FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe ubranka.
Autor Wiadomość
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 15-06-2009, 19:23   

Jojo, a ten link sprawdzałaś http://www.tombraiderhub....ding/index.html ??
U dołu strony masz linki do ubrań. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Jojo 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 16-06-2009, 16:58   

Wielkie THX zobacze sobie linczka .. :]
Jeszcze raz THX

POŁĄCZONE--------------------------------------------------------------------------------


Mam jeszcze jeden problem ;(
Jak se zainstalowałam tego Tomb Rippera i posługuje się instrukcją z
Kod:
http://www.trfree.neostrada.pl/tomb7tworzenie2.htm
to jak daje to Saved Game to mi nic nie wyskakuje. Ale jak włączam normalnie to widze że są... np: Kazakhstan - 46% jeszcze nawet jest przed tym data... Ktoś może mi jakoś pomóc??? ;(
_________________
Jest Tomb .. Jest impreza :p
 
 
Jojo 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 17-06-2009, 16:49   

Tomb Ripper mi nie podziałał więc zastosowałam TexMod i wszystko mi się zapisało ale teraz jak chcę przerobić zapisany strój to w jakim edytorze?? (PS on jest zapisany jako tpf)
_________________
Jest Tomb .. Jest impreza :p
 
 
marta19900 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 08-10-2009, 22:59   

O ile mi wiadomo to z plikiem o rozszerzeniu tpf nie da się nic zrobić, jest to gotowy projekt ubrania, które możemy załadować w TexModzie. Jeśli chce się przerobić ubranie to musimy wiedzieć co chcemy przerobić,a co zostawiamy w ubraniu tak jak było,np. jeśli chcemy przerobić samą sukienkę Lary z etapu w Japonii (tę czerwoną) to zapisujemy strukturę odpowiedzialną tylko za sukienkę, plik powinien być zapisany w formacie BMP. Jeśli wszystko poszło dobrze to w folderze TexMod/Out pojawi się zapisana struktura, powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Kod:
http://i37.tinypic.com/10p93j7.jpg

Nie wiem dlaczego u Ciebie plik ma format TPF, być może Cię źle zrozumiałam.

Jeśli chodzi o przerabianie ubrań to możesz to zrobić,np. w edytorze graficznym Gimp
Kod:
http://www.dobreprogramy.pl/GIMP,Program,Windows,13219.html

lub Adobe Photoshop CS3 Extended PL
Kod:
http://www.idg.pl/ftp/mac_1571/Adobe.Photoshop.CS3.Extended.pl.html
, przy czym Gimp jest bezpłatny, a Adobe Photoshop CS3 Extended PL to tylko wersja testowa. Ja lubię "majstrować" przy strojach Lary w Gimpie, jak dla mnie jest bardziej przejrzysty od Adobe'a.[/code]
_________________

Tworzenie Chomika
 
 
marta19900 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 09-10-2009, 11:05   

A tutaj zamieszczam kilka ubrań mojego autorstwa:
1)Extraordinary Bikini
http://chomikuj.pl/Signor...r+Legend/Bikini


2)Balladyna
http://chomikuj.pl/Signor...d/Classic+White


3)Turquoise Dress
http://chomikuj.pl/Signor...+Legend/Dresses


4)a la Asajj Ventres
http://chomikuj.pl/Signor...+(ze+wspomnien)


[ Komentarz dodany przez: Integral: 09-10-2009, 11:20 ]
Nie wstawiaj linków w tagi kodu, bo rozciągasz forum. Wystarczy, że wkleisz je bez niczego.
_________________

Tworzenie Chomika
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 27-11-2009, 20:40   

marta19900, masz ładne stroje. Najbardziej podoba mi się pierwszy i ostatni.
A tu mam jeden skromny stoik mojego wykonania. ;) Specjalnie dla użytkowników forum.




Link : http://www.sendspace.com/file/wl8l7d
_________________
Bring Me To Life
 
 
marta19900 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 27-11-2009, 21:16   Tomb Raider Nowe ubranka

Szalona101 napisał/a:
marta19900, masz ładne stroje. Najbardziej podoba mi się pierwszy i ostatni.
A tu mam jeden skromny stoik mojego wykonania. ;) Specjalnie dla użytkowników forum.

Cieszę się, że Ci się podobają ;) Twój strój też wygląda ciekawie.
Mam nadzieję, że jeszcze będę tworzyć nowe stroje, to były moje pierwsze.
_________________

Tworzenie Chomika
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 03-12-2009, 17:25   

A ja mam problem...Mam TexMod ,ściągnęłam ubrania pod TM i robię tak :
http://img98.imageshack.us/i/helpb.png/
http://img263.imageshack.us/i/helop.png/
http://img81.imageshack.us/i/help4.png/

I daje Run ...włącza mi się gra daje dodatki ,ubrania i szukam tego stroju ....lecz go nadal nie ma ! Co jest grane !? Może coś robię źle ? Help Me !
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 03-12-2009, 18:03   

XKinia24X, grasz z włączonym NextGenem czy bez? Możliwe że stroje, które chcesz ustawić są do wersji bez trybu NextGen, a ty grasz z włączonym NG (albo odwrotnie). Spróbuj zmienić w ustawieniach gry tryb NG (włączyć lub wyłączyć) i sprawdzić, czy strój się zmieni.
_________________
 
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 03-12-2009, 18:14   

To znaczy mam NG ale mi nie działa bo mam za słabą grafikę :( Ale np. chciałam zamienić lokacje Peru na "Peru on Fire" ściągnęłam ,wypakowałam dałam ...ale i tak tego nie było.
Ok ....nie wiem jak zobaczyć czy strój działa tylko na NG ...Ale może wy mi powiecie ;)

A więc ściągnęłam :
Bikini : Bikini Dress -1 str.
Pants outfits:Red Biker Jacket -str.3 / Sports Black - 18 str. / Goth Queen - 27 str.
Shorts outfits : Punk Lara - 6str. /Underworld Legend -17str.
Dress outfits :Bloodrayne -3str. / Lady Dragon V2 - str. 7
___________
Enter : She Keeps on Eye on You - 7str.
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
  
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 03-12-2009, 18:41   

Sprawdziłam u siebie i jest tak jak pisałam - musisz uruchomić grę za pomocą "trl12", a nie "trl". Inaczej nie działa. Sprawdzałam "peru on fire" i działa tylko przy WYŁACZONYM NextGenie, natomiast przy włączonym tylko część tekstur się podmienia.
_________________
  
 
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 03-12-2009, 19:58   

Też miałam kiedyś problem z podmianą jak kiedy chciałam załadować tekstury klikałam na nazwę a ona podświetlała się na niebiesko. Wtedy tekstury nie chciały działać, ale może u cb jest inny błąd, bo na screenie który zamieściłaś nazwa nie była zaznaczona.
_________________
Bring Me To Life
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 04-12-2009, 10:25   

Zrobiłam tak jak napisaliście ...ale nadal nic :(
włączyłam gre >TexMod >dałam TRL12 >wybrałam ubranie > zaznaczyłam go >dałam RUN >Włączyła się gra >dodatki>ubrania >i szukam ....lecz go nie ma :(
Czy jeszcze coś źle robię ?
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 04-12-2009, 11:18   

XKinia24X, robisz na odwrót. Tak jak wcześniej pisałam miałam ten sam problem kiedy ZAZNACZAŁAM nazwę w TexModzie. Jeśli jej nie zaznaczysz (tak żeby nazwa nie była podświetlona na niebiesko) tekstury powinny się podmienić. A więc instrukcja :

Włączasz TexMod (nie włączasz gry!) > wybierasz aplikacje trl.exe (albo trl12.exe nie wiem która będzie działać) > wybierasz strój ( nie zaznaczasz go) > klikasz RUN > i szukasz stroju w dodatkach

Popróbuj z kilkoma strojami bo może też wyjdzie na to że dany strój podmienia tekstury do stroju którego nie odblokowałaś w grze bądź jest on przeznaczony tylko dla gry w trybie NG. Wypróbuj mój strój, jest do wersji bez NG i podmienia strój klasyczny szary. Oto link: http://www.sendspace.com/file/wl8l7d
_________________
Bring Me To Life
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 04-12-2009, 12:03   

Dzięki ;] Już mi wchodzą ubrania ;] I ładny strój masz ,bardzo mi się podoba :) Aha....zobaczyłam ,że w garniturze czegoś mi brakuje.....a no tak ! brakuje mi rąk...o co kaman ?
Aha i czy da się zmienić kolor włosów....bo teraz mi się zmieniły na czarny ...a ja chciałabym na rude...da się ?

