FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

 Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku



Previous topic «» Next topic
Tomb Raider 1 na iOS7
Author Message
malykrzys 
Student



Joined: 08 Nov 2006
Posts: 61
Location: z Biedronki
Posted: 29-01-2014, 23:09   Tomb Raider 1 na iOS7

Witam po długiej nieobecności. Mam pytanie do Was co do działalności TR na urządzeniach z systemem iOS7. Jak to u Was wygląda? Mam iPhone4 z 32 Gb pamięcią i powiem, że nie jestem zbytnio zadowolony z płynności gry na tym telefonie. Myślałem, że może to wina że za dużo mam na nim gier. Sporo pousuwałem i mam z 20 Gb wolnego ale dalej to samo. Nie ma znaczenia na jakie dam detale jest cały czas tak samo tzn czasem gra chodzi płynnie ale często zacina, spowalnia by po 2-3 sekundach znowu było ok i po jakimś czasie znowu zacina. Zauważyłem, że jest to w zależności od lokalizacji w jakiej w danym miejscu się znajduje Lara. W 1 miejscu chodzi płynnie w innym nie. I nie ma znaczenia czy walczę czy tylko chodzę czy jest akcja czy nie zawsze w danych miejscach gra zacina. Wy też tak macie? Jak to u Was wygląda np na wyższych i tych samych modelach Iphona, Ipada czy Ipoda? Zresztą po samym przejściu na iOS7 większość gier które wcześniej chodziły płynnie zaczęły zacinać. Podejrzewam, że to celowe zagranie apple do przeniesienia się na wyższe modele a na wcześniejszych oprogramowaniach Tomb Raider nie pójdzie :\
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Joined: 19 Dec 2003
Posts: 2125
Location: Warszawa
Posted: 30-01-2014, 00:08   

No właśnie, podstawową kwestią jest tutaj połączenie iPhona 4 z iOS7. To za mocny system dla zbyt słabego sprzętu. Czwórka jest najstarszym iPhonem, który współpracuje z tym iOSem, i co za tym idzie, wymaga wielu ustępstw. Słabe działanie gry/gier to tego przykład. Ot co.
_________________
C'mon Barbie, let's go party
 
 
QiO 
Student



Joined: 17 Feb 2014
Posts: 34
Posted: 18-02-2014, 08:57   

Nie ma co płakać, że słabo działa. Grałem kiedyś na epsxe na tablecie któregoś Crasha. Sterowanie dotykowym padem było straszne i pewnie to samo tyczy się innych gier tego typu.
 
 
HarryCruise 
Gazela



Joined: 09 Jun 2007
Posts: 579
Location: Sawanna
Posted: 18-02-2014, 11:09   

Na iPhone 5 działa mi normalnie, bez zacinek, jednak mimo to sterowanie jest strasznie niewygodne, czasami Lara reaguje na lekkie dotknięcie, czasami wcale. Trudno wyczuć też moment, w którym trzeba oddać skok i Lara leci najczęściej na łeb mimo wciskania przycisku skoku.
_________________

 
 
QiO 
Student



Joined: 17 Feb 2014
Posts: 34
Posted: 18-02-2014, 21:39   

Brzmi tak samo jak sterowanie Crashem na epsxe. To chyba po prostu wada dotykowych padów i wątpie, czy kiedykolwiek coś w tej materii zdziała.
 
 
malykrzys 
Student



Joined: 08 Nov 2006
Posts: 61
Location: z Biedronki
Posted: 19-02-2014, 23:01   

Rzeczywiście sterowanie nie należy do najprostszych. Ja mam problem z saltami na boki i strzelaniem jednocześnie. Niejednokrotnie przemieszczałem klawisze akcji w inne miejsce i podobnie ale jednak prawdziwe przyciski i analogi w TR są znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze jak na telefonach z ekranami dotykowymi.
 
 
 
alishba 
Nowicjusz


Joined: 02 Apr 2015
Posts: 1
Posted: 02-04-2015, 18:19   

Brzmi tak samo jak sterowanie Crashem na epsxe. To chyba po prostu wada dotykowych padów i wątpie, czy kiedykolwiek coś w tej materii zdziała.
_________________
Try out our free lean six sigma project management and latest comptia training courses to get high flyin success in final and Maryland Institute College of Art
 
 
squallaz 
Nowicjusz



Joined: 20 Jun 2007
Posts: 24
Location: Planet Earth
Posted: 07-04-2015, 11:30   

Czy po skończeniu gry w wersji na iOS jest możliwość wyboru poziomów tak jak to jest w wersji na PC i PSX. Skończyłem właśnie na androidzie TR1 i nie ma takiej możliwości.
_________________
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Joined: 25 Nov 2006
Posts: 1097
Location: Helheim
Posted: 07-04-2015, 23:42   

Ja nie mogę grać bo przedmioty do podniesiania sią niewidoczne :/ Nie ma fixa na to?
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
K@t 
Spectre



Joined: 19 Apr 2004
Posts: 5455
Location: Poproś Tatę
Posted: 08-04-2015, 07:12   

Czytałem, że obydwie wersje są mocno zbugowane. Ja w Androidowej nie mam w ogóle możliwości grania z nowymi teksturami. Czemu? Abo tak :) . Prowadzę właśnie dyskusję ze działem wsparcia technicznego Square, ale sami nie wiedzą o co chodzi. Prawdodpobnie coś się gryzie z niektórymi modelami telefonów.
_________________
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo