FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Croft Manor
Autor Wiadomość
Deppka 
Nowicjusz


Dołączyła: 31 Gru 2007
Posty: 22
Wysłany: 10-06-2008, 18:50   

Zmieniłam post ,już wiem gdzie ta linka :) I chodzi mi o Anniversary a nie Legend ,bo Legend przeszłam xD
No ale dzięki za chęci :)

[ Komentarz dodany przez: Integral: 10-06-2008, 18:54 ]
Kluzz znowu pomylił działy? :hihi:
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 10-06-2008, 18:56   

kluz_kaa, wtedy jeszcze Zip tam nie urzędował :p
Deppka, linkę (nie magnetyczną, tylko z hakiem! Pewnie przez słowo "magnetyczna" Kluzz się zmylił :p ), znajdziesz tuż po wejściu do labiryntu na zewnątrz domu ;)

edit: Ale szybki jestem :chichot:

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 10-06-2008, 20:22 ]
Edycja postu powinna zostać wycofana! :p
 
 
Tonetti 
Podróżnik



Dołączył: 10 Paź 2007
Posty: 237
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 03-08-2008, 10:02   

A ja mam kilka pytań dotyczącego domu Lary...

Mam dostać Tomb Raider Anniversary, a za nim bym zaczął grać chciałbym trochę potrenować w domu Lary. Czy jest tam sala gimnastyczna? Bo chciałbym potrenować, zobaczyć nowe ruchy, poznać klawiszologię...

Czy są różne zagadki w Croft Manor? Np. labirynt jak w TR2, albo sekretne pomieszczenie
nad kominkiem w bibliotece, jak w TR3? :> Bo zawsze na początku grałem w Croft Manor, aby czegoś się nauczyć. Czy dom Lary jest duży? Bo ja kocham zwiedzać jej dom, a jak będzie duży to będzie świetnie :> I czy na dworze jest tor przeszkód jak np. TR3?
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3984
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 03-08-2008, 10:56   

Tonetti napisał/a:
Czy jest tam sala gimnastyczna?


Jest :p

Tonetti napisał/a:
Czy są różne zagadki w Croft Manor?


W TRA w Croft Manor są :)

Tonetti napisał/a:
labirynt jak w TR2, albo sekretne pomieszczenie
nad kominkiem w bibliotece, jak w TR3?


:p

Tonetti napisał/a:
Czy dom Lary jest duży?


większy niż w TR7.

Tonetti napisał/a:
I czy na dworze jest tor przeszkód jak np. TR3?


tego akurat nie ma.
_________________
 
 
Tonetti 
Podróżnik



Dołączył: 10 Paź 2007
Posty: 237
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 03-08-2008, 16:10   

Już dzisiaj będę miał Anniversary i mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Croft Manor -
Czy jest ono odlokowane na początku gry?

(Sorry za post pod postem)
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 03-08-2008, 16:15   

Tonetti, Croft Manor w TRA jest odblokowany od początku. :) Inaczej niż w TRL w którym większość pomieszczeń odblokowywała się po przejściu pierwszego etapu gry.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 03-08-2008, 17:12   

Tyle tylko, że w tej grze również kilka pomieszczeń zostanie odblokowanych po przejściu gry. Nie powiem jakich, niech to będzie niespodzianką.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 03-08-2008, 17:35   

Aniaa, zgadza się, ale są pomieszczenia odblokowywane dostępne do po przejściu samego Croft Manor a nie głównej gry. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Ola die Waldfee 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Sie 2008
Posty: 9
Skąd: Berlin
Wysłany: 08-08-2008, 14:42   

Aniaa napisał/a:
Tyle tylko, że w tej grze również kilka pomieszczeń zostanie odblokowanych po przejściu gry. Nie powiem jakich, niech to będzie niespodzianką.


albo zbyt krotko gralam albo jedyna roznica jest sala w ktorej tym razem znajduja sie wszystkie artefakty w gablotkach.

a tak z innej beczki
przed wejsciem do sali gimnastycznej przechodzimy przez taki placyk z fontanna po srodku i wrotami po obu stronach. gdy staniemy tylem do sali treningowej widzimy balkon na ktorym czasem stoi lokaj. wyraznie widac ze sa tam drzwi i dwa niebieskie punkty (krysztaly?)
udalo sie komus tam kiedys wejsc?
 
