FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Egipt
Author Message
antares 
Nowicjusz

Posted: 28-05-2009, 14:29   

rany koguta, dziękuję! :thanx:

NosTale 
Nowicjusz

Posted: 12-08-2009, 21:43   

Uff.. przechodzilam ten cały lev z jakiejs 7 godzin było warto ale tego lev nie polecam :fire: jest wkurzający

Łukasz 
Podróżnik

Posted: 12-08-2009, 22:55   

A ja właśnie lubię Egipt. Takie klimaty to coś dla mnie. Wszędzie aż się roiło od piasków, egipskich budowli i straszliwych dźwięków :lol: Egipt to właśnie mój ulubiony kraj :) Poza tym to nie level tylko lokacja.

KamilK19 
Nowicjusz

Posted: 15-08-2009, 18:37   

Heh :)

Egipt jest bardzo mroczną lokacją, i chyba najtrudniejszą

[ Komentarz dodany przez: e_g: 15-08-2009, 21:53 ]
Więcej, lepiej, treściwiej :) Witamy

l@r@ croft 
Praktykant

Posted: 16-08-2009, 15:52   

Zgadzam się z Łukasz Egipt to cudowna lokacja :) Idealnie dopasowana muzyka,śliczne widoki i ten egipski klimat ;) Poza tym mumie to jedne z moich ulubionych przeciwników ;D

tarjanfz 
Nowicjusz

Posted: 24-08-2009, 08:56   

Jestem przy posągach Seta i Horusa.Gdy poziom wody się obniża, idę n posąg Seta i wdrapuję się na ściany.Skaczę na drrążek, zaczepiam linkę i niewiem gdzie skoczyć ;( Na drugą stronę się nieda, ponieważ Lara uderza w coś czego niema i spada do wody...HELP!!

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 24-08-2009, 09:19   

tarjanfz, tutaj masz solucję http://www.laracroft.pl/tra/solucja3.htm
:)

iwtedy 
Nowicjusz

Posted: 16-09-2009, 18:32   

czy ktos może mi powiedziec jak sie odbic od ściany?! dochodze do ostateczności drugi dzień próbując to zrobić. musze skoczyć złapać sie linką kółeczka ( i to bez problemu robie ) ale potem od razu odbić sie od ściany, skoczyć i złapać nastepnego kółeczka które jest umiejscowione na ścianie prostopadle
dokładnie pokazuje wam gdzie jestem
http://img19.imageshack.us/img19/2074/lara1w.png
http://img411.imageshack.us/img411/9641/lara2.png
musze odbić sie od kąta tej sali
jezeli mi sie to nie uda, to zrezygnuje z dalszej gry :(
:fire:

K@t 
Spectre

Posted: 16-09-2009, 18:41   

Przecież odbijanie się od ściany było koniecznie już w Grecji :) To kwestia ustawienia kamery - jeśli oglądasz Larę zza pleców, to w momencie skoku trzeba wcisnąć kierunek w prawo (domyślnie D), jeśli jednak oglądałabyś jej wyczyny z profilu, to należy wcisnąć S (tył).
Kamera definiuje tu w jakim kierunku Lara skoczy.

Katka 
Nowicjusz

Posted: 28-09-2009, 17:48   

A ja mam już Skarabeusz Izydy,Oko Horusa i Ankh Izydy.
Gdzie jest dzwignia,która opuszcza kładke dp tego czwartego?

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 28-09-2009, 18:01   

Katka, tutaj masz solucje http://www.laracroft.pl/tra/solucja3.htm :)

Katka 
Nowicjusz

Posted: 28-09-2009, 18:18   

Dzięki Asyenno :)

I tak sie kłopocze dalej,chociać wiem co zrobić.
Ale według solucjii zdobyłam niepokolei te ,,posążki,,.
No cóż :D

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 28-09-2009, 18:34   

Katka, to mam jeszcze coś dla ciebie. Co prawda po angielsku ale są obrazki więc powinnaś się zorientować co i jak. :)
http://tomb-raider-annive...moon/index3.php

Katka 
Nowicjusz

Posted: 29-09-2009, 15:56   

Dzięki wielkie :D :D Przeszłam :)

A w następnym poziomie,na samym początku przy tych obracanych kolumnach,przesuwałam je i w boki,i wszystkie kombinacje.Wreszcie zajrzałam so solucjii i robiłam tak jaktam bylo napisane,ale żaden filar sie nie wysunął :(
Co mam robić>?

