Multiplayer - ogólne rozmowy |
Author |
Message |
K@t
Spectre
|
Posted: 12-03-2013, 19:38
|
|
|
Świątynia, to ta śnieżna.
Ja nie w W-wie. Ja - uczelnia. Ja - zje***ny plan zajęć |
|
|
Piterek
Praktykant
|
Posted: 12-03-2013, 20:03
|
|
|
Jak dla mnie najłatwiejsza jest mapka z plażą. Wieża to idealne miejsce do campienia A w grupowym deathmatchu to już w ogóle, jak jedna osoba campi, a druga pilnuje, żeby nikt z przeciwnej drużyny nie zaskoczył od tyłu.
Mapka ze świątynią też jest fajna, tak samo jak rozpadlina (tak to się nazywa? nie chodzi mi o mapkę, gdzie jest masa drewnianych przeszkód, ale o tą drugą piaskową). Nieciekawe natomiast są podziemia (ten bunkier) - nie ma na czym zawiesić oka. |
|
|
|
|
spyro
Nowicjusz
|
Posted: 14-03-2013, 10:34
|
|
|
Czy również nie możecie odejść w trybie multiplayer od stacjonarnego maszynowego / wieżyczki strzelniczej? Jak najbardziej mogę posługiwać się tą bronią (aktywuję przyciskiem "E") lecz już nie mogę od niej odejść. To jakiś bug? Czy może należy wykonać jakąś specjalną kombinacje klawiszy?
Tak poza tym czym rożni się gra zwykła od rankingowej, bo z tego co zauważyłem to w zwykłym trybie też nalicza mi jakieś statystyki. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 14-03-2013, 19:25
|
|
|
Ja z kolei mam wciąż frustrujący problem techniczny. Własciwie 3. Za każdym razem kończy się to niepowodzeniem w misji i uszczerbkiem w statystykach.
a) Wciąż bardzo często pojawia się "czarny ekran" - nic nie można robić, wracam do interfejsu Xa.
b) Ładowanie aren to jakaś kpina w przypadku niektórych meczy (zauważyłem, że głównie w Cry for Help). Nie wiem czy to wina MP czy samych graczy i ich łączy.
c) Dzisiaj chyba 4 razy zawiesiła mi się konsola ot tak w połowie meczu (za każdym razem Cry for Help). Nie wiem dlaczego.
Ogólnie postęp "I'm all that!" marny. Wciąż nie udało mi się zrobić FFA no i CfH. Do tej pory zaliczone tylko Rescue i Team Deathmatch, więc 50%. Drażni mnie to, bo CfH jest prostą misją i takie kwiatki które najczęściej zdażają się w ostatniej rundzie mnie po prostu zniechęcają.
I mam wrażenie, że ludzi jakby się trochę wykruszyło. Kiedyś ładowanie do lobby trwało chwilkę i był tam już przeważnie komplet graczy. Teraz wybierając Ranked FFA/CfH jestem jedną osobą w grupie, w porywach są jeszcze 2 lub 3. Czekam w nieskończoność na kolejnych graczy i nic. XPię w prywatnym |
|
|
krtomb
WoTR Team
|
Posted: 14-03-2013, 19:51
|
|
|
Wszedłem na multiplayera na dosłownie 10 minut i to było jedyne 10 minut jaki spędzę w tym trybie tej gry. Widziałem kilka gier TPP z trybami wieloosobowymi i większej porażki nie widziałem. O ile kampania Single Player to naprawdę przyjemna i świetna przygoda o tyle tego wrażenia "przygody" kampania Multi jest całkowicie pozbawiona. Gdyby Crystalsi obmyślili jakiś tryb multi w stylu ostatniego Splinter Cell'a - czyli pięknie zaprojektowanego co-op'a z trybem WYMAGAJĄCYM WSPÓŁPRACY i świetnie skrojoną fabułą uzupełniającą kampanię single-player - gra byłaby kompletna, doskonała, piękna i cudowna - ale tryb multi to totalne nieporozumienie. Chaos, miazga, bezmyślna bieganina i co 2 sekundy gwarantowana śmierć bez szansy na ratunek całkowicie dyskredytują tę opcję. Noł łej - nigdy i never. Nawet jeden tryb tej gry nie jest na tyle zachęcający by chciało się nad tym spędzić chociażby pół godzinki dla relaksu. Możecie mnie nie wyszukiwać na serwerach bo już nigdy więcej w to nie zagram... Nie wspomnę o tragicznym poziomie technicznym - lagi, błędy, dziury w mapach - bohater mi wypadł 2 razy z mapy jak kiedyś w TRAOD... Nienawiść do tego trybu level 99... |
_________________ "In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!" |
|
|
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 15-03-2013, 13:49
|
|
|
Menkaure wrote: | Ja z kolei mam wciąż frustrujący problem techniczny. Własciwie 3. Za każdym razem kończy się to niepowodzeniem w misji i uszczerbkiem w statystykach.
