FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
Tomb Raider 1
Author Message
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 13:19   Tomb Raider 1

No to mam mały problemik. Jestem w Natla's Mines i mam już 2 bezpieczniki. Przesunęłam dźwignię (tą do której trzeba było dostać się najpierw po filarach w lawie, a potem przez przesunęcie skrzyni z TNT) i wróciłam do pomieszczenia z dwoma domkami i drzwiami. Jak podejdę, to dzrwii już się otwierają. Ale wchodzę dalej i staczają się dwie kule. I w tym właśnie problem, że jedna z nich blokuje mi przejście dalej. Jak mam to zrobić? :/
_________________
Miow.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Joined: 12 Dec 2003
Posts: 3731
Location: Tczew/3city
Posted: 05-10-2004, 13:35   

kasiu, solucja jest od tego.. a jesli nie ma akurat tej informacji, to wiedz, że masz 2 wyjścia:

1 >>wczytaj poprzedniego save'a i wbiegnij do tunelu zanim kula go zasoni

2 >> kula to nie koniec świata.. trzeba próbowac wskoczyc za kulę.. czasem chodzenie z Shiftem powoduje, że Lara sie przeciśnie.. ale ja pamietam, że po prostu tam wskoczyłem.. da sie, da..
_________________
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 13:39   

Dobra, dzięki. Patrzyłam w solucji, ale tam jest to jakoś dziwnie opisane:

Quote:
Teraz musisz się złapać szczeliny po prawej i nie puszczając się przejść kawałek w lewo (ale nie za dużo, bo wtedy stoczy się kula).


Kula i tak sie stacza i to tak szybko, że nie zdążę wejść :/ Ale z tym shiftem spróbuję...

Uptade :lol: : Z shiftem nie da rady...
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 13:55   

Ok, poradziałam sobie. A shiftem nie dałoby rady, bo przeszkadzało małe wzniesienie w podłodze. Ale leciałam na chama do przodu i na końcu odskoczyłam w prawo, do przejścia. I tak miałam fuksa :wink:

Update* - tak to jest, jak się człowiek spieszy :wink:

Jeszcze jedna dziwna sprawa. Miałam włożone dwa bezpieczniki i szłam już włożyć trzeci, a budynek, który wcześniej wisiał już był na podłodze :|
_________________
Miow.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Joined: 12 Dec 2003
Posts: 3731
Location: Tczew/3city
Posted: 05-10-2004, 14:18   

Bo to jest bug z TR1, bardzo często się zdarza.
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 05-10-2004, 17:42   

Jeszcze przed tym mogłaś wziąć sekret, trzeba było skoczyć zanim całkowicie się ten budynek obniży (2 bezpieczniki włożyć), wejść na budynek i skoczyć do sekretu... :) Mi to z kulami się udaje i jest proste. Trzeba bardzo szybko się ruszać
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 18:34   

Muhahahaha :muhaha: :muhaha: :muhaha: Już po Natli :muhaha: :muhaha: :muhaha: Skończyłam TR1! :mrgreen: Genialna, gra, poprostu genialna! :mrgreen: Ostatnie poziomy, cudo, miodzio, świetne, rewelka! :mrgreen: A najlepszy był ten wielki robal na początku The Great Pyramid! :mrgreen:
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 05-10-2004, 18:42   

No ostatnie poziomy są fajne. Ale zabójczy śmiech, Kasi, po prostu poraził Kaśkę... :D . The Great Pyramid jest bardzo dobry, ale Atlantis, już trochę mniej, bo jest za dużo czerwonych potworków... Żartuję oczywiście :P .
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 18:55   

Te czerwone, mięsiste stwory są zaje.. świetne! :D Atlantis, to najlepszy poziom z TR1 :mrgreen: Moim zdaniem :wink:
A mój śmiech, to chyba zawsze poraża wszystkich... :roll: Nawet Natla by od niego padła :roll:
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 05-10-2004, 18:58   

Atlantis jest dobry, bardzo klimatyczny i tombraiderowy. Bardzo dobrze oddaje superklimat TR1. Ja jednak wolę The Great Pyramid, gdyż jest tam mniej walki z pojedyńczymi potworami, a więcej pułapek (lubię je :D ) :) . Chociaż tak jak napisałem, Atlantis jest u mnie na wysokim poziomie. Bardzo też lubię Natla`s Mines.

MEKCAL:
Update: I`m going to play Crash Site. Będę jutro :D .
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 05-10-2004, 19:10   

W sumie to najlepsze jest 5 ostatnich leveli. Obelisk of Khamoon, Sanctuary of Scion, Natla's Mines - może nie rewelacyjny level no i też krótki, ale spox, Atlantis - najlepsiejszy level z TR1, bo jest najwięcej przeciwików i ujął mnie pomysł z 'ufoludem-Larą' :wink: i The Great Pyramid - potwór na początku levelu jest mocarski, wszystko się trzęsie no i Natla dająca z początku niezłego kopa w dupę :mrgreen: .
_________________
Miow.
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Joined: 30 Jun 2004
Posts: 326
Location: Poznań
Posted: 05-10-2004, 19:16   

Ja uwielbiam Twój śmiech moja najpiękniejsza Kasiu :> a TR1 to ja tez kiedyś przejde :> :>:>

CEZ:
dobrze, juz dobrze. super kasia, cudowna kasia :P ale moze pisz w tym temacie wtedy jak przejdziesz TR1
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Joined: 13 Sep 2004
Posts: 918
Location: z wykopalisk
Posted: 06-10-2004, 19:31   

Ja tez jakos niedawno przeszlam Tomb Raider 1 :) i uwazam, ze jest swietna. Grafika nawet nie bardzo mi przeszkadzala. Gralo mi sie nawet chyba lepeij niz w TR2, w ktorej za duzo bylo ciemnych miejsc ( a mi akurat wszystkie flary sie rozeszly ). Polecam tym, ktorzy jeszcze nie grali.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 07-10-2004, 17:53   

Tomb Raider1 nie bez podstaw chyba jest uważana za NAJLEPSZĄ część serii :) .......
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 07-10-2004, 18:29   

Dla mnie najlepszy jest TR2 lub TR3, ale chyba bardziej TR2 ze względu na to że jest starszy ;) . TR1 ma niewątpliwie nie powtórzony nigdzie klimat...
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 18-10-2004, 19:09   

Tak, grając w TR1 czuje się niezły klimacik :D Mi jest tylko szkoda, że nie miałam dźwięku i glidos mi nie działał :(
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 18-10-2004, 19:18   

Ja też nie miałem dźwięku, bo mam TR1 ver. Sold-out. Nie gra się tak dobrze, ale brak dźwięku w tej wersji utwierdza w przekonaniu, że jest to klasyczna gra i sprzed lat. A z Glidosem gra się nieźle :) !
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 18-10-2004, 19:41   

Mek>>A Ty masz XP? Glidos Ci działa? Mi nie chodzi o wersję sold-out, ale ja miałam totalnie bez dźwięku. A jak już miałam dźwięk, to gra zawieszała sie czasem już w menu :/
_________________
Miow.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Joined: 13 Sep 2004
Posts: 918
Location: z wykopalisk
Posted: 18-10-2004, 21:05   

Mek ja mam tez wersje SoldOut ta z CD Action i dzwiek jest trzeba bylo go tam tylko jakos ustawic. Niestety muzy brak.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 18-10-2004, 21:14   

No ja własnie jak ustawiam i chcę grać, to mi sie zawiesza. Na stronce glidosa jest napisane jak to powinno dokładnie wyglądać. Ponoć VMDSound (czy jakoś tak?) załatwia problem, ale niewiem. Ściągnęłam to, bo kiedyś męczyłam się z glidosem, ale dałam spokój...
_________________
Miow.
 
 
 
Catwoman 
Student



Joined: 08 Oct 2004
Posts: 65
Location: Piła
Posted: 18-10-2004, 21:57   

Dobra, to teraz się pośmiejemy ;P .

Podchodziłam do TR1 już kilka razy...
Parę razy już kawałek przeszłam, ale zawsze a to format, a to utrata savów z różnych powodów itp. i w końcu tego nie przeszłam.
Ostatnio jak grałąm, po prostu nie mogłam się nadziwić ;P .

Jestem na samiuśkim początku (gdzieś w okolicach The Cave, może dalej :p ). Pozabijałam wszelkie terexy i toto czerwone skrzeczące paskudztwo. Ktoś pamięta, gdzie był pierwszy tyranozaur? No brawo, tam właśnie utknęłam (nie śmiejcie się tak głośno, bo własnych myśli nie słyszę :p ).

Znalazłam 2 koła zębate i ZA NIC W ŚWIECIE nie mogę odnaleźć trzeciego :/
Niech mnie ktoś wspomoże, bo zaraz coś w drzazgi pójdzie ;)

Proszę, proszę mnie do solucjii nie odsyłać... Niewiele z niej zrozumiałam. Wiem, wiem... :p
_________________
huh?
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Joined: 29 Sep 2004
Posts: 419
Location: Lovitz
Posted: 20-10-2004, 10:12   

No, mi się wydaje, że solucja dosyć jasno wszystko wyjaśnia ale oto moje porady:

Wszystkie 3 kółka zębate są w pobliżu miejsca spotkania z tyranozaurem, przeszukaj dokładnie wszystkie okoliczne jaskinki i świątynię. A oto dokładnie gdzie one są:
1. wskocz do wody przy wodospadzie, wyjdziesz z wody - zabij jaszczura, wespnij się po skałach na samą górę.
2. w świątyni - w wodzie.
3. stań tak aby mieć świątynię przed sobą, po lewej stronie masz wejście do jaskini, wejdź tam aż dojdziesz do zerwanego mostu (trzeba go przeskoczyć).

Kasia i inni -> jest przecież wątek "Problemy z TR1 i Windows XP", naprawdę da się grać z dźwiękiem (wersja Sold-out nie ma podkładu dźwiękowego ale ja mam oryginała) i ulepszoną grafiką (glidos lub dgvoodoo) trzeba tylko ściągnąć parę plików z internetu, skonfigurować i grać!! Jak się wie co robić to można to osiągnąć w paręnaście minut.

Pozdrowienia dla wszystkich!
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Joined: 28 Jun 2004
Posts: 1085
Posted: 20-10-2004, 15:57   

Ja mam dźwięk, ale muzy nie mam :( . Catwoman, te trzy koła są dokładnie w miejscach, które podał Zeubius. Potwierdzam to i zgadzam się z tym :) , a jest to poziom The Lost Valley. Nie mam Windows XP.
_________________
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Joined: 26 Nov 2004
Posts: 210
Location: Meszna
Posted: 27-11-2004, 13:41   

OK. Mam mały problem. Pożyczyłam od koleżanki TR1 bo miałam tylko 2,3,4,5,6. No w każdym razie ta gra jest ciutkę stara i nie chce chodzić na moim kompie :cry:
Zainstalowałam ją i wszystko było OK. Ale jak próbuję ją włączyć to się wiesza. I nie ma głosu ani muzyki (jednym słowem nic). Da się coś z tym zrobić? Próbowałam to włączyć już z pięć razy i za każdym razem się wiesza :mad:
I nie da się nic z tym zrobić trzeba zresetować komputer. Już nawet miałam ochote rozwalić tego PCta :guns:
Pomóżcie!!
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 4600
Location: Bristol
Posted: 27-11-2004, 14:07   

Zobaccz INSTALACJA TR1 POD XP (BEZ GLIDOSA!) :>

http://batart.tcz.pl/foru...er=asc&start=25
_________________
Miow.
 
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo