FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Peru
Author Message
Kessi 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 09:27   

cześć. jestem tu nowa, a poza tym, mam pytanie odnośnie levelu - the lost valley.
A więc nie mogę odnaleźć trzeciego (w demie) krążka który uruchamia cały mechanizm, wiem że jest ukryty gdzieś w wodospadzie, ale prąd jest za silny żeby można było tam wpłynąć :( :pozdro:

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 08-06-2007, 10:11   

Kessi, w demie jak już było pisane wiele razy nie ma możliwości zdobycia trzeciej zębatki. A co do jej lokacji to z tego co wiem to znajdziesz ją dopiero po walce z T-Rexem a o ile wiesz właśnie przed tą walką demo sie kończy. :)

Kessi 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 11:38   

hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie. to jest podobne do jakiejś buteleczki i jest zagrodzone trzem belami drzewa w kształcie trójkąta

Ar2r 
Obieżyświat

Posted: 08-06-2007, 11:43   

Kessi wrote:

hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie :narka:

Hmmm.... jak ktoś może ci to wytłumaczyć (np. w jaki sposób) ?? Bo ja tego posta totalnie nie łapie ?? O co chodzi ?? :D ( i wcale się nie śmieję) :P

Natalia 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 11:57   

Kessi wrote:
hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie. to jest podobne do jakiejś buteleczki i jest zagrodzone trzem belami drzewa w kształcie trójkąta

Moze sekret ale nie wiem czy grasz w demo i czy w demie sa sekrety , bo jesli tak to pewnie chodzi o sekret jak idzie sie do T-Rexa nieopodal niedzwiadka

Kessi 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 12:05   

to demo, ale zazwyczj w demach nie ma sekretów, w TRL ich nie było, a poza tym jak się tam dostać???

Mai 
Podróżnik

Posted: 08-06-2007, 12:34   

W demie jest sekret. To jak się do niego dostać było już gdzieś opisywane, wystarczy poszukać.

Integral 
Archeolog

Posted: 08-06-2007, 12:47   

Zapewne mówisz o zębie tyranosaura - w jaskini z niedźwiedziem, tak?
Musisz zeskoczyć z górnego "rusztowania" na pochyły daszek tuż pod ścianą i odskoczyć odeń. Lara powinna chwycić się występu skalnego, którym obejdziesz rusztowanie mniej więcej na połowie wysokości. Gdy występ skalny się "skończy", odskocz, dostaniesz się w ten sposób do jaskini z owym artefaktem.

Najlepiej zejdź na sam dół i obejrzyj sobie ściany owego "rusztowania", zobaczysz tę krawędź, której można się chwycić. Łatwiej będzie Ci wtedy wycelować, w którym kierunku musisz na daszek z góry zeskakiwać ;-) .

Przepraszam za nazewnictwo własne :D

lukibuki12 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 14:05   

Juz dawno rozwiązałem swój problem z tym ze niemozna doskoczyc tam rowniez chodzi o to ze jesli ma sie slaby komputer(katrę graficzną) i ustawione np. jakies dodatki (cienie) cos takiego to larze niedasie wtedy doskoczyc

Majek 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 15:51   

mam problem niewiem co zrobić przy wielkich wrotach oto zdięcie http://img503.imageshack.us/img503/1982/006hx0.jpg
czy może ktoś pomuc :638:

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 08-06-2007, 15:53   

Tak czytam te Wasze pytania..... :| No ludzie... nie wiecie jak przejsc takie proste rzeczy... to co dopiero bedzie pod koniec gry...? :|

Pobiegaj i sam poszukaj rozwiazania.. zapewniam, ze bedziesz miał satysfakjce, niz gdyby ktos podał gotowe rozwiazanie...

yep 
Student

Posted: 08-06-2007, 16:00   

Majek wrote:
mam problem niewiem co zrobić przy wielkich wrotach oto zdięcie http://img503.imageshack.us/img503/1982/006hx0.jpg
czy może ktoś pomóc :638:

Trzeba usunąc dwa wielkie pale u góry wrót. Służą do tego 2 dźwignie (po jednej na każdy pal) - pierwsza jest zaraz na lewo od drzwi, a druga po prawej stronie - ale żeby tam trafic, trzeba trochę poskakac i poubijac kilka wilków. Obie dźwignie są na czas, więc pospiesz się :-P

Cez wrote:
Tak czytam te Wasze pytania..... No ludzie... nie wiecie jak przejsc takie proste rzeczy... to co dopiero bedzie pod koniec gry...?

Przynajmniej można sobie łatwo ponabijac posty xD

Integral
I równie łatwo zarobić warny za spam. I o tym też należałoby pamiętać ;]

Amdir 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 20:41   

Te drzwi to pikuś, ale jak sie nad nie dostać? Jest tam kilka drążków i półek po których Lara może się wspinać ale ni cholery nie wiem jak tam wleźć ;(

Pozdro

Zakszi 
Student

Posted: 08-06-2007, 21:04   

Amdir wrote:
Te drzwi to pikuś, ale jak sie nad nie dostać? Jest tam kilka drążków i półek po których Lara może się wspinać ale ni cholery nie wiem jak tam wleźć ;(

Pozdro
:spoiler: Jak otworzysz gwiezdne wrota ;D wróć się do przycisku(?) po lewej. Wejdź na gzyms i wskocz na drążek. W tym momencie odrazu się odbij łapiąc się gzymsu. Potem na lewo i dalej już będziesz wiedział. ;)

Tak po za tym to siema! Bardzo dawno nie grałem w TRa, ale po zagraniu w demo TRA od razu się nawróciłem. Tomb Raider znowu znalazłe się na mojej liście gier. :pozdro:

hdqizt 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 21:05   

Jak ktoś chce to uploadowałem poradnik do tra można stąd pobrać:
LINK

Majek 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 21:07   

mam takie zapytanie gdzie można znaleść 3 koło zębate :638: :638:

K@t 
Spectre

Posted: 08-06-2007, 21:39   

Człowieku, ty w ogóle próbowałeś GRAĆ ?

A koło jest w dolinie, dostępne po walce z T-Rexem. Jak tam dojść ? Łatwo..

Amdir 
Nowicjusz

Posted: 08-06-2007, 21:41   

Zakszi wrote:
Amdir wrote:

Pozdro
:spoiler: Jak otworzysz gwiezdne wrota ;D wróć się do przycisku(?) po lewej. Wejdź na gzyms i wskocz na drążek. W tym momencie odrazu się odbij łapiąc się gzymsu. Potem na lewo i dalej już będziesz wiedział. ;)

Nie ma jak być zrozumianym ;)
Napisze wyraźniej: Drzwi otworzyłem bez problemu (w sumie to już jestem w Grecji), ale ponieważ nad drzwiami jest kilka drążków i gzymsów to podejrzewam, że tam jest coś do znalezienia i można tam się jakoś wdrapać tylko nie wiem jak.

Pozdro

Amdir 
Nowicjusz

Posted: 09-06-2007, 00:45   

Zakszi wybacz! To ja zarzucam niezrozumienie mojej wypowiedzi a to ja Cię nie zrozumiałem, za to udało się to (o zgrozo) mojej żonie. ;(
Tak czy inaczej dzięki za pomoc.

Pozdro

kajtek610 
Student

Posted: 09-06-2007, 12:23   HEEELP Tomb Raider anniversary

Mam problem po pokananiu dinozaura i wejsciu do budynku po pewnym czasie wedrowki wspinam sie p krawedziach (zaraz za mostaem {przerwanym}) i mam wodospat gdy przeskocze nad nim znajdyje sie na takiej kolumnie potem mam po drugiej stronie nizej jeszcze jedna.Zauwazylem drażki ale nie wiem jak mam sie na nie dostac prosze o pomoc. :( :640: :640: :640:

regis 
Nowicjusz

Posted: 09-06-2007, 13:41   

kajtek610: czy chodzi ci o ten moment: http://img178.imageshack....ge=trannmy8.jpg ???

po prostu nie wyskakuj z pochylni na końcu tylko gdzies w połowie :) z 2-3 próby i napewno ci sie uda.

Scion 
Podróżnik

Posted: 09-06-2007, 14:10   

Mala Czarna wrote:

mam ten sam problem... probowalam juz z kazdego miejsca chyba i nic :( help :(

Obrazek

Ja też mam ten sam problem. Próbowałem wszystkiego. Nie da się tam doskoczyć. Czy ktoś kto tam doskoczył mógłby nagrać filmik? Proszę o pomoc.

:pozdro: :wotr: :narka:

kulig 
Nowicjusz

Posted: 09-06-2007, 15:14   

chlopaki i dziewczeta:)
jestem nowy w kreach tej gry i dopiero zaczynam a juz mi sie bardzo podoba:)
mam pytanie niech mi ktos napisze krok po kroku jak otworzyc ta wielka brame z odwaznikami bo gdy skacze na jeden to on opada a dtugi sie podnosi:)
na samym szczycie widze nad brama jakis drazek i nie wiem jak tam wejsc aczuje ze on jest potrtzebny do otwarcia bramy:) bardzo prosze o pomoc

Majek 
Nowicjusz

Posted: 09-06-2007, 16:30   

mam pytanko jak pokonać t-rexa :638: :638: :638:

Aleksandra 
Student

Posted: 09-06-2007, 18:10   

Musisz strzelać w niego, aż trafi w atak furii. Wtedy staraj się unikać jego ataku i naprowadzać na ostrza, aby w nie uderzył. Równocześnie atakuj. W moim przypadku poskutkowało, aczkolwiek z początku strzelałam jak oszalała robiąc akrobacje ^^

Lara Croft

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo