FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Tomb Raider 9

Uważasz, że taka zmiana w serii to dobry pomysł?
Tak, jestem tego zdecydowanie pewny.
24%
 24%  [ 57 ]
Zależy jak projekt będzie się rozwijał...
42%
 42%  [ 99 ]
Raczej to zły pomysł, chyba że pokażą coś innowacjnego, co mnie zadowoli.
17%
 17%  [ 41 ]
Nie, jak można zrobić TR w Japonii z jakimiś potworami?!
13%
 13%  [ 31 ]
Nie mam zdania.
1%
 1%  [ 3 ]
Voted : 231
Total Votes: 231

Author Message
marrrcin 
Praktykant

Posted: 06-06-2011, 13:27   

Trailer jest przepiękny. A jeżeli chodzi o język, wydaje mi się, że dziwny rozkład akcentów może być spowodowany też tekstem czytanym i niestety kiepską grą aktorską nowej panny Croft (mam nadzieję, że się mylę i że w grze nie będzie słychać tego bo będzie bardziej dynamiczna. W tej scence aktorka po prostu ma duży problem z przeczytaniem tekstu w naturalny sposób - takie jest moje zdanie :) )

Quote:
A mam takie pytanko... wklepiecie może jakieś polskie napisy do tego trailera?
Tak jak to było np. przy LC-GoL?
Nie znam anglika, więc chciałbym wiedzieć o czym ona tam opowiada xd :P

Nie zauważyłem żeby ktoś wstawiał przetłumaczenie tekstu więc wstawiam swoje. Nie wiem na ile jest dobre ale nie chciałem wszystkiego tłumaczyć dosłownie, bo jak wiadomo polski i angielski się różnią ;P starałem się żeby było jak najbardziej po polsku ;)

"Sławny odkrywca powiedział kiedyś, że niezwykłymi czyni nas to, co robimy, nie to, kim jesteśmy. W końcu postanowiłam wyruszyć by zdobyć swoją ostatnią ocenę, znaleźć przygodę… ale zamiast tego przygoda odnalazła mnie.
W naszych najciemniejszych momentach, kiedy życie przelatuje nam przed oczami, znajdujemy coś, co nie pozwala nam się poddać, coś, co pcha nas dalej!
Kiedy wszystko wydawało się być stracone, poznałam prawdę i wiedziałam kim muszę zostać…"

HarryCruise 
Gazela

Posted: 06-06-2011, 13:51   

marrrcin wrote:
A jeżeli chodzi o język, wydaje mi się, że dziwny rozkład akcentów może być spowodowany też tekstem czytanym i niestety kiepską grą aktorską nowej panny Croft (mam nadzieję, że się mylę i że w grze nie będzie słychać tego bo będzie bardziej dynamiczna. W tej scence aktorka po prostu ma duży problem z przeczytaniem tekstu w naturalny sposób - takie jest moje zdanie :) )

Nie rozpędzałbym się z taką oceną aktorki. Zwróć uwagę na to, co Lara opowiada - swoją dramatyczną historię, nie jest to dialog, tylko coś w rodzaju sprawozdania, a coś takiego, chcąc nie chcąc, zawsze będzie trochę pozbawione dynamiki. A biorąc pod uwagę treść tej historii nie dziwni mnie fakt, że jest wyzbyta z emocji. I nie wyobrażam sobie tego trailera z większą ekspresja wypowiedzi, chyba że chcesz teksty typu "Siema, płynęłam sobie właśnie statkiem do Japonii, ale się rozbił. Ale to nic, bo towarzystwa dotrzymuje mi stado wygłodniałych kanibali :jumper: . Jednak, co najgorsze, zamókł mi iPhone ;( ". Niiee, nie chcemy czegoś takiego :P

Reminded 
Praktykant

Posted: 06-06-2011, 14:21   

janek04 wrote:
Reminded wrote:
Jeżeli sprzedawca nie sprzeda mi gry to znaczy, że będzie miał ku temu powody.

To mam zrozumiec, ze jesli cos ma na opakowaniu lub jest oznaczone nr +18 moze kupic kazdy nawet dzieci???

Nic takiego nie napisałem. Chodzi o to, że gdy ktoś mi gry nie sprzeda to znaczy, że mi jej nie wolno posiadać i koniec. Nie wiem jak można z takiego zdania wyciągnąć wnioski, że każdy może mieć gry dla dorosłych.

Marrrcin, dzięki za tłumaczenie.