Połączone

aha i czy ktoś może mi zrobić strój ? Do TRL ? I żeby nie wchodzi za pomocą NG ;) I żeby podmieniał bikini czarne lub strój zimowy ten szary ;) I żeby tak wyglądał :


Dzięki wielkie za wszystko ;)
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 06-12-2009, 17:38   

XKinia24X, ja postaram się zrobić tego moda. ;) Mam tylko nadzieję że mi wyjdzie bo niestety ale nie wygląda na łatwy do zrobienia. No cóż... A więc cierpliwie wyczekujcie może za jakiś tydzień skończę. :>
_________________
Bring Me To Life
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 06-12-2009, 19:12   

No i proszę, jak mi szybko poszło. :D

Strój może co prawda nie do końca zadowalający i nie tak znowuż podobny do tamtego, ale zanim go pobierzesz możesz najpierw ocenić bo zrobiłam fotki. ;)



I co dobrze wyszedł? Może być? Podoba się? :> Jeśli odpowiedź na wszystkie te pytania brzmi "Tak" to oto jest link do stroju :
http://www.sendspace.com/file/cddltk
(Chyba nie masz mi za złe że pozwoliłam sobie ją nazwać Electra? :D )

PS Sorka za dwa posty, ale już nie mogę edytować.
_________________
Bring Me To Life
 
 
Minika204 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sty 2009
Posty: 27
Skąd: Avalon
Wysłany: 12-12-2009, 14:18   

A można zmienić ubrania w demie TRL ??
_________________
'' Śmierć z nutką ironii zawsze boli, amatorzy ''
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 17-12-2009, 19:01   

Minika204, można. Ale tylko te które podmieniają tekstury podstawowego stroju.
_________________
Bring Me To Life
 
 
PrincessPoLcio 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Lip 2009
Posty: 9
Skąd: PoLisH
Wysłany: 30-12-2009, 12:43   

HeLp ! Z kąd mam pobrać program Tomb Ripper .? ;(
 
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 30-12-2009, 13:46   

PrincessPoLcio, chociażby stąd :arrow: http://www.tombraiderhub....ding/index.html

Radziłabym edytować posty, bo gromadzisz ostrzeżenia w błyskawicznym tempie ;)
_________________
 
 
Sas_ 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2009
Posty: 249
Skąd: Polska/Gdańsk
Wysłany: 01-01-2010, 20:19   

marta19900, Dawaj jeszcze Claire i Sheve(czy jak to sie pisze XD ).
Nie no stroje fajne, ja się jeszcze tym nigdy nie bawiłam.
Moze kiedyś zacznę, nie wiem. W akżdym bądź razie miło sie patrzy na przeróbki strojów.
_________________
Satan's Gonnah Yeat Chu :3
(Tak wpadłam po to aby sobie zapdejtować twarz, ale śmiesznie, co nie kociaki?)
 
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 14-01-2010, 18:05   

Hmm......a mogę zgłosić zamówienie na strój Mirror's Edge do TRL i TRA żeby działały bez NG ? Bardzo proszę :] Bo chcę zrobić film a nie mam strojów :/ Jak ktoś zrobi to zareklamuję strój i napiszę kto go zrobił :D Plissss :] :]:]

[ Komentarz dodany przez: Integral: 14-01-2010, 22:23 ]
I to się nazywa motywacja...
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
XKinia24X 
Student



Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 97
Skąd: Helheim
Wysłany: 12-03-2010, 19:40   

Widzę ,że nikt nie chciał mi tego zrobić..ale już nie trzeba ;)
Mam tylko pytanie.....jak zrobić ,żeby mod do stroju był w jednym pliku z nie w kawałkach ?
I bardzo proszę o odpowiedz :) :pozdro:
_________________
Zapraszam Na www.laraxcroft.bloog.pl <3
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 12-03-2010, 19:53   

Cytat:

Jednak to nie koniec. By otworzyć zmodyfikowane tekstury, otwieramy ponownie program TexMod i zaznaczamy tryb III - Package Build. W rubryce Definition File należy wybrać plik TexMod.log (plik który został utworzony automatycznie podczas wypakowywania tekstur w folderze Output). Pozostałe rubryki nie są obowiązkowe do wypełnienia, jednak jeśli mamy zamiar podzielić się swoim strojem w sieci, należy wpisać swoje imię w rubryce Creator Name, a w miejscu Comments nazwę edytowanego stroju. Naciskając przycisk Build, otworzy się okno w którym możemy wybrać dowolne miejsce zapisu pliku o rozszerzeniu .tpf.


Jak coś ci nie wyjdzie to się mnie zapytaj na Skype...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.215 sekundy. Zapytań do SQL: 10