FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe ubranka.
Autor Wiadomość
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 13-03-2010, 13:34   

Dzięki ale i tak to nic nie daje xD Chyba ja coś źle robię xD A co tam xD
Zrobiłam parę stroi, ale najpierw chce zobaczyć czy wam się podoba i jak by ktoś chciał to nich napisze do dam link do ściągnięcia ..no ale niestety on będzie w kawałkach :/
A oto jak on wygląda :


Zrobiłam przypadkowo jeszcze 2 stroje ;)



I Jak ?
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 13-03-2010, 17:58   

Niezłe, niezłe :D Chętnie bym pobrał.
P.S: Mam takie 1 pytanie. Ma ktoś instrukcje PL do podmiany strojów w TRA, i czy w ogóle w anniversary się da podmienić?
_________________
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 13-03-2010, 18:34   

Robisz tak samo jak w przypadku TRL, czyli ładujesz plik .exe i wczytujesz strój .tpf a potem dajesz Run. Oczywiście w Texmodzie.
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 13-03-2010, 19:01   

Czyli mam na przykład plik underworld.tpf (takie ubranko z underworlda :D ) i wczytuje go w texmodzie?? No ok, tylko jak go mam tam wczytać?
_________________
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 14-03-2010, 08:02   

1.Klikasz na [obrazek1] i wybierasz plik .exe z grą TRL, TRA lub TRU, oczywiście każdy strój jest dostosowany tylko do jednej gry.




2.Klikasz na zaznaczony na obrazku plik folderu




i wybierasz plik ze strojem.

3.Teraz wystarczy tylko kliknąć



Mam nadzieję że pomogłem :)
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 14-03-2010, 09:38   

Pomogłeś i to bardzo :)
(Ale jak klikam RUN to wczytuje mi się okienko "Shit Happened") xD
Serio...
_________________
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 14-03-2010, 10:26   

"Shit happend"??

Jak mówisz serio to daj screena :o
Haha, shit happened. Niezłe...
Sorry za krótkiego posta...
ale pokaż to!!
 
 
Sylwekk1 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 11
Skąd: Z komputera
Wysłany: 14-03-2010, 11:02   

Bardzo proszę. Oto ono:
- Kliknij
xD xD xD :jumper: :jumper: :jumper:

P.S: Już odkryłem o co chodziło. Antywirus... . Musiałem wyłączyć i już wszystko chodzi cacy :)

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 14-03-2010, 13:33 ]
Proszę wrzucać miniaturki zdjęć, bo forum się rozciąga i niektórym z wolniejszym łączem pewnie utrudnia przeglądanie strony.
_________________
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 14-03-2010, 15:44   

To fajnie ,że ci już działa :)
A ja zrobiłam nowy strój i jak chcecie go ściągnąć to wchodzie tutaj http://kinia24lara.wrzuta..._by_kinia24lara
A oto jak on wygląda :D
http://img139.imageshack....elgangerred.jpg
I Jak ?

Połączone


Zrobiłam nowy strój :D
http://img88.imageshack.u...4/ladyblond.jpg
A tutaj można go ściągnąć:
http://kinia24lara.wrzuta..._by_kinia24lara

I mam pytanko
Jak zrobić ,żeby niektóre części stroju były, że tak powiem "niewidzialne" ?
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 16-03-2010, 17:15   

XKinia24X, wchodzisz w Gimpa, ładujesz plik z teksturą, zaznaczasz części stroju których chcesz się pozbyć a potem wchodzisz w Edycja>wyczyść.
_________________
Bring Me To Life
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 19-03-2010, 17:36   

Zrobiłam tak, ale ten kawałek stroju nie znikną tylko zrobił się biały...:(
http://img214.imageshack.us/img214/2275/leeee.png
Zaznaczyłam na czerwono to co chciałam się pozbyć...ale się to nie usunęło...nie wiem dlaczego....zrobiłam tak jak mi mówiłaś czyli edycja>wyczyść ale to nic nie dało :(
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-03-2010, 17:46   

Czy w Gimpie masz tak że jak zmazujesz tą część opcją Wyczyść to ona jest taka w kratki? Takie przezroczyste kratki... Jeśli wymazany obszar jest biały to nic z tego, a jak są takie krateczki to powinno być przezroczyste. Jeśli nie jest to zawsze możesz zmienić rozmiar obrazka jak nie utniesz innych elementów stroju.
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 27-03-2010, 08:15   

XKinia24X, to się da naprawić. Po pierwsze musisz mieć otwarte okno z warstwami (Okna>Dokowalne okna dialogowe>warstwy). Teraz otwórz teksturę. W oknie warstw powinna się znajdować pod nazwą Tło. Kliknij na nią prawym przyciskiem myszy i wybierz dodaj kanał alfa. Teraz po wymazaniu powinny być już kratki.
_________________
Bring Me To Life
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 05-04-2010, 11:36   

Niestety to też nie działa :/ Ale już wiem jak to zrobić ;) Wystarczy jak zaznaczę coś i wyczyszczę to gumką xD i są kratki ;) Aha jak coś to założyłam forum o modach do TR oraz do XNALara ;) Serdecznie zapraszam www.laraxcroft-mods.pun.pl
:pozdro:
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
bacha 
Nowicjusz


Dołączyła: 18 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 18-06-2010, 21:00   

Witam! Wyeksportowalam z gry teksture Texmodem i torche zmienilam Gimpem. Tak jak kolezanka wyzej chcialam "wymazac" czesc ubrania. W Gimpie problemu nie mialam(ale glowy nie dam, ze wszystko zrobilam jak byc powinno) potem zrobilam jeszcze co trzeba w Texmodzie i kliknelam Run. Niestety ubranie Lary wygladalo jakbym nic w nim nie zmienila:( Przy wczesniejszych probach mialam tak jak kolezanka wyzej(chyba moja imienniczka nawet:)) problem z bialymi polami.
Po edycji tekstura wyglada jak w zalaczniku. Co robie zle? A moze plik ma niewlasciwe rozszerzenie PNG? Wczesniej korzastalam z TGA ale tez nie dzialalo...Jesli dobrze pamietam wersja ktora wyswietlala sie z bialymi polami to plik jpg. Problem w tym ze dla jpg nie dziala kanal Alfa w Gimpie itp.

Połączone

Sprobowalam jeszcze z dds i do tego zmienilam kolor. Tym razem ubranie sie pojawilo ale jakby nalozone na wersje pierwotna. Spodenki mialy tylko zgodnie z zamierzeniem zmieniony kolor, bluzka natomiast byla nalozona na te pierwotna. Tzn widac co wygumowalam ale spod spodu "wystaje" pierwota koszulka Lary. Wyhlada jakby miala zalozona jedna na druga.
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 19-06-2010, 08:36   

bacha, nie wiem dokładnie jaki masz problem, ale sądzę, że wszystko się odnosi do rozszerzenia tekstury, którą przerabiałaś w Gimpie. A więc kiedy wchodzisz w Logging Mode zwróć uwagę na to jaki format będą miały "pobrane" tekstury. Ja zawsze daję BMP, ponieważ nie ma z nim problemu jeśli chodzi o kanał alfa. Forma tekstury możesz zmieniać w Output Format. Później normalnie wybierasz tekstury i przerabiasz je dalej w Gimpie. Gdy już skończysz pracę z teksturą to koniecznie zapisz ją w takim formacie w jakim była na początku!. Aha jeszcze jedno, jeśli będziesz w Gimpie wymazywać pewne części stroju i one nadal będą białe to wejdź w okno dialogowe warstw (Okna>Dokowalne okna dialogowe>warstwy) a następnie kliknij na warstwę prawym przyciskiem myszy i wybierz dodaj kanał alfa.
_________________
Bring Me To Life
 
 
bacha 
Nowicjusz


Dołączyła: 18 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 19-06-2010, 13:56   

Szalona101 napisał/a:
bacha, nie wiem dokładnie jaki masz problem, ale sądzę, że wszystko się odnosi do rozszerzenia tekstury, którą przerabiałaś w Gimpie. A więc kiedy wchodzisz w Logging Mode zwróć uwagę na to jaki format będą miały "pobrane" tekstury. Ja zawsze daję BMP, ponieważ nie ma z nim problemu jeśli chodzi o kanał alfa. Forma tekstury możesz zmieniać w Output Format. Później normalnie wybierasz tekstury i przerabiasz je dalej w Gimpie. Gdy już skończysz pracę z teksturą to koniecznie zapisz ją w takim formacie w jakim była na początku!. Aha jeszcze jedno, jeśli będziesz w Gimpie wymazywać pewne części stroju i one nadal będą białe to wejdź w okno dialogowe warstw (Okna>Dokowalne okna dialogowe>warstwy) a następnie kliknij na warstwę prawym przyciskiem myszy i wybierz dodaj kanał alfa.


Robie tak jak mowisz, ale jak wrzuce te texturke spowrotem przez texmoda w grze wyglada jakbym nic z nia nie zrobila albo tak jak pisalam wczesniej albo wyciete cesci pokazuja sie w grze czarne zaiast zniknac. Moze opisze co robie w gimpie.
-otwieram moja texture
-klikam na warstwe "Tlo" prawym i dodaje kanal alfa
-wymazuje gumka odpowiednie czesci stroju i zamist nich widze szachownice. Probowlam tez wczesniej zamiast gumki zaznaczas za pomoca lasso(czy cos takiego) i potem edycja->wyczysc ale tez nie dzialalo)
-zapisuje

Co jest nie tak?
 
 
tarjanfz 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 27-06-2010, 17:24   

Ludzie, pomocy! Baaardzo dawno tu nie wchodziłam i nie grałam w TRL, ponieważ zepsułam kompa i nowy był do kitu. Teraz mam taki trochę lepszy i mi TRL działa ;) Ale nie w tym sęk. Zapomniałam jak się robi ubrania w Tomb Ripperze ;P Ściągnęłam, uruchomiłam, zrobiłam jeszcze jedną potrzebną czynność (ta gdzie się wybiera TRL to wybrałam ), znalazłam jakąś teksturę, dałam extract i dalej nie wiem ;P Pamiętam, że się to edytowało np. w paincie, ale nie da rady.. ;( Nie ten format.. Ale ok. rok temu wszystko w paincie robiłam i było git.. Ale jak coś to mam jeszcze gimpa, tylko jest ten sam problem.. Pomożecie?
_________________
Would you love a monsterman?
Could you understand beauty of the beast?
 
 
Saku192 
Student



Dołączyła: 22 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: jestem?
Wysłany: 28-06-2010, 13:52   

Też mam problem z tym właśnie :( . Ma ktoś może jakieś fajne ubranka i powie jak i co :> ? Najlepiej na GG i co też trzeba sciagnąć . :pozdro:

P.S. dla ułatwienia GG 3165905 :narka:
_________________
Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192
 
 
tarjanfz 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 29-06-2010, 21:03   

Już mam! Hehe xD zeby tworzyć z Tomb Ripperem trzeba ściągnąć DXTbmp :) Moja najnowsza kreacja (Gene Croft xD ):
 
 
Saku192 
Student



Dołączyła: 22 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: jestem?
Wysłany: 04-07-2010, 10:38   

Coś tam robiłam z tym programem ale nie udało mi się nic zrobic ;(
Jak coś wyszło to było przezroczyste, a jak chciałam next gen włonczyć to sie cała gra zacinała :(
To kto mógłby powiedzieć mi wszystko co musze ściągnąć albo jakieś fajne ubranka do podmiany ?
:narka:
_________________
Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 29-07-2010, 15:58   

Wie ktoś może, skąd można pobrać mody do Legendy z NextGenem? Zawsze korzystałam z www.tombraiderhub.com ale tam jest baaardzo mało tych NextGenowych... Chodzi mi głównie o stroje :)
_________________
 
 
 
sara?TR 
Nowicjusz



Dołączyła: 01 Kwi 2010
Posty: 6
Skąd: Białystok
Wysłany: 11-08-2010, 10:08   

Heja! Zrobiłam 2 nowe stroje dla Lary i chcę się nimi pochwalić :D
Oto one:
Butter-f Sport
Blue Night
_________________

 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 23-12-2010, 16:03   

Przepraszam jeżeli taki post już był, ale co mam zrobić po pobraniu pliku z ubraniem?
Gdzie go umieścić żeby był w grze?
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 31-12-2010, 20:16   

Nie mogę znaleźć tego program Tomb Ripper,a linki z wcześniejszych postów już wygasły.
Skąd go pobrać?

tarjanfz: Ta maska jest genialna! :pozdro:

Połączone

EDIT: Już nic, dałem rade.

[ Komentarz dodany przez: Integral: 01-01-2011, 18:44 ]
:) tylko posty edytuj.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.182 sekundy. Zapytań do SQL: 10