Problemy i Porady |
Author |
Message |
Geralt
Praktykant
|
Posted: 13-03-2014, 07:14
|
|
|
Widzę że ludek aż pcha się z pomocą ,wiadomo wiosna za oknem |
_________________ prawdziwa cnota krytyki się nie boi |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 13-03-2014, 10:26
|
|
|
Quote: | Wioska w Górach
Za obozem skręć w lewo i zapal posąg (8). Wróć i stwórz most z liny, przejdź na drugą stronę i zbierz z końca klifu geoskrzynkę (8). Z tego miejsca możesz spokojnie zdjąć przeciwników na dole. Skocz na belkę i przejdź do posągu (9). Zejdź na dół i wejdź do strumienia, by zgarnąć geoskrzynkę (9). Idź tam, gdzie zabiłeś bandytów. Zrób pomost i zjedź – po prawej przed wejściem do budynku znajdziesz geoskrzynkę (10).
Wbiegnij na dzwon w domku i wskocz na górę – znajdziesz tam dokument (5). Wróć na dół i rozwal drugie przejście. Przeskocz na drugą stronę i dalej, przez most, do obozowiska, przy którym znajdziesz dokument (6). Teraz możesz pozbierać pozostałe skarby. Wyjdź na górę do wcześniej niedostępnego obszaru, by zdobyć ostatnie jaja z gniazda (5), posąg (10), geoskrzynkę (11) (by ją dostać, wyjdź na górę po schodach przy posągu) i relikt (5) – Nieśmiertelniki Piechoty Morskiej USA, znajdujące się w domku. Zejdź na dół i po kadłubie samolotu dostań się na półkę skalną, gdzie znajdziesz geoskrzynkę (12). Wróć do posągu (1) i wejdź do strumienia z prawej – pod wodospadem znajdziesz geoskrzynkę (13). Znów wróć do posągu (1) i idź naprzód – teraz możesz otworzyć drzwi, za którymi jest ukryty relikt (6) – Suszony Korzeń Gobo. |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje aktualne położenie, ale wydaje mi się, że jesteś po ucieczce z klaszoru (powinieneś być więc na dole, przy strumyku, nad którym skaczemy podczas próby dotarcia do drugiego pilota). Nie wiem czy grasz w głównej kampanii czy zbierasz znajdźki (chyba to drugie, bo przecież w wątku fabularnym gra sama kieruje cię do tego miejsca a poza tym masz jeszcze Survival Instinct).
Szczerze powiedziawszy nie pamiętam jak tam dojść, ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby to polegało na wbiciu strzały z linką w jakiś konar i po prostu zjazd w dół.
Ewentualnie, z drugiej strony (choć nie wiem czy nie ma tam jakichś przeszkód) - obok altanki, w której leżał nieprzyomny dostrzeżesz domek nad przepaścią. Wykorzystaj go jako pomost i przejdź na drugą stronę. |
|
|
RosAlice
Nowicjusz
|
Posted: 13-03-2014, 20:57
|
|
|
Znalazłam sposób na odepchnięcie Mathiasa! Dla tych, co będą w przyszłości szukać pomocy ----> klikajcie Q i E Jeżeli nie zadziała, klikajcie E z innym klawiszem. |
|
|
|
|
Geralt
Praktykant
|
Posted: 15-03-2014, 11:28
|
|
|
Tak,jestem cierpliwym zbieraczem i dlatego czasami mnie zakręci bo gdy widzę że mi czegoś brakuję to łażę w koło
W tej chwili w zasadzie mam wszystko brak mi tylko jednego gniazda ,ale już go sobie darowałem ,zjechałem na dół wioski -tam gdzie jest obóz i gdzie odpaliłem pierwszego Budde .Nie numerowałem posągów i zgubiłem się który to był czwarty
jeśli trzeba to mogę podać długość i szerokość geogr. tego miejsca Menkaure, dzięki za chęć pomocy |
|
|
|
|
Geralt
Praktykant
|
Posted: 16-03-2014, 20:03
|
|
|
Wróć do obozu i do budynku, w którym znajdował się dokument (5) i po wejściu do środka idź na wprost. Przeskocz przez przepaść, zjedź po linie i przygotuj się na wciśnięcie E i walkę z wrogami. Pamiętaj, by ich przeszukać – możesz znaleźć fragmenty broni. Podpal zbiornik, rzucając w niego lampą. Zejdź ścieżką z lewej i rozpraw się z wrogami wedle uznania – możesz zestrzelić na nich wiszącą lampę.
Zejście z Góry
Zejdź do strumienia i przygotuj się na zjazd – musisz po prostu omijać przeszkody i w odpowiednich momentach strzelać, co ze slow-mo będzie proste. Potem zostaje tylko QTE (E, potem Shift) i lot z omijaniem drzew.
który to budynek z którego się i na wprost itd |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 16-03-2014, 20:26
|
|
|
Ja już tak dawno nie odpalałem tej gry, że nie mam w ogóle pojęcia jak ci pomóc. Szczerze sam miałem problem ze zbieraniem znajdziek w tej dolinie (jakaś geoskrzynka chyba tam była). Współrzędne mi nie dadzą nic. Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś internetowe poradniki (YT).
[ Komentarz dodany przez: K@t: 17-03-2014, 11:26 ]
A warna kolejnego chcesz?!!1 |
|
|
Geralt
Praktykant
|
Posted: 17-03-2014, 20:39
|
|
|
Dzięki że chociaż chciałeś ,jakoś nie widzę reakcji tych którzy "przelatują" grę w 10 godz. może dlatego że niczego po drodze nie zapamiętali |
|
|
|
|
Geralt
Praktykant
|
Posted: 22-03-2014, 11:19
|
|
|
I zaległo niezręczne milczenie |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 22-03-2014, 12:35
|
|
|
Może zwyczajnie próbuj różnych możliwości. Pamiętam (jak wspomniałem), że sam miałem problemy z dojściem do tej doliny, ale eksplorując i wykorzystując pełne wyposażenie Zagrody w końcu mi się to udało. NIE PAMIĘTAM, jak tam dojść w trybie poszukiwacza zaginionych znajdziek i podejrzewam, że mało kto pamięta. Jedyna słuszna droga (jak również wspomniałem - nie wiem na ile skuteczna) to "fabularne cofanie się". Od chatki nieopodal altany, w której Roth stracił przytomność patrząc na klify po prawej stronie powinieneś mieć właśnie tę chatkę (na początku gry niedostępna - zabarykadowana dechami i drutem kolczastym do rozbicia przez shotgun). Trafiasz tam po powrocie z jakiejś misji. To chyba moment, gdy Lara po raz pierwszy kontaktuje się z Sam poprzez krótkofalówkę. Spróbowałbym tędy. Jeśli nie, to po katastrofie samolotu jest wiele innych miejsc, które możesz wykorzystać, by dostać się niżej (jeśli metoda z chatką nie wypali, bo np nie będzie możliwości przedostania się na drugą stronę). To JEST do zrobienia. Może czas najwyższy przestać liczyć na innych i samemu dostać się do tej doliny? |
|
|
Geralt
Praktykant
|
Posted: 23-03-2014, 18:03
|
|
|
Rada okazała się zbawienna Może czas najwyższy przestać liczyć na innych i samemu dostać się do tej doliny?
Udało się.jestem ZEJŚCIE Z GORY
teraz już łatwo. a znajdki wszystkie 100 procent |
|
|
|
|
akabibdudka
Nowicjusz
|
Posted: 28-03-2014, 11:23 Nadbrzezny las - Problem z ulepszeniem czekana
|
|
|
Czesc mam problem..
Zdobyłem 50 surowcow (mam nawet 170), znalazlem ten oboz w szczelinie gdzie gosciu lezy ze skrzynka (obozy 3/3 mam), relitkty 3/5 , dokumenty 3/5, geoskrzynki 2/5 , mapy skarbow 1/1 i lowca duchow 4/10 (pisze to bo nie wiem wlasnie czy to ma zwiazek z tym).
Mianowicie zrobilem 2 rzeczy czyli mam surowce i znalazlem 3 oboz a nie moge ulepszyc czekana! Podchodze do obozu i tylko Umiejetnosci a obok Niedostepne.
Prosze o pomoc siedze w tym lesie od 2h |
|
|
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 28-03-2014, 14:09
|
|
|
Z tego co kojarzę, to musisz najpierw pogadać z Whitmanem, który stoi przy bramie i to on powie ci, że musisz ulepszyć czekan. |
|
|
kwiatuszek
Praktykant
|
Posted: 17-04-2014, 11:46
|
|
|
W którym etapie gry można zmienić strój? Kupiłam ciuchy dla Lary, ale nie wiem od kiedy mogę się przebrać. Help Me! |
_________________ alphabet boy
|
|
|
|
|
Madziula
Podróżnik
|
Posted: 17-04-2014, 13:36
|
|
|
Ubrania można zmieniać w obozach i znajdują się tam gdzie ulepszenia broni. Tak więc jak już odblokujesz ulepszenia (a pierwsze jest chyba ulepszenie czekana) to będziesz mogła zmieniać również stroje. |
|
|
kwiatuszek
Praktykant
|
Posted: 17-04-2014, 14:27
|
|
|
Madziula, Spoko, już sprawdziłam, działa . |
_________________ alphabet boy
|
|
|
|
|
Julka
Student
|
Posted: 09-05-2014, 14:40
|
|
|
Cześć, mam problem. Przeszłam już jakiś czas temu kampanię, zebrałam wszystkie sekrety, zrobiłam wszystkie wyzwania, a z nieznanych mi powodów zamiast 100% pisze mi, że mam 98% o.O czy ktoś powie mi, dlaczego tak jest? mam wszystko na 100% : dokumenty, gps-y, relikty, mam bronie ulepszone na 100% i nadal jest 98%.
|
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 09-05-2014, 20:58
|
|
|
Najprawdopodobniej bug, aczkolwiek sprawdź dobrze Cliff base (chyba, nie pamiętam) - tam można dojść tylko na piechotę (nie ma obozowiska) i często tam właśnie brakuje jakichś znajdziek.
Bug to też może być - ja sam doświadczyłem kilka razy po ukończeniu. Wyświetlało się 100% a przy kolejnym uruchomieniu gry - 99%. |
|
|
Tumberski
Nowicjusz
|
Posted: 10-05-2014, 11:11
|
|
|
Sprawdź bunkier na ścianie klifu, dojdziesz tam tylko z plaży wraków
Aczkolwiek nie Ty jedna doświadczyłaś takiego zjawiska, po prostu bug i nic nie poradzisz
"Uważaj tam na siebie... powodzenia" |
|
|
|
|
Julka
Student
|
Posted: 10-05-2014, 14:34
|
|
|
no nie wiem, we wszystkich lokacjach mam na 100% więc zdziwiłam się, że po zakończeniu gry pisało mi "Gratulacje! Ukończyłeś grę w 98%" |
|
|
|
|
WitassatiW
Nowicjusz
|
Posted: 11-06-2014, 21:12
|
|
|
Siema,
chciałem przejść grę na 100% ale chyba nie będzie mi dane jeśli nie pomożecie. Mam aktualnie na 99% i pozbierałem wszytko co się dało.
Brakuje mi wyłącznie dokumentu nr 4 z bunkru na klifie. Dostaje się go niby automatycznie, ale mnie gra olała nie ma nawet na stoliku na którym pokazują niektóre zdjęcia
"Cliffside Bunker Document 4 is automatically earned when Lara uses the Rope Ascender to exit the bunker…" - chyba że źle to rozumiem |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 11-06-2014, 21:40
|
|
|
Lara faktycznie sama podnosi dokument w czasie scenki. Jesteś pewien, że to właśnie jego brakuje?
W razie czego sprawdź jeszcze resztę miejsc:
http://www.laracroft.pl/tr9/solution4.html#01 |
|
|
madi.81
Nowicjusz
|
Posted: 17-08-2014, 10:26
|
|
|
Wiem że to nie odpowiedni temat ale innego nie mogę znaleźć. Jak się połączyć ze Steam przez hotspot? Mam połączenie w McD i pisze że nie ma połączenia a przeglądarka działa. |
|
|
|
|
darsyp
Nowicjusz
|
Posted: 29-08-2014, 14:45
|
|
|
Hej!
Czy ktoś mógłby coś poradzić. Jestem obecnie w ktorejś z pierwszych misji, musze się dostać do nadajnika radiowego na szczycie gory. Po drodze jest walący się moc. Probowąłem już chyba 200 razy, i nie mogę go przeskoczyć i zaczepić się o ściane naprzeciwko. Jak to przejść...?
Dzięki z góry,
D. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 29-08-2014, 20:18
|
|
|
Tam chyba po prostu spadając musisz wbić czekan w skałę. |
|
|
darsyp
Nowicjusz
|
Posted: 31-08-2014, 11:20
|
|
|
No wiem. Chodzi o to, że nie jestem w stanie tego zrobić. MOgę skoczyć, ale nie mogę wyjąć czekana. Próbowałem setki razy i nic, nawet przypisywałem inne klawisze do skoku i interakcji. I wciąż nie mogę wbić się w tą ścianę. Lara wyskakuje z mostu i spada w przepaść. |
|
|
|
|
|