Tomb Raider Anniversary - Muzyka z Anniversary
Zakszi - 18-06-2007, 18:47
Muzyka w Anniversary jest super.
A czy mógłby mi ktoś dać do tej boskiej muzyki w walce z Trosso(czy jak mu tam ), bo nie mogę nigdzie znaleźć, a zgrywać z gry mi się nie chce. Ciekawe też czym zgrywać.
kondi81.ok - 20-06-2007, 09:12
dobre jest to że w nie któruch momętach potrafi postawić na nogi
hemas1 - 21-06-2007, 21:03
Bardzo podobają mi się chórki w Grecji
MACPHISTO
A mi dłuższe i treściwsze posty
BeyonceK - 25-06-2007, 14:01
Nie wiem czy już ktoś się o to pytał, ale ma ktoś spis utworów z tego soundtracka w EK i z którego Tomb Raidera pochodzą?
zakid - 25-06-2007, 15:23
według mnie oprawa audio to ogromna zaleta tej gry. Miło się słucha, tworzy klimat. Szczególnie podobały mi się dwa utwory:
1) Egypt Theme - taki wesoły, przyjemny dla ucha, aż słychać że Egipt
2) Ta muzyczka przy walce z centaurami - mam sejwa przed centaurami, często sobie odpalam, żeby posłuchać tego genialnego utworu
kluz_kaa - 27-06-2007, 17:50
Co do muzyki z TRA, nie ma co się rozpisywać. Jest po prostu rewelacyjna, bije na głowę wszystkie OST z poprzednich części (nie sądziłem, że to powiem). Największe wrażenie chyba robią motywy z Atlantydy - miodzio. Moim ulubionym jest fragment 2-ego kawałku (Greatest Moments), od 1min 45sek - super Ciągle go słucham, mało tego, ustawiłem sobie go jako dzwonek w komórce Ponadto, często puszczam sobie motyw, który towarzyszy nam podczas pierwszej walki z raptorami Całe szczęście, że kupiłem EK z soundtrackiem
vikingmartka - 27-06-2007, 22:44
Momentami muzyka przypomniala z Angel of Darkness w szczegolnosci w Peru z tą kulą w świątyni
vikingmartka - 27-06-2007, 22:46
aha i jeszcze podobają takie pomruki w korytarzach Egipskich Taka tajemniczości ahhh
Integral
Edytuj posty i pisz treściwiej.
Bambus - 29-06-2007, 09:05
Jak już pisałem w jednym z tematów muzyka w TR:A jest boska
Szczególnie podoba mi się muzyka podczas walki z Bossami,a oprócz tego:raptor theme,lion theme,gorilla theme i egyptian(tak to się pisze?)theme
Enmity - 29-06-2007, 18:45
Vilandra wrote: | Na zagranicznym forum tombraiderchronicles są już programy, które wyciągają muzykę z TRA w formacie mul. Trzeba je potem przekonwerterować na wave. |
Mogłabyś wrzucić linka do tematu na tym forum, szukałam go z pół godziny, niestety bez efektów
Sklejka - 07-08-2007, 22:03
Muzyka z tra jest boska, a ta z menu jest taka tomb raiderowa... Przypomina mi tego tr classic. przy bossach jest taka mocna, fajna ale jak walczy sie z t-rexem to wtedy ten podklad mi przypomina muzyke bardziej z harrego pottera po t-rexie potem mialam przez caly dzien ta muzyke w glowie. Co do zwyklych wrogow to muza przy nietoperkach bardziej przypomina mi lare skradajaca sie w muzeum i wydajaca z siebie dzwieki sasasasa.
Ewelcia11 - 02-09-2007, 18:32
Ja piosenek z TRA mogę słuchać bez końca!!Moja ulubiona piosenka to ta z Egiptu.
Bubu - 06-09-2007, 18:13
O tak Muza jest super, lepsza niż w TRL, bardzo podobna do dawnych części, pełna przerażających dźwięków i podkładów, po prostu genialny, w niektórych sytuacjach aż straszny?
Pysia35 - 11-01-2008, 14:14
Muza jest suuuuuper .Dla mnie najfajniejsze muzyczki to Torso theme,Natla theme,Egipt theme,T-rex theme...!!!.Ale was pewnie zanudziłam tym wymienianiem
[ Komentarz dodany przez: Integral: Pią Sty 11, 2008 15:52 ]
Niby tyle wymieniasz, a post wciąż nie wnosi nic do dyskusji.
joker - 11-01-2008, 15:48
Wszystkie kawałki w kótrych słychać nutkę starch brzmień oraz śpiewają chóry mi się podobają. Jednak motyw z menu zdecydowanie lepszy jest w TRL. Nie mniej moim faworytem pozostanie AoD (najbardziej profesjonalne kompozycje zwłaszcza z menu) oraz motyw z menu w TR3
Madziula - 11-01-2008, 16:17
Mnie również motyw z menu z TRL bardziej się podobał. Ten z TRA może i jest fajny, ale po jakimś czasie staje się trochę denerwujący (nie twierdzę, że mi się wcale nie podoba) Ogólnie muzyka w TRA jest git. Taka niespokojna i tajemnicza. I to mi się właśnie w niej najbardziej podoba.
venturio - 18-01-2008, 18:53
mnie się muzyka z anniversary bardzo podoba, od premiery, edycji kolekcjonerskiej słucham soundtracka dosyć często. najbardziej mnie sie podoba track numer 4, jest świetny, zwłaszcze pod koniec. na komie mam go jako dzwonek
Hrithik_Roshan - 23-01-2008, 23:08
Uwielbiam muzykę z TR 10th.
Stare motywy wzbogacone o nowe dźwięki, uderzenia i linie melodyczne...
Jeśli chodzi o ścisłość to całym sercem jestem za tematami z Peru i Atlantydy.
Egipt przeżyję, w niektórych momentach bywa naprawdę fascynujący...
Natomiast Grecji i tych przynudnawych głosów ala Grzegorzjan czy spokojnych melodyjek nie ścierpię...
Ocena : 8.5/10
mari - 23-01-2008, 23:29
Mnie również bardzo się podoba. Najbardziej lubię motyw główny, w menu i te dynamiczne dźwięki w Grecji, (posąg Midasa), w komnacie ognia.
Godbluff - 12-03-2008, 01:13
Muzyka z Tomb Raider 1 jest zdecydowanie klimatyczniejsza w Anniversary jest jakby... weselsza...:) Może dlatego tak to odbieram bo gdy ostatnio usłyszałem muzykę z TB1 na youtube to przypomniały mi się czasy kiedy grałem w tą grę jakieś 11lat temu. Tak czy siak muzyka z Anniversary bardzo udana ale nie wiem czy w menu głównym, na przykład jako bonus nie chciałbym usłyszeć tej oryginalnej...
K@t - 12-03-2008, 05:36
Sorry za offtop, ale ludzie pytali już setki razy i odpowiedzi nie uzyskali - What the hell is "TB" ?
Rayne14 - 12-03-2008, 13:58
Jest znakomita!... Jak zwykle dla mnie najlepsze w menu
offtopic: to TB to znaczy TR, jak miałam 11 lat to myślałam że to Tom Braider
Grindy - 12-03-2008, 14:28
Rayne14 wrote: | o TB to znaczy TR, jak miałam 11 lat to myślałam że to Tom Braider |
Tak, ale Godbluff zdaje się jest trochę starszy.
czesio-5 - 21-03-2009, 21:52
A ja kupiłam TRA w serii $uperseller i dostałam płytke z muzyką Przegrałam na komórkę i zazwyczaj przed snem odtwarzam sobie tzw. Main Theme
venturio - 21-03-2009, 22:42
Lubię muzykę w TRA ze względu na zmiany tempa... spokojnie się zaczyna, i rozkręca się po czym znów jest spokojnie... motywy gdy atakuje nas jakiś wilczek czy goryl są świetne, krótkie, ale podniosłe.
Lubię włączać w nocy przed snem płytkę z soundtrackiem, ulubiony motyw to track nr 4 z płyty z edycji kolekcjonerskiej, jest on bodajże z Egiptu.
|
|
|