 
 
Tonetti 
Podróżnik



Dołączył: 10 Paź 2007
Posty: 237
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 08-08-2008, 15:21   

Ola die Waldfee napisał/a:

a tak z innej beczki
przed wejsciem do sali gimnastycznej przechodzimy przez taki placyk z fontanna po srodku i wrotami po obu stronach. gdy staniemy tylem do sali treningowej widzimy balkon na ktorym czasem stoi lokaj. wyraznie widac ze sa tam drzwi i dwa niebieskie punkty (krysztaly?)
udalo sie komus tam kiedys wejsc?


Mi on tam często stoi, ale krzyształów tam nie zauważyłem. Mam 100%, czyli kryształy powinny się pojawiać - komentarze twórców, pojawiają się w niektórych miejscach, ale akurat tam tego nie zauważyłem. Może dasz screena? albo ja dokładniej sprawdzę.

edit: faktycznie, widać tam jakieś światło. mogę dać screena.
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 08-08-2008, 15:33   

Przed chwilą sprawdziłem z pomocą TRAFly.

To nie są kryształki, tylko tekstura światła, która przebija się przez sufit w jednym z korytarzy, tamta część CM jest tylko ozdobą. :)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Monnaly 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sie 2008
Posty: 19
Wysłany: 06-09-2008, 16:15   

POMOCY!!! Nie wiem, co mam zrobić, bo... w domu Lary, ach nie będę tłumaczyć, tylko dam obrazki:



No właśnie i przy obrazku nr.2 (w nazwie lara4) mi się zacina... ;( Normalnie słychać dźwięk i odgłosy, a także taki dźwięk, jakby Lara chodziła czy stukała butami lekko... I tak za każdym razem, kiedy próbuję... ;( POMOCY!!! ;(
_________________
Nurkowanie-moja pasja :)
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 02-03-2009, 14:42   

zapodałaś tylko jeden obrazek, więc trudno cokolwiek pomóc :)

ja dziś zawziąłem się i w przerwie podczas przechodzenia Tomb Raider I, odpaliłem Anniversary, od początku. Po kilkunastu minutach grania wziąłem się za czasówkę w Croft Manor, końcówka była bardzo nerwowa... ostatecznie udało mi się wykręcić taki czas:

:D :D :D
_________________
 
 
 
Virus 
Praktykant


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 131
Wysłany: 13-04-2009, 20:32   

Dobra, chyba nikt jeszcze tego tu nie dawał, więc:

http://www.youtube.com/watch?v=iEfw50EfXlA

Takie małe rozszerzenie Croft Manor'u w wersji na Wii. Pokój trofeów, gdzie znajdziemy klika modeli przeciwników, artefaktów, kluczy, które możemy napotkać w grze.
_________________
 
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 27-06-2009, 14:40   

Mi bardzo podobała się posiadłość Croftów ze względu na ładny wygląd i chodzenie po niej nocą :) Wnętrze tego domu wyglądały całkiem nieźle. Przyznam, że było co zwiedzać :D Ogródek Lary też się nieźle prezentował ;) Fajnie się przechodziło przez ten labirynt. Oczywiście korzystałem z mapy labiryntu. Celem było zdobyć cylinder i włożyć do zamku drzwi pokoju muzycznego. No i fajnie, że po ukończeniu poziomu można nadal się przemieszczać po posiadłości :)
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 28-06-2009, 22:25   

Croft Monor w TRA było całkiem ciekawe . Różne pudła, rusztowania ( przynajmniej na basenie ;) ) . Takich elementów było troszkę więcej niż w pierwowzorze . Labirynt mi się podobał :P W Croft Monor było kilka rzeczy do zrobienia, więc mogłam jeszcze trochę pograć :) Ale i tak wolę posiadłość z Legendy ;)
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 13-03-2010, 15:37   

Siema! Jestem nowy na forum i mam taki problem. W Croft Manor na "sali gimnastycznej" nie ma klucza! Tego czerwonego klucza na tej jakby "metalowej deseczce". Pomóżcie, bo zaraz się załamię ;(
_________________
 
 
uciu999 
Podróżnik


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 255
Wysłany: 13-03-2010, 16:19   

Mogłeś uruchomić save'a, w którym Croft Manor jest ukończone, więc klucza na platformie nie ma. Jeśli tak możesz zrestartować CM. Ewentualnie sprawdź ekwipunek, może zebrałeś klucz prędzej :p Jeśli nie to jakiś bug, z którym się nie spotkałem.
 
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 13-03-2010, 17:30   

Pobrałem Save 100%, ale w basenie wody nie było, więc robiłem wszystko z instrukcjami z google do zrobienia basenu, ale klucza nie było, więc zacząłem Croft Manor od początku, lecz wtedy też nie było klucza. Restartowałem Croft Manor chyba z jakieś 5 razy i nic. Dalej to samo :(

Połączone

Albo jak by się dało mógłby ktoś wrzucić save PL ze 100% Croft Manor :??: (tylko tak żeby był ten durny basen pełen lub klucz, i wszystkie pomieszczenie otwarte, lub prawie wszystkie) :pozdro:

[ Komentarz dodany przez: K@t: 13-03-2010, 18:32 ]
Takie rzeczy to tylko w Erze. Sejwy były podawane już kilka razy, więc albo sobie poszukać, albo grać od początku i nie marudzić.
_________________
 
 
luca578 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 13-05-2010, 10:04   

Witam, czy mogl by ktos mi podpowiedziec jak zapisac gre w tomb rider unniwersary w croft manor? otoz wchodze sobie do rezydencji lary zbieram rozne pierdoly, w wtle czesto pojawia sie tam ten autozapis niby ale jak dam zakoncz gre a pozniej wejde znowu do croft manor zeby kontynuowac zbieranie tych pierdul to gra wlacza mi sie od poczatku i dalej jestem w rezydencji lary bez niczego..! a nie widze tam recznego autoazpisu.. z gory dziekuje za odpowiedz
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 13-05-2010, 14:29   

luca578 w tomb raiderze anniversary po powrocie do gry w Croft Manor Lara docelowo jest ustawiona w głównym holu, dlatego gra wygląda jakby była od nowa .Autozapis (jak każdy inny zapis) zapisuje tylko nagrody i przedmioty ,które zdobyliśmy w domu panny Croft :D . :pozdro:
 
 
luca578 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 14-05-2010, 12:19   

No ale np. zbebralem bron, haka w labiryncie jjakis tam klucz wychodze z gry tymi drzwiami wyjsciowymi w salonie pokazuje zakoncz gre wduszam ok, i jak znowu wchodze w gre to juz nie mam broni ani haka! no to jak to tak
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 14-05-2010, 15:37   

Luca578 trzeba było tak od razu. Nie wychodz z croft manor tylko zapisz ręcznie, czyli wciskasz ESC(pauzę) wybierasz "zapisz grę" a dopiero potem wychodzisz z gry .Sorry dopiero teraz skapnąłem się ,że w croft manor nie ma auto zapisu :)
 
 
luca578 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 14-05-2010, 23:25   

No ale problem w tym ze jak wdusze Esc to nie ma tam opcji do zapisu, sa tylko opcje i jakies tam inne pierdoly a zpisu nie ma! w tomb raider legend nie mielem z tym problemow
 
 
Katka 
Nowicjusz


Dołączyła: 21 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: 01-06-2010, 11:32   

Virus napisał/a:
Dobra, chyba nikt jeszcze tego tu nie dawał, więc:

http://www.youtube.com/watch?v=iEfw50EfXlA

Takie małe rozszerzenie Croft Manor'u w wersji na Wii. Pokój trofeów, gdzie znajdziemy klika modeli przeciwników, artefaktów, kluczy, które możemy napotkać w grze.


Widziałam to już dawno, ale do tej pory niewiem, co trzeba zrobić, żeby odblokować ten pokój. Wie ktoś może?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.198 sekundy. Zapytań do SQL: 10