FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups RegisterRegister  Log inLog in

Announcement 

Forum „tylko do odczytu”

Zapraszamy do dyskusji w naszej
Grupie World of Tomb Raider na Facebooku

Previous topic «» Next topic
Problemy i Porady
Author Message
Bede grał w gre 
Nowicjusz

Posted: 15-07-2013, 05:14   

Na tym filmiku coś mi podał (dzięki piękne za niego!) jest tylko 7 grobowców. I napisane, że to wszystkie. Czy to prawda? Tak mało ich jest?

K@t 
Spectre

Posted: 15-07-2013, 09:26   

Tak. Ósmy jest do pobrania jako DLC (wcześniej był dodawany tylko do preorderów).

Bede grał w gre 
Nowicjusz

Posted: 15-07-2013, 17:36   

E no to trochę do dupy. Ja myślałem, że będzie ich ze dwadzieścia a nie tylko 7,

eee...mleko?! 
Podróżnik

Posted: 15-07-2013, 23:50   

Bede grał w gre, Masz jeszcze grobowce , które odwiedzasz podczas przechodzenia fabuły ;) Więc nie ma ich w grze tak nie wielu .

Alina 
Student

Posted: 17-07-2013, 20:00   

Mam problem z zainstalowaniem gry, instaluje się Steam a nie gra, steam upiera się ściągać grę z neta, zamiast instalować z płyty. Można to jakoś obejść? Mam słabe łącze, będę ściągać 4 godziny! A wszystko jest na płycie... :(

krtomb 
WoTR Team

Posted: 17-07-2013, 20:36   

Spróbuj przejść w tryb Offline po aktywacji gry i zainstalować w ten sposób. Z tego co pamiętam też pół gry zassało się z neta i nie miałem w temacie nic do powiedzenia, ale to była moja pierwsza w życiu styczność ze Steam nie wiedziałem co i jak z tym trybem offline - teraz w sumie też nie wiem, więc możesz spróbować przerzucić się na odcięcie od sieci i tak zainstalować.

Alina 
Student

Posted: 17-07-2013, 23:30   

Dzięki :) Znalazłam w sieci taką radę, żeby zrobić skrót do Steam'a i w polu elementu docelowego dodać -install X (gdzie X to litera napędu). Nie wiem czy to to pomogło, bo ja w międzyczasie odinstalowałam Steam'a i zainstalowałam od nowa, ale w końcu się udało... Aktualkę do gry to jednak ssało ze 40 minut. Teraz dam Steam'a na offline, żeby już niczego nie pobierał... Mam dwa pytanka, da się jakoś zatrzymać aktualizację na dysku, żeby Steam nie ssał jej za każdym razem jak instaluję grę (no i ręcznie ją zainstalować)? No i druga sprawa, to jak zmienić lektora na angielskiego? Ja wiem, wiem, niektórym może się Gorczyca podobać, nie jest źle, ale ja jestem tradycjonalistką, Lara zawsze mówiła po angielsku i ja chcę oryginalnego lektora z polskimi napisami...

TheZaack500 
Praktykant

Posted: 18-07-2013, 00:00   

W bibliotece w Steamie klikasz na nazwę gry prawym myszkiem i wybierasz właściwości. Wchodzisz w zakładkę "język" i wybierasz Angielski :) Jednak trzeba to pobrać, więc będziesz czekać aż pobierze Ci się 1GB danych :P . Grę zapewne odpalisz z angielskimi napisami, zmienisz na polskie napisy w opcjach w grze, więc luz :D .

Alina 
Student

Posted: 18-07-2013, 16:00   

Udało się zmienić język, kiedyś grałam z polskim, ale wolę oryginał :D Dawno w tą grę nie grałam, więc nie pamiętałam już całego tego procesu instalacji. A co do łaty, to da się ją zatrzymać jakoś na dysku i zainstalować ręcznie? Chodzi mi o to, że nie cierpię ściągać niepotrzebnie danych z neta, więc wolałabym zatrzymać łatę na dysku po tym jak Steam ją ściągnie, żeby nie musieć ściągać łaty za każdym razem jak instaluję grę...

vardoger 
Nowicjusz

Posted: 23-07-2013, 17:30   

Quote:
A co do łaty, to da się ją zatrzymać jakoś na dysku i zainstalować ręcznie? Chodzi mi o to, że nie cierpię ściągać niepotrzebnie danych z neta, więc wolałabym zatrzymać łatę na dysku po tym jak Steam ją ściągnie, żeby nie musieć ściągać łaty za każdym razem jak instaluję grę...

Łaty jako tako nie da się zgrać, z tego co wiem. Ale da się zrobić backupa gry. (Robiłam reinstal systemu niedawno, i wszystko mi działało) Potem nie musisz ściągać aż tak dużo z neta, co prawda coś tam mi się jeszcze ściągało ale to jakieś 50 MB danych chyba było, więc źle nie jest. A robi się to w sposób następujący: Klikasz prawym przyciskiem myszki na nazwę gry a następnie wybierasz "Properties". Potem wchodzisz w kartę "Local files" (mam po angielsku Steama, ale to jest 3 karta od początku, jakby coś było niejasne) i klikasz "Backup game files..." Potem pojawia się okienko, które Cię dalej już poprowadzi. Może jest jakiś inny sposób, ale jest mi on nieznany. Potem po prostu instalujesz to z płyt czy tam pendrive'a.

Alina 
Student

Posted: 24-07-2013, 22:25   

Dzięki, niedługo planuję reinstalację Windowsa, ale taaak mi się nie chce, więc spróbuję tak zrobić.

Madziula 
Podróżnik

Posted: 28-07-2013, 19:42   

Ukończyłam grę po raz kolejny (PC) i znowu mam 98%, mimo że zebrałam i zrobiłam już absolutnie wszystko. Czy udało się komuś (grając ze wszystkimi aktualizacjami) zdobyć 100%? Kiedyś miałam 100%, ale to było kilka dni po premierze gry, a od tamtej pory ukończyłam grę jeszcze 2 razy i zawsze miałam 98%... Więc podejrzewam, że może to być wina aktualizacji.

TheZaack500 
Praktykant

Posted: 28-07-2013, 20:28   

Ukończyłem grę kilka dni temu (do tygodnia) i miałem piękne 100% :)
Więc wina aktualizacji raczy to to nie jest :D

Madziula 
Podróżnik

Posted: 28-07-2013, 21:37   

TheZaack500, grasz na PC? A masz może zainstalowany dodatkowy grobowiec 'Samolot na bagnach'? Bo przy pierwszym przechodzeniu gry go nie miałam i wbiło mi 100%, a od momentu jak go pobrałam, mam tylko 98%...

krtomb 
WoTR Team

Posted: 28-07-2013, 22:06   

Mnie ukryty grobowiec nie wlicza się w statystykę % całkowitego przejścia gry więc nie wem jak to jest. Miałem go pokonanego mapa była na 100%, nie miałem a wszystko na mapie wymiecione - wciąż 100%...

TheZaack500 
Praktykant

Posted: 28-07-2013, 22:52   

Gram na PC ; D Mam też dodatkowy grobowiec : ) Ale właśnie on się raczy nie wlicza w statystyki, bo po przejściu gry bez tego grobowca miałem 100% jak i po przejściu : P
Ale nie Ty jedna masz taki problem ; ) Wiele osób przeszło grę na stówkę a gra pokazywała 98%. Jedni faktycznie nie mieli Bunkra na ścianie klifu ukończonego w 100%, ale skoro mówisz, że masz wszystko, to musi być to jakiś bug i nic nie poradzisz C:

Madziula 
Podróżnik

Posted: 29-07-2013, 15:22   

TheZaack500, pewnie masz rację, że to jakiś bug, ale za pierwszym razem udało mi się jakoś przejść grę na 100%, a za drugim i trzecim już tylko na 98%... No cóż, szkoda :roll: Próbowałam też poczytać coś na ten temat na zagranicznych forach, ale nic sensownego nie znalazłam.

iliaa89 
Nowicjusz

Posted: 01-03-2014, 11:22   

Hej. Mam problem z jedną, maleńką rzeczą. :P Otóż gram sobie, gram.. i wszystko idzie ok, dopóki nie zatrzymuję się w jednym miejscu. Za cholerę nie wiem jak zdobyć w Bazie Nadawczej totemu nr 3? :P Czy mogę liczyć na małą pomoc? :)

Menkaure 
WoTR Team

Posted: 01-03-2014, 13:37   

http://www.laracroft.pl/tr9/solution4.html#03

Proszę bardzo ;)

Maczek1983 
Nowicjusz

Posted: 04-03-2014, 13:15   

Witam wszystkich serdecznie. Mam jedno pytanie: jak długo przechodzi się grę wraz z wszystkimi dlc? Lubię gry, w które można grać długo po zakończeniu głównego wątku fabularnego. Wiem, że w TR są jeszcze grobowce, ale nie wiem jak długo zajmuje ich przejście oraz czy jest coś jeszcze. Pozdrawiam

Tumberski 
Nowicjusz

Posted: 04-03-2014, 16:25   

DLC do singla jest tylko jedno, które wydłuża rozgrywkę o 5-10 minut :) Dodatkowy opcjonalny grobowiec zaraz na początku gry w nadbrzeżnym lesie. Bronie, umiejętność szybkiej wspinaczki czekanem od razu gdy to możliwe czy stroje raczej nie wydłużają rozgrywki :P Więc przejście całej gry ze wszystkimi zadaniami pobocznymi i znajdźkami, jeśli się zna w większości ich położenie, zajmuje około 8h, nie spiesząc się, tylko normalnie eksplorując wyspę :) Mi tyle zajmuje w każdym razie :) Bieg na łeb na szyję starcza na 5-6 godzin :P

K@t 
Spectre

Posted: 05-03-2014, 17:14   

Przejście gry za pierwszym razem, z eksploracją i szukaniem sekretów, to spokojnie co najmniej 12h. Co najmniej.

Znając grę na wylot, to można i przez nią przelecieć i w 1h, ale to raczej nie o to kolega pytał ;) .

Esina 
Nowicjusz

Posted: 06-03-2014, 12:02   

Jak za pierwszym razem grałam, zakładając, że nie oglądałam wcześniej gry na yt i tak dalej, szukając geoskrzynek etc. zajęło mi to wszystko chyba z 13h c; Więc zgadzam się z powyższym. Jak ktoś idzie na spokojnie, na świeżo, to właśnie w granicach 12h. A dodatkowy grobowiec nie wydłuża jakoś znacząco rozgrywki :)

Geralt 
Praktykant

Posted: 10-03-2014, 20:55   

Mam problem ,.ukończyłem szukanie tajemnic i wziątków w :Wioska w górach: i tak mnie zakręciło że nie wiem jak z tego miejsca ruszyć dalej.
Solucja podaje że : wróć do obozu i w budynku w którym był dokument-5 należy przejść wprost i przeskoczyć przepaść itd.ale nie pamiętam który to był dom z tym dokumentem.
Może ktoś by mi przybliżył temat może długość i szerokość geograficzną -thx

RosAlice 
Nowicjusz

Posted: 12-03-2014, 19:04   Problemy z ostatnią misją

A dokładnie: z ostatnią czynnością, jaką trzeba zrobić. Nie potrafię odepchnąć Mathiasa, kiedy trzeba. Klikam i klikam. I facet mnie zabija. Robiłam, co mogłam. Zmniejszyłam jakość grafiki, zmieniłam interakcję z klawisza "E" na "G". I nic! Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. ;) Widziałam, że inni mają podobne problemy, ale jak dotąd nie widziałam odpowiedzi. :(

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

© 2002 - 2021 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo