Peru |
Author |
Message |
Kessi
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 09:27
|
|
|
cześć. jestem tu nowa, a poza tym, mam pytanie odnośnie levelu - the lost valley.
A więc nie mogę odnaleźć trzeciego (w demie) krążka który uruchamia cały mechanizm, wiem że jest ukryty gdzieś w wodospadzie, ale prąd jest za silny żeby można było tam wpłynąć |
|
|
|
|
Asyenna
Odkrywca
|
Posted: 08-06-2007, 10:11
|
|
|
Kessi, w demie jak już było pisane wiele razy nie ma możliwości zdobycia trzeciej zębatki. A co do jej lokacji to z tego co wiem to znajdziesz ją dopiero po walce z T-Rexem a o ile wiesz właśnie przed tą walką demo sie kończy. |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
|
Kessi
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 11:38
|
|
|
hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie. to jest podobne do jakiejś buteleczki i jest zagrodzone trzem belami drzewa w kształcie trójkąta |
|
|
|
|
|
Ar2r
Obieżyświat
|
Posted: 08-06-2007, 11:43
|
|
|
Kessi wrote: |
hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie |
Hmmm.... jak ktoś może ci to wytłumaczyć (np. w jaki sposób) ?? Bo ja tego posta totalnie nie łapie ?? O co chodzi ?? ( i wcale się nie śmieję) |
|
|
|
|
Natalia
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 11:57
|
|
|
Kessi wrote: | hej! właśnie znalazłam coś dziwnego, ale nie wiem co to jest i jak mogę to wziąć, może mi ktoś to wytłumaczyć. wiem że to może banalne, ale nie śmiejcie się ze mnie. to jest podobne do jakiejś buteleczki i jest zagrodzone trzem belami drzewa w kształcie trójkąta |
Moze sekret ale nie wiem czy grasz w demo i czy w demie sa sekrety , bo jesli tak to pewnie chodzi o sekret jak idzie sie do T-Rexa nieopodal niedzwiadka |
|
|
|
|
Kessi
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 12:05
|
|
|
to demo, ale zazwyczj w demach nie ma sekretów, w TRL ich nie było, a poza tym jak się tam dostać??? |
|
|
|
|
Mai
Podróżnik
|
Posted: 08-06-2007, 12:34
|
|
|
W demie jest sekret. To jak się do niego dostać było już gdzieś opisywane, wystarczy poszukać. |
_________________ World is Mine |
|
|
|
|
Integral
Archeolog
|
Posted: 08-06-2007, 12:47
|
|
|
Zapewne mówisz o zębie tyranosaura - w jaskini z niedźwiedziem, tak?
Musisz zeskoczyć z górnego "rusztowania" na pochyły daszek tuż pod ścianą i odskoczyć odeń. Lara powinna chwycić się występu skalnego, którym obejdziesz rusztowanie mniej więcej na połowie wysokości. Gdy występ skalny się "skończy", odskocz, dostaniesz się w ten sposób do jaskini z owym artefaktem.
Najlepiej zejdź na sam dół i obejrzyj sobie ściany owego "rusztowania", zobaczysz tę krawędź, której można się chwycić. Łatwiej będzie Ci wtedy wycelować, w którym kierunku musisz na daszek z góry zeskakiwać .
Przepraszam za nazewnictwo własne |
_________________ ; p ; >> |
|
|
|
|
lukibuki12
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 14:05
|
|
|
Juz dawno rozwiązałem swój problem z tym ze niemozna doskoczyc tam rowniez chodzi o to ze jesli ma sie slaby komputer(katrę graficzną) i ustawione np. jakies dodatki (cienie) cos takiego to larze niedasie wtedy doskoczyc |
|
|
|
|
Majek
Nowicjusz
|
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 08-06-2007, 15:53
|
|
|
Tak czytam te Wasze pytania..... No ludzie... nie wiecie jak przejsc takie proste rzeczy... to co dopiero bedzie pod koniec gry...?
Pobiegaj i sam poszukaj rozwiazania.. zapewniam, ze bedziesz miał satysfakjce, niz gdyby ktos podał gotowe rozwiazanie... |
|
|
yep
Student
|
Posted: 08-06-2007, 16:00
|
|
|
Trzeba usunąc dwa wielkie pale u góry wrót. Służą do tego 2 dźwignie (po jednej na każdy pal) - pierwsza jest zaraz na lewo od drzwi, a druga po prawej stronie - ale żeby tam trafic, trzeba trochę poskakac i poubijac kilka wilków. Obie dźwignie są na czas, więc pospiesz się
Cez wrote: | Tak czytam te Wasze pytania..... No ludzie... nie wiecie jak przejsc takie proste rzeczy... to co dopiero bedzie pod koniec gry...? |
Przynajmniej można sobie łatwo ponabijac posty
Integral
I równie łatwo zarobić warny za spam. I o tym też należałoby pamiętać ;] |
|
|
|
|
Amdir
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 20:41
|
|
|
Te drzwi to pikuś, ale jak sie nad nie dostać? Jest tam kilka drążków i półek po których Lara może się wspinać ale ni cholery nie wiem jak tam wleźć
Pozdro |
_________________ "Wycięcie wroga w pień to droga strategii i nie ma potrzeby, aby ją długo i mądrze rozważać."
- Miyamoto Musashi, Księga Pięciu Kręgów, Księga Wiatru
http://zielony_smok.w.interia.pl/ |
|
|
|
|
Zakszi
Student
|
Posted: 08-06-2007, 21:04
|
|
|
Amdir wrote: | Te drzwi to pikuś, ale jak sie nad nie dostać? Jest tam kilka drążków i półek po których Lara może się wspinać ale ni cholery nie wiem jak tam wleźć
Pozdro | Jak otworzysz gwiezdne wrota wróć się do przycisku(?) po lewej. Wejdź na gzyms i wskocz na drążek. W tym momencie odrazu się odbij łapiąc się gzymsu. Potem na lewo i dalej już będziesz wiedział.
Tak po za tym to siema! Bardzo dawno nie grałem w TRa, ale po zagraniu w demo TRA od razu się nawróciłem. Tomb Raider znowu znalazłe się na mojej liście gier. |
|
|
|
|
|
hdqizt
Nowicjusz
|
|
|
|
|
Majek
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 21:07
|
|
|
mam takie zapytanie gdzie można znaleść 3 koło zębate |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 08-06-2007, 21:39
|
|
|
Człowieku, ty w ogóle próbowałeś GRAĆ ?
A koło jest w dolinie, dostępne po walce z T-Rexem. Jak tam dojść ? Łatwo.. |
|
|
Amdir
Nowicjusz
|
Posted: 08-06-2007, 21:41
|
|
|
Zakszi wrote: | Amdir wrote: | Te drzwi to pikuś, ale jak sie nad nie dostać? Jest tam kilka drążków i półek po których Lara może się wspinać ale ni cholery nie wiem jak tam wleźć
Pozdro | Jak otworzysz gwiezdne wrota wróć się do przycisku(?) po lewej. Wejdź na gzyms i wskocz na drążek. W tym momencie odrazu się odbij łapiąc się gzymsu. Potem na lewo i dalej już będziesz wiedział.
|
Nie ma jak być zrozumianym
Napisze wyraźniej: Drzwi otworzyłem bez problemu (w sumie to już jestem w Grecji), ale ponieważ nad drzwiami jest kilka drążków i gzymsów to podejrzewam, że tam jest coś do znalezienia i można tam się jakoś wdrapać tylko nie wiem jak.
Pozdro |
_________________ "Wycięcie wroga w pień to droga strategii i nie ma potrzeby, aby ją długo i mądrze rozważać."
|
|
|
|
Amdir
Nowicjusz
|
Posted: 09-06-2007, 00:45
|
|
|
Zakszi wybacz! To ja zarzucam niezrozumienie mojej wypowiedzi a to ja Cię nie zrozumiałem, za to udało się to (o zgrozo) mojej żonie.
Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
Pozdro |
|
|
|
|
kajtek610
Student
|
Posted: 09-06-2007, 12:23 HEEELP Tomb Raider anniversary
|
|
|
Mam problem po pokananiu dinozaura i wejsciu do budynku po pewnym czasie wedrowki wspinam sie p krawedziach (zaraz za mostaem {przerwanym}) i mam wodospat gdy przeskocze nad nim znajdyje sie na takiej kolumnie potem mam po drugiej stronie nizej jeszcze jedna.Zauwazylem drażki ale nie wiem jak mam sie na nie dostac prosze o pomoc. |
|
|
|
|
regis
Nowicjusz
|
|
|
|
|
Scion
Podróżnik
|
Posted: 09-06-2007, 14:10
|
|
|
Mala Czarna wrote: |
mam ten sam problem... probowalam juz z kazdego miejsca chyba i nic help
Obrazek |
Ja też mam ten sam problem. Próbowałem wszystkiego. Nie da się tam doskoczyć. Czy ktoś kto tam doskoczył mógłby nagrać filmik? Proszę o pomoc.
|
_________________ kill, eat the male. kill, eat the male |
|
|
|
|
kulig
Nowicjusz
|
Posted: 09-06-2007, 15:14
|
|
|
chlopaki i dziewczeta:)
jestem nowy w kreach tej gry i dopiero zaczynam a juz mi sie bardzo podoba:)
mam pytanie niech mi ktos napisze krok po kroku jak otworzyc ta wielka brame z odwaznikami bo gdy skacze na jeden to on opada a dtugi sie podnosi:)
na samym szczycie widze nad brama jakis drazek i nie wiem jak tam wejsc aczuje ze on jest potrtzebny do otwarcia bramy:) bardzo prosze o pomoc |
|
|
|
|
Majek
Nowicjusz
|
Posted: 09-06-2007, 16:30
|
|
|
mam pytanko jak pokonać t-rexa |
|
|
|
|
Aleksandra
Student
|
Posted: 09-06-2007, 18:10
|
|
|
Musisz strzelać w niego, aż trafi w atak furii. Wtedy staraj się unikać jego ataku i naprowadzać na ostrza, aby w nie uderzył. Równocześnie atakuj. W moim przypadku poskutkowało, aczkolwiek z początku strzelałam jak oszalała robiąc akrobacje ^^ |
_________________ "I only trust my instincts."
Lara Croft |
|
|
|
|
|