a) Wciąż bardzo często pojawia się "czarny ekran" - nic nie można robić, wracam do interfejsu Xa.
b) Ładowanie aren to jakaś kpina w przypadku niektórych meczy (zauważyłem, że głównie w Cry for Help). Nie wiem czy to wina MP czy samych graczy i ich łączy.
c) Dzisiaj chyba 4 razy zawiesiła mi się konsola ot tak w połowie meczu (za każdym razem Cry for Help). Nie wiem dlaczego.
|
U mnie również te problemy występują chociaż muszę przyznać, że nie za często. Wydaje mi się, że wina leży po stronie graczy ze słabszymi łączami. Jeżeli to wina gry, to czekajmy na jakąś aktualizację.
Menkaure wrote: | Ogólnie postęp "I'm all that!" marny. Wciąż nie udało mi się zrobić FFA no i CfH. Do tej pory zaliczone tylko Rescue i Team Deathmatch, więc 50%. Drażni mnie to, bo CfH jest prostą misją i takie kwiatki które najczęściej zdażają się w ostatniej rundzie mnie po prostu zniechęcają.
|
Niektórzy grają jak jakieś cyborgi - czasami nawet nie przycelują dokładnie z łuku, a i tak zabijają headshotem w mgnieniu oka (co jest bardzo denerwujące). Jednak myślę, że kwestia też odblokowania odpowiednich broni. W moim przypadku przy zakupieniu ulepszonych broni gra się dużo łatwiej i znacznie częściej jestem w topowych miejscach na końcowych statach meczu. FFA - chaos, a w pozostałe tryby gra mi się całkiem przyjemnie.
Menkaure wrote: | I mam wrażenie, że ludzi jakby się trochę wykruszyło. Kiedyś ładowanie do lobby trwało chwilkę i był tam już przeważnie komplet graczy. Teraz wybierając Ranked FFA/CfH jestem jedną osobą w grupie, w porywach są jeszcze 2 lub 3. Czekam w nieskończoność na kolejnych graczy i nic. XPię w prywatnym |
Zależy też od pory dnia. Ostatnio jak włączyłem multi koło 11 to lobby w 3/4 trybów gry było zapełnione. Najwięcej osób można spotkać wieczorami. |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 15-03-2013, 16:33
|
|
|
Tobie też zawiesza się konsola? Bo myślałem, że to tylko u mnie. Gadałem wczoraj z ludźmi, którzy tego jeszcze nie doświadczyli przy okazji TR. Mam nadzieję, że to jednak wina gry, a nie zbliżający się 3RRoD
kluz_kaa, dawaj wieczorem na MP!! |
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 15-03-2013, 16:51
|
|
|
nie, konsola mi się nie zawiesza. Zawsze mogę wrócić do głównego interfejsu X-a.
Menkaure, to 17.30 widzimy się na XBL! |
_________________ If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
|
|
|
|
|
Siepenka
Nowicjusz
|
Posted: 15-03-2013, 17:44
|
|
|
Multiplayer był raczej mocno wzorowany na Uncharted i... Mi się podoba. Jest przyjemny, prócz FFA, bo niestety tam czasem się duży chaos robi. Jednak pozostałe tryby są całkiem przyjemne i mi się gra miło, od taka odskocznia jak już się przejdzie singla, zawsze to jednak człowiek, trochę dłużej pozostanie przy grze. Póki co ciężko znaleźć trochę graczy(PC), ale myślę, że to niedługo się poprawi, jak tylko reszta odciągnie się od singla. |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 15-03-2013, 21:23
|
|
|
Jestem po godzinnej sesji FFA, czyli Frustration Frustration Anger nie udaje mi się wcale!! Już na samym początku świetnie mi szło. Jednak później brrrrrakka-brrrrrakkka i leżę trupem. Z pierwszego spadam na ostatnie z 9 killami. WHAT?? Nie mam kompletnie skilla w tym multiplayerze. Chaos i jeszcze raz chaos. W żadnej innej grze, w której korzystałem z MP nie dochodziło do sytuacji, że w 3 sekundy po respawnie dostawałem kulkę w łeb. Zastanawia mnie, czy ludzie po prostu nie biegają po arenach strzelając na oślep. Próbowałem ze strzelbą z wybuchającymi łuskami, zupgradeowałem łuk płonącymi strzałami. Nie-umiem-tego-zrobić |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 15-03-2013, 22:18
|
|
|
Menkur, jeśli grasz dla trofeów, to zdajesz sobie sprawę, że trzeba dobić niemal do 4 prestiżu? Tzn zdobyć level 60, zresetować i tak jeszcze trzy razy ? |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 15-03-2013, 22:40
|
|
|
O czym ty mówisz ? Wiele osób ma już 50/50, nie sądzę, by w tydzień zrobili taki ranking up 4 razy. |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 15-03-2013, 22:42
|
|
|
Bo boostowali Legalne zdobycie achievementa wymaga tyle zachodu, bo aby kupić wszystkie postaci i bronie, trzeba dojść do 58 levelu trzeciego prestiżu. Po pierwsze dlatego, że dopiero na 3 prestiżu można kupić postać Generała, a po drugie - dopiero wtedy należy wykupić wszystkie bronie i dodatki (a ostatnia odblokowuje się na 58 levelu właśnie). Nawet jeśli wykupisz wszystko na wcześniejszych prestiżach, to po resecie tracisz całość - zostają jedynie materiały do ulepszeń.
Prościej mówiąc: achievement/trofeum wpada tylko wtedy, gdy wszystko wykupi się na jednym i tym samym prestiżu. Poza tym na TRF piszą, że wiele osób miało glitcha, dzięki któremu stosowne osiągnięcie wpadło im samo z siebie, mimo że byli na dość wczesnych levelach pierwszego prestiżu.
Plus taki, że niemal wszystkie osiągnięcia można zrobić na prywatnych meczach ze znajomymi (poza tym wymagającym wygranej w każdym z trybów). |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 15-03-2013, 23:03
|
|
|
Ok, nic z tego nie rozumiem ale na pewno nie brzmi to dobrze. Jak w ogóle można wymyślić coś tak skurwysyńskiego jak dobijanie do 60tki 4 razy ?? I to za 20 GP ?? Lubię mieć grę kompletną w 100% (chodzi o osiągnięcia, nie stan SP). Chciałem dobić do setki w Red Dead Redemption - myślałem, że robienie bezsensownych 50 aczków online to lekka przesada. Tymczasem Crystal Dynamics dało dupska jeszcze bardziej niż Rockstar. Tyle, że w przypadku RDR osiągnięcia online wiążą się z wykonywaniem różnych (nawet fabularnie ciekawych) misji, graniem w karty/kości czy tam z skillami w strzelaniu. Tutaj mielimy apteczki i transmitery w nieskończoność? To przecież jak wsadzić mózg do frytkownicy |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 16-03-2013, 10:15
|
|
|
Rozejrzałem się tu i ówdzie i faktycznie wygląda na to, że to osiągnięcie to jakaś porażka! Jednak dzisiaj z samego rana (a właściwie wieczorem czasu amerykańskiego) ktoś wrzucił info, że prawdopodobnie coś się dzieje w sprawie outfitu generała. Na razie nic konkretniejszego nie wyczytałem, ale przypadkiem pojawiła się też informacja o paczu, który ma naprawiac jakies błędy zarówno w SP jak i MP. Oby, bo nie zamierzam XPić 4 razy do 60tki tylko dlatego, że Crystal Dynamics i SE to banda naciągaczy.
