FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Tomb Raider - przed premierą
Author Message
..::;;PeeT;;::. 
Podróżnik

Posted: 10-06-2011, 09:55   

Obecnie najlepsza wersja dema: (nie pocięta) ;)
http://www.youtube.com/wa...embedded#at=154
Prezentowana przez serwis Gamespot.

daniel7 
Student

Posted: 10-06-2011, 09:56   

pmkkoch, tutaj chodzi o takie prawdziwe emocje i krew... a nie sztuczne jak we wszystkich poprzednich częściach. Owszem w Legend doszły już emocje i nawet były wiarygodne, ale to jeszcze nie było to.

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 10-06-2011, 10:17   

Jedno mnie dziwi ;) Tak wszyscy obecnie jada po starych czesciach, zwlaszcza po trylogii Crystalsow, a dziwnym trafem chocby w glosowaniu czytelnikow WoTR na Facebooku wyszlo, ze TR8 jest Wasza ulubiona czescia. A tu padaja sformułowania, ze stary pomysl na TR sie wyczerpał, potrzeba czegos nowego itd. Skoro sie wyczerpał to czemu wiekszosci osob najbardziej sie podoba ostatnia czesc. Na logike uznałbym, ze skoro tak jest, to ludzie oczekiwaliby kontynuacji Underworld.

Nowa formuła sie przyda, ale faktycznie krew, pot, brud juz było, w TR9 zostanie tylko rozbudowane. To, co mnie najbardziej cieszy w nowej formule TR to duża wyspa, gdzie bedzie mozna swobodnie biegac (no po otrzymaniu tych ulepszen nog czy rak O_o). W Assassin's Creed na poczatku gry tez mamy dostep do małego procentu mapy, w miare upływu czasu mamy juz do dyspozycji całe miasto.

bobonton2 
Podróżnik

Posted: 10-06-2011, 10:37   

Cez wrote:
na Facebooku wyszlo, ze TR8 jest Wasza ulubiona czescia.

Wydaje mi się, że osoby które udzielają się na forum to bardziej zagorzali fani, stare wygi mozna by rzec :D Reszta widocznie mniej interesuje się TR, znają tylko najnowsze części, więc na nie głosują.

Do wydania gry mamy jeszcze mnóstwo czasu, ale mam nadzieję że CD odpuści sobie stare metody marketingowe, kiedy to pozwolili nam przejść TRA i TRU przez samo oglądanie masy gameplayów i screenów wypuszczonych przed premierą. Ja przynajmniej postaram się unikać zbyt dużej ilości nowinek, bo później gra niczym nie zaskakuje.

Po samym demie widać, że jest jeszcze sporo do poprawienia. Lara zwisa głową w dół, kita jej opada, ale grzywki pokrywającej pół twarzy grawitacja już nie dotyczy? Dziwnie to wygląda :P

Ksandarus 
Praktykant

Posted: 10-06-2011, 11:53   

Cez wrote:
Jedno mnie dziwi ;) Tak wszyscy obecnie jada po starych czesciach, zwlaszcza po trylogii Crystalsow, a dziwnym trafem chocby w glosowaniu czytelnikow WoTR na Facebooku wyszlo, ze TR8 jest Wasza ulubiona czescia.
Osobiście uważam, że to najsłabsza część TR. Wielkie puste pomieszczenia, a czesem wyskakuje jakiś jaszczur lub pająk :P . Chodzenie i zbijanie niemal non-stop garnuszków i najnudniejszy dodatkowy tryb poszukiwacz skarbów. Znadź 50 sekretów w jednej lokacji... Osobiście myślę, że twórcy CD w przypadku TR8 staneli w rozkroku :D i wyszło, to co wyszło :P . Gra nie miała odpowiedniego "wyrazu". Każda część od razu mi się z czymś innym, oryginalnym kojarzy, a ósma część może z ładną grafiką. TR8 ma swoje przebłyski jak płonąca posiadłość, albo tonący statek.Były grobowce duże, ale jakby puste i dlatego nie przekonałem się do tej części. Wracając do nowej Lary.
Karl Stewart w jakimś wywiadzie powiedział, że po tych wszystkich przeżyciach na wyspie Lara będzie taka jak kiedyś. Nie wiem czy dokładnie taka sama, ale na pewno będzie mieć wiele podobieństw.
Tutaj wywiad i gameplay dema w najlepszej możliwej jakości:
http://e3.gamespot.com/vi...stage-demo?hd=1

Vilandra 
Student

Posted: 10-06-2011, 12:07   

Ja jestem zagorzałym fanem i gram w TR od pierwszej części. Pamiętam, że musiałam modernizować ostro komputer bo TR2 działał tylko pod windowsem. Uwielbiam całą serię i też nie do końca rozumiem narzekania na trylogię crystalsów. Underworld jest moją ulubioną częścią z całej serii, mimo iż jak co poniektórzy mówią, Lara jest jak plastikowa lalka. Seria została bardzo ciepło przyjęta przez fanów a teraz większość mówi, że to przecież była strasznie kiepska trylogia. TR 5 najlepszą częścią? Cóż, są gusta i guściki. Wolę się nie wypowiadać na ten temat.

Powinniśmy mimo wszystko skończyć w tymi wszystkimi porównaniami. Pierwsze 6 części to jedno, trylogia crystalsów to drugie a teraz będziemy mieli coś zupełnie nowego. Mam nadzieję, że pomysłów nie zabraknie i dostaniemy więcej niż jedną część.

Po tym co pokazali na zamkniętym pokazie można powiedzieć, że na takiego TR właśnie czekałam. Serii potrzeba tej odmiany bo zostaje już w tyle przy takich tytułach jak uncharted czy assassin's creed. Mimo, iż crystalsi odwalili przy trylogii kawał dobrej roboty to jednak przy takiej konkurencji nie ma co marzyć o tak rewelacyjnej sprzedaży. Gry są dość drogie a większość woli wybrać coś lepszego bo nie stać ich na zakup dwóch gier. Pracuję w branży i wiem doskonale jak to jest. Często staram się namówić klienta na zakup TR ale jak ma wybrać pomiędzy TR a powiedzmy Uncharted to wiadomo co zrobi.
Owszem, Underworld to fantastyczny tytuł ale po zagraniu z Uncharted 2 (lodowa jaskinia) pomyślałam sobie, że TR mógłby tak wyglądać...
Dlatego dość narzekań, czekajmy cierpliwie i trzymajmy kciuki za crystalsów i ich nowy fantastyczny projekt :)

System32 
Student

Posted: 10-06-2011, 13:56   

Ja szczerze mówiąc już zapomniałem o TR 1-8 i Traktuje "Tomb Raider'a" jako pierwszą część. Ten restart serii jest genialny, a najbardziej Lara już nie jako niezniszczalna tylko pełna emocji babka ;D Nie mogę się doczekać.

Danio500 
Praktykant

Posted: 10-06-2011, 13:59   

Ooo, ten gameplay jest o niebo lepszy - dłuższy i piękny obraz i Lara już tak nie stęka czy tam jęczy tak bardzo. Musieli to jeszcze raz nagrać :D
Teraz mnie się zdecydowanie bardziej podoba :P

Adamaru 
Podróżnik

Posted: 10-06-2011, 14:39   

Haha! Ciekawy easter egg :D Mam nadzieję, że będzie więcej, np. z Lostów :D

Quote:

Legend 
Obieżyświat

Posted: 10-06-2011, 17:04   

..::;;PeeT;;::. wrote:
Obecnie najlepsza wersja dema: (nie pocięta) ;)
http://www.youtube.com/wa...embedded#at=154
Prezentowana przez serwis Gamespot.

Jeżeli mam być szczery to ta wersja dema bardziej mi się podobała. :D
Niby to samo ale jednak dzięki "dodatkowym" elementom wszystko prezentuje się znacznie ciekawiej... Przede wszystkim mniej banalnie. Po pierwszej prezentacji dema, odniosłem wrażenie, że wszystko jest zbyt proste... A tu proszę, jednak są "zagadki", trochę akcji itd. ;)
Jedyne do czego można się przyczepić to to, że w tej wersji dema prezentowanego, przez Gamespot, widać sporo niedociągnięć i błędów. Jednak wiadomo, że do czasu premiery gry i tak zostaną poprawione. :kawa:

p.s. Fajnie, że Lara już tak nie stękała... :p

Danio500 
Praktykant

Posted: 17-06-2011, 20:48   

mogę się dowiedzieć kiedy będą napisy do filmiku "Tomb Raider - wywiad z Karlem Stewartem"?
ciekawi mnie o czym tam rozmawia :P

Integral 
Archeolog

Posted: 18-06-2011, 09:48   

Angielski, angielski! :>

Co do gameplaya - ja zgubiłam szczękę. Czekam na więcej. Wyjątkowo nie mam ochoty nawet unikać informacji o nowym TR - to mi się po prostu tak podoba, że chcę wiedzieć i widzieć więcej.

Viekas 
Nowicjusz

Posted: 18-06-2011, 10:57   

Kurczę, to już jest demo? :o Gameplay jest rewelacja, mimo, że nie jestem przekonana do fabuły samej w sobie... :p Rozumiem fakt, że świat się rozwija, idziemy do przodu i spotykamy coraz to nowsze rzeczy, ale żeby, co grę zmieniać jej biografię? W prawdzie rzeczy to znamy kilka Lar Croft. Lepszym pomysłem byłaby interpretacja tej postaci w zakresie jej podróży i odkryć a nie coraz to innego scenariuszu jej życia. Wszystko fajnie, wiem, że w wielkim stopniu determinuje to kim jest i podsuwa genezę jest wyprawek ale czy nie lepiej byłoby się już od tych 15 lat określić się? :p

Godbluff 
Praktykant

Posted: 19-06-2011, 19:00   

To demo ostatecznie przekonało mnie o upadku Tomb Raider. To już nie jest nawet gra, tylko interaktywna, oskryptowana animacja dla dzieci do lat 15. R.I.P Tomb Raider.

Maati 
Obieżyświat

Posted: 19-06-2011, 19:55   

Owszem jest oskryptowany, ale tylko prolog co z resztą było powiedziane, no ale co tam. Jedynka z czytania, a mowa o dzieciach poniżej 15 lat. :)

K@t 
Spectre

Posted: 19-06-2011, 20:23   

Quote:
To demo ostatecznie przekonało mnie o upadku Tomb Raider. To już nie jest nawet gra, tylko interaktywna, oskryptowana animacja dla dzieci do lat 15. R.I.P Tomb Raider.

A obejrzałeś coś więcej niż pierwsze 5 sekund? Damn, tam są raptem trzy sekwencje QTE, które akurat dość fajnie podkręcają akcję. Pewnych rzeczy po prostu NIE DA się ukazać bez skryptów i odpowiedniej reżyserii, ale to przecież nie zabija gry. Sorry, ale już prolog Underworlda jest bardziej oskryptowany i liniowy, ale swoje zadania spełnia - wprowadza w klimat gry i uczy podstaw sterowania. I o to samo chodziło w zaprezentowanym fragmencie rozgrywki TR9.

Naprawdę tak mało osób zauważyło, że mamy tam także zalążki pierwszej, fajnej zagadki, mamy wykorzystanie pochodni przywodzące na myśl TR4, mamy naprawdę niezły i nowy w serii klimat?
Przypominam, że po premierze Legendy sporo osób narzekało, że Crystalsi nie wykorzystali potencjału tkwiącego w silniku odpowiedzialnym za fizykę. Widać, że w TR9 wrócili do podobnych pomysłów i nieco je rozwinęli. Zaprezentowana zagadka może nie jest skomplikowana, ale to przecież pierwsze tego typu zadanie w grze i w dodatku okrojone i uproszczone na potrzeby prezentacji.

Legend 
Obieżyświat

Posted: 20-06-2011, 08:37   

UWAGA: :spoiler:

Jeżeli to kogoś interesuję to wyciekł filmik z prezentacji fragment gry, który był prezentowany za zamkniętymi drzwiami. :) Filmik jest w dobrej jakości, jedynym minusem jest słaba jakoś dźwięku i sam długość filmiku... Jednak mimo to polecam zobaczyć chociaż by i ten urywak, bo robi wrażenie. W TRU otoczenie prezentowało się świetnie ale w nowym TR po prostu wymiata. :D :kawa:

[spoiler:9939cf1109]Pod tym linkiem znajdziecie owy fragment. :) [/spoiler:9939cf1109]

HarryCruise 
Gazela

Posted: 20-06-2011, 11:21   

Legend, dzięki! Jestem zachwycony tym przeciekiem. [spoiler:0b4acf90ba]Środowisko wydaje się otwarte i większość elementów wygląda na interaktywne, podobnie, jak w Assassin's Creed. Podoba mi się również fakt, że nie ma żadnych widocznych krawędzi. Chcę więcej!
[/spoiler:0b4acf90ba]
Godbluff, zawsze grasz w gry przez YouTube i na tej podstawie oceniasz rozgrywkę? Bardziej niepoważnej wypowiedzi dawno nie czytałem. I nie chodzi tutaj o to, że jest nieprzychylna, jedynie o to, że (jak wspomniał Kaci), zobaczyłeś marny (ilościowo, nie jakościowo) urywek dema specjalnie poucinany pod E3.

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 20-06-2011, 11:34   

Dzieki Legend za cynk :) Z nowymi scenkami gameplaya możecie sie zapoznac sciagajac plik video z WoTR ;)

Scion 
Podróżnik

Posted: 20-06-2011, 12:26   

Wszystko piękne oprócz animacji... Nie wiem, może to wina wczesnej wersji gry. W TRU też mi się nie podobało na trailerze, ale to poprawili. No w każdym razie tu wygląda to sztucznie, i to bardzo.

K@t 
Spectre

Posted: 20-06-2011, 12:52   

To na bank tymczasowe animacje, te zawsze poprawia się i szlifuje na koniec. Pamiętacie co było jednym z błędów Core przy pracy nad TAOD? Ano pieprzenie się z animacjami na samym początku, a dopiero potem podpinanie pod to sterowania i całej mechaniki. Zresztą któryś ze Smithów sam przyznał, że to był fail z ich strony.

W wypadku Crystalsowej Trylogii animacje w materiałach z alf i bet też różniły się od tych ostatecznych, więc nie narzekałbym póki co w tej materii.

Zwróciłbym uwagę natomiast na bardzo fajne animacje w wypadku scenek i dobrą mimikę - wygląd twarzy to ogromny postęp w stosunku do TRU.

Sam gameplay podoba mi się jeszcze bardziej, niż ten zaprezentowany oficjalnie. Wioska ma świetny design i klimat, a do tego dochodzą typowe TRaiderowe skoki po platformach i kładkach.

Rob3rt 
Podróżnik

Posted: 20-06-2011, 15:45   

[spoiler:9adc96e190]Racja, animacje w przerywniku wyraźnie o klasę lepsze od Underworlda, mimika niezła, widać zmęczenie i strach w oczach Lary, a animacja ruchu podczas gry wymaga jeszcze dużo pracy (Lara nie trzyma się już za bok :) ). Co tu dużo mówić? Spodobał mi się widok wioski, że wreszcie plansza nie wygląda na ogromną, ale pustą i daje wrażenie swobody, oraz dużej integracji z otoczeniem - co zapewni wydłużenie czasu rozgrywki :P . 3 lata pracy nad grą już daje zadowalające efekty, a do premiery jeszcze ponad rok! A no i nie spodobało mi się wyświetlenie aktualnego celu - znaczy sposób w jaki zostało to zrobione, bo ogólnie pomysł fajny :) [/spoiler:9adc96e190]

timo 
Student

Posted: 20-06-2011, 17:19   

w końcu zaczyna robić się z tego prawdziwy tomb raider :D

Danio500 
Praktykant

Posted: 20-06-2011, 17:27   

pierwsze co poczułem to to, że nie nie będę wiedział gdzie iść xd
o co tutaj kaman?
czy prostu czy mam wejść do jakiejś chatki czy iść gdzieś indziej...
ale pomyślałem, że przecież o to w Tombie chodzi :)
a więc po tym gameplay'u widać, że to będzie prawdziwy Tomb Raider :D

pmkkoch 
Obieżyświat

Posted: 20-06-2011, 18:39   

Choć gameplay był krótki, to pokazał wystarczająco wiele, bym był nim zachwycony. Grafika jest bardzo ładna, szczególnie przypadły mi do gustu te drzewa(podobne są w Terokkar Forest w World of Warcraft, ciekawe jak się nazywają :p ). Animacje jak animacje, jest kilka trzasków, ale ja tam i tak widzę znaczną poprawę w stosunku do TRU. Cieszę się, że ten gameplay wyciekł do sieci, ponieważ jest naprawdę dobry. :)

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo