FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Problemy i Porady
Author Message
alank0491 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 11:14   

Chodzi mi o takie coś

potwierdzam email który przychodzi i potem dalej jest to samo... Wie ktoś jak to zrobić ?

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 06-03-2013, 11:43   

cutek15 wrote:
Zrobiłem tak a gdy włączam grę to i tak jest "łączenie z kontem...", więc i tak się loguje czy co to tam robi :/ Kurde, a jak w wakacje nie będę mieć neta to sobie nie pogram

Odłacz kabel od sieci i zobacz czy sie gra włączy :p Powinna.

alank0491 wrote:
potwierdzam email który przychodzi i potem dalej jest to samo... Wie ktoś jak to zrobić ?

Nie mam pojecia, nie probowalem jeszcze tego rejestrowac.

janek04 
Podróżnik

Posted: 06-03-2013, 11:55   

Czy komus sie czasami gra crashuje jak sie gra w multi ?

bezradnaa 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 12:46   

Mam to samo. Wyskakuje komunikat: "Nie udało się włączyć trybu Direct3D przy bieżących ustawieniach" Chce wyłączyć opcję "ekskluzywny pełny ekran"...tylko u mnie jest jeszcze jeden haczyk. Mianowicie kiedy chce włączyć OPCJE to wyświetla mi się bład.... ktoś może mi pomóc? jest jakies inne wejście do opcji niż przez to główne okienko ?

Tonetti 
Podróżnik

Posted: 06-03-2013, 15:19   

Mam problem :(
http://www.youtube.com/watch?v=j1XcgEYpU1k 9:10 dokładnie w tym miejscu, gdy Lara powinna skoczyc na most, to gdy naciskam spację kamera się do niego przybliża, Lara znika z pola widzenia i jest tak w nieskonczonosc, nie moge nic zrobic :( Powinienem wcisnac cos jeszcze oprocz spacji czy to blad? :( Moglby mi ktos wyslac zapis (o ile sie da, bo nie wiem jak to jest w nowym TR z save'ami) zaraz po tym moscie?

LGf 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 15:49   

Potrzebuje pomocy padl mi komputer wtrakcie gry w TR i stracilem savy nie chce mi sie grac od poczatku. Jesli ktos juz jest w trakcie gry przynjamniej ma juz karabin albo najlepiej shotgun i ma save z takiego etapu gry to bylbym wdzieczny za uploadowanie gdziekolwiek.

pmkkoch 
Obieżyświat

Posted: 06-03-2013, 15:59   

Jestem w Summit Forest(46%) i mam przejść obok trzech facetów do jakiejś jaskini. Jak mogę ich zabić/przekraść się obok nich tak, żeby mnie nie zauważono?

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 06-03-2013, 16:02   

Quote:
Potrzebuje pomocy padl mi komputer wtrakcie gry w TR i stracilem savy nie chce mi sie grac od poczatku. Jesli ktos juz jest w trakcie gry przynjamniej ma juz karabin albo najlepiej shotgun i ma save z takiego etapu gry to bylbym wdzieczny za uploadowanie gdziekolwiek.

A save sie nie zapisał w Chmurze?

kluz_kaa 
Pierożek Kluzo

Posted: 06-03-2013, 16:52   

A nie jest przypadkiem tak, że save na Steamie jest przypisywany do określonego konta i tylko z nim będzie działał?

vardoger 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 17:07   

Czy ktoś wie ile mniej więcej waży ta aktualizacja TR ze Steama? Widziałam, że inni mają podobny problem z TR na PC, jednak dalej coś mi nie pasuje, bo jak instaluję grę z płyty to na początku wszystko jest ok, potem jednak instalacja się zawiesza na jakiś czas ale po tym jest napisane, że grę dodało mi do biblioteki, no czyli teoretycznie zainstalowało. I teraz nie wiem, czy to możliwe, żeby pobierało mi resztę gry? (mam 2 płyty, pl/ang i cz/ang, z obydwoma dzieje się to samo, więc chyba naprawdę musiałabym mieć pecha) Wybaczcie, że pytam Was może o tak banalne rzeczy, ale Steama nie znałam wcześniej i nie wiem jak to jest. Z góry dziękuję za pomoc :)

Cez 
World of Tomb Raider

Posted: 06-03-2013, 17:30   

U mnie 40 minut gra isntalowala sie z płyty CZ/ENG i potem 15 minut sciagała mi sie aktualizacja, chyba cos kolo 2GB. Po tym mogłem grac :)

Johny188 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 17:38   

Jak dostroić radio na wierzy ??

vardoger 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 17:39   

U mnie się właśnie tak szybko z płyty instaluje, i to mnie niepokoi. Internetu zbyt szybkiego nie mam, to trochę trzeba czekać. Tylko właśnie jeszcze chciałabym wiedzieć (jeśli ktoś uprzejmy udzielić informacji) czy jak mam napisane "zaktualizowane xxx.mb / 8.9GB " to jest to rzeczywiście tak, że mi 2 giga ściągnie? Wybaczcie, ale trochę mnie to martwi, mam wrażenie, że coś tu nie gra. Dzięki :)

3dfx 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 17:50   

Ja też czegoś tu nie rozumiem. Nie możesz po prostu uruchomic tej gry i sprawdzić czy wszystko ok?... skoro dodało Ci do biblioteki to albo się uruchomi albo jeszcze pobierze brakujące elementy.

julitagitara900 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 18:01   pROBLEM ! HELP!

