FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
jakich broni wam brakuje???
Autor Wiadomość
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 03-08-2011, 16:42   

Właśnie. Gra potrafi po jakimś czasie denerwować, jeśli jest mało broni, a w dodatku większość do siebie podobna. W Legendzie jedyną chyba zaletą broni były ulepszenia pistoletów i Excalibur, chyba pierwszy miecz w historii TR, na dodatek z niezwykłą mocą... dobra, nie przesadzając, fajnie się nim gra, ale jego "magia" lata dosyć wolno. Jak z granatem: zanim odpali, trzeba poczekać, a wróg w tym czasie gdzieś zniknie.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-08-2011, 16:45   

Ale granaty są fatalne, bardzo rzadko udaje mi się kogoś rozwalić z granatów. Raz jednak miały zastosowanie. W Kazachstanie są najemnicy z tarczami, których inaczej rozwalić nie dałem rady. :pozdro:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 03-08-2011, 16:49   

Można przy pomocy działka magnetycznego podnosić beczki z ładunkiem wybuchowym i w nich rzucać :) a granaty mnie wkurzają, bo kiedy w Ghanie biegnę po wielkim moście, najemnicy walą we mnie granatami, most się zawala, a ja spadam razem z nim :fire:
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-08-2011, 16:51   

Mnie też się to zdarzyło, ale wtedy kiedy ja użyłem granatu, to było przed naładowaniem działka magnetycznego i beczki wybuchały od razu.
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Haszaa 
Nowicjusz



Dołączyła: 01 Paź 2011
Posty: 1
Wysłany: 01-10-2011, 19:56   

Brakuje Mi UZI !
Tak fajnie się nimi Strzela :diabel:
_________________
pixels are my love,bitch.
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 01-10-2011, 20:19   

Haszaa napisał/a:
Brakuje Mi UZI !
Tak fajnie się nimi Strzela


No, gdyby jeszcze było do nich dużo amunicji... cud by był :) i większa różnorodność broni, co by się naprawdę w TRL przydało ;)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 01-10-2011, 23:11   

Nie wiem, po co więcej broni, skoro każdego, bez większego problemu można pokonać zwykłymi pistolcami... a wiadomo, że np. uzi mocniejsze są, to po co one... no ale łatever...
Zmieniłbym zastosowanie Excalibura... jak to możliwe, że np. Rutland sobie jakimś kawałkiem lata a ja nie, skoro mam cały miecz? Bezsens.
Dobrze, że nie ma tej bazooki, bo by się nie przydała chyba do niczego... granatnik mogliby sobie darować... pistolsy, jakiś karabin i strzelba w zupełności wystarczają na tą krótką i prostą gierkę... tyle.
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 02-10-2011, 11:28   

Bazookę można odblokować za pomocą TRLegend SCU - ale udowadnia to tylko dlaczego ją wycięli. Pociski zawieszają się w powietrzu, błędnie trafiają i generalnie wariują pod kątem fizyki - całe w sumie szczęście bo Bazooka była porażką już w TR3...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 02-10-2011, 13:58   

Danio500 napisał/a:
Nie wiem, po co więcej broni, skoro każdego, bez większego problemu można pokonać zwykłymi pistolcami... a wiadomo, że np. uzi mocniejsze są, to po co one... no ale łatever...


Tak dla urozmaicenia. Bo skoro gra wydaje się monotonna z tak mało urozmaiconą bronią, co by to było, gdyby były same pistolety...? :D

Danio500 napisał/a:
Zmieniłbym zastosowanie Excalibura... jak to możliwe, że np. Rutland sobie jakimś kawałkiem lata a ja nie, skoro mam cały miecz? Bezsens.


Dokładnie! Rutland sobie lata, Takamoto biega szybko jak nie wiem co, a Lara może tylko tym mieczem machać :fire: Wynikałoby z tego, że kawałek miecza jest lepszy niż cały miecz...

krtomb napisał/a:
Bazookę można odblokować za pomocą TRLegend SCU


A jak to dokładnie się robi? Chciałabym zobaczyć tą bazookę w TRL, nawet jeśli jest tak beznadziejna, jak twierdzisz ;)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 02-10-2011, 16:27   

Ta bazooka jest gorzej niż beznadziejna... i gdyby była normalnie w grze, to nie było dla niej żadnego zastosowania... ot co.
Nie wiem jak ta gra może być monotonna... jest za banalna i za krótka. Monotonny dla mnie jest AC I.
Zamiast dać ten poziom, co to go wycieli, a wycieli, bo... bo był najbardziej zwariowany czy coś... to woleli się z ciuszkami bawić... normalnie Simsy.
 
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 02-10-2011, 16:56   

Danio500 napisał/a:
Zamiast dać ten poziom, co to go wycieli, a wycieli, bo... bo był najbardziej zwariowany czy coś... to woleli się z ciuszkami bawić... normalnie Simsy.


Jaki poziom? Czy ja o czymś nie wiem? :P
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 02-10-2011, 17:19   

Jak widać :D .
Poziom... miał być CHYBA gdzieś znowu w Afryce Zachodniej, ale w błąd nie chcę wprowadzać. W każdym razie coś podobnego do Aryki Zachodniej. Lara miała tam znaleźć kolejny kawałek miecza. Są nawet screeny czy coś. Nawet w trailerze jest pokazany ten lvl. Miała być w nim taka zagadka z takimi trzema kołami, było to właśnie widać na tym trailerze. Ale twórcy usunęli bo coś tam coś tam i że za dużo niby tej Afryki już... ale jak w TR IV był cały czas Egipt, to było dobrze... ale nawet jest tu chyba taki temat co zostało wycięte z TR: L. : D . Co prawda jest tego mniej niż w TR: AoD ale i tak dużo xd. Proponuję poczytać. Jak coś pomieszałem - sorki. :)

http://img78.imageshack.u...100200016rj.jpg
http://img78.imageshack.u...100200029xm.jpg
http://img78.imageshack.u...100300023gn.jpg
http://img468.imageshack....02t100116go.jpg
http://img468.imageshack....02t100097rz.jpg

EDIT: Tak, bazookę :)
  
 
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 02-10-2011, 17:27   

Wygląda ciekawie, szkoda, że tego poziomu w grze nie ma, może chociaż byłaby dłuższa :) a na tym ostatnim obrazku Lara ma tą nieszczęsną bazookę...?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 17-06-2012, 21:31   

Mi tak jak prawie wszystkim brakuje uzi ;( magnum i bazooka byc powinny :tak:
 
 
Klawiszize 
Nowicjusz


Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 6
Wysłany: 01-08-2012, 17:53   

Każdy to muwi. Powini :wisi: twrców Tomb Raider Legen za to że nie dodali UZI.
Każdy fan tej seri pamięta stare dobre momenty z UZI. Ewentualnie przydał by się jeszcze Rewolwer :gun2:

[ Komentarz dodany przez: Integral: 03-08-2012, 12:17 ]
Co
_________________
Klawiszize
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 28-08-2012, 18:13   

Mi w tej grze najbardziej brakowało UZI. Uważam, że ta broń powinna być we wszystkich TR'ach. Również przydałby się Desert Eagle z TR3. Ta broń była świetna. Jeszcze uważam, że powinni dać kuszę, która była tylko w TR4 o ile się nie mylę.
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Truz_kawka 
Student



Dołączyła: 27 Sty 2014
Posty: 42
Skąd: Polska
Wysłany: 30-01-2014, 09:19   

Mi oczywiście brakuje mojego ukochanego uzi, mocne, ale cóż... Szybko się kończy, bazooka, to też, ale przydałoby się tylko na początku, potem już niezbyt, ale chyba w Kazachstanie. W poprzednich częściach rozumiem zapotrzebowanie na samą bazookę, gdyż na przykład w trakcie "wojny" z Sophie Lee Leigh bardzo mi się przydała.
_________________
"Czasami by zrozumieć swoją teraźniejszość, trzeba wrócić do przeszłości." -Lara Croft
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 30-01-2014, 10:48   

Czy nikomu nie brakuje harpuna

Czy było w serii TR coś bardziej bezużytecznego wśród broni niż harpun :P
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-01-2014, 11:40   

Harpun był super, czo Ty znowu! O kant Amandy rozbić to były wszelkie granatniki i bazooki, które były zbyt wolne nawet na mumie. Z Legędy go wywalili pewnie, żeby Lara sobie w twarz nie strzeliła.
_________________
  
 
 
Truz_kawka 
Student



Dołączyła: 27 Sty 2014
Posty: 42
Skąd: Polska
Wysłany: 30-01-2014, 13:29   

K@t napisał/a:
Z Legędy go wywali pewnie, żeby Lara sobie w twarz nie strzeliła.

No ja nie wiem, może też dlatego, iż nie miało takiego powodu by sam harpun wprowadzić.. Nie ma do czego wyjątkowego strzelać.
_________________
"Czasami by zrozumieć swoją teraźniejszość, trzeba wrócić do przeszłości." -Lara Croft
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 30-01-2014, 14:00   

K@t napisał/a:
Harpun był super, czo Ty znowu! O kant Amandy rozbić to były wszelkie granatniki i bazooki, które były zbyt wolne nawet na mumie. Z Legędy go wywali pewnie, żeby Lara sobie w twarz nie strzeliła.

Ja tam z granatnikami mam ubaw, choć nie na mumie ich używam :p

Może nie dali niczego na harpun żeby sobie Lara w nim twarz nie strzeliła? :o
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-01-2014, 14:28   

No właśnie - nie ma do czego strzelać, więc Lara z nudów zaczęłaby sobie celować w twarz. To bardzo w stylu tej Legędowej Croft.
_________________
 
 
Przemo 
Student


Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 63
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-01-2014, 17:46   

Mi w Legendzie stanowczo brakuje łuku, no i snajpera by się przydała konkretna, noktowizor na podczerwień, bomby błyskowe. W 4 była np. kusza do dyspozycji.
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 30-01-2014, 22:22   

Przemo napisał/a:
Mi w Legendzie stanowczo brakuje łuku, no i snajpera by się przydała konkretna, noktowizor na podczerwień, bomby błyskowe. W 4 była np. kusza do dyspozycji.

Przy takiej konstrukcji poziomów, A.I. i rozmieszczeniu wrogów, jak w Legendzie żadna z tych rzeczy wydaje się nie mieć racji bytu. Łuk? Tu jeszcze względnie OK. Ale snajperka? Nie ma aż takich odległości (pomijając Kazachstan na samym początku), żeby snajperka była do czegokolwiek potrzebna. Noktowizor? Dafuq? Po co? Bomby błyskowe? Naprawdę nie widzę zastosowania żadnej z tych rzeczy. No ale...
_________________

 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 30-01-2014, 22:50   

Christ, jaki Ty jesteś bez wyobraźni :nie:
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.168 sekundy. Zapytań do SQL: 10