FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
Bugi w Anniversary
Author Message
Asyenna 
Odkrywca



Joined: 10 Oct 2006
Posts: 1869
Posted: 22-06-2007, 10:59   

Szynszyl, tak kiedy centaur zamiera w taiej pozycji nie da się mu wyrwać tarczy. Co więcej hak w ogóle nie zaczepia się za ten uchwyt. Sama kilka razy miałam tę sytuację i wiem że nic nie da próbowanie. Tarczę da się mu wyrwać tylko wtedy gdy po wykonaniu strzału w głowę centaur zamiera z tarczą przed sobą -uchwyt jest wtedy z przodu. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Aurelie 
Praktykant



Joined: 17 Jun 2007
Posts: 127
Location: Łódź
Posted: 26-06-2007, 20:59   

Ja też jeszcze miałam taki przypadek, że jak szłam poziom : Wielka piramida to mumie były niewidzialne.. te latające owszem było widać ale tamtych innych nie. Było widać same czerwone celowniki aby je zabijać
 
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Joined: 23 Nov 2006
Posts: 658
Posted: 26-06-2007, 23:11   

Zauważyłem, że w TRA mamy "kontynuację" małego graficznego glitcha z TRL :p
Na PS2 Lara ma (już tradycyjnie) na cieniu dziwny kikut zamiast warkocza xD
Poza tym, cień nie uwzględnia broni jakiej używamy. Sprawdzałem czy na Pececie też to występuje (demko), okazuje się że broni także nie ma, ale przynajmniej jest cień warkocza
(a to że jest on tak naprawdę legendową kitką, to już inna sprawa :hehe: )
 
 
Mai 
Podróżnik



Joined: 01 Mar 2007
Posts: 203
Location: Opole
Posted: 27-06-2007, 12:29   

Myślalam, że do premiery naprawią ten bug z linką. Lara biegając po ścianie wogóle się jej nie trzyma :/ .
A tu filmik: http://www.youtube.com/watch?v=tWN6IXfF4eY
_________________
World is Mine
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 27-06-2007, 14:18   

Zapomniałem o jeszcze jednym bugu. W Midnas Place jak najpierw pociągniemy dźwignię (tam z płonącymi kolumnami), a potem wejdziemy na platformę-przycisk to kolumny się nie zapalą. Ja mam tak zawsze. :P
 
 
monia8852 
Student



Joined: 21 Jun 2007
Posts: 66
Location: Bytów
Posted: 27-06-2007, 14:23   

nie wiem czy to moze byc bug ale baaaaardzo wkurzal.... w egipcie w pomiesczeniu gdzie sa te miazdzace sciany ostrza i slupy ... na pierwsze 2 slupy wskoczylam bez problemu... na ostatni - najwazniejszy, gdzie liczy sie predkosc... albo nie umiala wskoczyc albo wskoczyla tak ze zaraz spadala :D
 
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Joined: 10 Jan 2006
Posts: 547
Posted: 27-06-2007, 14:32   

Zakszi wrote:
Zapomniałem o jeszcze jednym bugu. W Midnas Place jak najpierw pociągniemy dźwignię (tam z płonącymi kolumnami), a potem wejdziemy na platformę-przycisk to kolumny się nie zapalą. Ja mam tak zawsze. :P

To nie do końca jest bug, bo jak ja wejdę na nią 3 czy 4 raz (jak to mi się przydarzyło, gdy grałam po raz 1), to w końcu przycisk zadziałał.

monia8852 wrote:
w egipcie w pomiesczeniu gdzie sa te miazdzace sciany ostrza i slupy ... na pierwsze 2 slupy wskoczylam bez problemu... na ostatni - najwazniejszy, gdzie liczy sie predkosc... albo nie umiala wskoczyc albo wskoczyla tak ze zaraz spadala :D

To mnie dopiero wkurzyło, bo coś takiego przytrafiło mi się tylko jak robiłam time trial.
_________________


 
 
xx_unperfect 
Student



Joined: 13 Jun 2007
Posts: 42
Location: z Giżycka
Posted: 27-06-2007, 14:40   

http://i93.photobucket.co...pg?t=1182948032

TO stało i patrzyło xD xD
Dopiero po poruszeniu się zaatakowało.
 
 
 
Zakszi 
Student


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 67
Posted: 27-06-2007, 16:41   

Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie bardzo wnerwia. Mianowicie opóźnione adrenaline mode. Pzeciwnik na mnie szarżuje, a mimo to ekran się wcale nie rozmywa, a ja przyzwyczajony robie unik i dopiero potem się rozmywa i przeciwnik oczywiście rozwala mnie na drobne kawałki. :fire:
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 27-06-2007, 17:00   

To nie jest bug, tylko chyba twój refleks opóźniony :p Blur pojawia się na krótko przed atakiem i trzeba odpowiednio wyczuć ten moment.
_________________
 
 
joker 
Obieżyświat



Joined: 11 Jan 2007
Posts: 1019
Location: Gliwice
Posted: 27-06-2007, 17:53   

A u mnie się powtarza sytuacja z TR5. Podczas gdy wszyscy narzekali na bugi ja sobie spokojnie grałem nie napotykając się na ani jednego xD Obym przeszedł TRA w taki sposób do samego końca (oczywiście poijam chwyt powietrza w sali gimnastycznej i bug z dema z przejściem na drugą stronę rzeki który jest też w orginale)
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Joined: 20 Jan 2007
Posts: 609
Posted: 27-06-2007, 21:27   

xx_unperfect, To jest obrzydliwy stworek http://i93.photobucket.co...pg?t=1182948032

:D

joker, ja spotkałam tylko problem z Larą, która spada w przepaść lądując ze skoku :P I tyle. żadnych niewidzialnych ścian itp, może pomijając zabugowana salę gim. ;-)
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Joined: 28 Oct 2006
Posts: 1371
Location: The Island
Posted: 28-06-2007, 11:29   

A mi się coś zepsuło... Mam zebrane wszystkie sekrety, pozostały mi tylko próby czasu do przejścia, a jak patrzę na licznik to jest tak:
procent ukończenia: 00%
czas: 00:00:00

Co jest do... :gupek:
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 28-06-2007, 13:02   

Ja też mam fajnie, bo mimo, że mam wszystkie sekrety i TT, to na liczniku cały czas widnieje 87% :p
_________________
 
 
Meg 
Nowicjusz


Joined: 04 Jun 2007
Posts: 11
Posted: 28-06-2007, 13:26   

To ja mam a propos tego takie pytanko. Ściągnęłam sobie save'a 100%, kiedy ktoś wrzucił na forum jakiś czas temu, bo byłam ciekawa jakie tym razem Lara ma ubranka. Nie żeby mnie satysfakcjonowało bieganie w różowym sweterku - tak po prostu pierwszy stopień do piekła :wink: Załadowałam save'a, a dodatkowych sweterków, nawet najbiedniejszych, nie ma.
 
 
mattielicious 
Praktykant



Joined: 26 May 2007
Posts: 143
Location: Szczecin
Posted: 28-06-2007, 13:30   

Bo w tej grze nie ma żadnych sweterków. Jest tylko kilka strojów: Legenda, Anniversary, Klasyczny, Pianka, Złota Lara, Przypalona Natla, Koci, Kamuflaż, Sobowtór, Posiadłość - Sportowy. I to by było na tyle. Jak chcesz sweterki to możesz sobie podmienić tekstury :p BTW co to ma wspólnego z bugami ?
_________________
 
 
Meg 
Nowicjusz


Joined: 04 Jun 2007
Posts: 11
Posted: 28-06-2007, 13:44   

Wszyscy tu o jakichś procentach, to napisałam, że mi save 100% nie chciał wskoczyć. A z tymi sweterkami to nie do końca o to mi chodziło, po prostu mi żadne nowe ubranka nie działają, nie wiem czemu.
 
 
ninti 
Obieżyświat



Joined: 02 Jan 2004
Posts: 799
Location: Lublin
Posted: 28-06-2007, 16:31   

Tragedia! Nie wiem co sie stało, odpalam dzisiaj TRA i pojawia mi się ekran że plik zapisu został uszkodzony i zostanie odtworzony i... i nic kude! nie ma mojego sejwa i wynika taka sprawa że chyba musze zaczynać grę od początku ....(??)

help!! pomocy!! hilfe!!
_________________
Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią.
 
