This is only a print version to view the full version of the theme, click HERE
Forum World of Tomb Raider
Forum serwisu World of Tomb Raider

Tomb Raider Anniversary - Bossowie w grze

Asyenna - 10-02-2013, 20:08

Wieki nie grałam w TRA na Xie ale może pomogę.
Najważniejsze to trzymać cały czas palec na spuście -LT, potem w odpowiednim momencie naciskasz lewą gałkę oraz B -cały czas trzymając LT.
Gdy kółka zejdą się w jedno wówczas cały czas trzymając wspomniane przyciski naciskasz RT. Powinno dać oczekiwany efekt.
Gdybym miała dostęp do konsoli wówczas sprawdziłabym w grze. Ale powinno być ok.

Kasiula1611 - 16-02-2013, 18:17

Bossy z TR:A są łatwe tylko trzeba się z nimi zapoznać. Gdy ja dostałam TR:A pierwszy raz do ręki (było to jakieś 3 lata temu) nie wiedziałam co zrobić i dopiero po przeczytaniu solucji ogarnęłam to wszystko. Potem gdy przeszłam grę i zabrałam się za Timetriale to wyuczyłam się wszystkich bossów na pamięć i potem, gdy przechodziłam grę 2 raz poszło jak po maśle z bossami. :D
krtomb - 16-02-2013, 18:38

Po przecztaniu solucji to każdy jest mądry i bossa przejdzie. Kwestia jest aby rozkminić bossa zanim się do niej sięgnie. Frajda jest wtedy o wiele większa. Bo o to właśnie w TR'ach kiedyś chodziło...

Oby w nadchodzącym nie prowadzili zbytnio za rączkę...

Enmity - 17-02-2013, 11:11

Asyenna wrote:
Wieki nie grałam w TRA na Xie ale może pomogę.
Najważniejsze to trzymać cały czas palec na spuście -LT, potem w odpowiednim momencie naciskasz lewą gałkę oraz B -cały czas trzymając LT.
Gdy kółka zejdą się w jedno wówczas cały czas trzymając wspomniane przyciski naciskasz RT. Powinno dać oczekiwany efekt.
Gdybym miała dostęp do konsoli wówczas sprawdziłabym w grze. Ale powinno być ok.

Działa! Super, dzięki wielkie :D

Azaelia - 05-06-2013, 16:31

Z bossami poszło mi raczej łatwo, choć przy pierwszym przechodzeniu gry nie miałam łatwo z dinozaurem, wszystko przez to, że wtedy jeszcze nie umiałam zrobić strzału w głowę i musiałam dookoła niego biegać i strzelać normalnie, a na to trochę czasu zeszło. Z centaurami poszło bez problemu, jak tylko domyśliłam się, co trzeba z nimi zrobić. Przy tej dziwnej beznogiej istocie (nie pamiętam, jak się nazywało to stworzenie) kilka razy spadłam z platformy - nie mam talentu do walki nad przepaściami - ale poza tym nie było ciężko. Z Natlą to już luzik, wolałabym, żeby ta finałowa walka była nieco bardziej wymagająca ;)
bobban - 26-01-2014, 15:02

Myślałam,że mnie trafi, kiedy walczyłam z centaurami :fire: Kiedy adrenalina była włączona,Lara robiła unik,ale nie strzelała.Dopiero po jakichś 12 porażkach zorientowałam się,że nie wyciągałam broni :hehe: Przez taki banalny błąd,znienawidziłam walkę z centaurami :>
Evil - 27-01-2014, 18:52

Mój najgorszy boss :) TIRUŚ :) śnił mi się po nocach . Tra był moim pierwszym TR więc nie wiedziałem jak go przejść :( te headshoty :) podczas walki odkryłem je z siostra ale piski i radość była kiedy wpadł w pułapki :) na początku kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy o tym myku to zaczęliśmy uciekać i chować się za pułapki i tak nas dorwał :) pewnie jak to czytacie to sobie myślicie ,, ale downy i tępe strzały " :)
Menkaure - 27-01-2014, 22:51

Reksio był ok. Skoro on sprawiał ci tyle kłopotu to mniemam, że do Centaurów nie doszłyście.

A swoją drogą to ilością emotikon robisz konkurencję Kasi Trent :) Może to kiedyś przeczyta.

[ Komentarz dodany przez: K@t: 27-01-2014, 23:18 ]
:narka: :pozdro: :wotr: :croft:

Evil - 28-01-2014, 07:50

Nie właśnie centaury zabiliśmy za pierwszym razem :) ogarnołem headshooty i było ok, nie mogłem ogarnąć natli i zużyłem prawie wszystkie apteczki jakie miałem ale jak mi się udał unik to było ok :) ja strasznie lubię torso jest taki niedorozwinięty i szkoda że jest taki słaby :) mogło być jeszcze mniej miejsca i dookoła lawa to było by trudniej :)
K@t - 28-01-2014, 09:19

Wiesz, ale serio, lepiej by się to czytało, gdybyś zamiast ":)" używał kropek. Naprawdę, bez złośliwości.
Evil - 28-01-2014, 09:57

Ok postaram się. Jestem początkujący to przez Fb się tak nauczyłem. Szkoda że w egipcie nie było bossa (wiem nie było w tr1 bossa więc nie mogło być).
Menkaure - 28-01-2014, 10:22

Evil wrote:
Jestem początkujący to przez Fb się tak nauczyłem.

To w szlole nie uczą już stawiać kropek na końcu zdania?

[ Komentarz dodany przez: Integral: 28-01-2014, 11:02 ]
Jakiej szlole

HellCat - 28-01-2014, 11:02

Cantaury eh... Miliony podejść z czego jedno udane :jumper: .Zabrać tarczę i tak ich rozwalić.Trochę mi zajęło zanim to ogarnęłam.
Evil - 28-01-2014, 14:07

Lepiej jest w TRA niż w 1 bo centaury zabija się naraz i jest trudniej a w 1 to na pocżątku jeden a później drugi. :mrgreen2:
Anonymous - 29-01-2014, 19:44

Mi centaury nie sprawiały większej trudności, męczyłam się nad Torso, bo wiedziałam że mam go zrzucić do lawy, lecz nie miałam pojęcia jak :D