Jeśli chodzi o demo, to niewiadomo czy w ogóle będzie, a nawet jeśli to niewiadomo kiedy.
Niektóre dema wychodzą po premierze gry.

lechu1235 
Podróżnik

Posted: 06-06-2011, 15:06   

Quote:
[...]Oto pełna lista gier, które mają zostać ponoć zaprezentowane dziś wieczorem:

* Tomb Raider

* Forza Motorsport 4
* Star Wars Kinect [...]

Czyli, że dzisiaj na konferencji Microsoftu, ujrzymy, coś nt TR'a ;D Nie wiecie o której czasu polskiego ona jest? gdzieś słyszałem, że koło 18.

K@t 
Spectre

Posted: 06-06-2011, 15:25   

O 18.30.

A obecność TR na konferencji MS oznacza niestety, że pewnie znowu będzie zabawa w jakieś czasowe exclusivy i wyłączność na DLC :roll:

K@t 
Spectre

Posted: 06-06-2011, 18:47   

Jest gameplay, długi. Będzie na stronie najszybciej jak to możliwe.

Animacje świetne, głos Lary sprawia o wiele lepsze wrażenie niż na trailerze. No i są nowe efekty świetlne (god rays). Sporo QTE, ale widać, że nieźle podnoszą dramatyzm.

Jesień 2012 potwierdzona.

timo 
Student

Posted: 06-06-2011, 19:08   

MÓGŁBYŚ NAPISAC COS WIĘCEJ JAKIE WRAŻENIE ROBI CZY ZAPOWIADA SIĘ NA HIT ?

Adamaru 
Podróżnik

Posted: 06-06-2011, 19:09   

Gameplay bardzo mi się spodobał. Ciekawa akcja, trochę za bardzo widoczne miejsca, gdzie Lara ma akurat skoczyć, a Survival Instinct to po prostu kopia Wzroku Orła z AC. Grafika wbrew pozorom jest cudowna, tylko trochę niedopracowany widoczek z wrakami, identyczny jak z pierwszych screenów. A skoro o nich mowa, to grafika jednak została poprawiona.

Tak, jesień 2012.

Btw, czemu ten tubylec mówił po angielsku? xD

Dziwne animacje Lary, biega i ogólnie fajnie, ale jak ma gdzieś skoczyć, to dziwnie się chwyta, i w ogóle :P Nie będę się tego aż tak czepiać, bo to wczesny etap produkcji gry ^^ Włosy Lary też troszkę dziwaczne :)

Jeszcze raz muszę pochwalić grafikę - na tą chwilę jest wspaniała :D

No i po pierwsze - Lara cała wyobijana, a sobie skacze po platformach jak króliczek. No i od początku gry mamy ten instynkt? Trochę dziwne, myślałem, że się go nauczymy :/

e_g 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 19:13   

Może mówił po angielsku bo był to rozbitek z Anglii? Albo potomek angielskich przodków, którzy żyli na tej wyspie od czasu, gdy zostali na niej uwięzieni? :D

K@t 
Spectre

Posted: 06-06-2011, 19:26   

http://www.youtube.com/watch?v=W6T-nF6mfVw

Niedługo także do pobrania u nas.

Danio500 
Praktykant

Posted: 06-06-2011, 19:35   

noo grafika jest świetna :D
głos Lary i jej okrzyki też mi pasują...
tylko Lara taka poraniona a tak sobie skacze wszędzie :D i to jak daleko xd
ale w sumie to też mi nie przeszkadza :D
kamera się fajnie ustawia w odpowiednich momentach :)
i w grze jest muzyczka z trailera :]
jak Larcia wysadzi te beczki to słychać :D oraz jak wyjdzie z tej całej jaskini :D
ogólnie mi się podoba, ba - nawet bardzo :P

krtomb 
WoTR Team

Posted: 06-06-2011, 19:41   

Odnoszę wrażenie, że może się okazać z tego niezła przygoda... Sądzę, że jeśli chodzi o animację wspinaczki to będzie ona uzależniona od stanu fizycznego Lary - w sensie, że jeszcze przed momentem wyrwała sobie z boku metalowy drąg i z pewnością w momencie wspinania się na jakąkolwiek krawędź nie będzie należało do przyjemności stąd taka pokraczna animacja. A im zdrowsza/silniejsza stanie się Lara, tym z większą łatwością przyjdzie jej pokonywać kolejne przeszkody... Jak dla mnie to ona nie krzyczy z przerażenia, tylko skrzeczy. Nie podchodzi mi to jej nieustanne pojękiwanie. Tym bardziej, że zapewne, gdyby się dam naprawdę znalazła, to prędzej by jęczała cicho i bardziej była zasapana... Dlatego mnie nie do końca podobają się jej pojękiwania... Do innych aspektów póki co przyczepić się nie można - zbyt słaba jakość filmiku... Poza tym za wcześnie by mówić, chociaż wygląda nadwyraz obiecująco... Podobają mi się te elementy otoczenia, wpływające na kamerę - spływająca woda po obiektywie przywodzi na myśl Crysis'a, a te refleksy od kropel są świetne :) ))

A póki co dalej nienawidzę Crystal D za 2012...

lechu1235 
Podróżnik

Posted: 06-06-2011, 19:50   

Animacja włosów mi nie leży.... Momentami widzę TRU, Do tego te jaskrawe krawędzie 'sugerujące' gdzie skoczyć.... po co to dali, skoro jest ten "Instynkt"?
Mnie nawet cieszą scenki QTE. Gra już teraz wygląda przyzwoicie, a co dopiero jesienią 2012?

Nie podoba mi się też że Lara przebiła sobie bok, z trudem biega, ale skacze jak małpa., tak samo się wspina. Czuję że bujają z tym krwawieniem, podejrzewam, że będzie to tylko 'robić' w przerywnikach.

Maati 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 20:12   

Co do animacji włosów zgadzam się z lechem1235. Rozgrywka bardzo ciekawa, szkoda że koleś tak brnął przez kolejne jaskinie i nie dał czasu by się nawet rozejrzeć, a tak pięknie wszystko wymodelowane. Sama postać Lary przyznaję że bardzo ciekawa :D jęki jak najbardziej na miejscu, tylko skoki na nadludzkiego odległości przy ogólnym uczłowieczeniu Croftówny wyglądają trochę komicznie.Czekam na więcej! :)

Jeszcze zapomniałem dodać jak ogromnie pozytywne wrażenie zrobiły na mnie animacje Lary, po często poszarpanych z TRU tutaj ogromna różnica.

joker 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 20:32   

Bardzo możliwe że instynkt nie będzie dostępny już od początku gry, mógł zostać włączony tylko na potrzeby prezentacji.

Strasznie jęczy ta nowa Lara :) a skoki wykonuje jeszcze paskudniej niż w TRU. Małpa z większą gracją się porusza :p Co do ran i siły skoków to raczej nie liczę na to, że Lara po odniesionych obrażeniach będzie miała z tym większy problem gra była by wówczas uciążliwa. Zresztą widać że nawet mimo kontuzji, trzymając się za bok, zapyla jak na maratonie, kopie szarpie i cuduje i jeszcze dzierży pochodnię :)

No ale cóż stara Lara za to była obwieszona militariami wszelkiej maści, które wyskakiwały z plecaczka więc nie ma co dyskutować o rzeczywistości. To tylko gra, a tu rzeczywistość choćby nie wiem jak prawdziwa zawsze będzie naginana.

cutek15 
Praktykant

Posted: 06-06-2011, 20:35   

Gameplay bardzo ciekawy, jednak nie oceniajmy tak pochopnie bo możliwe, ze to wersja beta gry a nie gotowa gra, jeszcze wiele się może zmienić. A tak w ogóle to czy możemy się jeszcze czegoś spodziewać na temat nowego TR na E3 czy to już wszystko?

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2

Maati 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 20:38   

joker, z jednej strony masz rację z drugiej co ty byś zrobił na jej miejscu? Biernie czekał aż cię pokroją ? :P Wyjęła strzałę, pochodnia w łapę i biegiem. :P Szkoda, że filmik niskiej rozdzielczości, przyznaję że musiałem dokładniej się przyjrzeć by zobaczyć tryskająca krew po śmierci napastnika. :D

K@t 
Spectre

Posted: 06-06-2011, 20:40   

To nie jest nawet beta, a alfa. Bardzo wczesna wersja, więc w rzeczy samej - wiele może się zmienić.

Gameplay bardzo mi się podoba - świetnie oddane uczucie samotności, zaszczucia i klaustrofobii. Co do stękania - fakt, aż przyciszyć musiałem, żeby sąsiedzi nie dzwonili na policję.

Trochę nie do końca podoba mi się ten sławetny instynkt, liczyłem na coś bardziej przypominającego eagle vision z AC (podświetlanie jakichś drobnych wskazówek, a nie całych elementów otoczenia). Może jeszcze lepiej będzie w tej kwestii.

will 
Nowicjusz

Posted: 06-06-2011, 20:41   

Gameplay jest rewelacyjny. Tego typu rozgrywka naprawdę mi odpowiada i robi wrażenie. Aż mi się słabo zrobiło jak przechodziła przez te tunele po szyje zanurzona w wodzie <klaustrofobia>. Ale kitka jak to kitka Lary w Tomb Raiderach - sztuczna i paskudna x).
Ponieważ bardzo mi się podoba ten gameplay- nie obejrzę już żadnego, amen.

Birko 
Praktykant

Posted: 06-06-2011, 20:48   

Gameplay niezły, ale nie podobają mi się ciągle wyskakujące ikonki pomocnicze. Mam nadzieję, że będzie można je wyłączyć. Animacja jest według mnie ładna i płynna. Podoba mi się też głos Lary bardziej niż w trailerze, może dlatego, że tu ma więcej emocji. Ale wciąż minie trochę czasu zanim się całkowicie do niego przyzwyczaję :D Nie przypuszczałam, że dostaniemy trailer tak wcześnie, myślę, że gdyby nie E3 to byśmy musieli jeszcze długo poczekać :D Ogólnie mówiąc - pozytywne wrażenia, ale tu i tam przydałoby się poprawić parę rzeczy :) No, ale trudno oceniać, skoro gra jest na wczesnym etapie produkcji. Pamiętacie pierwsze zdjęcia i filmy z Legendy, a jak później to wszystko wyglądało? Tu też praktycznie wszystko może się zmienić :)

Cinek 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 21:29   

Mnie się podobało umiarkowanie. Jak to ktoś określił na innym forum: "Uncharted dla ubogich" - niestety trochę się z tym zgadzam. Pomysł i klimat super, technicznie już znacznie gorzej. A pomysł z podświetlaniem obiektów TRAGICZNY. Dokładnie coś takiego zastosowano w Enslaved i gra była tak prosta, że spałem i nawet jej nie skończyłem.

Scion 
Podróżnik

Posted: 06-06-2011, 21:55   

Otóż Larcia może sobie rozbić główkę dokładnie tak jak pan, który ją chciał złapać :3

janek04 
Podróżnik

Posted: 06-06-2011, 21:59   

Cinek wrote:
A pomysł z podświetlaniem obiektów TRAGICZNY. Dokładnie coś takiego zastosowano w Enslaved i gra była tak prosta, że spałem i nawet jej nie skończyłem.

A kto ci kaze to uzywac ?
Cinek wrote:
"Uncharted dla ubogich"

Pierwsze slysze. Nie mozna porownywac TR do Uncharted bo TR byl pierwszy ;)
Co do gameplayu to juz wiem, ze cala gra taka nie bedzie poniewaz to byl poczatek gry i duzo elementow bylo skryptowanych :) Ale mimika i uczucia Lary sa superb na poczatku jak jej wargi drgaly :jumper:
Maati wrote:
Rozgrywka bardzo ciekawa, szkoda że koleś tak brnął przez kolejne jaskinie i nie dał czasu by się nawet rozejrzeć

Ciekawe czy ty bys sie rozgladal jak ktos by cie gonil a na glowe walil by ci sie sufit :)

Legend 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 22:57   

Obejrzałem kilka razy filmik z prezentacji dema i jedyne co mnie denerwuję to:
1) podświetlane wskazówki do zagadek (nie chcę kolejnej banalnie prostej gry z serii TR)
2) dziwne, jakieś takie nie naturalne skoki i wspinaczka głównej bohaterki

To są te dwa punkty, które mnie najbardziej zraziły czy ogólnie przeszkadzają. Oczywiście wiem, że zostało sporo czasu do premiery ostatecznej wersji gry, więc jeszcze wszystko może się zmienić. :kawa:
Co do reszty to jestem bardzo zadowolony i nie mam większych zastrzeżeń.
Oby tak dalej...

Pozdrawiam fanów TR. :D

Maati 
Obieżyświat

Posted: 06-06-2011, 22:59   

Quote:
Ciekawe czy ty bys sie rozgladal jak ktos by cie gonil a na glowe walil by ci sie sufit :)

Bez przesady, miałem na myśli że mógł choć na chwilę przystanąć i zaprezentować piękne wnętrza jaskiń, efekty itp. bo jest na co popatrzeć pomimo różnych niedoróbek.

Quote:
To nie jest nawet beta, a alfa.

Było to gdzieś oficjalnie powiedziane? Przeoczyłem pewnie..cały ja :P Cieszył bym się, bo jak już wspomniałem wyżej, mogli by dopieścić. :)

Legend - myślę że możemy być praktycznie pewni że owe wskazówki będzie można wyłączyć. ;)

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo