Pomoc w przejściu |
Author |
Message |
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 23-03-2016, 22:07
|
|
|
Ja tam nie miałem problemu z tym skokiem na x360. A o sekretach zapomnij. Nowy Tomb Raider to przecież opcjonalne grobowce i kultowe już "I hate tombs" |
|
|
krtomb
WoTR Team
|
Posted: 24-03-2016, 17:53
|
|
|
Ale w ryżu ona nic takiego nie powiedziała
Liczę, że w kolejnej części będzie przeskok czasowy i że Lara będzie już bardziej harda a mniej jojczliwa...
No co? Pomarzyć można, nie? |
_________________ "In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!" |
|
|
|
|
F1ame
Nowicjusz
|
Posted: 16-04-2016, 13:02
|
|
|
Coś mi się wydaje, że przegapiłem gdzieś skrzynię ze strzałami do wspinaczki, czytałem jakieś solucje jednak w grze coś ich nie mogę znaleźć. Przeszedłem już Akropol i jestem w drodze do Obozu Ocalałych - chyba powinienem już je mieć na tym etapie?
Mam jeszcze problem z Potrójnym Strzałem (Podwójny też mi nie wychodził). Niby powinienem wysłać 3 strzały do grupki drabów na napiętym łuku i pełnym zbliżeniu, jednak nic takiego się nie dzieje - wciąż wylatuje jedna... jest na to jakiś sposób? |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 16-04-2016, 14:09
|
|
|
Strzały do wspinaczki dostajesz dopiero jak spieszysz Jacobowi z misją ratunkową.
Potrójny strzał - nie bawiłem się w takie cudawianki. |
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 16-04-2016, 14:25
|
|
|
F1ame, Co do potrójnego strzału - spróbuj najpierw nacisnąć przycisk celowania i zbliżyć widok, a dopiero później naciągnij łuk - celownik powinien sam nakierować się na głowę przeciwnika. Później tylko przesuwasz celownik na kolejnego wroga i znowu powinno go zaznaczyć. Na pewno działa na nieopancerzonych wrogów, nie wiem jak z tymi cięższymi, których nie da się zabić jednym strzałem w głowę. |
|
|
F1ame
Nowicjusz
|
Posted: 20-04-2016, 09:09
|
|
|
W koncu mam już te strzały do wspinaczki:), dostałem przed misją ratunkową Jonah. Potrójny strzał opanowany - super rzecz! Thnx Madziula! . Co do opancerzonych to trzeba zastosować poprawkę w postaci posłania kolejnej ostrzegawczej strzały w głowę...;) |
|
|
|
|
Dariola
Nowicjusz
|
Posted: 07-08-2016, 19:12
|
|
|
Witam, mam taki problem z przejściem gry. Mianowicie skacząc na mapie po lokacjach na każdej pojedynczej pokazuje mi 100%, natomiast ogólna mapa świata pokazuje mi 98%. Znalazłam już wszystko, łącznie z DLC Baba Yaga, czy ktoś z Was ma pomysł o co chodzi, a może ktoś tak miał?
Dzięki za odpowiedzi. |
_________________ Dariolka. |
|
|
|
|
MaXoR
Praktykant
|
Posted: 07-08-2016, 22:31
|
|
|
Dariola wrote: | Witam, mam taki problem z przejściem gry. Mianowicie skacząc na mapie po lokacjach (...) |
Zakładając, że to nie jakiś BUG... to z tak ogólnego opisu trudno zgadnąć co pominęłaś. Mogę jedynie zasugerować - Syria - na mapie świata nie wygląda jak reszta lokacji i łatwo o tym zapomnieć lub przeoczyć. |
|
|
|
|
leven
Nowicjusz
|
Posted: 11-08-2016, 19:42
|
|
|
Witam
Mój pierwszy post
Jestem w "Złowrogiej Dolinie"
Muszę się dostać na górę według podpowiedzi, ale od paru godzin nie widzę możliwości.
Na pewno coś przegapiłem, dla tego proszę o wskazówkę.
Tutaj jestem:
Dziękuję. |
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 11-08-2016, 19:47
|
|
|
A zaglądałeś do naszej solucji? Ta zagadka faktycznie może sprawić trudność.
http://laracroft.pl/tr10/solution6.html
Quote: | Przed tobą zagadka z kołowrotkami. Wysoko zobaczysz olinowany mechanizm - połącz go z kołowrotkiem. Zakręć nim i opuść dwie platformy, by były na tej samej wysokości. Teraz biegnij szybko w kierunku tej, znajdującej się po lewej stronie, wskocz na nią, przeskocz na drugą i dalej na ośnieżone deski. Znajdziesz drugi kołowrotek. W oddali zobaczysz drewniany budyneczek, w którym jest kolejny, olinowany mechanizm - strzel tam liną i zakręć kołowrotkiem. Zobaczysz kolejną platformę unoszącą się w górę. Niestety, nie zdążysz tam dobiec, więc zjedź po linie niżej i podejdź do pierwszego kołowrotka. Zakręć nim ponownie, ale tym razem ustaw platformy tak, by ta po lewej była ok. 1 metr wyżej niż ta po prawej. By utrzymać to ustawienie zobacz, że po prawej stronie jest olinowany pal - ten nie będzie się obracał, więc stojąc obok niego wystrzel strzałą z linką w mechanizm odpowiedzialny za te dwie platformy. Teraz masz wystarczająco dużo czasu, by dobiec do poprzedniej platformy. Wskocz na podwyższenie w środkowej części lokacji i z niej na linę łączącą kołowrotek z mechanizmem w dolnej części. Wejdź na górę, zakręć kołowrotkiem i podnieś drewnianą windę maksymalnie w górę. Teraz biegnij po platformach po lewej stronie i biegnij przed siebie w stronę trzeciej podniesionej jako ostatnia. Z niej skocz na ścianę i odbij się od pomalowanego na biało fragmentu. Stań na nogach. Idź na koniec podestu i znajdź wajchę otoczoną płotkiem z desek - strzel w nią z łuku i podciągnij - podjedzie coś w rodzaju… kolejki linowej, lecz będzie ona przypominała dom z kurzymi łapkami. Wejdź na pokład gondoli razem z Nadią. |
|
|
|
leven
Nowicjusz
|
Posted: 12-08-2016, 23:04
|
|
|
Dzięki za podpowiedź
Jutro spróbuję to ogarnąć, bo dziś mam yyy kaca ? |
|
|
|
|
leven
Nowicjusz
|
Posted: 13-08-2016, 15:10
|
|
|
Załatwione i przy okazji załatwiłem Wiedźmę - ciężko było
Dzięki za pomoc |
|
|
|
|
Cez
World of Tomb Raider
|
Posted: 13-08-2016, 15:12
|
|
|
Super, nie ma za co |
|
|
jolajola1
Praktykant
|
Posted: 21-08-2016, 18:25
|
|
|
jak uruchomić dodatek Przebudzenie Zimnej Ciemności (Cold Darkness Awakened) ? |
|
|
|
|
MaXoR
Praktykant
|
Posted: 21-08-2016, 23:37
|
|
|
jolajola1 wrote: | jak uruchomić dodatek (...) |
Nie czytasz odpowiedzi na swoje pytania ...
@Cez to wyjaśnił - w menu Trybu Wypraw. |
|
|
|
|
soulfly777kris
Nowicjusz
|
Posted: 02-10-2016, 13:50
|
|
|
Witam
Mam problem z mapą Baba Yaga Świątynia Wiedźmy, Złowroga Dolina bo jest tam motyw kiedy po opanowaniu mechanizmu z linami i zestrzeleniu kilku latarni(mam ich zestrzelonych 7/10) wiedzmy strzelamy z łuku do deski z liną która uruchamia mechanizm dzięki któremu chatka zjeżdża w naszym kierunku ale mi ta chatka nie chce zjechać i nie tylko mi bo na YouTube już kilka osób opisywało ten problem.
to jest dokładnie ten moment:
https://youtu.be/HvEU5uVrJZE?t=1777
Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
peju
Student
|
Posted: 06-10-2016, 15:06
|
|
|
jakis blad w skrypcie gry. pewnie gra nieoryginalna. |
_________________ @foto_peju |
|
|
|
|
soulfly777kris
Nowicjusz
|
Posted: 08-10-2016, 22:25
|
|
|
peju wrote: | jakis blad w skrypcie gry. pewnie gra nieoryginalna. |
W sumie masz rację gra jest nie oryginalna i morze dlatego tak się dzieje.
Ale zadałem to pytanie tutaj bo na YouTube z tego co widać to nie tylko ja mam problem z tą grą w tym akurat miejscu kiedy zjeżdża chatka Baby Yagi, może faktycznie to tylko problem tych co idą na skróty i mają fałszywą kopię gry z Larą. |
|
|
|
|
jolajola1
Praktykant
|
Posted: 12-10-2016, 23:00
|
|
|
utknęłam w Więzach Krwi
gdzie jest łom?
skąd kod do (sejfu?) w piwnicy, ten z gabinetu nie pasuje
co zrobić z drugą kartką z atramentem sympatycznym? obrazek już jest widoczny, ale nie wiem...
w piwnicy za siatką, skrzyniami, widzę głowe Setha albo innego szakalogłowego, jak się dostać? EDIT - a nie, to Anubis i już mam ten łeb
ktoś? coś? |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 13-10-2016, 21:45
|
|
|
Na odwrocie drugiej karty z atramentem sympatycznym są kolejne hieroglify. Z racji, że kartka jest złożona w harmonijkę, zerknij na nią pod odpowiednim kątem, żeby znaki wyglądały jak należy. Ponownie porównaj hieroglify z listą dzielnic Egiptu i uzyskasz kod do klawiatury w piwnicy. Łom znajdziesz dalej, będzie zresztą niezbędny do dalszego progresu. |
|
|
pauers
Nowicjusz
|
Posted: 18-10-2016, 10:43
|
|
|
Witam wszystkich. Mam wersje gry na PS4. Mój problem pojawia się na mapie Podtopione archiwa. Dotyczy on braku skrzyń z monetami. Sprawdziłem miejsca wg rożnych filmików i poradników ale ich po prostu tam nie ma, tak jakby się w ogóle nie wczytały Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem. Rozumiem jeśli byłaby to piracka wersja gry ale przecież wszystko jest oryginalne.
Skrzynie z monetami są zaznaczone jako zielone kwadraty
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 18-10-2016, 21:59
|
|
|
Wiem, że to może oczywiste pytanie, ale odczytałeś odpowiedni monolit albo znalazłeś mapę w tej lokacji? Część zestawów surwiwalowych i skrzyń z monetami nie pojawi się, do póki nie zostaną naniesione na mapkę w grze. |
|
|
pauers
Nowicjusz
|
Posted: 18-10-2016, 23:26
|
|
|
Problem właśnie w tym, że mam już wszystko. Każdy monolit, dokument, fresk. Też o tym myślałem |
|
|
|
|
MaXoR
Praktykant
|
Posted: 19-10-2016, 01:23
|
|
|
pauers wrote: | Problem właśnie w tym, że mam już wszystko. Każdy monolit, dokument, fresk. (...) |
Nie wiem jak na PS4 ... ale na Xone w zasadzie każdy interaktywny element na mapie można zaznaczyć lub odznaczyć jako pkt. orientacyjny. W trybie instynktu powinien pojawić się wówczas dodatkowy (niebieski) wskaźnik danego miejsca. Oczywiście pod warunkiem, że w opcjach gry jest to włączone. Dodatkowo, pewnym specyficznym ułatwieniem, jest również delikatne drżenie pada w pobliżu takich ukrytych miejsc. Ale jeżeli wszystko to sprawdziłeś ... to równie dobrze i po prostu - jakiś bug (?) |
|
|
|
|
pauers
Nowicjusz
|
Posted: 19-10-2016, 08:12
|
|
|
Dziwne jest to, że żadna mapka, którą zdobyłem nie pokazała na mapie tych skrzyń. Tak jakby faktycznie ich w ogóle nie było. Wszelka pomoc czyli niebieski punkt, drżenie pada mam już przerobione. Znam dokładne miejsca tych skrzyń z filmików czy innych poradników. Stojąc w tym miejscu nie ma żadnego drżenia, nic się nie oznacza. Najgorsze jest to, że brakuje mi tych 3 skrzyń do przejścia gry w 100% smuteg. Czy jest może jakaś opcja przejścia danego poziomu jeszcze raz? Bo z tego co wiem w trybie wypraw powtórzenie poziomu nie doda nam znajdziek do trybu fabularnego |
|
|
|
|
|