 
HarryCruise 
Gazela



Joined: 09 Jun 2007
Posts: 579
Location: Sawanna
Posted: 28-06-2007, 16:41   

Powiem, jak było u mnie. Skopiowałem sobie folder z sejwami z moich dokumentów (na wszelki wypadek), potem zmieniłem nazwę ostatniego sejwa, którego robiłem RĘCZNIE na autosave.TRASave (a ten autosave co jest oryginalnie tworzony przez grę to zmieniłem na dowolną nazwę). Gdy włączyłem grę, to wszystko było ok. Chyba, że nie masz sejwów robionych ręcznie, to wtedy nie mam pojęcia.
_________________

 
 
darekch 
See you in Valhalla


Joined: 24 Dec 2005
Posts: 331
Location: Ostrowiec Św.
Posted: 28-06-2007, 16:44   

Ninti, ja też miałem ten problem. Najpierw radzę zrobić kopie zapasowe save'ów. Później, po odpaleniu TRA, wejdź do Croft Manor, pochodź w nim trochę (najlepiej udaj się do następnego punktu kontrolnego) a potem wyjdź z CM i powinno być ok. Ja miałem ten sam problem. Mogłem zacząć grę tylko do początku. Ale zrobiłem jak napisałem wyżej i później wszystko było w porządku. ;-)
 
 
ninti 
Obieżyświat



Joined: 02 Jan 2004
Posts: 799
Location: Lublin
Posted: 28-06-2007, 16:48   

tzn ja zapisywałam też sama ale zapasowych kopii to nie robiłam a teraz w tych folderach z profilami mam tylko 'autosave' i żadnych innych sejwów tam nie ma ... ehh no nic, moze jak drugi raz pokonam t-rexa to sie w koncu naucze adrenalina-mode

darekch: zrobiłam tez tak jak mi radziłes i nic :(

a moze to sie zrobiłło tak dlatego że gre mam nie domyślnie na C:\ tylko na E:\ bo na C:\ mam tak mało miejsca ze nic nie moge tam instalowac poza sysem

EDIT:
a jednak miałam tego sewa, udało sie :)
dzieki bardzo za rady :*
_________________
Musisz wiedzieć, Guest, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią.
  
 
 
Birko 
Praktykant



Joined: 14 Feb 2007
Posts: 150
Posted: 28-06-2007, 16:49   

Dzisiaj moja siostra grała sobie na swoim profilu z kodami "okulary" i "nieskończony oddech". Później ja zaczęłam grać na swoim profilu, patrzę... a ja też mam okulary i nieskończony oddech mimo, że tego nie odblokowałam :hehe: . I jeszcze jest taki bug, że jak jest włączony kod na okulary i zagrasz sobie w level The Caves to Lara ma na twarzy dwie pary okularów xD
 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Joined: 20 Jan 2007
Posts: 609
Posted: 28-06-2007, 18:17   

No co, może jej w oczy zimno :P

Ja mam jeden problem...
Mam nadzieję że mi pomożecie... ;]
Chcę podmienić tekstury ze str. http://www.tombraiderhub.com/ . Nie wiem, czy to problem ze sa one w domysle do TRLegend?
No spoko, ale kiedy już chcę je wrzucić i jakkolwiek podmienić to mój folder wygląda [ z TRA] tak:

http://img409.imageshack....age=lolotk1.png

dżast help! Bo te stroje wyglądaja w większości, jakby mnie chciali ZNIECHĘCIĆ od gry :p
 
 
Dawid KARMEL 
Student



Joined: 31 Jul 2006
Posts: 49
Location: jestem??
Posted: 28-06-2007, 18:28   

--=AngiE=--, muszisz użyć programu TombRipeer (czy coś takiego). Niestety nie oświece cię, ponieważ sam nie umiem tego zrobić....
_________________
Intel Core Duo E6400, 1 GB RAM, GeForce 7600 GT, 250 dysku twardego.
 
 
Aurelie 
Praktykant



Joined: 17 Jun 2007
Posts: 127
Location: Łódź
Posted: 28-06-2007, 20:29   

K@t wrote:
Ja też mam fajnie, bo mimo, że mam wszystkie sekrety i TT, to na liczniku cały czas widnieje 87% :p


ja za to nie przeszłam jeszcze wszystkich time trail a mam 100% ^^

Zakszi wrote:
Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie bardzo wnerwia. Mianowicie opóźnione adrenaline mode. Pzeciwnik na mnie szarżuje, a mimo to ekran się wcale nie rozmywa


Może to jest dlatego, że masz wyłączoną opcję w grafice chyba : Elementy pełnoekranowe .. albo coś w podobie .. Ja to wyłączyłam i też teraz nie mam rozmywania ekranu
 
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo