This is only a print version to view the full version of the theme, click HERE
Forum World of Tomb Raider
Forum serwisu World of Tomb Raider

Tomb Raider Anniversary - Tomb Ripper w Anniversary i nowe ubrania.

Kiba - 30-03-2008, 15:33

Eeee... a ktory to pokój jak się stanie na schodach? Twarzą do ściany.
K@t - 30-03-2008, 17:52

Nawet nie bądź śmieszny :p Wybór jest tak niesamowicie wielki, że trafisz sam, metodą prób i błędów. Tylko się nie zgub na schodach.
Lady Justine - 19-04-2008, 21:37

Ostatnio bawiłam się Textmodem i chciałam wam pokazać kilka prac:

Lara w fioletowym ubraniu z Legend, blond włosami z lekkimi pasemkami i... różowymi pistoletami :hehe:

Lara z błękitnymi oczami oraz bluzką i kilkoma innymi elementami, z lekko płomienistymi włosami:

Lara... jako damska wersja Zipa :hehe:

Tutaj miała wyjść pankowa Lara, wyszło co wyszło. Ale dodatek na podeszwie nie wyszedł źle :mrgreen2:

I jeszcze na koniec coś głupiego... z nudów Żastę postanowiła zrobić... coś pokroju siebie na Larze :hehe:

Poniżej zapakowany folder ze wszystkimi pięcioma strojami

EDIT:
Niestety muszę dać z rapidshare, bo w załączniku pisze mi, że nie określono typu postu :/
http://rapidshare.com/fil...ustine.rar.html
W razie czego mogę wysłać mailem...

lara93 - 06-06-2008, 17:16

Kilka razy szukałam na forum odpowiedzi na pytania jak stworzyc niewidoczną larę, czy któres z elementów ubrania. tutaj jest angielska instrukcja:
http://www.tombraiderhub....g/tutorial.html
napisałam też własną po polsku, na moim blogu (zapewne niezbyt zrozumiała:/)
www.everything-about-lara-croft.blog.onet.pl
Potrzebny do tego jest PhotoShop i tekstury w formacie DDS. W Photo Shop'ie zaznaczamy np. teksturę broni, i wybieramy Alpha Channel. Powinna cała podświetlic się na czerwono, a wtedy zapisujemy :)
Lady Justine śliczne stroje! Podoba mi się Lara-Zip, i różowe pistolety xD
Mój ulubiony strój Lary to Aishwarya Rai :) :pozdro:

Lady Justine - 06-06-2008, 17:45

lara93 wrote:
Kilka razy szukałam na forum odpowiedzi na pytania jak stworzyc niewidoczną larę, czy któres z elementów ubrania. tutaj jest angielska instrukcja:
http://www.tombraiderhub....g/tutorial.html
napisałam też własną po polsku, na moim blogu (zapewne niezbyt zrozumiała:/)
www.everything-about-lara-croft.blog.onet.pl
Potrzebny do tego jest PhotoShop i tekstury w formacie DDS. W Photo Shop'ie zaznaczamy np. teksturę broni, i wybieramy Alpha Channel. Powinna cała podświetlic się na czerwono, a wtedy zapisujemy :)
Lady Justine śliczne stroje! Podoba mi się Lara-Zip, i różowe pistolety xD
Mój ulubiony strój Lary to Aishwarya Rai :) :pozdro:

Wystarczy wszystkie tekstury Lary chociażby w paincie dać na kolor już dostępny w programie.

Po co utrudniać sobie sprawę jakimiś PhotoShopami skoro można zrobić łatwo i szybko niezastąpionym paintem :p

lara93 - 06-06-2008, 19:33

Problem w tym, że próbowałam zamalowywac, ale nie działało, pistolety były całe różowe... i brzydkie. Pomyślałam, że może komuś również nie wychodzi z zamalowywaniem na różowo, to w ten sposób pomogę :) chyba ze ja jedyna miałam z tym problem :D
Szynszyl - 06-06-2008, 22:01

lara93, pewnie użyłaś niedokładnie tego koloru co trzeba.
Dodaj w Paincie niestandardowy kolor i wpisz mu parametry: Czerwony=255, Zielony=0, Niebieski=255 :p
Z tak uzyskanym kolorem wszystko powinno wyjść :>

lara93 - 20-06-2008, 13:03

Ha! Już wiem dlaczego jak zamalowywałam teksture na różowo miałam całe np. pistolety różowe.
Aby ten trik działał, trzeba pracowac z teksturami o rozszerzeniu BMP. A ja miałam JPG, i nie działało xD ten sam promblem miał chyba zakid.
:pozdro:

Lady Justine - 20-06-2008, 19:10

lara93 wrote:
Ha! Już wiem dlaczego jak zamalowywałam teksture na różowo miałam całe np. pistolety różowe.
Aby ten trik działał, trzeba pracowac z teksturami o rozszerzeniu BMP. A ja miałam JPG, i nie działało xD ten sam promblem miał chyba zakid.

Paint ma taki problem, że jak zapisujesz w formacie jpg, to zostawia zbędne piksele, przez co dla programu to nie jest jednolicie "różowe".
Ja robię w formacie png, i jakoś wszystko działa.
Głównie ze względów, które podałam przed chwilą- nie zostawia pikseli, tylko tak jak jest.

Tonetti - 08-08-2008, 17:08

A zna ktoś jakąś fajną stronę z ubraniami oprócz Tomb Raider HUB?
Bellatrix051992 - 27-08-2008, 19:13

Czy da się jakoś strój o formacie TPF zamienić na tekstury? Z TexModem mam problemy, a znalazłam fajny strój i chciałabym go jakoś umieścić w grze Tomb Ripperem. Kombinuje już pół dnia i pozostaje mi czekać czy ktoś się zlituje ;]
AbiiGeil - 11-02-2009, 11:11

No mi jakoś to podmienianie nie wychodzi! Inne są numerki tekstur z ubraniami jak i na stronie,której używam! :/ zawsze jest co innego i wgl!
Łukasz - 01-07-2009, 14:00

Gdzie można ściągnąć stroje do tomb raider anniversary ? Szukam wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć :( A jak się ściągnie to czy do tego programu potrzebny jest TexMod czy Tomb Ripper ?
uciu999 - 01-07-2009, 15:20

Pełno strojów i nie tylko do TRA możesz pobrać stąd. Jakiego programu użyć możesz zobaczyć obok obrazka z danym strojem. Z tego co widzę zazwyczaj jest to TexMod.
Polo_Gard - 01-07-2009, 15:21

Możesz i tym i tym. Chociaż większość ubrań wchodzi pod TexModa. Na stronie Tomb Raider Free jest link i instrukcja jak podmieniać ubranka na te ściągnięte. W tym temacie są linki.
tarjanfz - 12-08-2009, 14:31

Cześć!!
Mam problem ;( Ściągnęłam z internetu jeden strój do TRA (TexMod), tylko niewiem jak go założyć.Postępuję zgodnie z instrukcją z Tomb Raider Free, ale mi nie wychodzi.Używam TexModa.Tam gdzie jest ikonka folderu wyszukuję ciuszka (tpf).Znalazłam go, dałam otwórz.W instrukcji było napisane, że w lewym okienku trzeba zaznaczyć nazwę danego pakietu.I w tym problem..Ja niewiem co to jest ta nazwa pakietu.Kiedy zaznaczam tam ciuszek (tpf) i daję run wyskakuje mi napis: D'OH

C mam z tym zrobić??

Fruit - 12-08-2009, 14:58

Tarjfanz najpierw musisz kliknac ikone folderu i wejsc w > Mój komputer > program files > Tomb Raider anniversary i kliknac dwa razy plik "tra" a potem gdy juz to masz klikasz na malutki folder obok napisu "packpage name " i wybierasz ciuszek potem dajesz Run i cieszysz się z nowego ubranka ;) .

Jak bedziesz jeszcze potrzebować pomocy wal smialo ;p

tarjanfz - 13-08-2009, 08:50

Ja to mam peha w życiu... ;(
Robię to samo co napisałeś, a Larze się tylko zmieniają włosy i klamerka od paska.Jest na to jakiś sposób???

Fruit - 13-08-2009, 15:06

Oj . Tego już nie wiem ; / Mi sie robi to samo. Ale tylko przy niektórych ubrankach , raz mi wchodzi w gre a raz nie czasami sa tylko wlosy i twarz zmienione a ubrania nie ma zmienionego.

Cóż może plik moda jest uszkodzony ? Sama nie wiem .

Popróbuj jeszcze , pościągaj inne mody , może wejdą ;)

Szalona101 - 08-09-2009, 16:29

Łukasz wrote:
Gdzie można ściągnąć stroje do tomb raider anniversary ? Szukam wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć :( A jak się ściągnie to czy do tego programu potrzebny jest TexMod czy Tomb Ripper ?

Tu masz linka do zawsze mnie uszczęśliwiającej strony tomb raider hub :D

Click

Ale żeby tę ubrania załadować do gry potrzebny jest TexMod (może być Tom Ripper ale bardziej polecam TexModa) A możesz go ściągnąć Tutaj Jest za darmo :P

Mam nadzieję że pomogłam

Łukasz - 11-09-2009, 16:43

Wielkie dzięki Szalona101. Fajnie, że do drugiej podanej strony już jestem zarejestrowany, ale zapomniałem o niej, bo dawno nie wchodziłem :P Jeszcze raz dzięki :)
Szalona101 - 11-11-2009, 11:12

Tu mam jeden strój mojego wykonania. :p Jest taki sobie, (nie jestem jeszcze najlepsza w te klocki) ale myślę że dość ciekawy. Niestety nie dało się zrobić fotek (całe były czarne) więc zamieszczam tylko linka

http://www.wrzucaj.com/582813

Sylwekk1 - 14-03-2010, 15:19

Ma ktoś może stroje dla lary z underworlda do anniversary, ale tak, żeby nie były wszystkie tylko do jednego skinu tylko do różnych?? Albo może ktoś wie jak zmienić podmianę ubrania, że np. Nowe ubranie jest podmienione za ubranie anniversary, a ja chciałbym żeby był podmienione za złote ubranie. Jest to możliwe?
Szalona101 - 15-03-2010, 18:15

Sylwekk1 wrote:
Ma ktoś może stroje dla lary z underworlda do anniversary, ale tak, żeby nie były wszystkie tylko do jednego skinu tylko do różnych?? Albo może ktoś wie jak zmienić podmianę ubrania, że np. Nowe ubranie jest podmienione za ubranie anniversary, a ja chciałbym żeby był podmienione za złote ubranie. Jest to możliwe?

Emm... Na tomb raider hub pozamieszczali kilka takich stroi z underworlda, ale nie wiem jakie podmieniają tekstury w Anniversary. Musisz sprawdzić. A tu masz linki do stroji :

http://www.tombraiderhub...._outfits22.html tu jest Underworld Classic, Underworld Wetsuit i zwykły TRU

http://www.tombraiderhub...._outfits11.html a tutaj TRU Pants Gothic, TRU Pants UK, TRU Pants i TRU Sport Blue

TheDoppelganger - 09-09-2010, 18:41

Witam! pobrałam pare ciuszków do TRA. Rozpakowany plik wrzucam do texmoda klikam na plik i daję przycisk RUN ale po tym wyświetlił mi się komunikat:

Shit happend

DO'H

I dlatego nie mogę uruchomić innych ciuchów do tej gry proszę o pomoc.