FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
NextGen patch
Autor Wiadomość
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 08-02-2008, 19:45   

Niestety, muszę was zmartwić, ale to co pisałem powyżej (lub na poprzedniej stronie) to prawda :) Tyle że to jest tak że gram sobie na najniższych możliwych efektach (brak tych wszystkich oszałamiających, oraz pięknych, efektownych-dupereli :) ) I szczerze powiedziawszy Next-Gen na najsłabszych efektach, chodzi o wiele lepiej niż gra bez Next-Genu na starej karcie graficznej (GF4 MX) Mnie nie chodzi o super mega fajną grafe, tylko o przygodę, o rozrywkę, o przyjemność jaką daje mi gra. Next-Gena włączyłem tylko po to aby sprawdzić jak dużo w moim komputerze zmieniła nowa karta graficzna :) Tak normalnie to wolę już grać bez Next-Genu ale za to z najlepszymi efektami, bez NAJMNIEJSZEJ ilości zacięć (na Next-Genku bez efektów chodzi, lecz troszkę, troszkę się przycina). W Tomb Raiderze (i nie tylko) zawsze chodzi o: klimat, fabułę, zagadki, i przyjemność grania! Next Gena to można nazwać takim jakby "super efektownym dodatkiem do gry" (nie w pełnym tego słowa znaczeniu) Taka jest cała prawda, i to się raczej nigdy nie zmieni ;) :pozdro:
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 09-02-2008, 01:55   

Minusem w next-genie są dla mnie tylko cienie:) Zdecydowanie gorsze niż bez tego trybu.

Mi też gra się dobrze w Tomb Raider 1 ale to chyba właściwe tylko przez sentyment. Bo w 1996 była to jedna z pierwszych gier w jakie grałem na PC. Teraz po latach mogę stwierdzic, że jej główną wadą była mała różnorodniośc poziomów, praktycznie wszystko to samo tylko inne układy poziomów i kolory tekstur. Grając wtedy jednak nie odczówałem tego. Gra faktycznie miała klimacik. Sorki za ten :offtopic:

Z tym Crysisem to faktycznie troszkę przesadziłem ale to pewnie dlatego, że nie grałem w środowisku DirectX10 i z antyanilisingiem bez którego to gra wygląda po prosty nieestetycznie...
 
 
Ar2r 
Obieżyświat



Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 810
Skąd: z podwóra
Wysłany: 09-02-2008, 11:01   

Godbluff napisał/a:
Na jego karcie można "zagrac" ale jest to raczej pokaz slajdów. Testowałem niedawno tą karte i wiem co mówie. Procesor i RAM mają znaczenie ale małe. Nawet jeśli by dac najlepszy procek i 4GB ramu to i tak to niewiele zmieni.


To prawda, ta karta (GeForce 6200) niestety nie da rady udźwignąć takiej grafiki, tym bardziej nie pogramy na niej z płynną animacją :/ Dla mnie tryb "Next-Gen" to taki miły dodatek dla oka, nic pozatym czy z Next-Gen'em czy bez klimat gry jest taki sam.
_________________
 
 
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-02-2008, 11:27   

Cytat:
To prawda, ta karta (GeForce 6200) niestety nie da rady udźwignąć takiej grafiki, tym bardziej nie pogramy na niej z płynną animacją

Tu się nie zgodzę! Mówie wam (piszę wam :p ) chodzi, chodzi i nie bujam, całkiem płynnie, oczywiście nie tak że Larcia sobie hopsasa i nic się nie tnie, owszem tnie się ale to tak leciutko. Praktycznie wszyscy nie mówicie prawdy ;) GF6200 bardzo dobrze utrzymuje NG lecz bez jakichkolwiek efektów specjalnych. Ale jak już pisałem w poście powyżej, NG to tylko super efektowny dodatek do gry ;)
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 09-02-2008, 12:48   

Tony napisał/a:
Praktycznie wszyscy nie mówicie prawdy ;) GF6200 bardzo dobrze utrzymuje NG lecz bez jakichkolwiek efektów specjalnych.

Taaa, widać masz inną definicję płynności. 6600GT, którą do niedawna miałem jest jakieś 3-4 razy szybsza od 6200 a i tak granie na niej w next-gen nie sprawiało mi żadnej przyjemności, w rozdzielczości 800x600 taka Afryka chodziła jeszcze w miarę - ok. 15-20 fps, ale np. dom Lary to już była masakra - poniżej 10fps i niegrywalne. Dlatego nie uwierzę w te bajki o płynności na 6200. No chyba, że dasz screeny z Frapsa :p

Ale w normalnym trybie ta moja karta spisywała się bardzo ładnie - ok. 70fps toteż grę przechodziłem właśnie w tym trybie, a next-gen odpaliłem tylko z ciekawości.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-02-2008, 14:54   

Mam nadzieję że te dowody ci wystarczą. Może i to jest mało FPS, ale mi nie zależy na NG! Tak normalnie to gram bez :) Ponieważ bez jest takie odświeżone, bardziej płynne :) I ogółem lepiej się gra... Na obrazkach starałem się uchwycić miejsca w których dużo rzeczy się rusza (wodospad, ptaki) oraz duże przestrzenie :)
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 09-02-2008, 15:21   

Kilkanaście klatek na sekundę w rozdziałce 640x480, z obciętymi wszystkimi detalami i to jeszcze w statycznych scenach. Słowem - full wypas :D Do płynności to trochę brakuje, gdyby nie spadało poniżej 20fps to można mówić, że gra jest płynna. To już przecież TRL ładniej wygląda w normalnym trybie z wszystkimi opcjami na max. A o ile lepiej chodzi.
Nie wiem czemu niektórzy tak się upierają co do tego next-gena.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 09-02-2008, 15:45   

Nie no full wypas :hehe: A ja sprzedałem tą karte za 60zł.... Testy powinno się robic głównie zwracając uwagę na najmniejsze. 17 fps przy takiej rozdziałce na takich detalach, Lara patrząca w ściane... no no... zwracam honor.

Sorki za to co napisałem ale mnie po prostu śmieszy wychwalanie karty którą często integruje się na płytach głównych.
 
 
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-02-2008, 17:07   

Każdy ma swój gust! Ja włączyłem NG tylko po to aby pstryknąć fotki i wrzucić tu jako "taki sobie" dowód :) Sam osobiście wole grać bez NG, bo chodzi wtedy: płynnie, ładnie, czysto i szybciutko :D Tak jest po prostu lepiej... Nie ma sensu wydawać 1000 zeta aby zobaczyć lepsze efekty graficzne, nową kartę kupiłem tylko po to aby w ogóle działały mi inne gry, które przez moją starą dziadowską kartę, nie chciały się po prostu włączyć ;) Dzięki zakupieniu tej nowej karty miałem okazję pograć w Broken Sword IV, Tony Hawk's American Wasteland, Princeo of Persia Piaski Czasu & Dwa Trony, i inne fajowskie giery. NG sprawdzałem tylko po to aby zobaczyć jak to wygląda, jak realistycznie wygląda świat, otoczenie... Dla mnie lepsza gra bez NG i koniec kropka! tzn. . :D
PS. Goodbluf - czy to co napisałeś, to jest to sarkazmem czy czystym "no,no..."?
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 09-02-2008, 17:56   

Tony napisał/a:
PS. Goodbluf - czy to co napisałeś, to jest to sarkazmem czy czystym "no,no..."?


Myślę, że to można wywnioskować z kontekstu :>

A te literówki na miom nicku to tak specialnie? ;(
 
 
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-02-2008, 19:49   

Sorry za literówki w twoim Nicku ale spieszyłem się z pisaniem posta :/ Teraz już będę wiedział że ma być Godbluff :) Najmocniej przepraszam!
PS. No ja jakoś tak nie mogę tego wywnioskować, waham się pomiędzy prawdą a sarkazmem, oświeć mnie :)
PS.2 Robi się chyba mały :offtopic: ;-) :muhaha:
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 09-02-2008, 20:15   

Ale uważaj bo prawda czasami może być bolesna ;)

To byłą z taką nutką drwiny :P

Ale PEACE!

[ Komentarz dodany przez: K@t: 09-02-2008, 20:16 ]
Ale kończymy łaskawie offtop.
 
 
Lady Justine 
Podróżnik



Dołączyła: 20 Lis 2007
Posty: 311
Skąd: Bytom
Wysłany: 30-03-2008, 21:17   

Dzisiaj wreszcie zagrałam sobie w TRL na Next-Genie.
Moja poprzednia karta miała 64MB, a obecna (Sparkle GeForce 7300 GT 512MB) spełnia warunki grafiki nowej generacji.
Gra chodzi dość płynnie.

Ale powiem szczerze wybierając urywkowo dany poziom np.: Nepal, Boliwia dochodzę do wniosku, że bardziej podobało mi się granie bez trybu next-gen.

Granie na "normalniej" grafice, to przyznam, ze na obecnej karcie prawdziwa przyjemność (chodzi najpłynniej jak się da).

_________________


Gość jeżeli chcesz być dobrym archeologiem, musisz wyjść z biblioteki
:kawa:
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 30-03-2008, 22:40   

Lady Justine napisał/a:
(Sparkle GeForce 7300 GT 512MB) spełnia warunki grafiki nowej generacji.


No w jakimś tam stopniu warunki spełnia ale są to warunki bardzo ciężkie...

Lady Justine napisał/a:
ardziej podobało mi się granie bez trybu next-gen.


No ja się w ogóle nie dziwię. Na takiej karcie też wolałbym grać bez…
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 31-03-2008, 17:28   

Mam pytanie: Czy Cenega dalej rozsyła te darmowe płytki z next-gen'em?
Grę kupiłam już dosyć dawno, ale do tej pory nawet nie marzyłam o graniu z next-gen'em ze względu na moją kartę graficzną. Teraz planuje wymienić to i owo (może nawet całego kompa) więc chciałabym pograć wreszcie w trybie nowej generacji :P
I przy okazji: mam do nich tak od razu napisać maila z adresem i numerem seryjnym gry?

[ Komentarz dodany przez: Cez: 31-03-2008, 17:30 ]
Tak, napisz do nich albo zadzwoń.
 
 
 
Lady Justine 
Podróżnik



Dołączyła: 20 Lis 2007
Posty: 311
Skąd: Bytom
Wysłany: 31-03-2008, 17:53   

Godbluff, ty uważasz że taka karta to najsłabsza na next-gen?
Jeżeli tak, to się bardzo mylisz.

Ogólnie rzecz biorąc bardziej mi się podobały tekstury i inne elementy gry z normalnej gry, a to dlatego, że już się dawno przyzwyczaiłam.

Chodzi mi również o to, że next-gen ma wiele błędów, co mi się jakoś nie podoba.

A teraz mały :offtopic:

W Anniwersajóm grafika na pełnych efektach również chodzi cudnie.

[ Komentarz dodany przez: e_g: 31-03-2008, 18:37 ]
Czego oczy nie widzą...
Ale zgadzam się, że ta karta nie należy do najlepszych :p

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 01-04-2008, 12:42 ]
E_g, jezeli tak, to bardzo sie mylisz :p
_________________


Gość jeżeli chcesz być dobrym archeologiem, musisz wyjść z biblioteki
:kawa:
 
 
 
Funky3miasto 
Nowicjusz


Dołączyła: 01 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 01-05-2008, 17:42   

Mam pytanko, czy ktoś z Was także miał problem, że po zainstalowaniu Next-Gen wyświetlała się informacja o tym, że trzeba wsadzić oryginalną płyte do napędu... ?? Bo mi coś takiego wyskakuje, pomimo,iż mam oryginalną grę.
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 02-05-2008, 11:16   

Funky3miasto, może głupio to zabrzmi, ale czy odpalasz grę z płyty z grą, czy z NextGenem?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Funky3miasto 
Nowicjusz


Dołączyła: 01 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 02-05-2008, 12:23   

Z płyty z grą oczywiście, płytka z Next-Genem nie posiada opcji "Graj w Tomb Raider Legenda".
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 02-05-2008, 12:58   

Funky3miasto, spróbuj odpalić grę, bezpośrednio z pliku trl.exe, znajdującego się na płycie.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Funky3miasto 
Nowicjusz


Dołączyła: 01 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 02-05-2008, 22:02   

I nadal nic. :( :( :( :( :( :( :(
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 03-05-2008, 01:57   

Proponuje zwrócić się z tym problemem do dystrybutora gry. Coś pachnie mi tu jednak crackiem :P
 
 
Funky3miasto 
Nowicjusz


Dołączyła: 01 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 03-05-2008, 09:57   

No właśnie zwróciłam się do dysrubutora. Najpier napisał, że to niby przez programy emulujące typu Alcohol 120% itd, to usunełam wszystko - nawet Nero7, żeby mieć pewność. Następnie kazali mi ściągnąć jakiś tam śmieszny program, który też likwiduje te programy na wszelki wypadek jakby nie wszystko sie usuneło.... I gra nadal nie działała... Potem kazali sprawdzić mi to na innym kompie, żeby mieć pewność czy to tylko na moim tak wariuje.... Sprawdziłam na 3 kompach (z windowsem 2000, XP i Vista) i na każdym to samo. Od tamtej pory kontakt z Cenegą mi sie urwał bo pewnie powyjeżdżali wszyscy na majówki. A ja tu płaczę i rozpaczam bo Tomb Raider mi nie działa i nie moge sobie pograć. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 03-05-2008, 09:59   

Skoro nie dziala na zadnym komputerze, to moze płytka z Nexet Genem jest uszkodzona? Poproś Cenege o wymiane. A poki co, pograj w podstawową wersje TR7, bez tej lepszej grafiki.
_________________
 
 
*Underworld* 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Kwi 2008
Posty: 8
Wysłany: 03-05-2008, 21:23   

Szczerze mówiąc z Next-Genem to wszystko ładnie wygląda.....u mnie Next-Gen nie działa a cracków i hacków nie używam. Przy Laptopach są zintegrowane karty graficzne...(niektóre gry nie działają). Aha i czy ktoś słyszał o karcie graficznej do laptopa(nie wszystkie mogą być) takiej żeby działało next-gen
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.212 sekundy. Zapytań do SQL: 11