Mam problem z grą: Po uruchomieniu gry kiedy klikam rozpocznij grę, podczas pierwszego filmiku gra zaczyna się zacinać i w połowie wyskakuje komunikat, że jest jakiś problem i automatycznie wyłącza się gra. Nie pisze jaki problem. Próbowałam chyba już wszystkiego. Wyłączyłam wszystkie efekty FULL, w tym Ekskluzywny Ekran. Mam laptopa Windows 7 i 4 GB pamięci z 400 GB pojemności. Myślałam, że może to jakiś problem z Nivida- mam kartę NIVIDA GEFORCE GT 320M. Właśnie instaluje stery 314.09 WHQL Driver for GTX TITAN. Myślicie, że to może pomóc? Dodam, że już aktualizowałam sterowniki, ponownie uruchomiłam komputer i problem jest ten sam. PROSZĘ O POMOC ! :(

vardoger 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 18:15   

3dfx, właśnie o to chodzi, że ja nie mogę tej gry uruchomić, bo mi się pobierają aktualizacje, a właśnie też jestem w kropce bo sama nie wiem, ile tego mi się będzie ściągało i czy gra mi na pewno się poprawnie zainstalowała. Folder SteamApps waży jakieś 10 GB, więc teoretycznie jest w porządku i to co miało się zainstalować z płyty się zainstalowało. Nic to, najwyżej wezmę lapka i zainstaluje u kogoś te aktualizacje.

julitagitara900 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 18:40   pomocy

To mi się wyświetla jak gra zostaje zawieszona: http://oi49.tinypic.com/35c1m6h.jpg

Hemulen 
Podróżnik

Posted: 06-03-2013, 18:49   

vardoger wrote:
Folder SteamApps waży jakieś 10 GB, więc teoretycznie jest w porządku i to co miało się zainstalować z płyty się zainstalowało.

No właśnie nie do końca musi tak być. Za pierwszym razem instalator zawiesił mi się przy ok. 500 MB zainstalowanych, podczas gdy na dysku folder Tomb Raidera ważył już ok. 10 GB, a po restarcie Steam chciał pobierać resztę z sieci. Dopiero za drugim razem, gdy usunąłem pliki lokalne i włożyłem na nowo płytkę do napędu, zainstalowało się do porządku (chociaż - ciekawe czemu - komputer długo mielił właśnie w okolicach 500 MB), a ostatnie 2 GB dociągnęło z sieci (czyli tak jak być powinno).

Liriam 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 19:17   

julitagitara900 wrote:
Mam problem z grą: Po uruchomieniu gry kiedy klikam rozpocznij grę, podczas pierwszego filmiku gra zaczyna się zacinać i w połowie wyskakuje komunikat, że jest jakiś problem i automatycznie wyłącza się gra. Nie pisze jaki problem. Próbowałam chyba już wszystkiego. Wyłączyłam wszystkie efekty FULL, w tym Ekskluzywny Ekran. Mam laptopa Windows 7 i 4 GB pamięci z 400 GB pojemności. Myślałam, że może to jakiś problem z Nivida- mam kartę NIVIDA GEFORCE GT 320M. Właśnie instaluje stery 314.09 WHQL Driver for GTX TITAN. Myślicie, że to może pomóc? Dodam, że już aktualizowałam sterowniki, ponownie uruchomiłam komputer i problem jest ten sam. PROSZĘ O POMOC ! :(

Miałam identyczny problem. Wystarczyło zaktualizować sterowniki do karty graficznej i powinno śmigać :) . Jak nie będzie to zobacz jeszcze czy masz zainstalowanego DirectX 11

Tonetti wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=j1XcgEYpU1k 9:10 dokładnie w tym miejscu, gdy Lara powinna skoczyc na most, to gdy naciskam spację kamera się do niego przybliża, Lara znika z pola widzenia i jest tak w nieskonczonosc, nie moge nic zrobic :(

Niestety mam to samo. Może zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Harrolfo 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 19:22   

Witam,
Jak odpowiednio rozbujać tę kulę?
Ściąga mi ciągle na lewo.

pmkkoch 
Obieżyświat

Posted: 06-03-2013, 19:29   

Spójrz na belki po bokach. Z tyłu masz również okna, które możesz otworzyć. ;)

Harrolfo 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 19:35   

Belki już zniszczyłem.

krtomb 
WoTR Team

Posted: 06-03-2013, 19:45   

no to teraz otwórz obydwa okienka, stań na środku i znów pociągnij strzałą z linką - powinno się rozpipczyć w drobny mak :D

Jak się coś dziwnego z kamerą dzieje to polecam Restart Checkpoint :) mnie raz pomogło jak byłem nieco dalej :)

Liriam 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2013, 19:47   

Próbowałam z restart checkpoint, nic nie dało, dalej to samo. Wchodziłam do menu głównego i znowu do gry też nic

EDIT: Wyłączyłam grę i włączyłam znów. Pomogło :)

Tonetti 
Podróżnik

Posted: 06-03-2013, 20:17   

Liriam wrote:

Tonetti wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=j1XcgEYpU1k 9:10 dokładnie w tym miejscu, gdy Lara powinna skoczyc na most, to gdy naciskam spację kamera się do niego przybliża, Lara znika z pola widzenia i jest tak w nieskonczonosc, nie moge nic zrobic :(

Niestety mam to samo. Może zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Ja już sobie z tym poradziłem, wystarczy zaczekać chwilę, nie naciskać od razu spacji, tylko dać strzałkę w bok, poczekać aż Lara się wychyli i dopiero wtedy skoczyć :)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo