FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe ubranka.
Autor Wiadomość
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 01-01-2011, 21:30   

Proszę o usunięcie dwóch poprzednich moich postów i przepraszam za kolejny post pod postem, ale nie mogę za nic edytować!

Pobrałem program TexMod i stosowałem się do instrukcji Polo_Gard, ale gdy klikam Run ubranka nie ma w dodatkach nigdzie. Co mogę robić źle? :??:

[ Komentarz dodany przez: Integral: 01-01-2011, 21:53 ]
W porządku, edytować można przez 25 min. od wysłania posta.
 
 
Shayen 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 05-04-2011, 22:43   

Witam :D Jestem nowa na forum i niestety mam problem związany z dodaniem gotowych ubranek do garderoby Lary :P Co prawda jest tutaj zamieszczonych .. sporo waszych postów na ten temat i wystąpiły tutaj różne problemy.Niestety wszystko robię zgodnie z instrukcją i wciąż mi to nie pomaga.Oczywiście mam na myśli tutaj program Texmod.Mam polską wersję gry od Super$eller.. choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.Otóż po zrobieniu wszystkiego choćby w poradniku zamieszczonego przez Polo_Gard , nie mam ubranka nigdzie.Ciekawi mnie to ponieważ na wersję demo Tomb Raidera Legend(Jak i Anniversary)Wszystko działa bez zarzutu.Jednak nie mogę się tym nacieszyć w pełnej wersji gry ,gdzie również mam większy wybór co do jej strojów ^^ Czy ktoś być może wie na czym polega mój problem, lub zna odpowiedź ? ;)
Co prawda z tego co widzę jest to stary temat...lecz od niedawna rozpoczęłam swoją przygodę z Tomb Raiderem :p Obecnie mam tylko TRL i TRA .. i z ubranek ,które odblokowałam postanowiłam wprowadzić drobne zmiany.. :D Ale niestety mam z tym problem,ponieważ mi to nie wychodzi choć nie wiem czemu ;/.Mam nadzieję,że chodź jedna zainteresowana osoba zdoła mi z tym pomóc ^^
:pozdro:
_________________
^^
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 06-04-2011, 14:41   

Shayen, przychodzi mi do głowy kilka rzeczy:

1: Jako Target Application (czy jakoś tak) powinnaś wybrać trl12.exe , a nie trl.exe . Przynajmniej u mnie tylko wtedy nowe ubrania były widoczne w grze.

2: Spróbuj wyłączyć bądź włączyć tryb Next Gen (w opcjach grafiki w grze). W zależności od tego, dla jakiej grafiki ubrania były tworzone, tylko przy takiej będą one widoczne.

3: Być może nie masz odblokowanego ciucha, do którego robiony był mod. Przykładowo, mod zrobiony ze stroju zimowego różowego, nie bezie widoczny dla zwykłego zimowego, itp. A często tak na prawdę nie wiadomo (np patrząc na screena), które dokładnie ubranie dany mod ma zamieniać ;)
_________________
 
 
 
Shayen 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 06-04-2011, 15:27   

Hmm, być może masz i rację z tym trl12.exe .. ale problem jest taki,że niestety ja tego nie mam ;/ mam tylko jedną ikonkę i jest to tylko trl.exe ;/.. Więc kompletnie nie wiem co z tym zrobić :P próbowałam włączyć NG wciąż po tym nic.Ubranie ,które chcę podmienić jest to akurat porwana suknia :D a obie mam odblokowane więc nie sądzę by to było akurat to.. Być może masz jeszcze jakiś pomysł, albo pomożesz mi rozwiązać ten problem z tym trl12.exe ^^ Jeżeli chodzi o TRA dziś sobie z tym poradziłam.. i ubranka mogę normalnie podmieniać lecz wciąż nie daje mi spokoju coś ta Legenda.. oczywiście na płytce miałam pewne "dodatki" coś w rodzaju DirectX 9.0c ,który został zainstalowany wraz z innymi ale wciąż mam ten sam problem :/ .I dziękuję ogółem za pomoc ;)
_________________
^^
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 06-04-2011, 23:00   

Wydaje mi się, że trl12.exe pojawia się po zainstalowaniu patcha 1.2 , a Ty tę łatkę powinnaś już w wersji SuperSeller mieć. Sprawdź jeszcze raz w folderze z grą ;) A jak nie masz, to powinno działać bez problemu z trl.exe , więc w tym momencie już nie wiem w czym może być problem.
_________________
 
 
 
Shayen 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 07-04-2011, 15:36   

Eh ;( coś mi się wydaje,że będę musiała sobie odpuścić chyba to podmienianie ubranek w TRL :D .Ponieważ w folderze z grą są same pliki bigfile,trl.exe i jakiś protect a przez to raczej niemożliwe jest podmienianie :p Trochę zastanawia mnie to dlaczego mam z tym problem... przecież z tym idzie czegoś dostać :czubek: eh.Trudno najwyżej ^^. W każdym razie dziękuję za próbowanie mi pomóc i za tę uwagę :D :pozdro:
_________________
^^
 
 
Lilnette 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2011
Posty: 5
Wysłany: 12-04-2011, 12:48   

Witam,
Chciałabym "podmienić" naszą Larę z tą: http://zapodaj.net/images/987a276ceda8.bmp, gdyż jako blondynka strasznie mi się podoba. Efekt: http://www.youtube.com/wa...nel_video_title Plik mam już wypakowany. Niestety, nie mam pojęcia jak to zrobić, gdyż nie umiem obsługiwać się programem TexMod.
Coś tam nakombinowałam, ale gdy włączam grę i naciskam "+" zmieniają się tylko czerwone cyferki z lewej, górnej strony ekranu. Screen: http://zapodaj.net/images/bf26ac54dac3.bmp
Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie krok po kroku. :)
 
 
Lilnette 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2011
Posty: 5
Wysłany: 14-04-2011, 11:28   

Edit:

Udało się. Mam plik .tpf i uruchamiam go dzięki TexMod. Jednak tylko w ten sposób mogę grać w zmienioną Larę. Gdy uruchamiam TBL z domyślnego folderu, Lara jest taka sama jak zawsze. Co mam zrobić, by nie uruchamiać gry z plikiem tylko przez TexMod? Tzw zapisać plik .tpf w grze i grać w zmienioną Larę z domyślnego folderu? :D

Z góry dzięki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.113 sekundy. Zapytań do SQL: 10