This is only a print version to view the full version of the theme, click HERE
Forum World of Tomb Raider
Forum serwisu World of Tomb Raider

Classic Tomb Raider - TR1 Gold, TR2 Gold, Times Level

MekCal - 25-08-2004, 15:24
Post subject: TR1 Gold, TR2 Gold, Times Level
Ten topik będzie o goldach Tomb Raiderów. Co o nich myślicie? Jakie są Wasze ulubione levele? Co prawda jest już topik The Lost Artifact, ale on jest tylko o trzecim goldzie. Nie lubię TR1g, bo jest niedopracowany, w ogóle nie ma fabuły. Natomiast drugi gold jest znacznie lepszy, ma fabułę i ciekawe levele. Tego pierwszego to ja do końca nie przeszedłem, więc też za dużo nie mogę mówić. Najbardziej lubię w dwójce goldowej: Furnace of The Gods i The Cold War.
Kasia Trent - 25-08-2004, 15:34

Ja przeszłam tylko demko TR2 gold i podobało mi się :) Teraz przechodzę powolutku TR3 gold i jest poprostu CUDOWNY :!: Kocham Szkocję, ten klimat, to jest coś :kwiatek:
I nawet się wgramoliłam tam, gdzie helikopter stoi :P

Cez - 25-08-2004, 15:51

Przeszedłem wszystkie goldy. Pierwszy był raczej nędzny, drugi juz o wiele lepszy(zwłaszcza ukyty level :) ) a trzeci gold to już perełka :) bardzo mi się podobal. Czasem też za gold uwazam TR5 :P

Podobno jest spór czy trzeci gold nazywa sie lost artifact czy artefact. U mnie jest artifact :P

MekCal - 25-08-2004, 15:57

Moim zdaniem nazywa się The Lost Artifact, bo tak wszędzie jest. Na aukcjach na TRPL, wszędzie :) . Drugi gold zgadzam się był znacznie lepszy od pierwszego, ale trzeciego nie mam i nie przeszedłem. Mam nadzieję, że niedługo będzie w sklepach :) .
Cez - 25-08-2004, 16:13

ten trzeci gold będzie na pewno w Polsce. Pytanie tylko: kiedy? Tego nikt nie wie... moze w tym roku, może w przyszłym.. nie wiem.
MekCal - 25-08-2004, 16:16

Że będzie to ja też wiem, ale właśnie powstaje pytanie kiedy. Tego nie wiadomo. Ja czekam cierpliwie :) . Nie powinni wydawać tego golda za pieniądze. Teraz nie można go kupić, a demo TR3g kusi mnie :D ...
Mr Macphisto - 25-08-2004, 17:58

Ja tylko dodam, że na pudełku, które było w Polsce jest "Lost ArtEfact". To był import z niemiec, ale wątpię, żeby to miało ze sobą związek. Tak sobie teraz pomyslałem... "Artefact" to może British English a "Artifact" to American English...
MekCal - 25-08-2004, 18:03

No tak może być, Grzeko. W końcu angielski z Wielkiej Brytani się różni, od angielskiego z Ameryki końcówkami i jednymi literami. Np. jest w English "center", a w American "centre", a w TR2 był level "The Theatre" u niektórych, a u niektórych "Opera House", nie wiem dlaczego. Ale przecież TR3Gold jest angielską grą, nie? Więc powinno być "The Lost Artifact"
Frodo_hobbitek - 27-08-2004, 20:50

U mnie jest Artifact. O jakim ukrytym levelu do TR2 Gold mówicie? Przeszłam tylko demo. A TR1 Gold przeszłam kiedyś całe, ale nieszczególnie mi się podobało. Zwłaszcza moment, w którym zaatakowało mnie stado czerwonych mumii i centaurów. Teraz ta gra nie działa mi pod XP. W ogóle cudem działa TR1, tylko dzięki tandetnemu patchowi pod XP, który robi z gry sold-outa. Gold3 jest super, ale też przeszłam do tej pory tylko demo. Jest fantastyczne! Teraz mam już pełną wersję. Jeśli ktoś jest zainteresowanyh skąd ją wytrzasnąć prosze o kontakt przez priv ;)
MekCal - 01-09-2004, 16:42

Mówimy o levelu Nightmare in Vegas. To jest poziom bonusowy w TR2Gold. Ja tam się normalnie (zbierając wszystkie sekrety) nie dostałem, tylko zainstalowałem patcha udostępniającego dostęp do tego poziomu :D . Jednak mam nadzieję, że w to Boże Narodzenie uda mi sie zebrać wszystkie sekrety.
bro - 01-09-2004, 16:54

a ja pamiętam, ze choc zebrałem wszystkie sekrety (sprawdzałem nawet w solucji) bonusowy poziom mi się nie "włączył" i też bawiłem się w zmianę nazwy pliku :-) .
Frodo_hobbitek - 01-09-2004, 23:05

A może można save'a ściągnąć? Ja przechodzę teraz TR2 po raz n-ty, a potem wezwę TR2 Gold Golden Mask. Przechodzę chronologicznie z wyjątkiem Unifinishe Bussines, który nie działa z XP.
Frodo_hobbitek - 02-09-2004, 20:36

Jeśli mam XP TR Gold na bank nie będzie Ci chodził.
MekCal - 03-09-2004, 14:00

Ale mam 98 i chodzi mi :) . Już jestem przy alei kolców :p i zdobyłem dwa sekrety. Mam nadzieję, że dzisiaj przejdę Return to Egypt.

EDIT BY MEKCAL
A ile jest wszystkich sekretów w tym levelu?

Pati - 09-10-2004, 10:34

Przeszliście może TR1GOLD? Pierwszy level mi sie podobał, drugi mniej, w trzecim się wkurzyłam, na początku czwartego rzuciłam grę w pizdu ;P

MACPHISTO
Zuch dziewczyna ;) :P

MekCal - 12-10-2004, 18:39

Ja przeszedłem TR1Gold. Wcale taki zły nie był :P . Czwarty level był chyba najfajniejszy, bo nie było czerwoności Atlantydy, tylko parę skał i mumii :) .
Pati - 12-10-2004, 20:10

Nie. Jak dla mnie TR1GOLD to porażka serii.. Ble.

MACPHISTO >>> czy ty się ze mnie nabijasz? ;P

MACPHISTO
Po prostu się z tobą zgadzam ;)

MekCal - 13-10-2004, 17:01

Ja nie powiedziałbym, że porażka, bo są to po prostu zwykłe levele, może trochę trudniejsze od tych znanych z TR1 & TR2. Bardziej pasuje określenie dla TR1Gold: "taki sobie". Najdłuższym i najtrudniejszym levelem był Temple of the Cat. Tak mi się wydaje. Minusem jest też brak fabuły.
Catwoman - 13-10-2004, 20:52

Nie powiedziałabym, że minusem, bo to jest po prostu zwykły gold, który tym się różni od zwykłego TR, że fabuły nie posiada.

:P

Pati - 14-10-2004, 10:22

Quote:
Ja nie powiedziałbym, że porażka, bo są to po prostu zwykłe levele, może trochę trudniejsze od tych znanych z TR1 & TR2.

Hm, trudne czy nie - niewątpliwie stanowczo za długie i po prostu nudne. Monotonne. Nie wyróżniające się niczym ciekawym. Według mnie pozbawione typowego klimatu TR1.

MekCal - 14-10-2004, 17:16

Wszystkie pozostałe goldy mają fabułę, więc nie wiem, skąd taka opinia :P

Typowego klimatu TR1 nie posiadają, ale nie są też aż tak długie (oprócz Temple of the Cat). Trochę monotomii może rzeczywiście tam jest.

Catwoman - 14-10-2004, 20:26

Hm?
Powiedz mi więc fabułę do goldów 2-3, bo chyba coś niedoinformowana jestem ;P

MekCal - 14-10-2004, 20:44

W TR2Gold przecież wiadomo, że Lara odwiedza Alaskę i szuka tam legendarnej Złotej Maski ;) , a TR3Gold ma najlepszą fabułę z goldów. Lara poszukuje piątego artefaktu stworzonego ze rdzenia meteorytu. Aby więcej poczytać wejdź w dział TR3Gold na WoTR.
Cez - 14-10-2004, 20:46

W TR1 gold Lara ponownie odwiedza świątynię kota oraz wyrusza na mityczną Atlantydę, by być moze odszukać Scion, który zostawiła poprzednim razem.. w TR2 gold lara rusza na poszukiwania legendarnej Maski Tornarsuk, ukrytej gdzies w okolicach Alaski. W TR3 gold Lara musi odnaleść piąta, ostatnią częśc meteorytu.

W każdym goldzie jest fabuła... tyle, że o wiele skromnmiej przedstawiona niz w regularnej serii.

CEZ:
Hę? spóźniłem się, Mekuś był szybszy :p .. no ale nic, o TR1 gold nic nie napisał :P

MekCal - 14-10-2004, 20:50

O fabule w TR1Gold nie wiedziałem i dlatego nic o niej nie napisałem :P . Ale już dzięki Tobie znam ją :) .

I widzisz, Catwomen?? W każdej części TR i goldzie jest fabuła, jesteś po prostu niedoinformowana :] .