Muzyka z Anniversary |
Author |
Message |
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 24-02-2007, 10:16
|
|
|
Mi sie ta muzyka z trailera kojarzy z Indiana Jones. Oby wkrótce udostepnili nowe sample na oficjalnej swiatowej stronie, bo zdaje sie, ze obiecali... |
|
|
Kasia Trent
Tomb Raider
|
Posted: 24-02-2007, 11:14
|
|
|
Podoba mi się melodyjka z oficjalnej strony - spokojna, TR1 like - tylko wydaje mi się, że nie pasuje do całego layout'u. Muzyka w TRA to rzecz, o którą zupełnie się nie martwię, ufam Folmann'owi |
_________________ Miow. |
|
|
|
|
Alisasi
Podróżnik
|
Posted: 24-02-2007, 11:30
|
|
|
Tak, muzyka z powrotem do korzeni. Ta z Egiptu też.
Wreszcie jakiś Tomb Raider!
No i przestałam być uprzedzona do tej szybszej wersji, bardziej mi się podoba |
_________________ "From this moment, your every breath is a gift from me"
http://youtube.com/watch?v=mMkI8T7rLlw |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 24-02-2007, 11:46
|
|
|
Owszem i wydaje mi się, że ta muzyczka będzie podczas walki z jakimś bossem w Egipcie, bo jest taka żwawa W sam raz na emocjonujący pojedynek |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Diana Trent
Student
|
Posted: 24-02-2007, 13:58
|
|
|
kluz_kaa wrote: | Owszem i wydaje mi się, że ta muzyczka będzie podczas walki z jakimś bossem w Egipcie, bo jest taka żwawa W sam raz na emocjonujący pojedynek |
Zgadzam się ^^ Aaah , gdyby tak szybciej dali Demko , to byśmy wkońcu zauważyli fakty , czyli czy dali to , czy nie dali tego itp. [;
P.S. Poprostu trzeba czekać |
_________________ / .. Pamiętasz kiedy to dotknełam ? To odwzajemniło dotyk .. /
TR Editor : Crystal Of Life
Obecny poziom : The Submarine |
|
|
|
|
MekCal
Obieżyświat
|
Posted: 24-02-2007, 16:28
|
|
|
Kasia Trent wrote: | Muzyka w TRA to rzecz, o którą zupełnie się nie martwię, ufam Folmann'owi |
Mam dokłądnie tak samo, Kasiu To, co Folmann zaprezentował w TR Legend to było po prostu świetne. Muzyka idealnie dopasowywująca się do akcji, nastroju itp.. Tam, gdzie trzeba jest dynamiczna, tam gdzie trzeba jest spokojna W dodatku jest także charakterystyczna dla danych lokacji, kojarzy się z krajami, w których to się rozgrywa A może to tylko moja podświadomość?
W każdym bądź razie to co narazie Folmann napisał do TRA bardzo mi się podoba i kojarzy z oryginalną muzyką TR1 A melodia, przy której Lara rzuca się na ratunek podróżnikowi i na pogrom wilków mi kojarzy się z Piratami z Karaibów, chociaż kiedyś rzeczywiście przy trailerze TAOD, taka muzyka została użyta I pasowała idealnie, teraz nie wiem, czy to ta muzyka, ale też świetnie pasuje. Ta przy Egipcie też... A wiecie, że rzadko kiedy muzyka z trailera znajduje się bezpośrednio w grze? |
|
|
Szynszyl
Podróżnik
|
Posted: 24-02-2007, 17:56
|
|
|
MekCal wrote: | A wiecie, że rzadko kiedy muzyka z trailera znajduje się bezpośrednio w grze? |
Racja, w jednym trailerze TR: Legend wykorzystano nawet muzykę Prodigy - Spitfire, i bardzo fajnie się komponowała z akcją gry |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 24-02-2007, 19:00
|
|
|
Muzyka w obu trailerach była super podobnie jak Wy ja też o nią jestem spokojny Po Legendzie można być spokojnym
MekCal wrote: | A wiecie, że rzadko kiedy muzyka z trailera znajduje się bezpośrednio w grze? |
Otóż to Mogli by dać na oficjalnej stronce Anniversary jakąś nową muzyczkę. Podczas gdy Lara strzela do wilków, muzyka bardzo kojarzy mi się z TR4... Nie wiem czemu, ale jakieś takie mam skojarzenie |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Kolka:)
Podróżnik
|
Posted: 26-02-2007, 17:44
|
|
|
Rzeczywiście muzyka jest świetna. Bardzo mi się podoba ta po scence z wilkami. Mam nadzieję, że nie długo będzie ją można ściągnąć i słuchać na MP3 |
_________________ She's so stupid, what the hell do you think?! |
|
|
|
|
Luthien
Podróżnik
|
Posted: 26-02-2007, 17:54
|
|
|
Na początku drugiego trailera możemy usłyszeć kolejny przerobiony utwór z oryginalnego Tomb Raidera Pewnie już to wszyscy słyszeli, ale zamieszczam linka do porównania
KLIK
Porównanie zamieścił(a) ccroft2003 |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 03-03-2007, 14:13
|
|
|
Tak sobie dzisiaj zaglądnąłem na Tomb Raider Portal, może jakaś aktualizacja albo coś a tu nic Ale podobał mi się mix, który gra na głównej stronie Fajnie połączyli muzykę z TAOD z TR3 Pomiędzy utworkami słychać jeszcze głos Lary z TR2, gdy zaczynało się trening w Croft Mannor: "Welcome Back!"
(nie jest to bezpośrednio związane z Anniversary, ale nie wiedziałem gdzie to napisać ) |
|
|
|
|
|
Morgan
Nowicjusz
|
Posted: 03-03-2007, 15:47
|
|
|
kluz_kaa wrote: | Ale podobał mi się mix, który gra na głównej stronie |
Mnie również Świetne połączenie kalsyki i TRNG... Mam nadzieje że dadza mix TR4 vs TRL,byłoby super |
_________________ I love Maggie Grace (Shannon form LOST) |
|
|
|
|
Ston Zephymosa
Podróżnik
|
Posted: 28-03-2007, 21:53
|
|
|
Dzis postanowilem wejsc na tombraider.com i normalnie slysze muzyczke z AOD mile zaskoczenie. A potem to nie wiem z jakiego tomba,ale cos chyba z tr3 byl Oh nie moge sie muzyczki doczekac |
|
|
|
|
MekCal
Obieżyświat
|
Posted: 28-03-2007, 22:23
|
|
|
Może Ty dziś dopiero wszedłeś na www.tombraider.com, ale z tego, co pamiętam ta muzyka jest na tej stronie wprowadzającej od chwili jej utworzenia Dla mnie miłym zaskoczeniem były raczej słowa "Welcome back" i muzyka Nathana McCree niż ta z TAOD |
|
|
maax_87
Podróżnik
|
Posted: 05-04-2007, 19:18
|
|
|
na oficjalnej stronie pojawiły się 2 znane nam juz utwory. Z dotychczasowych najbardziej podoba mi się odnowiony motyw egipski |
_________________ TR:AtH Fanpage: www.facebook.com/tombraider.horizon |
|
|
|
|
ja-marta
Obieżyświat
|
Posted: 05-04-2007, 19:41
|
|
|
o muzyka no nareszcie cos. Bardzo mi sie podoba, szczegolnie muzyka z Egiptu. Taka fajna i klimatyczna.
Wie ktos moze czy juz mozna je skąds sciagnac? |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 05-04-2007, 19:59
|
|
|
Kawałek z Egiptu jest świetny. Fajny jest też ten z Peru w nowej aranżacji. |
|
|
Barbie
Obieżyświat
|
|
|
|
|
Szynszyl
Podróżnik
|
Posted: 05-04-2007, 20:36
|
|
|
Czyli jednak ta egipska muzyczka będzie w grze I bardzo dobrze, bo jest świetna
Wydaje mi się że przy okazji dodania tych dwóch utworów, główny motyw Anniversary strasznie stracił na jakości Wcześniej był wyraźnie większy bitrate... przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie |
|
|
|
|
Paciej
Łakocie i Witaminy
|
Posted: 05-04-2007, 21:35
|
|
|
Hmmmmm muzyczka świetna, jak tylko ją usłyszałem na stronce to chciałem zacząć szperać w plikach temp a tu ci psikus i na wotr już jest Szkoda że utworki sa takie króciutkie, ale są super Jestem ciekaw czy muzyka będzie aż tak dobra w całości jak w Legend |
|
|
|
|
Alisasi
Podróżnik
|
Posted: 06-04-2007, 10:17
|
|
|
Będzie lepsza - bardziej TR 1.
Co nie oznacza ze w Legend była zła. Ale brakowało mi tego paam-pam-pam-pam(dla niezorientowanych główne nuty w TR ) |
|
|
|
|
Barbie
Obieżyświat
|
Posted: 06-04-2007, 11:45
|
|
|
Alisasi wrote: | Ale brakowało mi tego paam-pam-pam-pam(dla niezorientowanych główne nuty w TR ) |
No co Ty, sama jesteś chyba niezorientowana, to było tak: paaam, pam, pam, paaam |
|
|
|
|
..::;;PeeT;;::.
Podróżnik
|
Posted: 06-04-2007, 12:09
|
|
|
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale ja jak słucham ten soundtrack "01_Theme" to kojarzą mi się te melodyjki z The Sims, jak się buduje pokoje, nie podoba mi się!
A co do waszej kłótni to mi się zdaje, że tam jest:
... pamm- paam, pam paam, pam pam |
|
|
|
|
|
Integral
Archeolog
|
Posted: 06-04-2007, 12:10
|
|
|
Barbie wrote: | Alisasi napisał/a:
Ale brakowało mi tego paam-pam-pam-pam(dla niezorientowanych główne nuty w TR )
No co Ty, sama jesteś chyba niezorientowana, to było tak: paaam, pam, pam, paaam |
... pam pamm - paaam, pam pam paaam... Aż się łezka w oku kręci
Muzyki nie ściągnęłam, ale akurat ten jeden aspekt w Legendzie wydał mi się całkiem udany (poza tym, że zwyczajnie było tego za dużo). Jestem więc spokojna o to. Remake to i tak będzie taki jak ze mnie solistka, ważne, by budowało klimat jakikolwiek... |
_________________ ; p ; >> |
|
|
|
|
Alisasi
Podróżnik
|
Posted: 06-04-2007, 12:10
|
|
|
A fakt czwarte paam powinno być na dwa aa
Przepraszam, błąd w druku.
Teraz jadę na Egipcie, soundtrack rewelacja i w takim układzie moze uda mi sie zdobyc anniversary w dniu premiery albo pozniej
Ogólnie muzyka trzyma sie schematu TR. Nie mam nic do zarzucenia |
|
|
|
|
|