-2007, 13:59
|
|
|
pawlaczkamonicz, jak na mój gust to innego wyjścia nie ma -musisz zrobić restart CM. Tylko następnym razem łuk wydobądź z basenu zanim go zalejesz wodą.
Łuk po stracie zycia powinien być w basenie. Jednak możliwe że przez to że w basenie była woda gdy zrzuciłaś tam posąg mogło się wszystko pomieszać.
Tylko restart CM. Teraz pójdzie ci szybciej bo już wiesz co gdzie jest. |
|
|
|
|
Alisasi
Podróżnik
|
Posted: 21-08-2007, 14:00
|
|
|
Musisz przejść jeszcze raz cały ten tor po łuk, bo niestety(wiem że to wkurza) punkt kontrolny byl na początku pomieszczenia.
Czyli jeszcze raz całe skakanie po skrzynkach, zrywanie lin itp.
EDIT: Assyena, u mnie to właśnie tak wyglądało, zadnego restartu, bo łuk znowu był na górze. A jak u Ciebie tak nie ma to chyba niestety faktycznie restart... |
_________________ "From this moment, your every breath is a gift from me"
http://youtube.com/watch?v=mMkI8T7rLlw |
|
|
|
|
pawlaczkamonicz
Nowicjusz
|
Posted: 21-08-2007, 14:09
|
|
|
Ehh dzięki, no cożmowi sie trudno ;/ Trzeba jeszcze raz to wszystko przejsc. |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 21-08-2007, 14:12
|
|
|
Alisasi, no tak tak też może być. Wszystko zależy gdzie był ostatni checkpoint -czy ktoś przechodził te wszystkie linki za jednym zamachem czy też na raty według zasady -zrobię co potrafię. Ale faktycznie możesz mieć rację -pawlaczkamonicz, sprawdź czy posąg z łukiem nie wisi nadal pod sufitem. Jeżeli tak to musisz go tylko ponownie zrzucić a jeżeli nie ma go to nie pozostaje nic innego jak restart. |
|
|
|
|
pawlaczkamonicz
Nowicjusz
|
Posted: 21-08-2007, 14:23
|
|
|
Ten posąg jest jest pod wodą, lecz bez łuku |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 21-08-2007, 14:26
|
|
|
No to niestety ale musisz zrestartować CM. Bo jeżeli łuku nie masz w plecaku ani nie ma go przy posągu to najwyraźniej pojawił się jakiś błąd. Stawiałabym na problem związany z wodą w basenie. Dlatego tak jak już pisałam najpierw zrzuć posąg a potem dopiero odkręć wodę. |
|
|
|
|
|