Multiplayer - ogólne rozmowy |
Author |
Message |
squallaz
Nowicjusz
|
Posted: 26-03-2013, 06:00
|
|
|
Cez wrote: | Menkaure wrote: | To czemu nie migrujesz do tej drugiej grupy? |
Migruje Wlasnie mialem mecz znowu w 5 osob. Byly 3 osoby z poziomem ponad 30, ja i numer 17. Ustawilem sie w druzynie z tymi 30-tkami oczywiscie. Tuz przed sama gra system moj wybor zmienil i do jakiej druzyny trafilem? Ja i 17-tka, przeciwko trzem 30-tkom. No sorry, to sa jakies kurwa kpiny. |
Po co spinasz się? Mnie jakoś też tak wybiera (24lv.) ale gram i dostaję PD po meczu (jeśli w ogóle go mogę skończyć) W końcu będziesz miał wyższy lv. i system zacznie Ciebie wybierać do lepszej drużyny. I oczywiście wtedy to nie będziesz spinał się. A jak chcesz wylevelować się to jak pisałem, graj sam na prywatnym meczu lub ze znajomym. Po za tym Twój problem przy moim to nic. |
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 26-03-2013, 10:16
|
|
|
squallaz wrote: | A jak chcesz wylevelować się to jak pisałem, graj sam na prywatnym meczu lub ze znajomym. |
Znajomych cos nie widze w tym multi A jak mozna grac samemu? Tzn udalo mi sie wlaczyc samemu mapke, tylko ze mna... no ale co to dało procz zwiedzenia lokacji |
|
|
squallaz
Nowicjusz
|
Posted: 27-03-2013, 06:29
|
|
|
Cez wrote: | squallaz wrote: | A jak chcesz wylevelować się to jak pisałem, graj sam na prywatnym meczu lub ze znajomym. |
Znajomych cos nie widze w tym multi A jak mozna grac samemu? Tzn udalo mi sie wlaczyc samemu mapke, tylko ze mna... no ale co to dało procz zwiedzenia lokacji |
Wybierasz mapę np Wioska, tryb Ratunek, czas 20minut, ilość apteczek 20 i zbierasz je i zbierasz też śrubki. I w ten sposób można trzepać levele i śrubki i nie denerwujesz się łepkami z wyższym levelem. Potem wpadasz do meczu i rządzisz |
|
|
cwiektorr
Nowicjusz
|
Posted: 02-04-2013, 18:25
|
|
|
Ja mam taki problem:
Wchodzę na multi, przyłączam się do pierwszej lepszej gry, czeka w lobby na początek gry a grę zaczynam sam. Od kilku tygodni próbuję zagrać, a udało mi się tylko raz. To jest wina łącza czy za słabego PC? |
_________________ Murawa się rozrasta kiedy się podlewa |
|
|
|
|
piwnooka
Nowicjusz
|
Posted: 04-04-2013, 11:41
|
|
|
Czy ktoś zdecydował się już na zakup nowych map? W jakim trybie gry są dostępne? Tylko GRA OTWARTA, tak jak Shanty Town? |
|
|
|
|
Badder
Nowicjusz
|
Posted: 08-04-2013, 17:32
|
|
|
To nie iwme, ale jakoś nie widzę już nikogo na pc na multi. Multi już upadło jak widać |
|
|
|
|
piwnooka
Nowicjusz
|
Posted: 09-04-2013, 12:58
|
|
|
Czy ja wiem, w wolnych chwilach często gram w Multi. Liczyłam na zróżnicowanie w innych trybach gry, ale nowe mapy są dostępne tylko dla trybu GRA OTWARTA. |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 09-04-2013, 17:34
|
|
|
Właśnie. Dobrze by było, gdyby załatali ten błąd, który uniemożliwia znalezienie pełnego lobby w grze rankingowej po pobraniu DLC z mapkami. A tak można grać jedynie w trybie casual -.- |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
spyro
Nowicjusz
|
Posted: 09-04-2013, 17:57
|
|
|
Jakim cudem przy moim nicku w lobby, przy wyborze broni, głosowaniu na mapę, pojawia się co jakiś czas podświetlony głośnik? Nie mam podłączonego mikrofonu, a z tego co zauważyłem, to on podświetla się tylko w przypadku tych graczy, którzy coś mówią. Czy ktoś z was też zetknął się z tym problemem? to jakiś bug? |
|
|
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 10-04-2013, 14:12
|
|
|
spyro, chodzi o grę na PC? Jeżeli tak, to w Steamie wejdź w ustawienia --> dźwięk i wycisz sobie mikrofon, oraz ustaw, aby głos był przesyłany tylko po naciśnięciu wybranego klawisza Jeżeli grasz na laptopie to pewnie masz wbudowany mikrofon |
|
|
spyro
Nowicjusz
|
Posted: 10-04-2013, 17:12
|
|
|
Madziula, bardzo serdecznie dziękuje! Nie mam laptopa dlatego mnie ten fakt bardzo dziwił i stawał się irytujący w obawie o (może to irracjonalne) przykładowo jakiegoś wirusa, atak. Gram na PC, komputer stacjonarny, karta dźwiękowa zintegrowana z płytą główną i brak jakichkolwiek podłączeń do niej oprócz głośników. Dalej mnie zastanawia dlaczego taka sytuacja miała miejsce i w jaki sposób gra wykrywała rzekomo jakieś dźwięki skoro jest to fizycznie niemożliwe. Bug? Oby.
