FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
NextGen patch
Autor Wiadomość
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 03-05-2008, 20:48   

*Underworld* napisał/a:
zy ktoś słyszał o karcie graficznej do laptopa(nie wszystkie mogą być) takiej żeby działało next-gen


Tak, działał ja mam na myśli płynną grafikę w pełnej z AAx4
Cena takiego laptopa to około 12000zł...
 
 
zuzia66 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Mar 2008
Posty: 12
Skąd: Peru
Wysłany: 11-06-2008, 16:06   

Co się robi z patchem nextgen ściągniętym na wotr :??:
Bo ściągnęłam i niewiem ;(
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 11-06-2008, 16:14   

zuzia66, najpierw rozpakuj a potem uruchom. Powinien sie zaistalować bez większych problemów. :)
A co do rozpakowywania to ściągnij sobie Winrara albo Winzipa.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-06-2008, 16:37   

Cytat:
Co się robi z patchem nextgen ściągniętym na wotr :??:


Przepraszam, z czym? Patch NextGen nie jest do ściągnięcia, a co za tym idzie, nie ma go na WoTR. Chyba, że mówisz o patchach usprawniających działanie tego trybu. Ale przypominam, że one są tylko do zagranicznych wersji gry, bo polski NextGen powinien być od razu wyłatany do wersji 1.2
_________________
...and touch the flame
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 11-06-2008, 18:57   

Godbluff napisał/a:
Cena takiego laptopa to około 12000zł...

Bez przesady, za 6.5-7tys na alledrogo stoją laptopy z montowanym 8800M GTX :D

BTW - u mnie NG chodzi bez zacięć, na 8800 GTS 320mb :) plus wieśniacki athlon64 3000+ i 1gb. Kwestia wyłączenia syfu w tle :) Z tym, że raz przegrzałem w czasie gry procka - ale na dworzu było jakoś ponad 30 :) A swoją drogą NG ma jedną upierdliwość: Nierktóre obieky typu półki, podłoga itd robią się chwilami "przeźroczyste", zwłaszcza w tybecie jest to irytujące.
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 14-06-2008, 14:32   

Igi^MBE napisał/a:
Bez przesady, za 6.5-7tys na alledrogo stoją laptopy z montowanym 8800M GTX


No ceny od tego czasu troszkę pospadały. Ale laptop z dwoma GTX8800 to już 15200zł :)

Igi^MBE napisał/a:
BTW - u mnie NG chodzi bez zacięć, na 8800 GTS 320mb plus wieśniacki athlon64 3000+ i 1gb.


No na taj karcie to będzie śmigał ale proca sobie wymień bo to wąskie gardło dla takiej karty i skrzydeł przez to nie rozwinie.

Igi^MBE napisał/a:
A swoją drogą NG ma jedną upierdliwość: Nierktóre obieky typu półki, podłoga itd robią się chwilami "przeźroczyste", zwłaszcza w tybecie jest to irytujące.


Niestety to prawda, sam tego doświadczyłem.
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 14-06-2008, 18:42   

Ja chciałem tylko powiedzieć, że laptopy tak na prawdę nie są do grania. To że je reklamują, jakie one nie są i czego nie mają, nie oznacza, iż wszystko sprawdzi się w praniu. Także nie oczekujcie rewelacyjnych osiągnięć w grach, grając na przenośnych komputerach.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 14-06-2008, 19:42   

kluz_kaa napisał/a:
Ja chciałem tylko powiedzieć, że laptopy tak na prawdę nie są do grania. To że je reklamują, jakie one nie są i czego nie mają, nie oznacza, iż wszystko sprawdzi się w praniu. Także nie oczekujcie rewelacyjnych osiągnięć w grach, grając na przenośnych komputerach.


Dlaczego nie? Jak producent podaję, że w środku są dwie karty Geforce 8800GTX w SLI to dlaczego mam nie oczekiwać takich osiągnięć jak na stacjonarnym o tych samych parametrach?. Laptopy zwykle nie są do grania (te tanie) ale na takim drogim to można już pograć we wszystko.
 
 
Monnaly 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sie 2008
Posty: 19
Wysłany: 30-08-2008, 18:13   

Czy orientuje się ktoś, skąd mogę pobrać jakiegoś patcha z trybem naxt-gen do tomb raider legend?? Ja szukam wszędzie! I nie mogę znaleźć... ;( Proszę o pomoc :(
_________________
Nurkowanie-moja pasja :)
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 30-08-2008, 19:58   

Musisz wysłać im maila z taką treścią:

Cytat:
-------------------------------------------|
Temat: Tomb Raider - Legendy (Latka Next Gen)
-------------------------------------------|
Treść:

Imię Nazwisko
adres zamieszkania
kod pocztowy

Klucz produktu (z katalogu Cenega):
TRLPR2-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
kmail44 
Praktykant



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 102
Wysłany: 05-06-2010, 08:45   

A ja uważam że wgl. nie warto tego instalować...
Po zainstalowaniu NG Ledenga traci cały klimat i urok...
W wyglądzie lokacji nie widać aż takiej znaczącej różnicy...
Lara z Next Gen wygląda jak plastikowa Barbie z ostrym makijażem...
NG często powoduje denerwujące wieszanie się gry i jej spowolnienie...
Także ja gram bez...
 
 
Afifio 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 23
Wysłany: 15-07-2010, 14:36   

Nigdzie nie widziałem takiego tematu poświęconego next gen więc napisze tu.A więc mam wersje gry europejską(Kupiona w niemczech).Mam taki jeden mały problem zainstalowałem na komputerze legendę i chciałbym się cieszyć trybem next gen jednak był problem.Opcja Next Gen w opcjach była szara czyli nie dało się tego trybu włączyć.Zainstalowałem na laptopie(Komp lepszy od laptopa)Na laptopie jak się włączało legende po zainstalowaniu już od razu był ten tryb.Moje pytanie jest takie czy komuś z wersja europejską działało next gen na Radeonie??
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 15-07-2010, 15:07   

Afifio, podaj dokładną specyfikację swojego komputera. :)
Z tego co pamiętam to tryb Next Gen był wycięty tylko z polskiej wersji TRL w europejskiej powinien jak nabardziej być.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 15-07-2010, 15:11   

Cytat:
Moje pytanie jest takie czy komuś z wersja europejską działało next gen na Radeonie??

Jeśli na Twoim kompie opcja ta jest szara, to pewnie masz za słabą kartę graficzną - najprawdopodobniej nie obsługuje ona Pixel Shaderów 3.0, które są konieczne do uruchomienia trybu Next Gen.
_________________
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Gliwice
Wysłany: 15-07-2010, 23:18   

Nasza ojczysta wersja działała mi na radeonie x1650 pro. Nie była to płynna gra ale w rozdziałce 800x600 dało się nacieszyć oko. Myślę że nie powinno mieć znaczenia miejsce wydania gry, przecież program udostępniano wszystkim ten sam, tylko u nas moozgi zrobiły kaszane ale zaraz ładnie się zrekompensowali :)
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
Afifio 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 23
Wysłany: 16-07-2010, 13:53   

Mam RADEON X850 3.06 Ghz,1 GB ram.Nie wiem czy ta karta obsługuje tamte bajery.
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-07-2010, 15:00   

Afifio, ta karta obsługuje Vertex Shader 2.0. Radeon X850 nie jest zatem zgodny ze specyfikacją Shader Model 3.0. ;)
_________________
 
 
Afifio 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 23
Wysłany: 23-08-2010, 15:42   

Ah i wybaczcie mi że pisze to tu ale Underworld też mi nie pójdzie?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 23-08-2010, 15:59   

Nie licz na to ;-)
_________________
 
 
Afifio 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 23
Wysłany: 09-12-2010, 15:31   

Znów będziecie mi musieli wybaczyć :hehe:
Z tą kartą graficzną bedzie mi działać GOL?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 09-12-2010, 15:54   

Prawdopodobnie nie. Zresztą zawsze możesz obadać Triala.
_________________
 
 
Afifio 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 23
Wysłany: 09-12-2010, 22:46   

K@t napisał/a:
Prawdopodobnie nie. Zresztą zawsze możesz obadać Triala.

A możesz mi wytłumaczyć krok po kroku jak go dostać.
(Pewnie zaraz bedzie poszukaj sobie w dziale przeznaczonym dla tego)

[ Komentarz dodany przez: K@t: 09-12-2010, 23:47 ]
Owszem, dokładnie to chciałem powiedzieć :p Przejrzyj sobie temat: http://www.tombraiderforu...p=128506#128506
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 10-12-2010, 22:02   

Nie wiecie czy Legenda od CD-Action ma NextGena?
 
 
Rick24 
Nowicjusz


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 11
Wysłany: 11-12-2010, 11:30   

lechu1235 napisał/a:
Nie wiecie czy Legenda od CD-Action ma NextGena?


Prawdopodobnie ma, bo Legenda w tańszych seriach (np. Kolekcja Klasyki) już go miała zaaplikowanego. Dziwne by więc było gdyby teraz dali tą grę bez tego patcha, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach wymagania sprzętowe już nie przerażają tak jak w dniu premiery i prawie każdy może sobie pozwolić na włączenie tej opcji.
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 23-12-2010, 21:35   

Nie chcę robić nowego tematu, więc zapytam tutaj:
Co to jest next gen i skąd to wytrzasnąć?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.163 sekundy. Zapytań do SQL: 11