LINK
SzPpP !! |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 16-03-2013, 11:01
|
|
|
Jeśli Meagan to napisała, to faktycznie coś jest na rzeczy. I bardzo dobrze, bo to trofeum to czysty debilizm - zdobywać level 60 trzy razy dla jednej skórki, dżołk.
W ogóle trofea i osiągnięcia w trybach multi w każdej grze to pomyłka, moim zdaniem. |
|
|
kluz_kaa
Pierożek Kluzo
|
Posted: 16-03-2013, 11:28
|
|
|
K@t wrote: | Menkur, jeśli grasz dla trofeów, to zdajesz sobie sprawę, że trzeba dobić niemal do 4 prestiżu? Tzn zdobyć level 60, zresetować i tak jeszcze trzy razy ? |
Nie wiem jak na PS3 ale na X360 'wystarczy' dobić do 3 prestiżu (ponoć nanieśli jakieś poprawki). Aczkolwiek osiągnięcie jest bardzo trudne w zdobyciu przez czas jaki należy mu poświęcić. Warto jednak wrzucić tutaj info od Meagan, do którego link podał Menkaure:
Meagan Marie wrote: | Quickly popping in. I think the guys are actually going to make The General free in the next update so that he doesn't count toward this achievement/trophy. I agree it's a TAD difficult to unlock. |
Swoją drogą (jako mały off topic) przyppomniało mi się osiągnięcie Admirała w Battlestations Pacific gdzide trzeba było zdobyć w multi 8000000XP aby je odblokować. Zajęło mi to koło roku z tego co dobrze pamiętam (średnio na jednym meczu zdobywało się koło 5000XP, a jak wiedziało się jak grać to ok 8000XP). Ale gra i tak była super |
|
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 16-03-2013, 11:54
|
|
|
Quote: | Nie wiem jak na PS3 ale na X360 'wystarczy' dobić do 3 prestiżu (ponoć nanieśli jakieś poprawki). |
No właśnie trzeba dobić do końca (niemal) trzeciego, bo tylko w ten sposób można mieć jednocześnie wykupione wszystkie skórki i bronie. Inaczej się nie da po prostu.
Jeszcze wczoraj była o tym dyskusja na TRF, a nie słyszałem żeby cokolwiek zmienili. |
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 16-03-2013, 12:32
|
|
|
K@t wrote: | W ogóle trofea i osiągnięcia w trybach multi w każdej grze to pomyłka, moim zdaniem |
Taki OT - dlaczego? Wiem, znów zacznę wywody nt RDR, ale tam trofea są całkiem przyjemne. Nie wszystkie, bo zdarzają się gwoździe typu "osiągnij poziom 50". Ale wiele jest niezłą okazją do zabawy, śmiechu i humoru poprzez szybkie działanie i bycie multiplayerowym sukinsynem (i nie chodzi mi tutaj o obłędne zabijanie współgraczy). Dlaczego nie robić czegoś wspólnie z innymi graczami? Mi brakuje co prawda ze 30 do "calaka" ale ciężko mi je zdobyć, gdyż w RDR gra już bardzo mało osób - w porywach zdarza się ze jest ich 15-20(!) a nie jak jeszcze pół roku temu, gdzie na mapie w Free Roamie było aż gęsto od gamertagów. Uważam, że gdy osiągnięcia są stworzone w interesujący sposób to z przyjemnością można podjąć się ich odblokowywania. Natomiast jeśli są tworzone tylko po to, żeby zmusić do siedzenia i robienia durnych misji (bo MP w TR przewiduje jedynie pieprzone, daremne i bezpłciowe misje w atmosferze ogólnego chaosu) to mam ochotę po prostu odpuścić. I choć w przypadku TR tylko 2 (no, w moim przypadku 3) osiągnięcia sprawiają problem to i tak są frustrujące. MP w tej grze to zupełnie niepotrzebny zabieg utrzymania graczy ciut dłużej przed monitorami/tv. Już wspomniałem o tym, że w przypadku TR multi miał spory potencjał i nie musiał być wykorzystany tylko do wzajemnego ładowania w siebie strzałami, granatami czy innymi piorunami. I to dlatego, że to pierwszy MP w serii? Dla mnie to żadne wytłumaczenie - skoro gra wzorowana jest na tylu tytułach to i w przypadku multi mogłaby upodobnić się do innych gier, hę? |
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 16-03-2013, 12:35
|
|
|
Dlatego Menkur, że dla osób chcących mieć te 100% czy platynę, to jest przeszkoda. Zwłaszcza, jeśli ktoś nie przepada za multi, albo po prostu gra bez dostępu do sieci.
Rozumiem jeszcze jakieś w miarę banalne trofea, ale dorzucanie na siłę takich, które wymagają gry przez 100h, to trochę kwas.
Prawda jest taka, że dobre i wciągające multi utrzyma przy sobie graczy bez nęcenia ich kolejnymi pucharkami i osiągnięciami. |
|
|
Dan86
Student
|
Posted: 16-03-2013, 20:34
|
|
|
Mam takie pytanko bo nigdzie nie mogę tego znaleźć (nawet w ustawieniach klawiszy nie ma, chyba że jestem ślepy). Mianowicie którym przyciskiem można uleczyć towarzysza, który padł w trybie Ratunku (to z przenoszeniem apteczek)? |
_________________ Steam: DNA363 |
|
|
|
|
Menkaure
WoTR Team
|
Posted: 16-03-2013, 21:00
|
|
|
Nie wiem jak w przypadku PCtów, ale na xie to klawisz B czyli domyślnie gaszenie pochodni, przewrót etc.
Menkaure
@down przeciez napisałem |
|
|
|
mprinz
Nowicjusz
|
Posted: 17-03-2013, 22:26
|
|
|
Hej , ostatnio zagrywam sie w multi. Co
prawda nie mam zbytnio czasu żeby siedzieć
na nim cale dnie, więc mam dopiero level 11.
Generalnie grywam na pc i szczerze (albo mi
sie zdaje) bardzo malo jest graczy Bo bardzo
często natrafiam na te same nicki(dużo rosjan).
Co do samych trybów rozgrywki , dużo osób
gra w deathmech drużynowy , chyba większość,
Przez co gdy np spotykam osoby z tego trybu w
np ratunku pojawia sie problem z tym ze zamiast
grać i nosić te apteczki to sie nawalaja z solarii. Jest
to mega bezsensu ale cóż , raz może zdarzyła mi sie
4 osobowa zgrana drużyna w tym trybie Czyli gdy nioslem
apteczke do obozu to mnie oslanialy i pomagały wstać
była ta współpraca i grało sie bardzo przyjemnie.
Ten tryb jest bardzo fajny ale traci na tym ze ludzie trooluja.
I mam do was pytanie bo na PC widziałem nie niektórzy gracze pisza jak na czacie.. jak to się robi? wie ktoś? żeby coś napisać |
|
|
|
|
Dan86
Student
|
Posted: 18-03-2013, 17:06
|
|
|
Chyba przy wciśnięciu T uruchamia się czat. Jeśli nie masz znajomych do wspólnego grania to zapraszam do gry Nick na Steam w podpisie. |
_________________ Steam: DNA363 |
|
|
|
|
K@t
Spectre
|
Posted: 19-03-2013, 16:16
|
|
|
Menkur, wypróbowałem ten trik na odblokowanie generała i... zadziałał połowicznie Owszem, gra pobrała mi 10k, sama skórka nawet oznaczyła się na niebiesko jako wybrana, ale jednocześnie nadal widniała przy niej informacja, że nie mogę jej kupić przed 3 prestiżem. Rozegrałem mecz, ale w praktyce okazało się, że nadal mam aktywowaną starą postać. |
|
|
|