Egipt |
Author |
Message |
antares
Nowicjusz

|
Posted: 28-05-2009, 14:29
|
|
|
rany koguta, dziękuję! |
_________________ luzowanie Zająca, misja start! |
|
|
|
 |
NosTale
Nowicjusz

|
Posted: 12-08-2009, 21:43
|
|
|
Uff.. przechodzilam ten cały lev z jakiejs 7 godzin było warto ale tego lev nie polecam jest wkurzający |
_________________ Lara ty zawsze bendziesz nadzieją i odważnością:) |
|
|
|
 |
Łukasz
Podróżnik

|
Posted: 12-08-2009, 22:55
|
|
|
A ja właśnie lubię Egipt. Takie klimaty to coś dla mnie. Wszędzie aż się roiło od piasków, egipskich budowli i straszliwych dźwięków Egipt to właśnie mój ulubiony kraj Poza tym to nie level tylko lokacja. |
_________________ Witaj Guest |
|
|
|
 |
KamilK19
Nowicjusz

|
Posted: 15-08-2009, 18:37
|
|
|
Heh
Egipt jest bardzo mroczną lokacją, i chyba najtrudniejszą
[ Komentarz dodany przez: e_g: 15-08-2009, 21:53 ]
Więcej, lepiej, treściwiej Witamy |
|
|
|
 |
l@r@ croft
Praktykant

|
Posted: 16-08-2009, 15:52
|
|
|
Zgadzam się z Łukasz Egipt to cudowna lokacja Idealnie dopasowana muzyka,śliczne widoki i ten egipski klimat Poza tym mumie to jedne z moich ulubionych przeciwników |
|
 |
tarjanfz
Nowicjusz

|
Posted: 24-08-2009, 08:56
|
|
|
Jestem przy posągach Seta i Horusa.Gdy poziom wody się obniża, idę n posąg Seta i wdrapuję się na ściany.Skaczę na drrążek, zaczepiam linkę i niewiem gdzie skoczyć Na drugą stronę się nieda, ponieważ Lara uderza w coś czego niema i spada do wody...HELP!! |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
|
|
|
 |
iwtedy
Nowicjusz

|
Posted: 16-09-2009, 18:32
|
|
|
czy ktos może mi powiedziec jak sie odbic od ściany?! dochodze do ostateczności drugi dzień próbując to zrobić. musze skoczyć złapać sie linką kółeczka ( i to bez problemu robie ) ale potem od razu odbić sie od ściany, skoczyć i złapać nastepnego kółeczka które jest umiejscowione na ścianie prostopadle
dokładnie pokazuje wam gdzie jestem
http://img19.imageshack.us/img19/2074/lara1w.png
http://img411.imageshack.us/img411/9641/lara2.png
musze odbić sie od kąta tej sali
jezeli mi sie to nie uda, to zrezygnuje z dalszej gry
|
|
|
|
 |
K@t
Spectre

|
Posted: 16-09-2009, 18:41
|
|
|
Przecież odbijanie się od ściany było koniecznie już w Grecji To kwestia ustawienia kamery - jeśli oglądasz Larę zza pleców, to w momencie skoku trzeba wcisnąć kierunek w prawo (domyślnie D), jeśli jednak oglądałabyś jej wyczyny z profilu, to należy wcisnąć S (tył).
Kamera definiuje tu w jakim kierunku Lara skoczy. |
|
 |
Katka
Nowicjusz

|
Posted: 28-09-2009, 17:48
|
|
|
A ja mam już Skarabeusz Izydy,Oko Horusa i Ankh Izydy.
Gdzie jest dzwignia,która opuszcza kładke dp tego czwartego? |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
|
|
|
 |
Katka
Nowicjusz

|
Posted: 28-09-2009, 18:18
|
|
|
Dzięki Asyenno
I tak sie kłopocze dalej,chociać wiem co zrobić.
Ale według solucjii zdobyłam niepokolei te ,,posążki,,.
No cóż |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 28-09-2009, 18:34
|
|
|
Katka, to mam jeszcze coś dla ciebie. Co prawda po angielsku ale są obrazki więc powinnaś się zorientować co i jak.
http://tomb-raider-annive...moon/index3.php |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
 |
Katka
Nowicjusz

|
Posted: 29-09-2009, 15:56
|
|
|
Dzięki wielkie Przeszłam
A w następnym poziomie,na samym początku przy tych obracanych kolumnach,przesuwałam je i w boki,i wszystkie kombinacje.Wreszcie zajrzałam so solucjii i robiłam tak jaktam bylo napisane,ale żaden filar sie nie wysunął
Co mam robić>? |
|
|
|
 |
Menkaure
WoTR Team

|
Posted: 29-09-2009, 16:01
|
|
|
Ta solucjowa kombinacja zadziała tylko w tedy, gdy nic z kolumnami nie robiłaś lub w tedy, gdy uda ci się ustawić je w takich pozycjach w jakich je zastałaś.
Ustawienia kolumn powinny zgadzać się z obrazkami na ścianach. |
|
 |
Katka
Nowicjusz

|
Posted: 30-09-2009, 18:28
|
|
|
W SALI z wyciąganymi obeliskami(tam gdzie jest Wielki Sfinks) z drabinki po prawej stronie kompletnie niewiem co zrobić!!
Solucja( http://www.laracroft.pl/tra/solucja3.htm) mówi,ze po wyciągnieciu filara 1 mam odwrócić sie i skoczyć na platrorme,ale tam nie ma zadnej platformy!Ratunku!
Połączone
Och zanim ktoś odpisze,to opisze dokładnie ten mój problem.
Mam taką sytuację,gdzie jest 1 to ten obelisk jest wysunięty
1 0
1 1
No więc niewiem jak się dostać do tego po prawej stronie.Moja Lara jest na poziomie wody,na kładce.Co mam zrobić? |
|
|
|
 |
Asyenna
Odkrywca

|
Posted: 30-09-2009, 19:26
|
|
|
Katka, a patrzyłaś w tę solucję obrazkową którą ci podałam wczesniej? |
_________________ Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać. |
|
|
|
 |
Zu
Nowicjusz

|
Posted: 01-01-2010, 18:51
|
|
|
Przeglądanie tego tematu w poszukiwaniu odpowiedzi zajęłoby mi pewnie parę godzin, więc zapytam...
Jestem w sali z czterema amuletami/symbolami/łatewer do zebrania i z mostami do opuszczenia. Udało mi się otworzyć drogę do trzech z nich. Z czwartym nie wiem co zrobić - stoję teraz przy nim bez żadnego pomysłu. Chodzi mi o ten most, przy którym widnieje ilustracja Anubisa (a w każdym razie psa z taką samą głową). Skorzystałbym z poradnika zamieszczonego na stronie, gdybym wiedział gdzie znaleźć odpowiedź na swoje pytanie...
Krótko mówiąc, jak z tej sali z amuletami dotrzeć do miejsca, z którego opuszcza się ten most? |
|
|
|
 |
Luthien
Podróżnik

|
Posted: 01-01-2010, 22:13
|
|
|
Zu, dźwignia opuszczająca pomost przy wizerunku Anubisa umieszczona jest w korytarzu, którego wejście znajduje się w sali z wysuwanymi, wirującymi ostrzami. Aby dostać się do tego korytarza musisz:
[spoiler:6cd765fca2] www.laracroft.pl Solucja TRA Egipt wrote: | Droga w górę – pionowe ostrza. W małej wnęce w ścianie znajdziesz jasne pudełko – wysuń je z wnęki (tam znajdziesz małą apteczkę). Wejdź na pudełko i skocz do występu nad wnęką, a potem jeszcze raz podskocz do wyższego występu. Z krańca skacz w bok i strzel linką. Rozbujaj się i skocz do skarabeusza i wyżej, do występu (można też odskoczyć od ściany od razu na kładkę z tyłu, omijając skarabeusza). Skocz w lewo na kładkę.
Na schodach leżą naboje do uzi i mała apteczka. Idź kładką w prawy kąt sali – jest tam występ. Podskocz do kolejnego i przeciągnij się w kąt. Tam odwróć Larę: zobaczysz pierwsze pionowe ostrze i kółeczko do strzelenia linką nad nim. Skocz i strzel linką gdy tylko ostrze się schowa. Po przeciwnej stronie ostrza złap skarabeusza i od razu skocz w górę. Tam spójrz na lewo: zobaczysz następne pionowe ostrze i kółeczko nad nim. Skacz, wychyl się w lewo, potem w prawo maksymalnie i skocz, aby złapać się występu ponad tym, z którego startowałeś.
Złap się występu wyżej i odwróć Larę: zobaczysz dwa pionowe ostrza, a między nimi kółeczko. Skacz i strzel linką, gdy tylko ostrze się schowa. Jeśli stopy Lary będą opierać się w punkcie pokazanym na obrazku, lub gdzieś powyżej, to nawet przy maksymalnym wychyleniu w bok nie wpadniesz na żadne z ostrzy.
Linka może też być dłuższa, ale wtedy nie pozwól na maksymalne rozbujanie. Biegaj po ścianie obserwując prawe ostrze. Skacz w prawo, kiedy tylko ono się schowa, a trafisz na szczytowy schodek w tej sali. [Punkt kontrolny]
Na górze sali. Teraz czas na karkołomne skoki. Na bocznej ścianie zobaczysz kółeczko, a na ścianie naprzeciw drugie kółeczko. Będąc na najwyższym schodku biegnij, skocz i strzel linką w pierwsze kółko. Gdy wychylisz się naprzeciw, musisz odskoczyć w bok od ściany i strzelić linką w drugie kółeczko. (...)
Z drugiego kółeczka odskocz w prawo, do krawędzi kładki. Złap występ na ścianie, podskocz do wyższego i z krańca skacz w lewo, do krawędzi balkonu.
Idź korytarzem aż wyjdziesz na balkon nad wielkim Obeliskiem.
:: NAD WIELKIM OBELISKIEM. Przełącz DŹWIGNIĘ ANUBISA – opuści ona most do artefaktu Anubisa na Obelisku. [Punkt kontrolny] Idź na lewy bok balkonu na zewnątrz i skocz w lewo, do wody na dole.
|
Więcej w SOLUCJI.
[/spoiler:6cd765fca2]
Mam nadzieję, że o to chodziło |
|
 |
Zu
Nowicjusz