Wyciszyłem głośność (suwak domyślnie był ustawiony na ok 5-10%) i ustawiłem przycisk "naciśnij i mów" na Key Pad * więc o przypadkowe włączenie martwić się nie muszę ; ) Oby pomogło.
Poza tym ehh... no tak, Steam... a ja szukałem tych ustawień w menu gry. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 10-04-2013, 20:33
|
|
|
Ludzie trąbią, że wczorajszy patch dostępny w XBL poprawia dużo rzeczy w SP i MP (m.in. Generała, który nie jest już potrzebny do odblokowania aczka "Shopaholic") - ja jeszcze nie pobrałem aktualizacji. Załatano ponoć "blackout" podczas logowania i ogólnie problemy z ładowaniem aren. Tutaj pełna lista załatanych bździągw:
Quote: | New Issues fixed in Title Update 3
Single Player
• Resolved situation in which combat would not spawn the next encounter on Chasm Bridge, halting player progress. [Dedicated Thread]
• Fixed an issue in Shipwreck Beach where if a player skipped content they would be unable to progress due to not receiving the compound bow from Jonah. This was known as the “Block & Tackle” bug. The update should address this issue for players who have already encountered the bug. Fixed a similar issue where the block and tackle itself was inaccessible while on the galleon. [Dedicated Thread]
• Resolved issue where players were able to proceed through Shipwreck beach without the compound bow.
• Addressed issues with visibility and movement of sea mines in Shipwreck Beach.
• Addressed issue where skipped cinematics were preventing saving your discovery of the next campsite in Mountain Base (Radio Tower Basecamp) and Chasm Monastery (Sacred Hall Basecamp).
• Resolved issue with fire arrows blocking progress in the Tomb of Lost Adventurer.
• Fixed issue in Coastal Forest where reloading last checkpoint generated an incorrect objective.
• Resolved a rare issue in Shantytown where the player path could be gated following a combat encounter.
• Addressed a situation while re-traversing the Cliffside Bunker where the world would not load as you exited the roof.
• Fixed rare case where gondolas would drop prematurely in Shipwreck Beach making traversal difficult.
• Resolved issue in Tomb of the Unworthy where basecamp discovery notification would play at the incorrect time.
• Fixed crash that occurred only on Korean Language.
• Addressed visibility issue when toggling Square Enix Trailers on PS3.
• Polished timing of Czech subtitles.
Multiplayer
• Improved how Lobbies handle users with Downloadable Content/Additional Content maps, allowing friends to play together.
• Implemented additional Downloadable Content/Additional Content matchmaking options menu.
• Added notifications for Downloadable Content/Additional Content matchmaking options.
• Addressed an issue where a black screen would appear after accepting a friend invite and removing the Ethernet Cable.
• Fixed a rare multiplayer crash.
• Addressed an issue with empty text characters not displaying on PC and PS3.
• Adjust unit of measurement for time played in Online Profiles.
• Added an option to search All game types in matchmaking.
• Resolved an occasional issue where Salvage Crates wouldn’t respawn after Host Migration.
• Retuned Shopaholic Achievement by excluding The Oni General from the achievement requirement. |
|
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 11-04-2013, 00:59
|
|
|
Haha, a mnie na PC odblokowało się osiągnięcie 'Zakupoholik', a jeszcze mi daleko do posiadania wszystkich ulepszeń i postaci Miałam wtedy ok 25 lvl
Tutaj screen:
http://img594.imageshack....chowek01zhj.jpg |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 11-04-2013, 08:53
|
|
|
Kilka osób wspominało o takim gliczu jeszcze w trakcie pierwszych frustracji związanych ze boostowaniem XP i złomu, bo teoretycznie całego Zakupoholika można było odblokować dopiero na 3cim prestiżu w okolicach 58 levelu (!!). Zaczęły się sposoby szybkiego szlifowania, potem słynny hover-trick, który pomógł mi odblokować aczka na levelu 60tym przed prestiżowaniem. Parę osób jęczy też, że liczniki im się wyzerowały i w chyba niecałych 100% są to właśnie osoby, które boostowały - możliwe, że patch zeruje XP zgarnięte w prywatnych solo meczach. Sprawdzę dopiero popołudniu. |
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 11-04-2013, 12:10
|
|
|
No mnie się to osiągnięcie odblokowało przez przypadek razem z jakimś innym Nawet nie myślałam, żeby coś przy tym kombinować, bo i tak w multi gram tylko dla rozrywki i bez rankingu |
|
|
Archelaos
Nowicjusz
|
Posted: 11-04-2013, 19:45
|
|
|
Czy wy też tak macie, że przeciw niektórym graczom nie da się grać, bo zmiatają wszystko przed sobą i czasem ma się wrażenie, że wiedzą wcześniej niż ty gdzie zamierzasz się ruszyć?
Przyznam, że nie potrafię używać łuku w multi - bez "ładowania" ma małe obrażenia, a jakoś tak się składa, że wszyscy wrogowie zdążą się schować zanim się "naładuje". Za to zam regularnie ginę od łuku... |
|
|
|
|
Shalryma
Student
|
Posted: 15-04-2013, 14:08
|
|
|
Chciałam się dopytać jeszcze raz o generała-wiem,że toczyła się już o to dyskusja,ale prosiłabym o wyłożenie kawy na ławę,jak krowie na łące.
Wiecie może,czy na PS3 tez jest już tak,że on się nie wlicza do trofeum?Na PS3 było mniej łatek(tylko 2) i nie mogę znaleźć,co było naprawiane w pierwszej.
Przyjmując jednak,że musze go jeszcze zrobić-co muszę uczynić?Słyszałam coś o wbiciu do 60 poziomu jedynie raz,posiadaniu dużej ilości kasy i jednego dobrego bohatera odblokowanego,ale nie kupionego.O co chodzi?
Czy ktoś na mojej konsoli już to robił? |
_________________ Nothing is lost forever,but some things are better if never found. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 15-04-2013, 15:34
|
|
|
Wg forów xboxowych Generał nie jest już konieczny do odblokowania osiągnięcia Shopaholic. Żeby go kupić trzeba dojść ponoć nie do 3-go a tylko do 2go prestiżu.
Prestiż to nic innego jak reset rangi do 1-nki. Po osiągnięciu poziomu 60 odblokuje się opcja "Prestige". W momencie wybrania tej opcji resetują się wszystkie odblokowane bronie - zostają tylko postaci (stąd często spotykane Lary wśród graczy np z poziomem 20stym. Przy prestiżowaniu nie tracisz też "złomu" (salvage), który zbierasz ze skrzynek na arenach.
Generała można kupić - no nie do końca kupić, ale przynajmniej pomóc sobie zdobyć "Zakupoholika" przy pomocy hover-trick. Warunek - musisz mieć przynajmniej jedną nieodblokowaną postać z grupy Survivor (więc proponuję level 60ty). W grupie Solari ustawiasz sobie Generała, przechodzisz do grupy Survivor i ustawiasz nieodblokowaną Larę (jako ostatnią postać do kupienia). Przełączasz tak kilka razy i w momencie gdy przechodzisz z Lary na Generała wciskasz jednocześnie "Switch Faction" i "Buy character". Gra pomyśli, że chcesz kupić Larę, a de facto kupisz Generała (za 10k salvage). Potem kupujesz Larę i trophy odblokowane! Grać Generałem jednak się nie da. |
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 15-04-2013, 18:55
|
|
|
Chciałam wyrazić swoje niezadowolenie, otóż dzisiaj jak grałam w multi na pc (a raczej próbowałam zagrać) to kilka razy z rzędu tak równoważyło drużyny, że w jednej było 3 osoby, a w drugiej 5 Tak samo jak dołączało mnie do jakiejś gry, gdzie grały drużyny liczące 3 i 4 graczy, to dorzucało mnie do tych 4, zamiast tam gdzie jest mniej osób...
Nie wspominając już o wszelakiego rodzaju bugach, np. lewitujące postaci, zapadanie się pod ziemię, znikanie całej lokacji, brak możliwości podniesienia apteczki (pomogło potraktowanie jej granatem ) oraz brak możliwości "dobicia" leżącego rozbitka (moja postać brała zamach czekanem i zastygała w bezruchu ).
To tyle, po prostu musiałam się wyżalić |
|
|
LKRISS
Nowicjusz
|
Posted: 19-04-2013, 14:26
|
|
|
Może mi ktoś wyjaśnić jak zdobyć osiągnięcie "Narcyz - Kup nowy model postaci do gry wieloosobowej" ?
Na YT znalazłem opis i przejście ale dotyczy niby innego osiągnięcia czyli "Monkey Around - In a multiplayer match, escape death 3 times by using the rope ascender" niby ikonka ta sama ale zupełnie inny opis. Był jaki upgrade czy jak? |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 19-04-2013, 17:13
|
|
|
Przecież treść osiągnięcia mówi wszystko Po prostu kup jakikolwiek nowy model postaci - początkowo masz odblokowane tylko podstawowe, potem stopniowo zyskujesz dostęp do kolejnych. |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 19-04-2013, 20:46
|
|
|
Kriss ma rację. Narcyz odblokowuje się przy robieniu Monkey Around i odwrotnie. Było tak u mnie i u wielu innych (jeśli nie u wszytskich) graczy.
Graj jako Solari. Gdy Twoja postać złapie się za brzuch w wyniku obrażeń wskocz na linkę i użyj wciągarki, żeby wjechać na górę - odczekaj aż zdrowie się zregeneruje. I tak 3 razy. Nie trzeba robić tego w jednej sesji na jednej arenie - można nawet samemu w prywatnym meczu - najlepiej na plaży w okolicy rampy na blok z turettem. Jest tam płonąca opona. Stań w niej na chwilę aż postać złapie się za brzuch. Wskocz szybko na linkę, wciśnij klawisz akcji (w przypadku xboxa to X, na PC chyba E w PS3 chyba kółeczko). Zrób tak trzy razy. Postęp każdego osiągnięciach możesz na bieżąco sprawdzać w statystykach (oczywiście oprócz Samarytanina i paru innych, gdzie wystarczą jednorazowe czynności, albo czynności niezwiązane z rozgrywką - kupienie wszystkich postaci, 60 level etc). |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 19-04-2013, 20:48
|
|
|
Lol, takie cuda to tylko na Xie chyba
"Oficjalnie" narcyz wpada właśnie po wykupieniu nowej skórki. No ale to TR, nic mnie nie zdziwi. |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 19-04-2013, 21:53
|
|
|
No tak, sam się zdziwiłem, gdy przy trzeciej ucieczce na linie odblokowałem aczka pt "Narcyz". Gdy sprawdziłem jego opis okazało się, że w (najprawdopodobniej) polskim przekładzie acziwmętów jest błąd. Sam, gdy jeszcze nie doszedłem w ogóle do połowy SP ktoś tutaj na forum rzucił, że jest właśnie pomyłka i zachowałem się dokładnie jak Ty w przedostatnim poście WoTRever, wiadomo że tego nie poprawią. Nie razi aż tak w oczy szczególnie, że ani jeden ani drugi nie wymagają bóg wie jakich zachodów i zbierania złomu/boostowania. Odblokować je można raz dwa i szybko zapomnieć. |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 20-04-2013, 07:59
|
|
|
Ja w sumie nie wiedziałem, że tego aczka/trofeum z wjazdem na linie można tak łatwo wbić samemu - dzisiaj spróbuję |
|
|
|