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 29-09-2009, 16:01   

Ta solucjowa kombinacja zadziała tylko w tedy, gdy nic z kolumnami nie robiłaś lub w tedy, gdy uda ci się ustawić je w takich pozycjach w jakich je zastałaś.
Ustawienia kolumn powinny zgadzać się z obrazkami na ścianach.

Katka 
Nowicjusz

Posted: 30-09-2009, 18:28   

W SALI z wyciąganymi obeliskami(tam gdzie jest Wielki Sfinks) z drabinki po prawej stronie kompletnie niewiem co zrobić!!

Solucja( http://www.laracroft.pl/tra/solucja3.htm) mówi,ze po wyciągnieciu filara 1 mam odwrócić sie i skoczyć na platrorme,ale tam nie ma zadnej platformy!Ratunku! ;(

Połączone

Och zanim ktoś odpisze,to opisze dokładnie ten mój problem.

Mam taką sytuację,gdzie jest 1 to ten obelisk jest wysunięty ;)

1 0
1 1

No więc niewiem jak się dostać do tego po prawej stronie.Moja Lara jest na poziomie wody,na kładce.Co mam zrobić? :pozdro:

Asyenna 
Odkrywca

Posted: 30-09-2009, 19:26   

Katka, a patrzyłaś w tę solucję obrazkową którą ci podałam wczesniej? :)

Zu 
Nowicjusz

Posted: 01-01-2010, 18:51   

Przeglądanie tego tematu w poszukiwaniu odpowiedzi zajęłoby mi pewnie parę godzin, więc zapytam...

Jestem w sali z czterema amuletami/symbolami/łatewer do zebrania i z mostami do opuszczenia. Udało mi się otworzyć drogę do trzech z nich. Z czwartym nie wiem co zrobić - stoję teraz przy nim bez żadnego pomysłu. Chodzi mi o ten most, przy którym widnieje ilustracja Anubisa (a w każdym razie psa z taką samą głową). Skorzystałbym z poradnika zamieszczonego na stronie, gdybym wiedział gdzie znaleźć odpowiedź na swoje pytanie...

Krótko mówiąc, jak z tej sali z amuletami dotrzeć do miejsca, z którego opuszcza się ten most?

Luthien 
Podróżnik

Posted: 01-01-2010, 22:13   

Zu, dźwignia opuszczająca pomost przy wizerunku Anubisa umieszczona jest w korytarzu, którego wejście znajduje się w sali z wysuwanymi, wirującymi ostrzami. Aby dostać się do tego korytarza musisz:
[spoiler:6cd765fca2]
www.laracroft.pl Solucja TRA Egipt wrote:
Droga w górę – pionowe ostrza. W małej wnęce w ścianie znajdziesz jasne pudełko – wysuń je z wnęki (tam znajdziesz małą apteczkę). Wejdź na pudełko i skocz do występu nad wnęką, a potem jeszcze raz podskocz do wyższego występu. Z krańca skacz w bok i strzel linką. Rozbujaj się i skocz do skarabeusza i wyżej, do występu (można też odskoczyć od ściany od razu na kładkę z tyłu, omijając skarabeusza). Skocz w lewo na kładkę.

Na schodach leżą naboje do uzi i mała apteczka. Idź kładką w prawy kąt sali – jest tam występ. Podskocz do kolejnego i przeciągnij się w kąt. Tam odwróć Larę: zobaczysz pierwsze pionowe ostrze i kółeczko do strzelenia linką nad nim. Skocz i strzel linką gdy tylko ostrze się schowa. Po przeciwnej stronie ostrza złap skarabeusza i od razu skocz w górę. Tam spójrz na lewo: zobaczysz następne pionowe ostrze i kółeczko nad nim. Skacz, wychyl się w lewo, potem w prawo maksymalnie i skocz, aby złapać się występu ponad tym, z którego startowałeś.

Złap się występu wyżej i odwróć Larę: zobaczysz dwa pionowe ostrza, a między nimi kółeczko. Skacz i strzel linką, gdy tylko ostrze się schowa. Jeśli stopy Lary będą opierać się w punkcie pokazanym na obrazku, lub gdzieś powyżej, to nawet przy maksymalnym wychyleniu w bok nie wpadniesz na żadne z ostrzy.

Linka może też być dłuższa, ale wtedy nie pozwól na maksymalne rozbujanie. Biegaj po ścianie obserwując prawe ostrze. Skacz w prawo, kiedy tylko ono się schowa, a trafisz na szczytowy schodek w tej sali. [Punkt kontrolny]
Na górze sali. Teraz czas na karkołomne skoki. Na bocznej ścianie zobaczysz kółeczko, a na ścianie naprzeciw drugie kółeczko. Będąc na najwyższym schodku biegnij, skocz i strzel linką w pierwsze kółko. Gdy wychylisz się naprzeciw, musisz odskoczyć w bok od ściany i strzelić linką w drugie kółeczko. (...)
Z drugiego kółeczka odskocz w prawo, do krawędzi kładki. Złap występ na ścianie, podskocz do wyższego i z krańca skacz w lewo, do krawędzi balkonu.

Idź korytarzem aż wyjdziesz na balkon nad wielkim Obeliskiem.

:: NAD WIELKIM OBELISKIEM. Przełącz DŹWIGNIĘ ANUBISA – opuści ona most do artefaktu Anubisa na Obelisku. [Punkt kontrolny] Idź na lewy bok balkonu na zewnątrz i skocz w lewo, do wody na dole.

Więcej w SOLUCJI.
[/spoiler:6cd765fca2]

Mam nadzieję, że o to chodziło ;)

Zu 
Nowicjusz

Posted: 02-01-2010, 02:09   

Tak, to to. Dziękuję serdecznie. :)

Zastanawiałem się nawet czy to nie to pomieszczenie, ale nie miałem już siły na dodatkowe szukanie "a może to tu?" po tych wszystkich Licznych Zgonach(TM). ;)

GeOla 
Nowicjusz

Posted: 08-02-2010, 21:28   

Powtarzam poziom. Nacisnęłam na to:
http://img8.imageshack.us...replaylevel.png
I przeniosło mnie tu. Co prawda niżej sa schody i drzwi z których przyszłam. Jak weszłam wyżej zaatakowały mnie dwie mumie. Przed sobą widze to:
http://img33.imageshack.us/img33/1853/larah.png
Jak ktoś wie co tam robic i jak to robic to bardzo prosze o radę. :)

uciu999 
Podróżnik

Posted: 08-02-2010, 21:44   

Prawą kolumnę w pierwszym rzędzie oraz lewą w drugim należy przestawić o 2 pozycje w bok (wszystko jedno w którą stronę). W razie innych problemów zajrzyj do solucji.

1997inny 
Nowicjusz

Posted: 06-04-2010, 17:30   

powtarzam poziom obelisk khamoon jako próba czasowa jestem w SALi ZE ZJAZDEM,SCHODAMI I PIONOWYMI OSTRZAMI . jestem na samej górze mam skoczyć na balkon skacze i zatrzymuje się na jednym z elementów sceneri POMOCY

kasiad201 
Nowicjusz

Posted: 11-04-2010, 20:34   

Ja uwielbiam Egipt. Raczej kocham :P Gdy się dowiedziałam że jest taka lokacja to się bardzo ucieszyłam. Te egipskie klimaty, budowle i w ogóle wszystko jet takie... ekstra! To mój ulubiony level :)
Quote:
A ja właśnie lubię Egipt. Takie klimaty to coś dla mnie. Wszędzie aż się roiło od piasków, egipskich budowli i straszliwych dźwięków :lol: Egipt to właśnie mój ulubiony kraj :)

Zgadzam się :)

hugok 
Nowicjusz

Posted: 18-04-2010, 15:02   

Witam, mam problem w tym miejscu:

By hugoczek at 2010-04-18

Rzadko zaglądam w solucję ale już po 10 chyba próbie postanowiłam to sprawdzić:

"[...]Z drugiego kółeczka odskocz w prawo, do krawędzi kładki. Złap występ na ścianie, podskocz do wyższego i z krańca skacz w lewo, do krawędzi balkonu."

i mam problem, przed samym balkonem, Lara odbija się od jakby niewidzialnej ściany i spada ;(

Może to nie ten balkon, albo nie z tej strony skaczę.
Poradźcie coś...proszę!

Za radą Phoebe Poison wyłączyłam wszystkie dod. efekty graficzne, ale niestety nie zadziałało :/

[ Komentarz dodany przez: K@t: 18-04-2010, 15:07 ]
Naprawdę wystarczył jeden temat ;)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo