Egipt |
Author |
Message |
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 27-05-2007, 12:26 Egipt
|
|
|
W tym miejscu możecie dyskutowac na temat leveli w Egipcie. Masz problem z przejsciem jakiegos fragmentu gry? Zapytaj, podajac nazwe konkretnego levelu z Egiptu i opis problemu. Spoilery oznaczaj odpowiednia emotką |
|
|
..::;;PeeT;;::.
Podróżnik
|
|
|
|
|
gizio
Praktykant
|
|
|
|
|
The Eye Of Isis
Podróżnik
|
Posted: 01-06-2007, 16:42
|
|
|
z ciekawości zajrzałem na screeny... na szczęście pokazują lokacje, które się już powtarzają...uff...nic nie straciłem Egipt jest przepiękny... Ta sala z posągami Anubisa (a może Setha) i Horusa wygląda superowo... Głęboka pewnie jest jak w jedynce, prawda?... Uwielbiam pływanie i nurkowanie w TR |
_________________ |
|
|
|
|
Szymon_Trent
Obieżyświat
|
Posted: 02-06-2007, 08:17
|
|
|
Jaaaka pięka textura wody. A jak się nazywał ten gostek obok Larsona bo z TR1 go pamiętam... |
_________________ http://wmojejopinii.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Natalia
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 07:14
|
|
|
Jak mam sie dostac na gorne kładki?? naprzeciwko jest lasso i moge przeskoczyc po apteczke ale jak mam sie dostac na gore moze tam jest jakis sekret?? Dodaje screena |
|
|
|
|
gizio
Praktykant
|
Posted: 03-06-2007, 09:27
|
|
|
tak jak dostajesz sie do apteczki to musisz nie skakać do niej tylko sie odbić od ściany i złapiesz sie tej pułki ale uważaj bo na niej jest ostrze potem przeskoczysz na drążku i jesteś na 2 pułce której nie widać na zdjęciu a jest nad twoją głowa. tam ostrzożnie bo też jest ostrze i tam leży sekret. w tej sali sa 2 sektery. i po 1 w pozotałych 2 salach |
|
|
|
|
Lauren
Podróżnik
|
Posted: 03-06-2007, 16:11
|
|
|
Szymon_Trent z tego co wnioskuję jest to Jerome Johnson, ale w pierwszą część nie grałam, ani w remake jeszcze też nie, więc pewności nie mam.
CEZ:
Zgadza sie. Jerome Johnson, pseudonim 'Kid' |
_________________ Dostałam questa od guru bagien. |
|
|
|
|
nulus
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 16:33
|
|
|
witka
to znowu ja...
Mam prbolem w Egipcie. Jestem w miejscu, gdzie są takie duże wrota, i wysuwane obeliski, u których spodu są takie koła do obracania. Nie wiem, co tutaj trzeba zrobić, jak obracać te podstawy, by otworzyć drzwi... |
|
|
|
|
Nepheline
Podróżnik
|
Posted: 03-06-2007, 17:15
|
|
|
Tak musisz je obracać. W tym pomieszczeniu są takie małe pokoje zasłonięte "skrzynkami" które można odsunąć. W środku pokojów patrz na ściany - są na nich znaki takie same jak na obeliskach i pod nimi rysunki - też takie same jak na obeliskach. Musisz przyporządkować znaki do obrazków. |
|
|
|
|
kon
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 17:36
|
|
|
Hej mam problem jestem w miejscu gdzie sa cztery obracane kolumny, z roznymi obrazkami wnioskuje ze trzeba je ulozyc (te obrazki) na przeciwko siebie tylko niewiem jak to zrobic bo jak obroce jedno to wszystki sie obracaja , jest na to jakis sposob
mam nadzieje ze jasno miejwiecej wyjasnilem , pozdrawiam |
|
|
|
|
Nepheline
Podróżnik
|
Posted: 03-06-2007, 18:03
|
|
|
Jest na to sposób. Wczytaj grę, żeby obeliski były w "stanie surowym". Narysowałam ci rysunek poglądowy. Musisz obrócić obeliski, nr. 2 i 4 dwa razy. |
|
|
|
|
selfhate
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 18:50
|
|
|
Proszę pomóżcie mi w tym miejscu... zaciąłem sie i nie mam pomysłu co dalej robić... z góry thx!!!
|
_________________ ryde or die! |
|
|
|
|
Dabronik
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 19:11
|
|
|
A więc selfhate musisz pobiec po scianie i dostac sie na półkę widoczną na drugim screenie
i tam póżniej będziesz miał taki sam obrazek na ziemi jak na ścianie wczesniej i na tym brazku będą punkty w które masz strzelić. To tyle, życzę dalszego miłego grania |
|
|
nulus
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 19:27
|
|
|
Hah, poradziłem sobię sam.
Teraz mam za to inny problem. Ciągle ten Egipt...mam już Ankh, Scarab i Eye ( w tym miejscu gdzie trzeba opuścić dźwigniami te mosty). Natomiast, nie mam zielonego pojęcia w którym miejscu trzeba otworzyć ten 4 most, do ostatniej "figórki".
Zaczyna mnie denerwować kraj Faraonów.
Selfhate, Twój problem to plansza w Grecji. |
|
|
|
|
nulus
Nowicjusz
|
Posted: 03-06-2007, 21:33
|
|
|
Z poprzednim problemem sobie poradziłem, ale z tym to już raczej nie dam rady. Jestem ciągle w Egipcie..grrr...i jestem w tej sali, gdzie jest taki obelisk który rozszczepia przez chwilkę światło z okna. Naprawdę nie kumam co tam trzeba zrobić, a połaziłem tam sporo już... |
|
|
|
|
gizio
Praktykant
|
Posted: 03-06-2007, 23:45
|
|
|
wskakujesz na 4 drabinki a one podnoszą 4 słupy i wysuwają most. potem wracasz do góry i opuszczasz 5 słup z sufitu |
|
|
|
|
Jack Daniels
Student
|
Posted: 04-06-2007, 10:50
|
|
|
Ja mam następujący problem: w Egipcie, w pomieszczeniu z mostami zdobyłem już trzy artefakty: oko horusa, skarabeusza, złote coś i brakuje mi jeszcze głowy psa. Nie wiem gdzie może się ona znajdowac, prawdopodobnie w tym pomieszczeniu:
Niestety nie wiem jak się tam dostać. Jeśli to nie te pomieszczenie, to podajcie mi lokalizacje tego artefaktu.
Z góry dzięki. |
|
|
|
|
Jack Daniels
Student
|
Posted: 04-06-2007, 14:43
|
|
|
Teraz mam inny problem. Jest sobie pomieszczenie w Egipcie z kolumnami(wcześniej walczyłem z dwoma a'la centaurami i dwiema mumiami), problem w tym, że wiem co mam zrobić, ale nie wiem jak. Trzeba się wspinać po kolumnach i zaczepić się na hak i odpić się od ściany łapiąc kolumne. Lara nie chce mi się niestety odbić od ściany i zawsze spada na posadzke. Według mnie to są błędy w grze, które programiści powinni zlikwidować za sprawą patcha. |
_________________ "Życie piękne choć trudne jest, znajdę kiedyś drogę, którą będę szedł..."
W W W . M Y S P A C E . C O M / T H E R I B
>>>>M O J A M U Z Y K A<<<< |
|
|
|
|
Orla_cien
Nowicjusz
|
Posted: 04-06-2007, 18:44
|
|
|
Mogłby mi ktoś napisać do czego służy ta kula w Sancutary of the Scion??? |
|
|
|
|
Forum
Nowicjusz
|
Posted: 04-06-2007, 21:27
|
|
|
powiedzcie mi jak ominąć tą pułapke ??
http://www.wrzuta.pl/obraz/tCg3uqZn74/bez_tytulu
z boków wyulatuja sciany i mnie miazdza a ja nie zdarze tak szybko zeskoczyc z tego palika jakim sposobem to ominąć??
Edit:juz sobie poradzilem |
|
|
|
|
dzidoslav
Nowicjusz
|
Posted: 04-06-2007, 23:57
|
|
|
A ja jestem tutaj:
http://img518.imageshack....laracopyux6.jpg
i nie wiem jak przeskoczyc na polki naprzeciwko - z rozbiegu Lara nie dolatuje, zadnego miejsca na hak tez nie ma.
pokoj zaczyna sie od zjechania dzwigni na dol (widocznej na obraazku na dole) i potem naprzeciwo i do gory az do tego miejsca. |
|
|
|
|
yep
Student
|
Posted: 05-06-2007, 00:03
|
|
|
Quote: | i nie wiem jak przeskoczyc na polki naprzeciwko - z rozbiegu Lara nie dolatuje, zadnego miejsca na hak tez nie ma.
pokoj zaczyna sie od zjechania dzwigni na dol (widocznej na obraazku na dole) i potem naprzeciwo i do gory az do tego miejsca. |
Jedna z moich znienawidzonych lokacji . Ale z tego co pamiętam można to chyba po prostu przeskoczyć - spróbuj przytrzymać dłużej klawisz skoku. |
|
|
|
|
dzidoslav
Nowicjusz
|
Posted: 05-06-2007, 00:05
|
|
|
Jack Daniels
bez screena trudno powiedziec ale sadze ze to miejsce gdzie sie skacze po kolumnach po artefakt w sali z wejsciem z logo wielkiego zuka.
zeby sie ladnie odbic w bok trzeba poczekac az Lara doleci do konca liny (nie trzymajac strzalki w przod!) dac strzaleczke w lewo i HOP jestes na krawedzi potem w tyl i na komulmy |
|
|
|
|
Natalia
Nowicjusz
|
Posted: 05-06-2007, 08:47
|
|
|
Gdzie jest relikt w Sanctuary of the scion ( plansza z duzym sfinksem) ? |