|
Posted: 02-01-2010, 02:09
|
|
|
Tak, to to. Dziękuję serdecznie.
Zastanawiałem się nawet czy to nie to pomieszczenie, ale nie miałem już siły na dodatkowe szukanie "a może to tu?" po tych wszystkich Licznych Zgonach(TM). |
|
|
|
 |
GeOla
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
uciu999
Podróżnik

|
Posted: 08-02-2010, 21:44
|
|
|
Prawą kolumnę w pierwszym rzędzie oraz lewą w drugim należy przestawić o 2 pozycje w bok (wszystko jedno w którą stronę). W razie innych problemów zajrzyj do solucji. |
|
|
|
 |
1997inny
Nowicjusz

|
Posted: 06-04-2010, 17:30
|
|
|
powtarzam poziom obelisk khamoon jako próba czasowa jestem w SALi ZE ZJAZDEM,SCHODAMI I PIONOWYMI OSTRZAMI . jestem na samej górze mam skoczyć na balkon skacze i zatrzymuje się na jednym z elementów sceneri POMOCY |
|
|
|
 |
kasiad201
Nowicjusz

|
Posted: 11-04-2010, 20:34
|
|
|
Ja uwielbiam Egipt. Raczej kocham Gdy się dowiedziałam że jest taka lokacja to się bardzo ucieszyłam. Te egipskie klimaty, budowle i w ogóle wszystko jet takie... ekstra! To mój ulubiony level
Quote: | A ja właśnie lubię Egipt. Takie klimaty to coś dla mnie. Wszędzie aż się roiło od piasków, egipskich budowli i straszliwych dźwięków Egipt to właśnie mój ulubiony kraj |
Zgadzam się |
|
|
|
 |
hugok
Nowicjusz

|
Posted: 18-04-2010, 15:02
|
|
|
Witam, mam problem w tym miejscu:
By hugoczek at 2010-04-18
Rzadko zaglądam w solucję ale już po 10 chyba próbie postanowiłam to sprawdzić:
"[...]Z drugiego kółeczka odskocz w prawo, do krawędzi kładki. Złap występ na ścianie, podskocz do wyższego i z krańca skacz w lewo, do krawędzi balkonu."
i mam problem, przed samym balkonem, Lara odbija się od jakby niewidzialnej ściany i spada
Może to nie ten balkon, albo nie z tej strony skaczę.
Poradźcie coś...proszę!
Za radą Phoebe Poison wyłączyłam wszystkie dod. efekty graficzne, ale niestety nie zadziałało
[ Komentarz dodany przez: K@t: 18-04-2010, 15:07 ]
Naprawdę wystarczył jeden temat |
|
|
|
 |
|